1. U ndane si rende te ndryshme kulti per popuj te ndryshem ne nje kohe te mevonshme, po, jam dakord me kete thenie. Por kjo nuk provon se objekti fillestar i kultit ka qene i ndryshem. Neper shkrime te ndryshme kam sjelle fakte se gjarperinjte lidhen me briret e demit. Ti postove foton e Aleksandrit (me floke gjerperushe), pasardhes i perendeshes se Tomares ky me veshe Dashi. Pra me qe gjarperinjte jane te barabarte, del qe edhe dashi dhe demi duhet te shprehin te njeten gje (matematikisht

).
2. Gjithashtu ti e di qe Athena kishte lekuren e dhise Amalfia nga e cila vareshin gjarperinj. Po ashtu dime edhe qe Akili, me sakte Pirro "themeloi Aegea qe do te thote dhi" (shprehja ne thonjeza eshte citim).
3. Ky eshte sofizem i kulluar

. Premisa eshte e sakte por arsyetimi jo. Edhe une e adhuroj Pindarin. Do te thuash se veneroj Zeus Amonin? Po te nisem nga brite e dashit e kam pa medyshje se Aleksandri nuk nderonte Zeus Amonin por Tomaren.
Madje mendoj se Tomara u misherua nga kastat e huaja ne Kronin (koha)/Camin/Jonin trekokesh. (Mbase kjo shpjegon dashurine "greke" per Camerine. Thjeshtri do te qeroje djemte nga trashegimia per pronat e babait Jon)
4. Tre kokat e Jonit ose Camit jane: e kaluara, e tashmja, e ardhmja. Ndonjeri di ku gjendet orakulli me i degjuar i lashtesise qe mund te profetizonte ta kaluaren dhe te ardhmen? Une nuk mendoj kategorikisht qe te kete qene ne Turqi, e Rumani.
A ishte Chimarra, Chami (Joni)? Mbase gjarperi (bisht) qe e kaluara, dhia e tashmja dhe luani i ardhmja? Tri kokat ngrihen nga nje trup femre, ai i Tomarres. Nje gje eshte e sigurte, qe konceptuesi Chimarres kishte njohuri te thella mistike.
Krijoni Kontakt