Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 136 prej 136
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po skam cfar te te them me shum se ate qe shkruan ne Bibel , pra sipas Bibles eshte e lejueshme te shiten vajzat per seks dhe si roberesha!

Per me shum lexo vete vargjet e Bibles !!!

"When a man sells his daughter as a slave, she will not be freed at the end of six years as the men are. If she does not please the man who bought her, he may allow her to be bought back again. But he is not allowed to sell her to foreigners, since he is the one who broke the contract with her. And if the slave girl's owner arranges for her to marry his son, he may no longer treat her as a slave girl, but he must treat her as his daughter. If he himself marries her and then takes another wife, he may not reduce her food or clothing or fail to sleep with her as his wife. If he fails in any of these three ways, she may leave as a free woman without making any payment."
    (Exodus 21:7-11 NLT)

GV_USA
    Pershendetje Gostivari_usa. Ktu nuk e ka fjalen per 'skllave seksi' por per konkubine dhe nuk ka seks pa martese me te. Muhamedi ka bere seks me Marine (konkubine e tij) e pastaj eshte zene ne flagrance nga gruaja e tij (nuk po me kujtohet emri, se ka pas shume).

M'fal qe po boj copy/paste e nashta nuk ma nxini per te madhe po nje dijetar Biblik e sqaron kete.

"Exodus 21:7-11 specifically seeks to regulate cases involving Israelite women/girls who were sold by their fathers as female slaves (amot), presumably because of debt. Many commentators assume that this sale envisions marriage to the master or to his son, but the absence of marriage or divorce terminology in the passage suggests the purpose of the sale was concubinage. The regulation safeguards the woman's rights in two respects. First, the purchaser may not treat her as an ordinary slave. If she proves not to please him, and he does not fulfill his contractual obligation to treat her as his own concubine, or assign her to his son, he may not treat her as an ordinary slave woman. Because he has failed to grant her the protection available to concubines through motherhood, she retains the right to redemption by her father. Second, the purchaser may not sell her to a foreigner, that is a non-Israelite, and thereby render her irredeemable because foreigners would not recognize her rights under Israelite law." [HIFBW, 60]

Per me gjeresisht ktu e gjen pasi ke njohuri te gjuhes angleze...

http://www.christian-thinktank.com/qnoslave.html

Sipas mendimit tim kjo ka kuptim vetem ne kohen kur eshte dhene ky ligj dhe nuk eshte zbulesa perfundimtare sesi duhet te rregullohen gjerat ne te gjitha shoqerite se tani ka kritere tjera, pra nuk vlen per te gjitha koherat.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Po hajt ti gjeje , ku paska ofendu Muhammedi a.s dikend konkretisht ?
    Duhet teme e re t'i kushtohet kesaj. Edhepse keto dite me ka rene te punoj dhe kur po kthehem ne shtepi i lodhur, une prap gjej kohe, merrni leje tek moderatoret qe te me lejojne qe t'i postoj ato hadithe dhe ajete, s'osht problem hiq, nuk pritoj. Veq mos thuni se jane te dobeta se kaloni ne injorance. Kurani vet thote se 'allahu' i ka transformu disa hebreje ne majmune dhe derra, ju po besoni prralla e mitologji o te nderuar.

Tabari VIII:28 "When the Messenger approached the Jews, he said, 'You brothers of apes! Allah shamed you and cursed you.'"

Mos thuani se pe nxjerr jashte kontekstit ose eshte hadith i dobet se vet Tabari pe tregon kete, e ke ne Kuran edhe ne hadithe tjera plot te ngjashme.

Respekte

kristiani Maska e krishterprizren
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Exclamation

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Krishterprizren pershendetje
    Nuk duhet me pergjithesu dhe mos sulmo myslimanet personalisht se edhe familja ime jane mysliman (edhe pse laike, nuk i kryejne detyrimet fetare) dhe nuk duhet me pergjithesu asesi. Islami eshte me shume ideologji dhe kult sesa fe dhe krejt ritualet i ka copy/paste nga paganizmi arab. Ka myslimane qe jane njerez te mire sun i gjon ne asnjerin besim, 99.9 % jane njerez te mire dhe normale sikur krejt njerzit e tjere sepse nuk kane rene nen kthetrat e fese e nuk duhet te pergjithesohen gjerat. Te krishterit nuk i ka hije qe ofendoje te tjeret e t'i demonizoje te tjeret se eshte Perendia Ai i cili vendose per cdo gje. Demaskoje ideologjine, fene, kultin a besimtaret respektoji. Se paku kjo eshte keshilla ime.

Respekt
    nuk e kisha fjalen per muslimanet e moderuar por per ata njerez qe i marrin fjalet e kuranit dhe i zbatojne ato ashtu si jan pa i korigjuar mire
    per ata qe luftojne ne emer te perendise kunder gjith botes me te gjitha forcat dhe per ata qe vrasin njeres te pafajshem ne emere te kuranit , per ata qe jan kamikaz dhe shperthejne ne mes te turmave te njerezve te pafajshem , qe vrasin femij gra dhe pleq ,besoj se te gjith muslimanet shqiptare qe une njohi i kundershtojne keta radikal musliman
    gjithmone e kam fjalen per ata njerez qe jan antitolerant ndaj te tjereve dhe mundohen qe ti imitojne keta radikal edhe ne kosove edhe ne maqedoni me se shumti e qe e quajn veten muxhahedin ky sekt i trishtueshem ka filluar te rritet edhe ne bosnje

dhe fundi eshte se keta njerez i urrejne shume te krishteret dhe hebrenjet por edhe gjith boten dhe nuk kan fije te dashurise
    une e kam cekur gjithnje se i dua muslimanet edhe te une ekziston dashuria por nuk i dua dhe i urrej te metat e tyre por perendia na meson dhe na detyron qe ti duam te gjith njerzit e kesaj bote pa dallim ngjyre feje kombesie dhe pa dallim se ky a eshte nje kriminel apo nje njeri i paqes te gjith duhet patur dashuri per te gjith njerzit por tema eshte agresiviteti i muslimaneve kur zihet ne goj feja e tyre dhe e shikon se si e marrin keta , edhe nje gje mesia4ever e shikon ti se sa ofendojne besimin tone ne krishtin me te gjitha forcat por nje nuk e beri te madhe por duke ia treguar te verteten me dashuri --- por kjo gje nuk ndodh me disa njerez ketu ne kete forum

dhe sa i perket familjeve tona dhe gjith muslimanet ne kete forum dhe ne kosoven mbare jan shum ndryshe me realitetin edhe nje gje ne Kosove ka filluar shume te urrehet feja islame nga vete muslimanet e kosoves kete gje po e sho negjith kosoven dhe ne shqiperi . Kjo dhune qe po ndodh ne gjithe boten dhe vetem ne vendet islamike te azise po i pengon e gjith botes kjo anti paqe une vetem thash qe sipas sjelljeve te muslimaneve kjo nuk eshte paqe por dhune

edhe njerzit qe e quajne veten musliman te forte te kuranit dhe vrasin njerez te pa fajshem ne bote keta jan satanista dhe i binden urdhrave te djallit
    Zoti është dashuri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Duhet teme e re t'i kushtohet kesaj. Edhepse keto dite me ka rene te punoj dhe kur po kthehem ne shtepi i lodhur, une prap gjej kohe, merrni leje tek moderatoret qe te me lejojne qe t'i postoj ato hadithe dhe ajete, s'osht problem hiq, nuk pritoj. Veq mos thuni se jane te dobeta se kaloni ne injorance. Kurani vet thote se 'allahu' i ka transformu disa hebreje ne majmune dhe derra, ju po besoni prralla e mitologji o te nderuar.

Tabari VIII:28 "When the Messenger approached the Jews, he said, 'You brothers of apes! Allah shamed you and cursed you.'"

Mos thuani se pe nxjerr jashte kontekstit ose eshte hadith i dobet se vet Tabari pe tregon kete, e ke ne Kuran edhe ne hadithe tjera plot te ngjashme.

Respekte
    Po po, i ka shenderru ne derra dhe majmuna kjo eshte me se e vertet, duke e meritu vet ata. Tani ti don ta gjykosh Zotin pse i ka shendrru ne derra dhe majmunaa ??
    163. Dhe pyeti ti (Muhammed) për fshatin që ishte në breg të detit e ata e shkelën rendin e të shtunës (që e kishin të ndaluar gjuajtjen e peshqve), kur në të shtunën e tyre peshqit u vinin sheshazi mbi ujë, e në ditën që nuk festonin nuk u vinin. Ja, kështu i sprovuam ata ngase ishin mëkatarë.
    164. Dhe kur një grup prej tyre thanë: "Përse këshilloni një popull që All-llahu do ta shkatërrojë ose dënojë me një dënim të ashpër?" Thanë (këshilluesit): "Arsyetimi para Zotit tuaj dhe me shpresë që t'ju largohen gabimeve".
    165. E kur braktisën atë për të cilën ishin këshilluar, Ne i shpëtuam ata që pengonin nga të këqiat, ndërsa ata që kundërshtuan i kapëm me një dënim të fortë, ngase ishin të shfrenuar.
    166. E kur ata tejkaluan me arogancë të hapët, nga ajo që ishin të ndaluar, Ne i shndërruam në majmunë të përbuzur.
    Kjo ngjarje eshte e spjeguar edhe me hadith me gjersisht.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Pershendetje Gostivari_usa. Ktu nuk e ka fjalen per 'skllave seksi' por per konkubine dhe nuk ka seks pa martese me te. Muhamedi ka bere seks me Marine (konkubine e tij) e pastaj eshte zene ne flagrance nga gruaja e tij (nuk po me kujtohet emri, se ka pas shume).

M'fal qe po boj copy/paste e nashta nuk ma nxini per te madhe po nje dijetar Biblik e sqaron kete.

"Exodus 21:7-11 specifically seeks to regulate cases involving Israelite women/girls who were sold by their fathers as female slaves (amot), presumably because of debt. Many commentators assume that this sale envisions marriage to the master or to his son, but the absence of marriage or divorce terminology in the passage suggests the purpose of the sale was concubinage. The regulation safeguards the woman's rights in two respects. First, the purchaser may not treat her as an ordinary slave. If she proves not to please him, and he does not fulfill his contractual obligation to treat her as his own concubine, or assign her to his son, he may not treat her as an ordinary slave woman. Because he has failed to grant her the protection available to concubines through motherhood, she retains the right to redemption by her father. Second, the purchaser may not sell her to a foreigner, that is a non-Israelite, and thereby render her irredeemable because foreigners would not recognize her rights under Israelite law." [HIFBW, 60]

Per me gjeresisht ktu e gjen pasi ke njohuri te gjuhes angleze...

http://www.christian-thinktank.com/qnoslave.html

Sipas mendimit tim kjo ka kuptim vetem ne kohen kur eshte dhene ky ligj dhe nuk eshte zbulesa perfundimtare sesi duhet te rregullohen gjerat ne te gjitha shoqerite se tani ka kritere tjera, pra nuk vlen per te gjitha koherat.
    O ti zotni , nuk ta kam une fajin ty qe nga natyra je nje njeri qe refuzon te pranojsh te verteten!
    Aty, pra ne ato vargje Biblike flitet per shitje vajzash dhe shum bukur theksohet se nqs vajzat e shitura nuk i kenaqin pronaret e tyre ata kane te drejte te shesin perseri !
    Pra behet fjale per prostitucion , bjerje dhe shitje te vajzave dhe kete nuk e mohon dot , kush e di sa te mundohesh !
    Perderisa ti mohon faktet skam me shum se cfar te bisedoj per kete teme me ty!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ju qe e njihni mire Kuranin, a me thuani pak fjale per veprat e Umair?
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 05-06-2008 më 16:21
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Tema të Ngjashme

1. Profeti Ilia, Fuqia e Perëndisë - 20 korrik
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 20-07-2024, 12:11
  2. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  3. Mjerë për ju …zgjohuni, o ju të rinj !!
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 18:20
  4. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54
  5. Vdekja e Profetit a,s
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 07:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •