mbishkrimi u postua nga land mësipër.
figura nuk është e pastër në mënyrë që të dallojmë veçorit e duhura,na duhen edhe disa të dhëna më të shumta për kohën e mbishkrimit edhe vëndin ku është gjendur.
në se figura do ishte e pastër,atëher do na duhej të dëgjonim mendimin e "dalan" për atë çka përshkruan figura....dalan sorry,unë beso se ke aftësi të "lexosh" figura të tilla pasi tek mbishkrimi i Limnos, që postova më lartë,shpjeguat me dy fjalë atë që unë e njihja mbi 8 vjetë rreshtë edhe nuk e pata menduar kurrë..shihni faqet e para të kësaj teme.
ndërsa mbishkrimi shkruhet kështu.
ARNTH.SENUINATE CUMERESA.
kujtojmë se deshifrimi i alfabetit etruskë nuk u përshtat në gjuhën e autoktanve shqipfols ,por në gjuhët teknike greko-latine.Ndaj na jepet e drejta që të nënkuptojmë gërmat e shqipes së sotme, të cilat mungojnë në këtë ërshtatje,p sh.dh,ç,ll,sh,etje.
në se do dëgjoja një mendim më të pjekur për përmbajtjen e figurës,do isha edhe më i sigurtë për leximin e mbishkrimit.Megjithatë unë po e japë mendimin timë ...mos ma merrni për kapital.
1)
ARNTH SENYI NATË KUMËRESHA...KUMËRIA,PËLLUMBI EGËR.
ARDH SHËNUJ NATË KUMËRESHA
ARDHËT NATA E SHENJT ,KUMËRESHA
ERDHI NË NATËN E SHENJTË KUMËRESHA
2)ERDHI SHËNYJNA TE KUMËRESHA.
ju ftoj të shfaqni mendimin tuaj rreth këtij mbishkrimi,në mënyrë që ç do kush prej nesh të hapin horizonte të reja për drejtleximin e mbishkrimeve etruske.
Kjo është rruga më e drejtë që meriton kjo temë.
Krijoni Kontakt