shqipetaret e dine historine e tyre edhe eshte shkruar me te medha ne shume libra te historise se shqiperise se qka kane bere pushtuesit tane na kan pre ne qaf duk e di ne emer te kujt por e di qe une kam femije edhe po te mi marri serbi nga 2 apo 3 vjeq edhe per te mi bere serb dhe pastaj te luftoj kunder atdheut te vet une isha cmendur fare , nuk e dij se si te pershkruaj nje gje te till se si e kan perjetuar shqipetaret ne kohen kur perandoria osmane e ka bere nje gje te tille --- nje shembull eshte edhe SKENDERBEU , kush ka femije e di kete . a e dini ju se sa e veshtire eshte per ta marr femijen ne djep ne kete menyre te gjith ata qe nuk e pranonin fene islame u ndodhej nje gje e ttille pastaj taxat e shtrenjeta duke u detyruar njerzit6 qe pa tjeter te ndrojne fene ne ne kete menyre e kena pranu islamin vllezer keto qe shkruajta jan 2 fjale qe kan kuptim per nje te menqur 500 vjet po te na kishte sunduar serbi do te bindem se edhe serb ishim bere ashtu si shume shqipetare qe jan asimiluar ne serbi por rezistenca e madhe e shqipetareve dhe patrioteve si skenderbeu e shume te tjere ka bere qe ky komb duhet te mbahej gjalle sot te flasish kunder figurave te tyre qe kan perjetuar gjerat me brutale nga pushtuesit tane nga te paret tan dhe te mos pranosh historine tone qe eshte shkruar me gjak e jo me pende vllezer duane atdheun se jemi shqipetare por mos te harrojme se me dhune e pranuam islamin me masakra me marje peng te femijeve tane ---zoti do ta bekoj shqiperine por mos ta harrojme zotin
Krijoni Kontakt