Kili jo gjithmone ka te beje niveli ekonomik.padituria ose baba ka thon kshu dhe duhet me e bo pa e dit se cfare.e mire apo e keqe qofte
Kili jo gjithmone ka te beje niveli ekonomik.padituria ose baba ka thon kshu dhe duhet me e bo pa e dit se cfare.e mire apo e keqe qofte
Njeriu është qenie që mendon. Mendimi është veprimtaria jonë bazë, prandaj filozofi De Kart ka thënë: Cogito, ergo sum (mendoj, pra ekzistoj).
Duke lexuar përkthimin e dikujt,(e kini tek ortodoksët)Më tërhoqi qysh në fillim vëmëndjen kjo shprehje që kam shënuar më lart.Shikojeni se sa kotradiktore është.Kjo tregon se ortodoksët e nisin ditën së prapthi,Ata zgjuhen me kokë poshtë.
-Njeriu është qënie që mendon!-Shum e drejtë.ashtu është dhe kjo është shkencore.
Prandaj kemi dhe shqisat e të parit,të nuhaturit,të prekurit,të shijuarit,dhe trurin për të menduar!
Por përkthimi tjetër i thënies së "dijetarit" -mendoj pa egzistoj???Ai nuk është dijatar e filozof,ai është një Teolog i cili kërkon tju diktoj njerëzve atë që beson ai dhe jo atë që egziston!
-Njeriu është qënie që mendon-PO.Mendon se egziston.Nuk mendojnë të vdekurit!Mendojnë e veprojnë të gjallët.Nuk mund të themi se -mendojmë pa egzistojmë!Këtë nuk mund ta pranoj as fëmija në djep.
E pa falëshme për njeriun e shekullit të 21-jtë, që të pranojmë një gënjeshtër mijra vjeçare.
"O njeri,mendo dhe vepro"
te marrim kosoven,pamvarsisht se; prej 100 vitesh ishin te okupuar dhe te diskriminuar nga serbet,fale besimit dhe fanatizmit te tyre fetar dhe ndjenjave patriotike qe ata kane,arriten qe te kthejne pothuajse egjithe boten pro kosoves dhe pamvarsise qe sot ata gezojne!madje jane shume te shkolluar,te mancipuar,dhe kane nje ekonomi shume me te mire se ne te shqiperise!!!
marrim shqiptaret ne trojet e tyre ne maqedoni!!
vertet minorance ne maqedoni,por fale besimit te tyre fetar dhe patriotizmit qe ata ruajne,arriten qe ne vtet 1999 te detyrojne represionin serbo maqedon te terhiqet prapa,dhe arriten te bindin boten e qytetruar qe te i perkrahnin, dhe si rezultati kesaja shqiptaret ne maqedoni u bene pjese e qeverisjes ne ate vend dhe tani me kane ne dore fatet e tyre veteqeverisen ne cdo institucion!!
madje maqedonia ka ecur shume me perpara me reforma se shqiperia,dhe kjo eka arllur si rezultat i faktorit shgqiptar ne ate vend pamvarsisht se jane mysliman!!
Shqipria!
pothuaj se 100 vjet shtet dhe akoma nuk kemi arritur te integrohemi!!
arsyeja eshte,se pamvarsisht se pjesa me e malle e shqiprise ushtrojne nje besim fetar,akoma nje pjese vazhdojne te mohojne zotin!dhe si rezultat i kesaja ne shqiperi mbizoteron injoranca,korrupsioni,prostitucion,droga,e shum e shume fenomene te tjera negative,prandaj i thojne nje fjale,se nje molle e kalbur infekton te gjitha tjerat,disa ketu i kuptojn sembrapshti gjerat,duan qe te mohojne zotin,duan qe ne shqipri te mbizotroje degjenerimi dhe degradimi total i shoqerise,duan qe droga dhe prostitucioni te ligjerohen!prandaj dhe insitojne qe te zhdukun fene ne pergjithsi meqense feja i ndalon keto fenomene negat!ive
Vetem me pa veten si jeni bere , me pa ndonje serb ose ndonje grek keto shkrime zemra mal do ti behej .
Turp eshte per juve qe shkruani kesi gjerash per vllezerit tuaj .
diocleziano amerikani eshte ne nje kontinent tjeter por e duam te gjith sepse eshte me i forti dhe na ka ndihmuar dhe gjith do ti jemi mirenjohes .
Por ta dish qe ne Kosoven e pas luftes shum investime ka pas edhe prej shteteve islame . (dola pak jashte teme)
Po me duket se nese diqka qe nuk ju pelqen meniren e etikoni jevg e me gjith emra qe nuk duhen te jen ne mes nesh .
Nje pyetje per juve qe po na quani jevgj pa asnje arsye : Pse po ju pengon besimi jone ?
Jemi me besimtar ne shqiptaret ne Kosove dhe ne Maqedoni sepse kemi qene me te lir per te zgjedh te besojme ose jo, kurse siq e permenden edhe disa te tjere juve Enveri nuk ju lejoi te besoni hehe
Edhe nuk eshte e vertet qe ju te Shqipersie jeni me te menqur se ne n'Kosove, ju me kete veq i beni qef vetit. Qka bete ju me shume se ne edhe pse jeni gati qe nje shek. shtet.
Me respekt Ibra.
pasi i lexova te gjitha keto qe keni shkruar, ne fund po e ndjej veten e ofenduar, pasi qe jam nga Kosova dhe disa nga ju po thuani se ne Kosove eshte niveli i arsimit me i ulet por une mendoj ndryshe se pse shqiptaret nga Kosova dhe Maqdonia jane me ekstrem ne fe. ne kete gje ka shume fakte qe kane ndikuar se pse shqiptaret e Shqiperise nuk jane "fanatik" ne fe, une si faktin e pare qe ka ndikuar ne kete eshte se Shqiperia ka qene nje kohe te gjate nen regjimin komunist, regjim ky i cili nuk i ka lejuar shoqerine te dije diqka tjeter perpos per "partine", kurse fakti i dyte eshte se ne trevat shqiptare te Kosoves dhe Maqedonise se sotme turqit kane qene me shume te koncentruar dhe ka fakte tjera.
si perfundim do te thosha se nga vendi qe vi une - Kosova, nuk ka fanatik ne aspektin fetar astu siq e potenconi ju, sepse edhe vet jam mysliman por une kam shoqeri edhe katolik, pasi qe studioj ne Maqedoni jam i njoftuar edhe me shoqerine shqiptare atje dhe me te vertet eshte atje jane me shume fanatik ne fe, por une mendoj se arsyeja eshte sepse ne shqiptaret e Kosoves dhe Maqedonise deri tani kemi qene fetar me shum se shqiptaret e Shqiperise per t'u dalluar edhe me shume nga fqinjet tane.
pershendetje
Dakord o Kujtim, po mire do boje ta citoje personin qe ka thene ate gje dhe te zgjidhet muhabeti ne menyre direkte. Ka disa faktore qe ndikojne ke feja, pak a shume jam dakord me ate qe ke thone. Po gjithashtu jom dakord qe tani ne shek. 21 shqiptaret kane nevoje per ideologji nacionaliste dhe jo per ideologji antinacionaliste sic jane incesti, BE, kristianizmi, islamizmi, pedofilia, homoseksualizmi, konferenca islamike, sida, kanceri, etj. Nuk i shpetohet sllavit duke u bo myslimon meqe sllavi qeka ortodoks. Ej, osh shekulli 21. Bohesh ateist militant dhe ia hy gjithe joshqiptareve me radhe me fe e pa fe. Sic kena bo gjate gjithe historise. Se mu mfalni po nuk e kom mor vesh ala se si shpetoka robi nga sllavizmi duke u bo arab dhe duke u martu me jevgj.
Nacionalizmi sheron nga infeksionet fetare.
Edhe mjaft late nam ca nga ju vehabistet me ket historine e Enverit. Nqs populli do ishte fetar, nuk do ia mbate as Enverit e asnji Enveri t'ia hiqte fene popullit. Te vetmit qe reagun kane qene ca prifterinj, asnjonit nuk i plasi krapi, biles robt qene te lumtur qe i zhduken ato gjirize antishqiptarie. Kjo tregon se sa fetare kemi qene, nderkohe qe as ne Rusi qe ateistet kishin dhe shoqata te mirefillta nuk bon dot gjo, sepse truri i sllavit eshte si bageti, ka nevoje per bari fetar.
Vetem pse te qu turku e serbi mysliman, kjo nuk te bon mysliman. Kur ti nuk betohesh se beso ne allah, kur nuk betohesh shprehimisht se e prano islamin, nuk je myslimon. Kur ti pi alkool e nuk lutesh asiher, nuk je myslimon. Kur ti je nacionalist nuk je myslimon. Kur ti nuk ndjek rregullat arabe te islamit, nuk je myslimon, le te kete qene baba car te dete. Kur ti shko me kobure ne kishe, nuk je kristian, le te thote ca te dete prifti. Kur ti bo be mbgur e jo mbungjill, nuk je kristian. Kur ti respekto me shume kombin se sa fene, nuk je kristian. Kur ti nuk kthe faqen tjeter, kur te gjujne ke njona nuk je kristian. Feja e ndalon nacionalizmin. E ndalon sepse e ka rival. Feja do te te udheheqi ty si bageti, nuk i intereson kombi jot, i intereson qe ti t'i perulesh autoritetit te pakundershtushem te arabit dhe cifutit. Ti pra nje shqiptar duhet te biesh ne gjunet e priftit e te hoxhes e te lypesh meshire. Dhe ti thu se je krenar? O je shqiptar o je fetar. S'ka me e dredh si homoseksualet, here me i ane, here me tjetren. O turk serb italion grek arab cifut, o shqiptar. Kaq e thjeshte eshte. O do i harxhosh energjite duke punu per kombin, ose per fete e jevgut. Ose do mesosh historine shqiptare ose ate arabe, greke, serbe, cifute. Ose do mesosh kulturen shqiptare, ose ate arabe greke serbe cifute. Ose do mesosh moralin shqiptar, ose ate arab grek serb cifut. Burra me te mire se ty e se mu punun per ate shqiptar kush qekena ne qe po dilkemi me te squt dhe po flasim sot per fe. Feja ne Azi, shqiptaret ne Shqiperi me kodin, ligjin, kulturen dhe racen e vet. Prandaj kushdo qe mund te kene qene kushtet qe i detyrun disa shqiptare te tradhetojne kulturen shqiptare dhe te blejne ate arabe gjoja per ti shpetu sllavit, sot nuk vlejne mo dhe jane te papranueshme. Sa me shpejt ta kuptojne shqiptaret ne Maqedoni kete aq me mire per te gjithe.
Qeveria maqedone po vazhdon te islamizoje shqiptaret me program te posacem. Keni kujdes. Sllavet na i fusin fete qe ne te harxhojme energji duke u henger me njeri tjetrin ne vend qe te punojme per komb. Ata duan te shkaterrojne cdo gje shqiptare dhe feja eshte metoda me e mire per t'i bere format kultures origjinale te nje kombi jofetar. Mos bini pre.
But many Kosovars also understand that their country stands between two fires--revived Slavic imperialism and the threat of Islamist aggression. Kosovars themselves are rarely demonstrative about their Muslim faith--I saw only six young women in head coverings during a week in the country (though the hijab is more common among rural grandmothers), and Islamic literature is difficult to find. But the situation is dire in neighboring Macedonia.
There, the regime has given free rein to Arab governments and foundations to build new mosques that spread jihadist doctrines. Wahhabi aggression against the long-established Sufi presence in the western Macedonian city of Tetovo has reached a real crisis point. Only four months ago, two buildings at the Harabati Sufi center in Tetovo were occupied by Saudi-supported Wahhabis with their scruffy beards and automatic weapons. Now the Wahhabis, mobilizing what appear to be street vagabonds recruited and paid to fill up the Harabatis' spacious Ottoman complex, have taken over most of it. They scream insults and threats at the Sufis and fire their weapons into the air at night.
The
Macedonian government appears eager to sow discord in the large Albanian community within its borders. Its benevolent policy toward Wahhabism parallels a similar one in south Serbia. Physical clashes between Wahhabi agitators and indigenous Muslims have become a common feature of life everywhere except in Kosovo. In the south Serbian town of Tutin, for instance, the beginning of March saw fighting between the moderate, traditional Muslims led by local mufti Muamer Zukorlic, and a Wahhabi group calling itself "the Islamic Community of Serbia" and run by an unknown named Adem Zilkic, openly aligned with Kostunica's Serb nationalists. During a riot on March 7, an Albanian supporter of the moderates, Enver Shkreli, was shot in both legs, apparently by Serbian police supporting the radicals.
http://www.weeklystandard.com/Conten...syuxh.asp?pg=2
Ndihmoni Shqiperine, luftoni fete.
Dua te theksoj se eshte i vetmi vend ndoshta ne bote shqiperia ku besimtaret jetojne ne paqe njeri me tjetrin.Aty ku ka xhami ka edhe kishe,besimtaret e feve te ndryshme pershendesin njeri tjetrin pa patur asnje lloj "racizmi" ose inati kundrejt personit me nje fe tjeter.Dua te them se ne shume kisha te shqiperise ekzistojne ikona te cilat jane pikturuar nga piktore mysliman dhe i jane falur kishave ne shene respekti.Gjithashtu dua te permend faktin qe Ali pashe Tepelena ka ndertuar nje kishe ne myzeqe duke qene se i perket nje feje tjeter.
Kjo per mua eshte nje gje shume e mire.
Mendoj se nuk eshte koha qe shqipetaret te kene fanatizem kundrejt njeri-tjetrit per shkak te fese,mbi te gjitha eshte nje gje qe na bashkon te gjitheve,eshte te qenit shqipetar,FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA te tjerat jane humbje kohe ose cingla-mingla.
Me vjen shum shum mire qe shumica e shqiptareve nuk bejne dallime fetare,nuk jane rracista.Per kete jam vertet krenar qe jam shqiptar.
Ju pershendes te gjitheve...Tung
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Rosa!
Unë me të vërtet nuk e di si te ta them më kjartë: të thesh se mesiguri je i rritur në rexhim marksist-lenisnist, ti po më thua se ter jeten studion ata.
A nuk është kjo cfarë ju thash unë?!
Njerzit e ngritur e kan kuptuar se feja nuk është dicka tjetër vetëm një hiq!
Një dit do të kuptosh edhe ti.
Kili
SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!
Krijoni Kontakt