Close
Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 215
    Feniks. Maska e niktironci
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337

Thumbs down

Citim Postuar mė parė nga bavarezi5 Lexo Postimin
    Une nuk jam i lumtur qe jam shqiptar....
    I dashur mik, me dy fjale desha te te them qe Shqipetaret ne pergjithesi jane njerez krenar nga natyra .
    Do te mundohem me dy fjale te te shpjegoj(nuk ka rendesi se si do ta kuptosh)
    Kam ne Amerike gati 9 vjet, kur kam ardhur ne Amerike vajza ime ishte vetem 6vjece.Kur shkoj ne shkolle ne takim me prinder kur vajza ishte ne klase te gjashte, mesuesja e saj sapo me pa me te, me shpajtesi u drejtua nga mua dhe me tha:-Vajza juaj eshte jashtezakonisht krenare(she is extrem praud)nuk dita c`fare te thosha dhe ngrita vetem supet.
    Une i thashe jo po edukohet ketu, dhe krenarine e ka te natyrshme.
    I dashur mik, njoh shume njerez nga shume vende te tjera te botes , por shqipetaret nga natyra jane me krenare se te tjeret.
    Per nente vjet kush me ka pyetur nga jam, pa hezituar i kam thene qe jam Shqipetar jo per tu mburrur por per te treguar identitetin tim, dhe jam munduar qe te jap , nje pershtypje sa me te mire.
    Nuk eshte aspak turp qe te jesh SHQIPETAR.
    Ti te kesh turp, qe nuk je i lumtur qe je Shqipetar.

i/e regjistruar Maska e Jackvar
    Anėtarėsuar
    19-03-2008
    Postime
    43
    Patjeter qe duhet te jemi Krenar !

E di qe bota nuk ndoshta edhe nuk na ka edhe aq ne sy te mire, kjo ndoshta per shkak se shume shqiptar ne vende perendimore jan te perfshim ne krime te ndryshme edhe jan te paret te permenden per kronika t'zeza, po tash... nuk mund ti gjeneralizojm gjerat, dhe nje njeri me logjike te shendosh e din kete.
    Rrol te madh luan edhe propaganda qe shpesh i egzagjeron kto te kqijat e kombit tone per qellime te ndryshme politike.

Por a ka popull ne bote qe nuk ka kriminel, hajdut e mafioz ?

Duhet t'i shikojm gjerat me pozitivisht. Ka shqiptar ne perendim qe jan duke punuar shume ne aspektin arsimor, ka edhe shume te rinj brenda vendit qe veqohen ne studime. Kemi perparuar ne qdo drejtim krahasuar me vitet e shkuara. Do vjen ndrrimi i gjeneratave edhe jemi duke u vetdijsuar edhe me shume, pas disa viteve nuk do te jemi leht viktime e propagandes.

Kemi mjaft bukuri natyrore e do te msohemi si ti shfrytzojm e ta zhvillojm vendin, ndersa edhe emri i ndonje studenti shqiptar do te degjohet me shume ne fusha te ndryshme te shkencave...

I takoj nje populli te lashte me nje te kaluar shume te veshtire por optimist edhe paqedashes, e ardhmja eshte e jona.

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anėtarėsuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    as qe sdiskutohet qe jam krenar qe jam shqiptar dhe kudo qe jam e them dhe gjera e pare qe i mesova djalit ishte te thoshte jam avlanos(alvanos=shqiptar ne gr).ashu e thote ai avlanos se eshte i vogel.
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anėtarėsuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    152
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Ktu dallohet rracizmi jone, karshi shteteve tjera. Pse krenar per te qene shqiptar? CIlat jan arsyet qe po e ngreme veten aq shume edhe po mundohemi te themi qe popujt tjere jan inferiore?

Krenari, eshte te jeshe i lire, gje e cila ne shqiperi nuk egziston. Nuk kemi liri per te dale per te bredh ne vende tjera te botes, skemi liri te ikim per pushime aty ku na teket, skemi liri te ikim te festojme vitin e ri ne Paris apo New York etj etj.. Per cfar krenarie behet fjale pra? Per krenarine e te folurit shqip? Po jam krenar se nuk i perulem te tjereve, ska rendesi cfar nenshtetesie kan, jam krenar per veten time, jo se jam shqiptar. Ska lidhje krenaria ime me nacionalizmin, do thoja genjeshter nese do pranoja qe jam krenar se jam shqiptar (Te pakten jo ne dite te sotme ku liria ne shqiperi eshte zero) Krenar je atehere kur je i lire, atehere po qe je krenar per veten edhe per vendin tend.
    Sė pari ne si popull nuk jemi racist. As qė mund tė jemi, se nuk kemi pasur nė historinė tonė tė bėjmė me racat tjera, ne mund tė jemi nacionalist por jo racist. Se ne nuk kemi kurrfarė konfliktesh me zezakėt, aziatikėt apo racat tjera.
    Dhe nėse e ndjej veten krenar qė jam shqiptar nuk do tė thotė se mendoj qė popujt tjerė tė janė mė inferior pėr mua.
    Ndėrsa nėse je mėsuar nė fėmijėri tė duash gjuhėn tande dhe historinė tande atėherė nuk ka shumė rėndėsi se nuk mundesh tė festosh vitin e ri nė paris, se me rėndėsi pėr ty do tė jetė qė do tė festosh 28.11. nė vendin tėnd dhe do ta festosh shqip. Unė pėr veten time jam shumė krenar qė jam shqiptar, ndoshta se vij nga Kosova dhe e di sa me rėndėsi ėshtė tė ruash identitetin kombėtar, e di edhe sa kemi vuajtur nga tė qenit shqiptar prandaj jemi shumė krenar si shqiptar.
    Mua mė vie keq qė ti e ndjen veten ashtu se e di qė nuk e ke as mė tė voglin interes qė tė ndryshosh gjėrat pėr tė mirė tė vendit tėnd por tė intereson vetėm tė ikėsh sa mė larg tij. Por mos harro se nėse ti dhe gjenerata jote nuk mundohet tė pėrmirėsoj gjėrat nė vend atėherė problemet do tė trashėgohen nga gjeneratat e ardhshme vetėm e vetėm se ti dhe ata qė mendojnė njejtė si ti ikin nga vendi dhe ndrrojnė emrat dhe nėnshtetėsinė e tyre.
    Kisha dashur tė dij nga ata se kur tė lėvizin tė lirė nepėr shtetet tjera a e ndjejnė veten krenar qė nuk janė mė shpiptarė. Nėse po, atėherė mė bėhet qejfi edhe mua se ata e kanė arritur qėllimin e tyre, ndėrsa neve nuk na duhen pėr asgjė tė tillėt qė ti thėrrasim shqiptar.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga niktironci Lexo Postimin
    I dashur mik, me dy fjale desha te te them qe Shqipetaret ne pergjithesi jane njerez krenar nga natyra .
    Do te mundohem me dy fjale te te shpjegoj(nuk ka rendesi se si do ta kuptosh)
    Kam ne Amerike gati 9 vjet, kur kam ardhur ne Amerike vajza ime ishte vetem 6vjece.Kur shkoj ne shkolle ne takim me prinder kur vajza ishte ne klase te gjashte, mesuesja e saj sapo me pa me te, me shpajtesi u drejtua nga mua dhe me tha:-Vajza juaj eshte jashtezakonisht krenare(she is extrem praud)nuk dita c`fare te thosha dhe ngrita vetem supet.
    Une i thashe jo po edukohet ketu, dhe krenarine e ka te natyrshme.
    I dashur mik, njoh shume njerez nga shume vende te tjera te botes , por shqipetaret nga natyra jane me krenare se te tjeret.
    Per nente vjet kush me ka pyetur nga jam, pa hezituar i kam thene qe jam Shqipetar jo per tu mburrur por per te treguar identitetin tim, dhe jam munduar qe te jap , nje pershtypje sa me te mire.
    Nuk eshte aspak turp qe te jesh SHQIPETAR.
    Ti te kesh turp, qe nuk je i lumtur qe je Shqipetar.
    Edhe unė kam vėrejtur tė njėjtėn gjė te ne shqiptarėt. E kemi njėfarė lloj krenarie tė lindur. Nuk ka lidhje se ku jetojmė, ēfarė bėjmė - shqiptarėt kanė nė sytė e tyre, nė qėndrimin e tyre, nė mėnyrėn e tė folurit diēka shumė shumė tė veēantė... Madje, edhe nė njė gjest shumė tė vogėl shihet ajo e veēanta e tė qenit shqiptar.

Unė sikur tė kisha lindur edhe miliona herė, do tė kisha dėshirė tė jem vetėm shqiptare. Jam shumė shumė e lumtur dhe e privilegjuar qė i takoj kėtij kombi, dhe jam krenare pėr ēdo fazė tė historisė sė popullit tim dhe me popullin tim.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Pse krenohem se jam shqiptare ?
    Pyetje qe te bene te mendohesh gjate .
    Per veten time krenohem qe jam shqiptare me te gjithe te metat dhe perparsite qe ka ky popull .
    Pse krenohem ? -sepse jemi populli me i vjet gati ne evrope , jem popull me kulture te lashte . Jam krenar se kem pas hero si SKENDERBEU , Adem Jashari e shum te tjere , krenohem sepse kem pas nje prej personave me te mire dhe me humanitar Nene Terezen , krenohem per shum e shum gjera te tjera qe nuk kam kohe per ti permendur .
    Pra kush nuk e din veten krenar shkurt e shqip le ta ndrron indentitetin sepse nuk e meriton te quhet SHQIPTARE

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Jam krenar qe jam Shqiptar per disa arsye te thjeshta, sepse Zoti keshtu e vendosi qe te jem e gjithashtu, Shqiperia, ka nxjerre njerez qe kane ndihmuar gjithe boten, si Nene Tereza dhe Gjergj Kastrioti Skenderbeu. Jam krenar qe jam pasardhes i tyre.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Ktu dallohet rracizmi jone, karshi shteteve tjera. Pse krenar per te qene shqiptar? CIlat jan arsyet qe po e ngreme veten aq shume edhe po mundohemi te themi qe popujt tjere jan inferiore?

Krenari, eshte te jeshe i lire, gje e cila ne shqiperi nuk egziston. Nuk kemi liri per te dale per te bredh ne vende tjera te botes, skemi liri te ikim per pushime aty ku na teket, skemi liri te ikim te festojme vitin e ri ne Paris apo New York etj etj.. Per cfar krenarie behet fjale pra? Per krenarine e te folurit shqip? Po jam krenar se nuk i perulem te tjereve, ska rendesi cfar nenshtetesie kan, jam krenar per veten time, jo se jam shqiptar. Ska lidhje krenaria ime me nacionalizmin, do thoja genjeshter nese do pranoja qe jam krenar se jam shqiptar (Te pakten jo ne dite te sotme ku liria ne shqiperi eshte zero) Krenar je atehere kur je i lire, atehere po qe je krenar per veten edhe per vendin tend.
    Zoti Apollyon!
    Po marr mundimin tė tė shkruaj dy vargje alla-shqiptarēe.Ato pretendime dhe ato mendime tė tuat nuk tė japin bukė.Nė radhė tė parė vetė ty ka filluar tė tė dhėmbė koka,sepse tė konsiderosh njė komb tė lirė dhe njė vėnd tė lirė,do tė thotė qė tė mos ndaloshė tė tjerėt tė vijnė tek ty.Kjo ėshtė lirija e vėrtetė.Pse shqiptarėt nuk i lejojnė tė tjerėt qė tė shkelin vėndin e tyre..kjo ėshtė problemi i atyre vėndeve,tė cilėt akoma nuk jan tė civilizuar,pėrfshi kėtu edhe ato qė e mbajnė veten "tė qytetėruar"Ta them pa rezerva dhe tė jesh i bindur.Mund tė tė jap njė leksion tė madh filozofik dhe social.Nė do tė jesh dikushi,studiojeje jetėn me syrin e njė filozofi,jo tė njė politikani apo aq mė tepėr azilanti politik.Ne vuajmė pasojat e politikės dhe ndiekim njė politkė tė gabuar dhe tė diktuar

qofsh i nderuar e i respektuar.Asnjėherė nuk ėshtė vonė tė gjesh veten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ali Baba Tepele : 23-04-2008 mė 08:36

kapedan ne mergim Maska e RedDardan
    Anėtarėsuar
    01-02-2008
    Postime
    325

Exclamation

Citim Postuar mė parė nga SaS Lexo Postimin
    gjithsecili ka mendimin e tij !!! pse duhet it shikojme me perbuzje ata qe nuk jane krenar qe jane shqiptar ??? fundja fundit ashtu e ndiejne !!! edhe shume amerikane po ti pyesesh nese jane krenar qe jane amerikan mund te thone jo per shkak te pushtimit apo luftes ne irak !!! kshu qe nuk kemi pse skandalizohemi qe ka edhe njerez qe nuk jane krenar qe jane shqiptar !!!

apollon e ka thene mire kur nuk kemi liri kur nuk kemi uje drita kur nuk kemi kushtet minimale te jeteses pse duhet te jemi krenar ??? vetem prej emrit edhe historise qe kemi lene ne shekuj ??? eshte arsye valle qe te na beje te ndihemi krenar ??? sa per ate fjaline e fundit apollon mund te thote qe jam shqiptar po pergjigja qe japim kur ikim ne vend te huaj mund te jepet jo nga krenaria po sepse ashtu jemi shqiptar !!! gjithe te mirat !!!
    as mč ka kaluar nč mčndje ajo qč thu ti(pčrbuzja)
    unč as e pashč me pčrbuzje dhe as ja thashč me pčrbuzje por ja thashč vetčm me keqardhje...sepse liria, pasuria, uji, dritat, telefonino, makina, gjith pasuritč e botčs ti kesh nuk tč japin kombčsinč ashtu si nuk ta heq robčria, varfčria, dhe vuajtjet.
    pra gjithč kto gjčra qč citova deri tashti as ta japin dhe as ta heqin kombčsinč.jemi dakort deri ktu apo jo ?!

atčhere do thuash ti pčrse disa kanč turp ta thonč dhe disa akoma mč keq e mohojnč ?!
    sepse shumč veta vuajnč nga kompleksi inferioritetit dhe nuk janč tč vet dijshčm pčr vlerat qč kanč dhe u mungon indentiteti dhe janč gati tč mohojnč edhe prejardhjen e tyre jo pčr lek apo pasuri por pčr identitet. ( shif se ēndodh me ata qč kčrkojnč kartč greke )
    dhe mua mč vjen včrtet keq sepse kta njerčz nuk kanč nevojč pčr lek apo pasuri por pčr identitet dhe pčrdorin varfčrinč vetčm si sebep...

PS. Amerika nuk ka histori antike apo klasike siē kanč popujt evropianč( edhe ne Shqiptarčt), čshtč njč popull i ri dhe i pčrbčrč prandaj krahasimi jot i mčsipčrm čshtč i pagoditur.

pčrshčndetje

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Demastioni edhe ALi Baba Tepele:
    Po ju kthej pergjigje ju te dyve, sepse ju me kishit cituar, plus qe mu duken shkrime te bukura. Gjithsesi, te jeshe krenar per atdheun tend, duhet te pakten te keshe disa gjera minimale jetese, te rrisesh femijet ne atdhe, pa e cuar mendjen per ti nxjerr me studime jashte shtetit, kur te shkosh te mjeku, mos te te kerkoje qindra mijra lek per te te sheruar (Spo them qe e kan gabim mjeket, edhe kta duan te hane) Kur te fusesh nje makine nga jashte shtetit, mos te shkoje dogana miliona lek, kur te hapesh nje biznes, un kam deshire te paguaj taksa, edhe jo te shoh policine non stop brenda ne lokal duke ber terror, sepse nje x Politikan ka hapur nje lokal ngjit me timin, edhe ai do te terheqe klientelen (shembulli eshte Bar ZIPPO tek stacioni trenit, pronare X deputete se nuk mund te them emra!) Kur un e marr mundimin te them qe jam krenar se jam shqiptar, e vetmja gje qe un mund te krenohem, eshte familja ime, jo atdheu im! Ne atdheun tim skam te ardhme, si une jan mijra te tjere qe presin mezi te dalin te provojne fatin jashte (te pakten mundohen duke i dhen vetes shpresa). Kur une isha ne itali edhe kisha me miliona lek qe qarkulloja neper duar, normale te me shaje shqiperine me mua kerciste grushti, sepse me kishte marr malli per vendlidjen, shoqerine familjen etj etj.. Por tani qe shoh se cfar lloj gjendje eshte ne shqiperi, kur ne pune futet djali i X deputeti sepse ai ka rruget politike per ta ber kte gje, atehere kjo mua me vret, sado qe un mun te studjoj, apo te mundohem te keme nje te ardhme ne filan zanat, perpara vijn kushurinjte e cdo politikani te zones, me pas kushedi nese te bie fati edhe ty, mund te futesh ne pune me nje rroge rreth 200 mij lek te vjetra, eshte turp per neve qe e durojm kte felliqesi qe ndodh, ne po rritemi, neser pasneser duam te krijojme familje, me cfar te ardhurash do e bejm kte gje? Me 200 mij lek rroge? Atehere un jam i detyruar te fejohem edhe te emigroj jashte shtetit, te bej nje dore lek, edhe ndoshta po pata fat te terheq edhe te fejuaren edhe te jetojme jashte shtetit, sepse smund te rrisim femijet ne xhungel.. Atehere pse duhet te jeme krenar per kte vend, ku me mijra djem te ri kan derdhur gjak per demokraci, edhe ne akoma jemi ne komunizem, sepse akoma spo arrijm te dalim jashte trojeve shqiptare si gjith te tjeret, pse duhet te jeme krenar per kte vend kur un skam deshire te qendroj as 2 minuta ktu? Edhe kjo nuk eshte sepse sme pelqen atdheu im, por ktu skam te ardhme, e kam te pamundur te jetoj.. Un nuk rroj dot me borxhe, sic bejn disa te tjere qe kan blere makina te shtrenjta edhe shtepi te ish blloku, un kur kam ndonje borxh, sme ze gjumi po nuk e lava te nesermen, sjemi te gjith njelloj!! Me kte po them, qe ktu vetem nese je mashtrues/shperndares droge/ tutor/ etj etj, nese je i zoti ne boten e krimit, atehere mund te jetosh si pasha, por jo te gjitheve na pelqen jeta krimit, kshuqe per te bere nje pune te ndershme edhe fitimprurese, duhet te emigrojme te bejm perpara. Nejse u zgjata shume, dua vetem te them, qe nuk eshte se kam ndonje krenari te madhe se jam shqiptar, un thjesht i perkas ktij kombi, nese neser pasneser do kete lufte ne kte vend, un do kap armet te mbroj trojet e mia. Por sma ndjen te dal me bluza me shqiponja apo tatuazhe ne gjoks apo shpatull, duke e treguar me shkronja te medha se jam shqiptar. Skam arsye.

Gjith te mirat.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Krenar Zejno: Legjenda M, nje satire e dhimbshme
    Nga Varg nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 05:20
  2. Flamuri Kombėtar kuq e zi, valevitet krenar nė Manhattan
    Nga brooklyn2007 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2008, 01:34
  3. A e ndjeni veten krenar qė jeni Shqiptar?
    Nga Skenderbeu 2 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 235
    Postimi i Fundit: 19-03-2006, 17:08
  4. Arsyet per te qene krenar qe jemi shqiptar!?
    Nga FierAkja143 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 03:48
  5. Sa krenar jeni per prindrit qe keni?
    Nga FierAkja143 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 23-01-2005, 10:03

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •