Close
Faqja 62 prej 255 FillimFillim ... 1252606162636472112162 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 611 deri 620 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me sa po shikoj, qenkan internuar Akilet kurse themra e races tone aka Tan i Hauseve poston nen masken Bizantin. Nuk mund te gaboj ketu se jo me shume se nje person kane bere doktoraturen ne diogamma (tani pse do ta quajme shqip di(y) kembe? kur kemi fjalet eleshta gerqisht Dio -Skure dhe DioHelia-Daulia).

Darius eshte e mundur te mesojme pse qenkan perjashtuar Barati dhe Baptisti, me sakte kur keni ndermend t'i ktheni ne qytet? Nuk e kisha vere re me pare.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    ... as theta me h aspirative (që nuk ka ekzistuar kurë, pasi duket qartë që ngatërohesh me gërmën tau).
    Padyshim qe je gabim:

Theta (uppercase Θ, lowercase θ or ϑ; Greek: Θήτα) is the eighth letter of the Greek alphabet, derived from the Phoenician letter Teth. In the system of Greek numerals it has a value of 9. In Classical Greek θ represented an aspirated voiceless dental plosive (/t̪ʰ/),
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 15-05-2008 më 12:28

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Kjo nuk eshte Dhjata e Re por "Old Testament" ne shqip , kopje e viteve 1800.
    Old Testament = Dhjata e Vjetër. Por si mund të jetë Dhjata e Vjetër, kur thotë Ungjilli i Markosë? Ti di shumë Dhjata të Vjetra që të përmbajnë Ungjij? Edhe e them prapë, është e vitit 1835.

Persa i perket DIGAMA une po flas per kete germe Digamma (uppercase Ϝ, lowercase ϝ)

Poshte ke disa fjale ku ajo eshte perdorur:
    Po, këtu ke të drejtë.

Me sa po shikoj, qenkan internuar Akilet kurse themra e races tone aka Tan i Hauseve poston nen masken Bizantin. Nuk mund te gaboj ketu se jo me shume se nje person kane bere doktoraturen ne diogamma (tani pse do ta quajme shqip di(y) kembe? kur kemi fjalet eleshta gerqisht Dio -Skure dhe DioHelia-Daulia).
    Ti Barat nr.2 mos më bie dhe shumë në qafë, boll m'i çau dërrasat nr.1. Ça dreqin ju vadisin mer?

Theta (uppercase Θ, lowercase θ or ϑ; Greek: Θήτα) is the eighth letter of the Greek alphabet, derived from the Phoenician letter Teth. In the system of Greek numerals it has a value of 9. In Classical Greek θ represented an aspirated voiceless dental plosive (/t̪ʰ/),
    Pikërisht. Ti the ''përdoret theta me h aspirative'' dmth θ me h, por në fakt është tau me h (/t̪ʰ/).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bizantin : 15-05-2008 më 12:37
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Old Testament = Dhjata e Vjetër. Por si mund të jetë Dhjata e Vjetër, kur thotë Ungjilli i Markosë? Ti di shumë Dhjata të Vjetra që të përmbajnë Ungjij? Edhe e them prapë, është e vitit 1835.

Po, këtu ke të drejtë.

Me sa duket nuk i lexon me kujdes ato qe une shkruaj:

Une e kam pohuar qe eshte e viteve 1800.

Ajo cka po them eshte TRADITA, qe do te thote se perdorimi i germave dhe sidomos ortografise antike "" greke"" nuk lindi papritur ne 1800 por ishte e vazhdueshme prej mijevjecareve te larget.

Pikërisht. Ti the ''përdoret theta me h aspirative'' dmth θ me h, por në fakt është tau me h (/t̪ʰ/).
    Te pelqekan shume lodrat e fjaleve.
    Si mund te gaboj une ne kete pike, kur dihet se th eshte bashketingellore e perbere, t + h(aspirant)???

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    BIZANTIN
    TË NJOFTOJ SE

ata që lexojnë në këtë temë e morën përgjigjien e tyre PËR RËNDËSIN E KËTIJ SHKRIMI......KY SHKRIM LIDHË MBISHKRIMET PELLAZGE SHQIPE ME ISIQION E SHEK 5 TË ERES SONË ,DUKE TREGUAR SHKRIMIN NË VAZHDIMËSI TË GJUHËS SË AUTOKTONVE.

PËR KËTË TEMË KAQ RËNDESI KA.........NUK KA RËNDESI NË SE ISHTE MARKU APO SALI BERISHA.në tema të tjera flasim për markun edhe saliun.

faleminderit

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Te pelqekan shume lodrat e fjaleve.
    Si mund te gaboj une ne kete pike, kur dihet se th eshte bashketingellore e perbere, t + h(aspirant)???
    Ti the pikërisht theta me aspirat, pra θ + h, por të thash se kjo gjë nuk ekziston. Theta nga vetja e saj është një t+h, ose aspirat i t-së. Prandaj thash se nuk ka kuptim ajo që shkruajte. Nuk di tash pse insiston kot.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Kam permendur h-aspirant sepse ajo eshte karrakteristik vetem per dialektin attic(shkrimet e te cilit jane dhe me te vjetrat), nderkohe qe joniku e humbi aspirimin prandaj shkronja H mungon ne shkrimet jonike(qe jane dhe baza e literatures antike).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Me sa duket nuk i lexon me kujdes ato qe une shkruaj:

Une e kam pohuar qe eshte e viteve 1800.

Ajo cka po them eshte TRADITA, qe do te thote se perdorimi i germave dhe sidomos ortografise antike "" greke"" nuk lindi papritur ne 1800 por ishte e vazhdueshme prej mijevjecareve te larget.

më 403/2 p e s ,greqishtja e përzier ADOPTOJ ME ANË TË LIGJIT alfabetn jonik.Shih Suida tek fjala "Saimon o damos"

gjuha jone ishte gjuhë pellazge,edhe mbishkrimë të kësaj gjuhe ju kam postuar me lartë "eteokretani".

ndaj gërmat e greqishtes JANË GËRMA PELLAZGOSHQIPE.në forum kamë dhënë shumë të dhëna për këtë çështje.

ajo që bënë bam edhe sotë është ;
    banorët e greqis së sotme janë 1)arvanitët.2)sllavët me vellon maqedonase.3)vllehët e njohur.4)pontët.5)turqit.

GJUHA MËMË E TYRE NUK ËSHTË GREQISHTJA,POR ATA QUHEN GREKE SEPSE SHKOLLOHEN NE GREQISHTË FALË DHUNIMIT TË DREJTAVE MINORITARE NË GREQI.

KËTA JANË ATA GREKËT E AHMET ZOGUT-ENVER HOXHËS-TOSIT TË NANËS-EDHE SALI BOLLANOS..

"GREKËT JANË ATA QË MARRIN PJESË NË SHKOLLIMIN GREKË"
    ISOKRATI

kaq doja të kujtoja,duke justifikuar edhe ankimin timë për mungesën e Barat edhe Batistit.SEPSE VETËM KJO RRUGË NA SHPËTON NGA SHKOLLIMI GREKE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 15-05-2008 më 12:58

Theta nga vetja e saj është një t+h, ose aspirat i t-së.
    jo shoku im i dashur
    h nuk eshte aspirative e t-se, ajo ben gjithe tingullin th aspirative, dhe jo t-ne. Prandaj dhe ""greket"" antike e vecuan si shkronje-tingull, te njejten gje bene dhe shqiptaret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 15-05-2008 më 13:01

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •