Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 73
    Nuk ka dyshim qe universitetet amerikane jane me te mirat ne bote. Kete mund ta vesh re jo vetem tek numri i madh i evropianeve qe vijne e mesojne ketu. Jo vetem ne standartet me te larta qe mban ky vend ne shume drejtime krahasuar me Evropen dhe vende te tjera. Jo vetem ne zbulimet ne shume fusha te teknologjise dhe mjekesise qe behen cdo vit. Por deri edhe tek cmimet e shumta Nobel e shume e shume cmime te tjera qe marrin cdo vit shume intelektual te ketij vendi. Ne lidhje me videon ne hapjen e kesaj teme. Ajo dihet qe ka shume amerikane qe se cajne shume koken per njohuri dhe jane shume te prirur drjet parase dhe te mirave materiale. Gjithsesi per mua eshte pak tendencioze si video dhe ka me teper per qellim te diskriminoje nje shoqeri te tere. Ne fund te fundit ka qene shoqeria amerikane qe ka nxjerre kaq shume koka boterore dhe qe e kane ndihmuar sa here ka qene nevoja Evropen e paafte per te zgjidhur hallet e veta. Mjafton te permend ketu kontributin amerikan ne luften e pare dhe te dyte boterore dhe gjithashtu planin e famshem Marshall qe e ngriti Evropen nga varri. Me teper se kaq nuk besoj se do ishte e nevojshme qe te zgjatem ne kete teme.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Citim Postuar mė parė nga lone_star Lexo Postimin
    Nuk e di pse permenden universitetet amerikane ?
    Universitetet jane vertet te mira, ne fakt per mendimin tim jane me te mirat ne bote ne cdo drejtim. Vecse nje pjese e vogel e amerikaneve shkojne ne universitet, nje pjese e mire e tyre jane vetem me shkolle te mesme ose me 'some college'. Nga pervoja ime di qe ata qe thone 'some college' nuk kane vajtur kurre ne universitet, thjesht kane menduar te shkojne.

Gjithashtu eshte e ditur qe jo cdo gje mesohet ne shkolle, shumica e shqiptareve te moshes se prinderve tane pa shkolle te larte jane, po te marrin gjak ne vetull per njohuri elementare si keto.

Pra i bie qe amerikanet jane vertet budallenj, kete e them jo vetem nga video ne youtube po se ketu jetojme vete; arsyet jane nga me te ndryshmet, ndermend me bie qe punojne shume, nuk interesohen fare per boten perreth dhe tv e 'celebrity culture' u ka trashur mendjen.

Cfare eshte per te ardhur keq e cfare na intereson ne eshte qe jane keta njerez qe votojne pushtetaret e tyre qe indirekt dhe direkt i japin drejtim botes mbare.
    Sa mund te gjykoje nje amerikan qe s'e ka idene se cfare besimi kane izraelitet mbi politiken e jashtme qe do zgjedhe presidenti i ri? Ose qe s'gjen dot ne harte vendin e tij? Kjo eshte vertet per te ardhur keq...
    Po nga e di ti qe ne krahasim me vendet e tjera, vetem nje pjee e vogel e amerikaneve shkojne ne univeristete?

Ajo video eshte per te qesh se qe ka injorante gjithandej nuk diskutohet. Une njof dhe shqiptar qe nuk dine ne ca planeti jemi.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Nuk e di pse permenden universitetet amerikane ?
    Universitetet jane vertet te mira, ne fakt per mendimin tim jane me te mirat ne bote ne cdo drejtim. Vecse nje pjese e vogel e amerikaneve shkojne ne universitet, nje pjese e mire e tyre jane vetem me shkolle te mesme ose me 'some college'. Nga pervoja ime di qe ata qe thone 'some college' nuk kane vajtur kurre ne universitet, thjesht kane menduar te shkojne.
    Njerezit normalisht deri ne 15-16 vjeē jane te detyruar te shkojne ne shkolle. Ajo qe diferencon kualitetin arsimor(nder te tjera) jane njohurite baze qe nxenesit marrin ne sistemet para-universitare. Pyetjet qe behen ne ate filmat jane njohuri baze, njohuri qe cdo nxenes duhet t'i kete para 18 vjeē, s'jane pyetje akademike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 04-02-2008 mė 20:03
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Po nga e di ti qe ne krahasim me vendet e tjera, vetem nje pjee e vogel e amerikaneve shkojne ne univeristete?
    Nuk thashe asgje ne krahasim me vendet e tjera. Thashe qe nje pakice shkon ne universitet. Si kudo ne bote.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lone_star : 04-02-2008 mė 20:17
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

kjo video nuk duhet mu promovu k'tu. mos e kafshoni dorėn qi ju ushqen.

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Ku iku Qielli_blu se me kishte mbeshtjelle nje replike? Doja ta citoja prandaj...

Ketu shkolla e mesme vertet e detyruar eshte po ka nje perqindje te konsiderueshme te atyre qe nuk e kane kryer ate. Po ashtu ka nje perqindje te mire qe nuk dine te lexojne.

Sa per gjakun ne vetulla qe te marrin te pashkolluarit, pajtohem me ty, nje me shkolle patjeter qe eshte superior ndaj nje te pashkolluari me njohuri popullore. Mirepo ata gjera ne video nuk kish nevoje per shkolle ti dinte njeri, as per shkolle fillore biles. (Pervec ndoshta asaj pyetjes me trekendeshin). Sepse ata informacione jane kulture e pergjithshme qe njeriu duhet ti thithi nga bota perreth, TV, libra etj etj.

Do t'te ndricoja e te beja drite une ty per universitetet amerikane po nuk kam kohe tani.
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga amenti Lexo Postimin
    kjo video nuk duhet mu promovu k'tu. mos e kafshoni dorėn qi ju ushqen.
    sa per dijeni ne na ushqejn krahet tona haver

oh. zot. kallzom a ka mu bo argumentim mbi themele figurative a reale?
    N'kand ma t'gjon, amerikanėt i kena aleatė, ish kon mirė mi kqyr edhe qashtu.
    Nuk osht qi e pėrkrahi kejt kulturėn e tyne, ose ato ēa ata e thirrin kulturė, kjo o punė politike, k'si video kisha gjet me ni sajt t'shkijeve - e kurgjo kurrkujna, ama po m'doket hipokrizi mi gjet qetu.

haveri

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Hej njerėz ashtu siē Amerika ėshtė edhe Europa, njėsoj, plotėsisht njėsoj, ėshtė edhe nė Gjermani, Francė etj.

Po mė e mira ishte:

Kofi Anan is a drink?

Yes, Kofi is a drink

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Ku iku Qielli_blu se me kishte mbeshtjelle nje replike? Doja ta citoja prandaj...
    Hey, mos perfito nga miresia ime e perkoheshme e mbeshtjelljes pasi eshte hera e vetme qe do e shijosh ne kete teme. Don't get used to it.

[B]Do t'te ndricoja e te beja drite une ty per universitetet amerikane po nuk kam kohe tani.
    Ashtu te keqen, puno-puno se ashtu ju do Amerika, te shkathet e te zgjuar me nga 12 h/dite

Citim Postuar mė parė nga anthem Lexo Postimin

Po mė e mira ishte:

Kofi Anan is a drink?

Yes, Kofi is a drink
    Nje pergjigje me e bukur ą la americana nga ana ime do kishte qene:

I don't drink coffee, how shoul I know? lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 04-02-2008 mė 20:55
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fjale te urta dashurie(per te qeshur):)
    Nga bellastela nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-04-2010, 17:44
  2. A egziston nje sens i gjashte?
    Nga Enush nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-01-2010, 19:23
  3. Filma per te qeshur !
    Nga Fiori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 09-05-2009, 01:22
  4. A egziston ndonje Program per te ndryshu IP address ?
    Nga Kannanni nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-06-2004, 23:31
  5. Per te qeshur .........
    Nga DjaliNgaIshulli nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 19-02-2003, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •