Close
Faqja 5 prej 16 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 156
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Komunizmi Faktori Absolut...

Shoku Enver ka investur ne diqka qe e rrenon nje Religjion...dhe ky investim eshte Shprehija per te konsumuar Alkool tek popullsia...

Dhe kjo penges qe e pamundeson besimin e normal te nje besimtari te qfar do feje qoft,akoma qendron ne psiken e popullsis ne shqipri edhe qoft tek Ata Musliman qei thonë vetes,sepse dihet se Alkoolizmi nuk sherohet aq leht dhe keshtu qe ky Investim Enverist i ka efektet esenciale per te qenë nje Faktor Absolut ne kete qeshtje...

Te mos e nenqmojm Faktin se shqipria sipas mendimit tim nuk dallon aq me shtetet e ishullit Britanik sa i perket Konsumimit te Alkoolit...

Ndersa ndryshimi ne Kosove dhe Maqedoni ku praktikohet me mire Feja eshte Nga mungesa e atij faktori qe ishte ne shqipri qe e cekem me lartë...

Por dita dites efektet e ketij faktori do zbehen...
    O student? Te Oksfordi ta kane mesuar kete "teorine konspirative" te mavriut?
    Dmth sipas kesaj thagme, xhaxhi hoqi fene qe te pinin dynjaja e te beheshin tape, se s'e njihnin shqiptaret alkoolin e na solli xhaxhi nga Parisi kur vajti per shkolle por qe s'e mbaroi?! E de, nga kafe Flora. Kafe i thenshin, ama shiko cfare idesh te lindin kur pi kafene atje, edhe kthen filxhanin sic bente xhaxhi.

Bir Selman i nenes ke te qaj me pare .

Nga ana tjeter, shyqyr qe kemi kete nen-forumin e tolerances qe na heq vemendjen nga tragjedite e dites/jave/muajit, se si do ia benim.

PS: Ne Kosove fatkeqesisht nuk kam qene, ama ne Struge (Maqedoni) te klubi i Poshkes (e ka me ai apo e ka shitur?) i luanin fene birres dhe Tekiles. Tekila ne fakt nuk ishte Tekila, po ashtu i thoshin tekes qe i themi ne. Keshtu qe ne deshe nje teke vodka, i kerkoje banakierit te te jepte nje tekila vodka . Vallai, tani qe ma solle ne mendje, me ka marre malli per Strugen. Kujtime te bukura .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 24-03-2008 më 20:35

superman Maska e rolling
    Anëtarësuar
    20-11-2007
    Vendndodhja
    rrokulli
    Postime
    132
    sepse kane marrur vesh pak nga ato qe i ka thene enver hoxha.
    fundi i funidt me se miri do te ishte sikur te mos kishte fare fe.
    nese deshironi ta kuptoni te vereten e fese lexojeni "fsati midis ujerave" te kole jakoves
    une ekam lexuar 3 here dhe nuk ngopem dukee e lexuar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Vendndodhja
    Ne kete fshat elektronik!
    Postime
    56
    E mira te thuhet.Sheqer! Zotit,Maqedonia & Kosova,ruajten besimin mes minoritetit te tyre.Ne besuam tek xhaxhi,dhe mbas atij tek leku.Nqs lek nuk ke edhe tungjatjeta shkurtohet!

Deep down underground

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Temën tamam e ka bo ai, s'ka asgjë të rreme në të. Fakti është fakt, në Shqipëri ndikimi i fesë është shumë shumë i dobët. Ndërsa në Maqedoni psh, siç po lexojm nëpër internet, shkon deri në ekstremizëm talebanist.

Pershendetje z.Jack !!!

S,imbas mendimit time keni te drejte plotesishte, para disa vjeteve te themi para dy apo tre dekadave ,shqipetaret ne maqdoni ne disa raste bile bile i kane kaluare talibanet. Ne te gjithe jemi shqipetare , pore realiteti duhet te jete realitet.Ndoshta per arsye te ndryshme shqipetaret e maqedonise, ishin fanatik dhe taliban.

z.Jack ..... Koha po punon per shqiptarizem

Enver Hoxha, ishte i detyruare qe te beje ndryshime sai perket fanatizmit fetare ne shqiperi.

E vetmja rrugedale ishte qe ne shqiperi te ndalohen me ligj te gjithe besimet .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 24-03-2008 më 21:53

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Rosa!

Vetëm falu e luti ti se mir i ke punët!

Definicioni i fesë sipas C.Hitchens :" i dhunshëm, iracional,jotolerant, aleta me racizmin , mentalitet klanorë dhe verbues , ndërtuar nga padija dhe armiqësi ndaj zbulimeve pa pargjykime , fajtor në urrejtjen ndaj gjinisë femrore , keqpërdorim të fëmijëve dhe mashtrim i nivelit monumental , është plagjiatur e plagjiaturës, thashethën e thashethënes , një iluzion i iluzionit "
    nga "God is not Great"

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar Maska e Ibra
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    n'Kosovë
    Postime
    12
    Selam alejkum per juve pryll.
    Me cfar te drejte me quan ti mua serb ose jam bere sikur ata, jo more lale une i urrej shume serbet edhe i kemi luftuar aq shume vetem e vetem te mos jemi nen sundimin e tyre po shiko pak vete ti mos je bere far italiani apo greku.
    Edhe emri im Ibrahim nuk do te thot Ibrahimovic apo si shkruan ti nuk e mbaj ne mend.Emri im eshte emer pejgamberi,kete emer e perdorin edhe te krishteret edhe hebrejt (jahudit) por vetem e ndryshojn pak Abraham hehe. Emer shume i vjeter, e ndertoi shtepin e bekuar te Allahut Qaben qe e vizitojne me miliona njerez ne cdo vit per ta adhuruar Allahun fuqiplot.
    Me respekt Ibra edhe kujde tjera here c'flet.

i/e regjistruar Maska e Ibra
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    n'Kosovë
    Postime
    12
    Une di nga rilindja shume vellacko po ti mos i merr ne goje vetem disa emra pse nuk fole per Ymer Prizrenin sa Hoxhe me nder ka qene fhr cfar ka bere per kombin shqiptar, pse nuk fole per vellezrit Frasheri, per At Gjergj Fishten e shume e shume veprimtar te tjere hehe.
    Edhe ku e di ti sa musliman jam une, une po mos tisha musliman nuk do te thojsha vetit se jam musliman ose sikur ate tregimin qe e tregove ti une nuk jam sikur ai jo more shqiptar.
    Shihe veten ti more djal.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Dmth sipas kesaj thagme, xhaxhi hoqi fene qe te pinin dynjaja e te beheshin tape, se s'e njihnin shqiptaret alkoolin e na solli xhaxhi nga Parisi kur vajti per shkolle por qe s'e mbaroi?! E de, nga kafe Flora. Kafe i thenshin, ama shiko cfare idesh te lindin kur pi kafene atje, edhe kthen filxhanin sic bente xhaxhi.

PS: Ne Kosove fatkeqesisht nuk kam qene, ama ne Struge (Maqedoni) te klubi i Poshkes (e ka me ai apo e ka shitur?) i luanin fene birres dhe Tekiles. Tekila ne fakt nuk ishte Tekila, po ashtu i thoshin tekes qe i themi ne. Keshtu qe ne deshe nje teke vodka, i kerkoje banakierit te te jepte nje tekila vodka . Vallai, tani qe ma solle ne mendje, me ka marre malli per Strugen. Kujtime te bukura .
    Oj Lioness eshte Notore fakti se Alkooli e rrenon besimin e nje Besimtari ...Kjo eshte maxima themelore

Shiko Rreth Alkoolit:

http://www.forumishqiptar.com/showth...70#post1701770

Me ka ra rasti qe kete fenomen ta hulumtoj nga afer ne shqipri,kam pyetur "Musliman" se pse e pini Alkoolin ,ndersa e konsideroni veten Musliman,ai me tha se na ka mbetur kjo nga koha e komunizmit,sepse ne kohen e komunizmit nese ndegjonte paria e E Xhaxhit Enver se nuk po e pi skenderbegun per shkak te besimit ,rrezikohesha te futesha ne burg...

keshtu qe kjo shprehi ka mbetur si barrë me gjenerata me pastaj...shembull kur pi prinderi ..kete do ta pasoj femiju instiktivisht,,,dhe keshtu eshte bere nje shprehi rrenuese ne besimin e shqiptareve...

Doren ne zemer ne Kosove ,kur vjen nje moshatar i komunizmit Enverian,leht mund te dallohet....sepse vetem thuaj/lute : "Hape gojen ,qe ti shikoj dhembet" do zbulosh masakren e alkoolit (gërdecit) ne dhembet e kalbur te tij...

Keshtu qe Alkooli besoj se konsumohet goxha mire ne shqipri dhe besa nuk e bene diferencen me popullin britanez per nga konsumimi i ketij zjarri...

ndersa ne kosove ...edhe ne kosove konsumohet ky zjarr,mirpo zakonisht gjendet ne per Kafenet e "Cakit"...mirpo rrallë gjendet ne tryezat Familjare,pothuajse hiq fare...

Dhe kjo ka ndiku qe shprehija ndaj Alkoolit te mos marr permasa familjare dhe te vie deri te degradimi i familjeve kosovare..

pershendetje

Angel: edhe qahesh se te thojne qe je budall/injorant,,,,,,,,,,,,,,, apapapapapap
    Nese thotë dikush se Specia "FEMER" eshte ne Zhdukje nga Origjinaliteti i saj ,ateher nuk do ngurroj qe te te paraqes ty si fakt mbeshtetes dhe si provë materiale qe e mbeshtet kete Specie ne zhdukje...

Doren ne zemer dallohesh Si figura me antipatike ne forum...vazhdoje Karrieren
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 26-03-2008 më 07:05
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    Citim Postuar më parë nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    doja te dihet se si shpjegohet qe besimtaret ne shqiperi nuk jan aq fanatik sa besimtaret ne kosov ose maqedoni??pse???
    respekte
    ps: po flas per besimtaret e te gjitha besimeve
    Sa per informacion kush ka thene qe Shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise qenkan me fanatik?

Nga te mbiu kjo ide?

Nje personalitet ka thene nqs Shqiptaret deshirojne te eksportojne diçka ne boten e qyteteruar ajo eshte besimi fetar tolerant. Psh. Une jam ortodoks por ne familjen time festohen te gjitha festat fetare qofte dhe ato pagane (si dita e veres apo ndonje tjeter).

Kam miq plote ne Kosove dhe nuk kam vene re qe te kene nje ndjenje me fanatike sepse feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

Po te marrim Iranin a jane ata mysilmane?
    Pergjigja eshte jo?
    Pse?
    Sepse feja Islame (nuk eshte se jam sh. i informuar) eshte tolerante ndaj feve te tjera ndersa Irani vete si shtete jo qe s'eshte tolerant por eshte shume here me keq, eshte per zhdukjen e popujve jo mysilman. Iku ra poshte mysilmanizmi i tyre.

Bejne gabim bashkebisedusit qe ne kete debat fusim politiken e ka njohur, se ka njohur Pavarsine e Kosoves?

Me thuaj Irani, (etj) ta rregulloje duke njohur Kosoven (qe eshte aleat me ShBA) dhe ta prishi me Rusine?

Po ashtu dhe vendet e tjera Arabe kane nje presion nga ekstremistet "islamik" per mos prishjen e marredhenieve me Rusine. Politika nuk eshte debat kafenesh apo forumesh, eshte diçka me e thelle.

Populli i papune nje gje do: Te merret me thashetheme, me big-brother, me politik etj prandaj dhe kjo teme ka pasur bum postimesh.

Lereni fene ne rrugen e saj. Kush eshte besimtar eshte per veten e tij dhe kush nuk eshte besimtar eshte po per veten e tij.

Nuk ia vlen te diskutohet qe Shqiperia ndryshon nga Kosove ketu dhe aty. Shqiperia dhe Kosova jane nje siç eshte dhe populli shqiptar nje.
    Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    Pershendetje z.Jack !!!

S,imbas mendimit time keni te drejte plotesishte, para disa vjeteve te themi para dy apo tre dekadave ,shqipetaret ne maqdoni ne disa raste bile bile i kane kaluare talibanet. Ne te gjithe jemi shqipetare , pore realiteti duhet te jete realitet.Ndoshta per arsye te ndryshme shqipetaret e maqedonise, ishin fanatik dhe taliban.

z.Jack ..... Koha po punon per shqiptarizem

Enver Hoxha, ishte i detyruare qe te beje ndryshime sai perket fanatizmit fetare ne shqiperi.

E vetmja rrugedale ishte qe ne shqiperi te ndalohen me ligj te gjithe besimet .

Shqiptaret e Maqedonise ndoshta jane fetare, por jane edhe shume shqiptare. Te pakten rajoni ku une dhe familja ime kemi qendruar gjate luftes. Nuk besoj se ka shqiptare me te mire dhe te perkushtuar ndaj shqiptarizmit, se ta. Respekte dhe vetem respekte per ata njerez te mrekullueshem.

Dhe nuk eshte aspak e vertete qe Kosova dhe Maqedonia jane me fanatike fetare se Shqiperia. Mjafton te shkosh ne Shqiperi dhe te shohesh lindjen e objekteve fetare, si kepurdhat pas shiut, ose ne fund te fundit te lexosh ne kete forum, qe eshte prone dhe frekuentohet shume nga shqiptaret e Shqiperise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 26-03-2008 më 15:01

Faqja 5 prej 16 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •