Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 73
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky Lexo Postimin
    Dyshimet mund ti heqim shume rehat vetem me te dhena te sakta statistikore, beji nje vizite sitit te testeve PISA. Do shohesh se ne ca pike jane nxenesit amerikane ne krahasim me ato te shteteve te tjera. Rezultatet flisnin qarte. Jane me te dobetit gati ne cdo fushe ne krahasim me gjitha vendet Euro-Perendimore.

Kalofsh bukur
    Une nuk di gje per ato statistika qe po i permend dhe jam shume i vetdijshem qe krahasimet arsimore jane shume te veshtira te behen sepse jane shume komplekse. Mirepo, pasqyra me e mire e sistemit te mire arsimor eshte vet zhvillimi i gjithmbarshem shoqeror, e Amerika dihet boterisht qe eshte vendi me i zhvilluar ne bote si per nga ekonomia, ushtria, e ne pothuajse cdo aspekt. Vetem ne profesionin tim, per te cilin kam mbaruar studimet ne Amerike, ka kater firma te medha ne bote (Amerike, Europe, e kudo) qe jane dukshem me te medha se gjithe te tjerat, dhe qe te gjitha jane amerikane. Pokeshtu edhe firmat elektronike si Microsoft, Dell, etj. e edhe ne pothuajse te gjitha industrite e tjera. Nga 150 kompanite me te medha ne bote sot, mbi 100 jane amerikane. E te themi se Amerika ka sistem te dobet arsimor dhe amerikanet jane budallenj, per mua eshte non-sens shume i madh.

Falemnderit, edhe ty gjithe te mirat.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga dodoni Lexo Postimin
    Para disa vitesh, kur BE beri ate zgjerimin e madh prej 10 shteteve te reja, duke perfshire edhe Cekine ketu, Medlin Ollbrajt (ish-sekretarja e shtetit amerikan me prejardhje ceke, ishte mysafire nderi), dhe kur e pyeten se "Cfare mendon ne lidhje me forcimin e BE-se tani, a eshte BE superfuqi qe mund te krahasohet me SHBA-ne?" kjo ja u ktheu se do kisha pasur deshire, sepse edhe vet jam me origjine ceke, por fatkeqesisht BE dhe Europa ende eshte larg Amerikes, ne cdo aspekt.

Ka disa fanatike nga vende te ndryshme europiane qe kane xhelozi ne Ameriken, pikerisht per faktin se jane mbrapa Amerikes me zhvillim.
    Shum krahasim dhe permbledhje te vertet.

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anėtarėsuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Al Qaeda is a wing of the Massonic Order. (al kaida eshte nje krah i Urdherit Mason.

E forte a???...
    Pergjigja me e mencur ne video!

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga dodoni Lexo Postimin
    Une nuk di gje per ato statistika qe po i permend dhe jam shume i vetdijshem qe krahasimet arsimore jane shume te veshtira te behen sepse jane shume komplekse.
    Nuk jane aspak komplekse perderisa nje instance ju parashtron teste diturish baze nxenesve te cdo shteti, pra dituri qe sot anno 2008 cdo nxenes duhet t'i pervetesoje. Jane keto nxenes qe zene dyert e fakulteteve? Une te them ujku, ti gjurmet.

E mos perziej kot kapacitetin ekonomik pasi eshte mese normale qe nje kontinent i qeverisur nga nje instance, do kete nje fuqi me te madhe ekonomike ne terma gjenerale, por qytetari i thjeshte ne Amerike nuk i eshte me i pasur sesa ai Euro-Perendimor. Plus, Amerika kaplohet nga hiatat e medha ekonomike mes grupesh individesh.
    E permenda dhe mesiper, U.S.A ka ca universitete te forta psh. Harvard, Yale(dhe keto ishin ne inflacion btw)...por c'te duhet ty Harvard dhe Yale nese ti si qytetar i thjeshte nuk ke akses ne ato universitete ngaqe s'ke para te paguash tarifat?Dy universitete NUK mund te perfaqesojne nje kontinent. Une ne shtetin ku banoj te pakten e di qe kam akses te lire ne instancat me te mira arsimore te vendit, pastaj nese kam kapacitet inteligjence, do ia dal ndryshe...do shkoj te gjej nje drejtim qe me pershtatet me teper.
    Me minimum 30 ą 50 h/jave pune, nuk ka qenie qe shetiten ne dy kembe qe munde te me mbushe mendjen qe mund ta kombinoje me nje universitet qe ofron pregatitje te mire. Une i njoh shume mire dy sistemet arsimore, njoh dhe instancat e shumta qe shqipot frekuentojne andej keshtu qe s'ke c'me thua Vertete jo!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-02-2008 mė 20:28
    Kam vetem nje limit: qiellin!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Une i njoh shume mire dy sistemet arsimore, njoh dhe instancat e shumta qe shqipot frekuentojne andej Vertete jo!
    UUUUUUUUaaaaa vertet!

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    UUUUUUUUaaaaa vertet!
    Ec,sillu si mashkull qe moti dhe mos pllaqarit ne jarge gocat e huja Kockat do i leviznin Gaio Aurelios sikur te shihte keto meshkujt e sotem, softies, pale me perdor dhe emrin e tije .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-02-2008 mė 20:38

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ec,sillu si mashkull qe moti dhe mos pllaqarit ne jarge gocat e huja Kockat do i leviznin Gaio Aurelios sikur te shihte keto meshkujt e sotem, softies, pale me perdor dhe emrin e tije
    Ne kohen e Valerius-it nuk kishte universitete lol,sot kan bo shkoll meshkujt

Nuk jane aspak komplekse perderisa nje instance ju parashtron teste diturish baze nxenesve te cdo shteti, pra dituri qe sot anno 2008 cdo nxenes duhet t'i pervetesoje. Jane keto nxenes qe zene dyert e fakulteteve? Une te them ujku, ti gjurmet.

E mos perziej kot kapacitetin ekonomik pasi eshte mese normale qe nje kontinent i qeverisur nga nje instance, do kete nje fuqi me te madhe ekonomike ne terma gjenerale, por qytetari i thjeshte ne Amerike nuk i eshte me i pasur sesa ai Euro-Perendimor. Plus, Amerika kaplohet nga hiatat e medha ekonomike mes grupesh individesh.
    E permenda dhe mesiper, U.S.A ka ca universitete te forta psh. Harvard, Yale(dhe keto ishin ne inflacion btw)...por c'te duhet ty Harvard dhe Yale nese ti si qytetar i thjeshte nuk ke akses ne ato universitete ngaqe s'ke para te paguash tarifat?Dy universitete NUK mund te perfaqesojne nje kontinent. Une ne shtetin ku banoj te pakten e di qe kam akses te lire ne instancat me te mira arsimore te vendit, pastaj nese kam kapacitet inteligjence, do ia dal ndryshe...do shkoj te gjej nje drejtim qe me pershtatet me teper.
    Me minimum 30 ą 50 h/jave pune, nuk ka qenie qe shetiten ne dy kembe qe munde te me mbushe mendjen qe mund ta kombinoje me nje universitet qe ofron pregatitje te mire. Une i njoh shume mire dy sistemet arsimore, njoh dhe instancat e shumta qe shqipot frekuentojne andej keshtu qe s'ke c'me thua. Vertete jo!
    Blue_sky me keto qe the me siper dukesh tamam qe ti nuk e ke idene fare te sistemit arsimor amerikan edhe pse mund ta kesh shume mire idene e atij te Evropes Perendimore

Me fal po ke degjuar ti per bursa qe ai qe eshte i zoti mund fare mire te shkoj ne shkolle falas ketu???!!!! Po te jesh student i mire can kudo dhe nuk ke pse te punosh nga 2-3 pune. Po ashtu ketu te ndihmon edhe shteti si ne GRANTS ashtu edhe ne LOANS, ku te parat nuk i paguan mbrapsht dhe te dytat fillon te besh pagesa 6 muaj mbasi merr diplomen. Shumica e shqiptareve ketu punojne nga 2-3 pune gjate kohes qe jane ne shkolle (dhe njera prej tyre kam qene dhe une qe per 5 vjet mbarova 2 fakultete krejtesisht te ndryshme, beja nga 20 credit hrs cdo semester, punoja nga 2 pune, dhe me 48 ore pa gjume vija jepja provime ) Kete po e them qe te tregoj ty qe jo se e bera se nuk kisha mundesi te tjera por sepse nuk doja qe te isha ne borxhe dhe po ashtu nuk doja qe te shkoja ne nje Universitet shteteror edhe pse do e kisha shkollen falas. Si une jane shume e shume te tjere. Si ne cdo vend te botes, ka universitete qe jane superiore dhe jo, dhe kam shume shoqeri ne vendet e Evropes Perendimore si shqiptare dhe te huaj qe me tregojne per universitetet andej dhe kur i krahasoj me nivelin ketu lene shume per te deshiruar. Varet se cfare kerkon nga nje universitet dhe cfare do te behesh ti sepse nje gje qe USA e ka dhe asnje nuk mund ta mohoje, eshte se mundesite qe te jep i ka pa limit, por varet sa do te arrish ti. Je e zonja, meso dhe mund te hysh edhe ne Harvard dhe Yale dhe mos te paguash as nje kokerr leku dhe ka shqiptare ketu qe e kane arritur ate gje dhe bravo ju qofte. Po ashtu a ke degjuar ti qe ketu mund te punosh per nje kompani dhe ta paguan 100% shkollen ose nje pjese te saj???

Prandaj e dashur po nuk ke jetuar ketu dhe te mos kesh shkuar ne nje universitet ketu ne USA nuk mund te thuash qe e njeh mire sistemin ketu. Amerikanet kane kete qe nuk ju intereson shume per historine kur dega e tyre eshte mjekesia, por ama ata qe duan behen world known ne prefesionin e tyre.

THE LIMIT OF YOUR OPPORTUNITIES IS THE SKY! TRY TO REACH IT
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 03-02-2008 mė 20:54

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin
    Me fal po ke degjuar ti per bursa qe ai qe eshte i zoti mund fare mire te shkoj ne shkolle falas ketu???!!!! Po te jesh student i mire can kudo dhe nuk ke pse te punosh nga 2-3 pune. Po ashtu ketu te ndihmon edhe shteti si ne GRANTS ashtu dhe LOANS
    Lepurushke, ti po flet per financimin baze ne nje sistem TE DOBET??Apo gabohem? Pra dole nga shinat e nivelit arsimor per te perfunduar tek financimi i ketij minimumi?

Le te trajtojme ca faseta, lepurushke:
    -Sa eshte mesatarja per te marre nje burse ne nje universitet te njefare niveli?Sa bursa ne vit japin keto universitete? Cfare bejne ato studente qe kane nje mesatare mesatare dhe s'kane mundesira financiare?Do rrine pa studiuar?

- sa eshte shuma vjetore qe ti mund te marresh nga shteti per te financuar studimet?

-nje student qe vjen nga Shqiperia mbasi mbaron te mesmen per te vazhduar studimet aty, si i financon studimet? Eshte kandidat real per burse?

- Per borxhet e studimit: 4 vjete universitet ne nje universitet mesatar sa kushtojne? Sa vjete mbrapa studimit te duhet te punosh per te shlyer kete borxh?

Kjo qendron ne kontrast me sistemet Euro-Perendimore te arsimit ku mund te kesh nje mesatare mediokre dhe mundesite e studimit i ke te studiosh ne nje nivel ekstremisht te larte pasi bursat jepen ne baze te ardhurave te familjes te studentit, si dhe te studentit vete. Pastaj nese ti ke kapacitet te ecesh perpara, ok, ndryshe lije. Pra mesatarja nuk eshte kusht, ne momentin qe hyn ne arsimin e larte ke nje historik te bardhe mbrapa shpine.

Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin
    (dhe njera prej tyre kam qene dhe une qe per 5 vjet mbarova 2 fakultete krejtesisht te ndryshme, beja nga 20 credit hrs cdo semester, punoja nga 2 pune, dhe me 48 ore pa gjume vija jepja provime )

THE LIMIT OF YOUR OPPORTUNITIES IS THE SKY! TRY TO REACH IT
    Lepurushke, persa i perket mundesive te mija, une ne degen time kam arritur majat ne universitetet me te mirenjohura Euro-Perendimore. E kjo duke i marre 66 credits cdo vit akademik, pa asnje lende perseritese.

Tani mos me bej te qesh per punen e 48 oreve, po deshe mund te te spjegoj reaksionet kimike ne tru nga nje deprivim i tille gjumi. Here tjeter egzagjero me lezet, po le dhe kokrren e namit.
    Persa i perket nje apo dy apo tre fakulteteve, besoj qe te kishe mbaruar nje por ne nje fakultet te mireqene, ne nje dege qe ia vlen, do te te kishte mjaftuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-02-2008 mė 21:16

Lepurushke, ti po flet per financimin baze ne nje sistem TE DOBET??Apo gabohem? Pra dole nga shinat e nivelit arsimor per te perfunduar tek financimi i ketij minimumi?

Le te trajtojme dy faceta, lepurushke:
    -Sa eshte mesatarja per te marre nje burse ne nje universitet te njefare niveli?Sa bursa ne vit japin keto universitete? Cfare bejne ato studente qe kane nje mesatare mesatare?

- sa eshte shuma vjetore qe ti mund te marresh nga shteti per te financuar studimet?

-nje student qe vjen nga Shqiperia mbasi mbaron te mesmen per te vazhduar studimet aty, si i financon studimet? Eshte kandidat real per burse?

- Per borxhet e studimit: 4 vjete universitet ne nje universitet mesatar sa kushtojne? Sa vjete mbrapa studimit te duhet te punosh per te shlyer kete borxh?
    Wow, tani u bera "lepurushke", me vjen mire, ndihem speciale

FYI, qe ketu dukesh qe nuk mund te mbash dot nje debat sepse e shoh qe tani po nevrikosesh

E para, arsyeja qe une shkova te financimi eshte per faktin sepse ti e hape ate teme dhe po flisje per sa leke kushton dhe sa shume duhet te punojne studentet ketu ne menyre qe ta perballojne ate.

E dyta, ketu qe te marresh bursa, sa me te larte e ke mesataren aq me mire eshte, dhe zakonisht po e pate mbi 3.5 (4 eshte me e larta ne shumicen e shkollave), je ok. Po ashtu ata shikojne gjera te tjera si aktivitete jashteshkollore, essays qe shkruan, etj etj. Po ashtu, universiteti ku aplikon nuk eshte i vetmi qe ofron bursa, por ketu ka me mijera bursa qe mund te marresh nga organizata nga me te ndryshmet. Nqs do mund te te dergoj nje liber me 25,000+ bursa dhe mund te shohesh per veten tende. Ata studente qe kane nje mesatare mesatare, edhe nqs vitin e pare te universitetit e paguajne me LOANS, mund te mesojne ate vit dhe te dalin shume mire dhe te aplikojne perseri, gje qe eshte mese normale ketu.

E treta, per sa i perket shumes vjetore qe mund te marresh ketu arrin ta paguash shkollen komplet me ato dhe e paguan kur e mbaron sic e thashe me lart. Interesi i LOANS qe te jep shteti eshte shume i ulet, dhe studentet kane paguar edhe nga $60 ne muaj mbasi kane dale nga shkolla dhe per kane arritur t'i paguajne shume shpejt. Kombinimi me i mire eshte bursa dhe LOANS nqs nuk do qe te punosh. Ka dhe nga ata studente qe marrin sa me shume credite dhe nuk punojne dhe e mbarojne shkollen shume me shpejt dhe keshtu nuk paguajne aq shume leke. Me kete po them qe menyrat qe mund paguash jane te panumerta. Shume studente nuk duan qe te t'i kene borxhe shtetit kur mbarojne shkollen ndaj edhe punojne.

Sa per nje student shqiptar qe sapo vjen nga Shqiperia, edhe nqs nuk eshte kanditat per burse vitin e pare, nqs del mire vitin e pare, eshte patjeter kanditat ne te dytin. Po ashtu shume student dy vitet e para te shkolles shkojne ne colegje qe nuk jane dhe aq te shtrenjta per te bere lendet baze te cilat i transferojne ne kolegje me prestigje dhe atje mbarojne deget e tyre.

Prandaj, ate qe te thashe dhe me pare, po ta them me perseri sepse me duket se nuk e paske kuptuar mire

THE LIMIT OF YOUR OPPORTUNITIES IS THE SKY! TRY TO REACH IT!

Gjithe te mirat

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fjale te urta dashurie(per te qeshur):)
    Nga bellastela nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-04-2010, 17:44
  2. A egziston nje sens i gjashte?
    Nga Enush nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-01-2010, 19:23
  3. Filma per te qeshur !
    Nga Fiori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 09-05-2009, 01:22
  4. A egziston ndonje Program per te ndryshu IP address ?
    Nga Kannanni nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-06-2004, 23:31
  5. Per te qeshur .........
    Nga DjaliNgaIshulli nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 19-02-2003, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •