Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 41
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796

Sa krenar jeni per prindrit qe keni?

Prindrit jan njerezit qe na duan me shume nga te gjith ne bote. Jan ata qe na riten me sakrifica dhe do jepnin dhe jeten e tyre per ne.
    Kur jemi te vegjel ata jan gjithcka per ne dhe cdo gje qe bejn eshte e sakt, i admirojm dhe mundohemi ti imitojm ne shume aspekte.
    Kur ritemi fillojm te dallojm dhe gjerat negative qe ata mund te ken...ose qe na duken ne si negative.

Pyetja ime eshte qe "Sa krenar jeni per prindrit e juaj"? mendoni se jeni me te zgjuar, mundoheni ti korigjoni dhe ti keshilloni nga qe tani u rritet dhe ju duket sikur dini me shume nga ata, apo akoma i adrmironi duke menduar qe cdo gje qe bejn dhe thon ata eshte e sakt..sepse "ata jan prindrit dhe ne femiet"!
    Mendoni se kushtet e jeteses qe ju kan kriuar me aq mundesi qe kishin jan ato kushte qe ju takojn juve si personalitet i shquar qe jeni (lol)? Apo nevrikoseni me faktin qe prindrit tuaj nuk kan aq lek sa kan prindrit e Lulukes e cila vjen ne shkolle/pune me bmw?
    Po sikur te mundeshit te kishit prinder te tier si do ti zgjidhnit te ishin? (me te pasur, me te bukur, me te zgjuar etc...).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Me pelqen shume kjo tema aldushe ^_^....meqe gjithmone krenohem per prinderit .
    Eshte normale per femijet te mendojn qe prinderit e tyre jan perfekt, se ne moshe te vogel s'ke aftesin te dallosh apo te kuptosh gabimet e tyre. Prandaj qe kur fillojm adoleshencen zihemi me prinderit per arsyen se mendojm qe ata kan gabim per dicka, ose perceptimi jone per ta ndryshon nga perceptimi qe kemi pasur ne femijeri...tani nuk i konsiderojm perfekt, dallojm dobesit e tyre...por prape kemi admirim, dhe kurren e kurres s'do humbasim dashurin, respektin dhe vlersimin tone per ta.

Jam krenare per prinderit e mi per shume arsye. Ata kan vuajtur shume per te rritur 5 femije, sidomos mami qe duhej te kujdesej per 5 vajza te vogla qe kishin vec 1 vite diference nga njera tjetra. Kur na thote cka hequr per ne, pikellohem shpirterisht, prandaj dua ti jap cfare doje se kjo grua merriton cdo gje per karakterin e forte qe ka. Dhe admiroj shume per personalitetin, intelligjecen dhe bukurin e saj nga brenda dhe jasht.

Babi qe ne moshen 32 kishte 5 vajza, (mami ne moshen 31). Imagjino sa e veshtire eshte per nje burre ne ate moshe... burrat zakonisht konsiderojn te marrtohen kur jane 30 ose me vone, dhe kondiserohen me mature kur jane 30 dhe me siper, kurse babi im u rrite para kohes dhe morri pergjegjesi duke punuar dite e nate per te sjellur ushqim ne shpi, dhe gjithmone saqo i lodhur qe ishte lozte me ne kur vinte nga puna.

Femijerin e kam kaluar shume bukur, sidomos kur kujtoj ato kohe qe kam kaluar me prinderit. Mbaj mend ne Greqi qe shkoja me motrat tek puna e mamit dhe e ndihmonim per te pastruar palestren...por zakonisht nuk na linte ta ndihmonim dhe na thoshte te loznim ne palester. Kurse kur babi na sillte tek puna e tij, mbaj mend qe me merrte kalipeci dhe lyente murret e jashtme te nje ndertes...pastaj ne pike te djellit shtriheshim ne ballkon dhe tregonim barsoleta. Naten shkonim tek krevati dopio te mamit dhe babit dhe te (shtatet) uleshim dhe bisedonim duke bere humor. Babi na tregonte disa peralla qe i shpikte ne ate moment...dhe mbaj mend qe mbeshtesnim koken tek krahet i tij, dhe na zinte gjumi menjehere. Si me perpara dhe tani jemi shume te afert, dhe dashurin qe kemi per njeri tjetrin nuk mund te pershkruhet it is too big!

Prinderit e mi gjithemone me kan dhene me shume sec merritoj. Prandaj shpresoj ti shperblej ne te ardhmen dhe gjithemone jam munduar qe ne femijeri ti bej qejfin duke munduar te bej mire ne shkolle dhe mos ti zhgenjej kurre.

Po sikur te mundeshit te kishit prinder te tier si do ti zgjidhnit te ishin? (me te pasur, me te bukur, me te zgjuar etc...).
    Alda as sdua te mendoj neqoftese do kisha prinder te tjere, dhe falenderoj Zotin per prinderit qe kam...sadoqe qe prinderit sjane shume te pasur, ata jane pasuria ime, dhe ne te ardhmen do mundohem ti bej te pasur ...kurse sa per bukuri...babi ka qene dhe eshte kingu i vlores, dhe mamaja mbreteresha :P...hihi ishalla nuk marrin vesh per kete postimi se do ju rritet mendja lol.

kaq kam per te thene per ta...mund te theme me shume, por jam modeste :-)

komplimente per temen!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 08-10-2004 mė 01:22
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Edhe une i admiroj prinderit e Rexhines... (dhe te Eliones, se ajo i ka vertete shume te muhabetit.)
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Prinderit i kam shume pike te dobet pasi kane sakrifikuar cdo gej per mua...Une jam goc e vetme edhe ata me kane si driten e ballit kur i thone....qe kur prinderit tane po rrine ne Amerike kur i thone tregon se ata po perpiqen per me te miren tone se duan qe ne te mbarrojme nje shkolle te mire e te sigurojme jeten mos te vuajme sic kane vuajtur ata gjithe jeten.....
    mua babi dhe mami 100 here ne dite ma permendin qe te mesoj se ketu per mua rrin pa te ishte per ata kishin iku me kohe....nje gje qe tregon dashurine e tyre te madhe per evlatin e vet.....jane edhe teper te kujdesur edhe mundohen ti bejne gjerat sa me mire...po si cdo prind kane edhe ata te metat e tyre qe na ngjajne ne si temeta se sna perputhen tekat....

po shkurt e bukur i love them and I'll try to make them priud of me
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

BluEyEsS * AnGel Maska e KoTeLja_VL
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Per prinderit e mi .........sdo me dilte faqja e postimit per cilesite
    e tyre te shkelqyera edhe dashurine time kundrejt tyre.
    Me pak fjale.. jam shume shume shume krenare per prinderit qe kam.... sepse jane me te vertet fantastik nga te gjitha aspektet .

I-L-M Maska e indrit gjoni
    Anėtarėsuar
    25-09-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    35
    Per prindrit qe kam jam shum krenar, edhe pse jane te divorcuar, jan munduar gjith jeten
    te na plotsojn mua dhe motres gjith kushtet.Babi ka punu 10 vjet ne gjermani pa ardh asnjeher, mami na ka ritur me gjith ato sakrifica.
    Ska prind mos sakrifikoj per femijet. Idhulli im esht baba im, mi ka plotsu te gjitha
    Tani qe jam larg dhe po ritem po i kuptoj mir gjonat qe thoshte.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    jam kurioze do kete ndonje ketu qe do thote " sjam krenar per prinderit e mi " ?

prinderit tane sido qe te jete .. jane ato qe na ka sjelle ne kete jete ... so te gjithe besoj se jane krenar ..per gjakun e tyre ...

ska nevoje per lista .. te mirat qe na kane bere ... me e rendesishmja eshte se na kane sjelle ne kete bote .. dhe na kane bere kaq sa jemi tani

vete faktet flasin .. se sa krenare jemi
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Cdohere kam qene dhe jam krenar me prinderit qe me sollen ne kete bote.
    Do ju kisha dhene edhe piken e fundit te gjakut tim ne rast nevoje.
    Tema eshte me se e qelluar,dhe shkruaj ne afekt,keshtu qe nuk me fteket se si ta shpreh admirimin qe kam per prinderit e mi me fjale.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

* Yllėza e forumit *
    Anėtarėsuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Prinderit e mi nuk do i kisha nderruar kurre .
    Ata mi plotesojne mua te gjitha kushtet e nevojshme per jete edhe shkollim.
    Gjithashtu nuk ma mohojne lirein e daljes siq bejne shume prinder .
    Zoti i vrafte ata qe i fyejne dhe shajne prinderit pa arsye !

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Jam shume krenare! Kane investuar shume per mua deri ne vuajtje.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Krenar Zejno: Legjenda M, nje satire e dhimbshme
    Nga Varg nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 05:20
  2. Flamuri Kombėtar kuq e zi, valevitet krenar nė Manhattan
    Nga brooklyn2007 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2008, 01:34
  3. Cfare do te benit ne rast se prindrit e saj/tij nuk ju pranonin
    Nga Laura78 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-10-2006, 12:52
  4. Arsyet per te qene krenar qe jemi shqiptar!?
    Nga FierAkja143 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 03:48
  5. Mardheniet me prindrit..
    Nga fullmoon nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-02-2003, 20:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •