Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 73
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky Lexo Postimin
    Nuk jane aspak komplekse perderisa nje instance ju parashtron teste diturish baze nxenesve te cdo shteti, pra dituri qe sot anno 2008 cdo nxenes duhet t'i pervetesoje. Jane keto nxenes qe zene dyert e fakulteteve? Une te them ujku, ti gjurmet.

E mos perziej kot kapacitetin ekonomik pasi eshte mese normale qe nje kontinent i qeverisur nga nje instance, do kete nje fuqi me te madhe ekonomike ne terma gjenerale, por qytetari i thjeshte ne Amerike nuk i eshte me i pasur sesa ai Euro-Perendimor. Plus, Amerika kaplohet nga hiatat e medha ekonomike mes grupesh individesh.
    E permenda dhe mesiper, U.S.A ka ca universitete te forta psh. Harvard, Yale(dhe keto ishin ne inflacion btw)...por c'te duhet ty Harvard dhe Yale nese ti si qytetar i thjeshte nuk ke akses ne ato universitete ngaqe s'ke para te paguash tarifat?Dy universitete NUK mund te perfaqesojne nje kontinent. Une ne shtetin ku banoj te pakten e di qe kam akses te lire ne instancat me te mira arsimore te vendit, pastaj nese kam kapacitet inteligjence, do ia dal ndryshe...do shkoj te gjej nje drejtim qe me pershtatet me teper.
    Me minimum 30 ą 50 h/jave pune, nuk ka qenie qe shetiten ne dy kembe qe munde te me mbushe mendjen qe mund ta kombinoje me nje universitet qe ofron pregatitje te mire. Une i njoh shume mire dy sistemet arsimore, njoh dhe instancat e shumta qe shqipot frekuentojne andej keshtu qe s'ke c'me thua Vertete jo!
    Ne Amerike, per cdo vit behet vleresimi dhe rankimi i univerziteteve amerikane, dhe kjo behet per drejtime si drejtesia, biznesi, shkencat kompjuterike, mjekesia, etj. dhe edhe dege te vecanta brenda ketyre drejtimeve. Psh. Harvardi eshte numer nje per drejtesi dhe mjekesi, MIT eshte per shkenca kompjuterike, etj. E theksova kete ketu, vetem per ta sqaruar se sa kompleks eshte krahasimi arsimor.

Cfare eshte kapaciteti ekonomik?
    Nje permbledhje kapacitetesh intelektuale nga te gjitha fushat shkencore. Produktet e Microsoft krijohen nga profesioniste te shkencave kompjuterike, produktet e Procter and Gamble krijohen nga profesioniste te shkencave biologjike, kimike, fizike, etj. etj.

Pastaj, edhe ne Europe ke univerzitete private, njelloj si ne Amerike. Edhe ne Amerike, nese je student i mire, ke akses ne univerzitetet me te mira amerikane si Harvard, Yale, Stanford, Berkley, etj. dhe i ke te gjitha falas. Normalisht, qe univerzitetet e mira e kane lluksin e perzgjedhjes se studenteve me te mire, sepse asnje nga keto univerzitete te mira nuk ka hapesire te pranoje te gjithe studentet qe kerkojne te studiojne ne to. Dhe ky eshte fakt jo vetem per Ameriken por edhe per cdo vend tjeter te botes.

Sa univerzitete franceze apo italiane apo angleze apo gjermane kemi jashte Europes? Null.

Sa univerzitete amerikane kemi jashte Amerikes? Me qindra apo ndoshta edhe me mijera.

Dmth. kerkesa per univerzitete amerikane eshte shume e larte sepse jane me kualitative, prandaj edhe jane hapur ne pothuajse cdo cep te botes.

PS: Une kam studiuar dhe nuk kam punuar fare gjate kohes se studimeve, pervec veres ndonjehere sa per te fituar nje praktike te vogel e te drejtperdrejte te asaj per cfare studioja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 03-02-2008 mė 21:35
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Lepurushke, persa i perket mundesive te mija, une ne degen time kam arritur majat ne universitetet me te mirenjohura Euro-Perendimore. E kjo duke i marre 66 credits cdo vit akademik, pa asnje lende perseritese.

Tani mos me bej te qesh per punen e 48 oreve, po deshe mund te te spjegoj reaksionet kimike ne tru nga nje deprivim i tille gjumi. Here tjeter egzagjero me lezet, po le dhe kokrren e namit.
    Persa i perket nje apo dy apo tre fakulteteve, besoj qe te kishe mbaruar nje por ne nje fakultet te mireqene, ne nje dege qe ia vlen, do te te kishte mjaftuar.
    Oh me fal se nuk e kisha pare kete pjese

Eshte shume interesante se te kam vene re dhe ne postime te tjera qe ti je nje person qe mendon se i di te gjitha per te gjithe. Me vjen keq te te them e dashur por ti nuk di asgje per shume gjera, sidomos kur vjen puna te ato qe bejne te tjeret.

Sa per ato 48 ore, nuk do t'i shpjegoje ty sepse eshte humbje kohe se ti nuk e njeh ate koncept, prandaj po e le me kaq.

Sa per numrin e fakulteteve, ca nga ne duam qe te arrijme qiellin dhe perpiqemi ta bejme ate po patem mundesi, megjithate perseri nuk do rri ta shpjegoj ty sepse dukesh qe nuk e ke idene. Sa per fakultetin tim, ti nuk e di fare ne cfare dege eshte prandaj nuk e di nga nisesh qe thua ja vlen apo jo.

ehhhhhhhhhhh..........me ty vertet qenka nje humbje kohe

Kalofsh mire "lepurushke"

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga dodoni Lexo Postimin

Sa univerzitete franceze apo italiane apo angleze apo gjermane kemi jashte Europes? Null.

Sa univerzitete amerikane kemi jashte Amerikes? Me qindra apo ndoshta edhe me mijera.

Dmth. kerkesa per univerzitete amerikane eshte shume e larte sepse jane me kualitative, prandaj edhe jane hapur ne pothuajse cdo cep te botes..
    Po llogjikon gabimisht dhe po me ben te qesh, e di pse?Sepse universitetet franceze, italiane... jane universitete shteterore. Konkretisht c'do thote kjo? Do thote qe marrin fonde nga shteti per te ndjekur nje program baze lende te perpiluar nga komisionet perkatese. Nuk jane te lejuar te hapin filiale ne vende te tjera per qellimi fitimi "klientele". Nuk kane nevoje per fonde. Arsimi per keto shtete eshte materie ekskluzive e qytetareve rezidente ne ate vend(ne te kunderten e Amerikes ku universitetet kane mungesa fondesh).
    Arsimi ne UK eshte tjeter gje, kemi dy platforma: ate shteterore dhe private. Platforme private, e cila duhet theksuar, mbeshtet kryesisht nje plan shteteror.

Ne vendin ku banoj s'ka asnje universitet amerikan, keshtu qe...sorry Arsimi shteteror primon, kemi arsim privat pjesor qe do thote qe kane te perpiluar planin studimor nga shteti por qe kane nje hapesire minimale per ca lende plus nepermjet te cilave mund te nuancohen.
    Ama di qe ka ne Shqiperi, por mesa kam pare (dhe degjuar nga kolege)arsimi privat ne Shqiperi eshte duke u dalur nje blof total persa i perket nivelit.

PS: Une kam studiuar dhe nuk kam punuar fare gjate kohes se studimeve, pervec veres ndonjehere sa per te fituar nje praktike te vogel e te drejtperdrejte te asaj per cfare studioja.
    Per kete ke respektin tim total.

Deada
    , rritu lepurushke, ketu s'je me grate e lagjes duke u grindur per gjera te rendomta. Meso si te flasesh, pastaj ndoshta do kesh nje shanc minimal te diskutosh me mua serish.

Diocleziano
    , ndihem e nderuar
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-02-2008 mė 21:54
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2004
    Postime
    298

Me shume respekt per bashkebiseduesin.

Nuk kemi nevoje te injorojme njeri tjetrin.
    Kam respekt per mundin dhe sakrificat e secilit.
    A jane amerikanet budallenj?
    Une kam vite qe kam emigruar ne Amerike per nje mundesi me te mire.
    Ne rradhe te pare une e klasifikoj veten njeri te sakrifices dhe keshtu jane te gjithe gjysh-stergjysherit e amerikaneve e njerezve qe kene ardhe ketu per nje jete me te mire. nuk mund tu thuash atyre dhe mua " Budallenj". Dhe persa i perket amerikaneve ne pergjithesi , secili duhet te dije qe : Japonezet jane populli qe punon me shume ore ne jave ne te gjithe boten, amerikanet jane populli i dyte per numrin e oreve qe punojne ne jave. Eshte mese normale qe nje amerikan, ashtu si dhe une,
    ka dy pune. A jemi ne budallenj? Varet se ne cfar kendi e shikon. Ne se shumica e njerezve ne bote e dine se monedha qe perdoret ne Amerike eshte dollari .nje amerikan ashtu si dhe une ndoshta nuk e dime se si quhet monedha ne...Rusi ose Kine. Dhe nese ti pergjigjesh eshte ...rubla ose jeni, kjo per mua do te thote se ti ke nevoje me shume ta dish se sa une.

Deada, rritu lepurushke, ketu s'je me grate e lagjes duke u grindur per gjera te rendomta. Meso si te flasesh, pastaj ndoshta do kesh nje shanc minimal te diskutosh me mua.
    Hahahahhahahahaha je vertet per t'u admiruar edhe per te ardhur keq ne te njejten kohe sepse ti edhe kur perpiqesh te besh si e pjekur dhe e matur, nuk e ben dot sepse nuk ua di kuptimin atyre fjaleve. Atehere kur dikush te kundershton ty dhe te ben te kuptosh qe ti je analfabete ne shume gjera per te cilat ti mendon se je e ditura e shekullit, thua meso te flasesh.

As nuk do dua kurre qe te diskutoj me ty sepse ti shpirt nuk e di se c'eshte diskutimi. Ndoshta ti po kujton se po grindesh me grate e lagjes se une s'jam grindur ndonjehere qe ta di se cfare eshte ajo, por me sa shoh ti qenke eksperte

Po e mbyll me kaq sepse keto minuta qe harxhova ketu me ty ishin vertet nje humbje kohe dhe nuk do ta perseris prape kete gje sepse kam me teper respekt per veten se sa te merrem me nje te nivelit tend.

Te uroj gjithe te mirat e kesaj bote "lepurushke e rritur"

Deada is OUT

Citim Postuar mė parė nga Dajti Lexo Postimin
    Nuk kemi nevoje te injorojme njeri tjetrin.
    Kam respekt per mundin dhe sakrificat e secilit.
    A jane amerikanet budallenj?
    Une kam vite qe kam emigruar ne Amerike per nje mundesi me te mire.
    Ne rradhe te pare une e klasifikoj veten njeri te sakrifices dhe keshtu jane te gjithe gjysh-stergjysherit e amerikaneve e njerezve qe kene ardhe ketu per nje jete me te mire. nuk mund tu thuash atyre dhe mua " Budallenj". Dhe persa i perket amerikaneve ne pergjithesi , secili duhet te dije qe : Japonezet jane populli qe punon me shume ore ne jave ne te gjithe boten, amerikanet jane populli i dyte per numrin e oreve qe punojne ne jave. Eshte mese normale qe nje amerikan, ashtu si dhe une,
    ka dy pune. A jemi ne budallenj? Varet se ne cfar kendi e shikon. Ne se shumica e njerezve ne bote e dine se monedha qe perdoret ne Amerike eshte dollari .nje amerikan ashtu si dhe une ndoshta nuk e dime se si quhet monedha ne...Rusi ose Kine. Dhe nese ti pergjigjesh eshte ...rubla ose jeni, kjo per mua do te thote se ti ke nevoje me shume ta dish se sa une.
    Dajti, jam shume dakort me ty dhe eshte mese e vertet qe edhe pse disa njerez jane me teper te kenaqur me ato qe dine, shume te tjere jane me teper te kenaqur me ato qe bejne.

Respekte

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Po llogjikon gabimisht dhe po me ben te qesh, e di pse?Sepse universitetet franceze, italiane... jane universitete shteterore. Konkretisht c'do thote kjo? Do thote qe marrin fonde nga shteti per te ndjekur nje program baze lende te perpiluar nga komisionet perkatese. Nuk jane te lejuar te hapin filiale ne vende te tjera per qellimi fitimi "klientele". Nuk kane nevoje per fonde. Arsimi per keto shtete eshte materie ekskluzive e qytetareve rezidente ne ate vend(ne te kunderten e Amerikes ku universitetet kane mungesa fondesh).
    Arsimi ne UK eshte tjeter gje, kemi dy platforma: ate shteterore dhe private. Platforme private, e cila duhet theksuar, mbeshtet kryesisht nje plan shteteror.

Ne vendin ku banoj s'ka asnje universitet amerikan, keshtu qe...sorry Arsimi shteteror primon, kemi arsim privat pjesor qe do thote qe kane te perpiluar planin studimor nga shteti por qe kane nje hapesire minimale per ca lende plus nepermjet te cilave mund te nuancohen.
    Ama di qe ka ne Shqiperi, por mesa kam pare (dhe degjuar nga kolege)arsimi privat ne Shqiperi eshte duke u dalur nje blof total persa i perket nivelit.

Per kete ke respektin tim total.

Deada
    , rritu lepurushke, ketu s'je me grate e lagjes duke u grindur per gjera te rendomta. Meso si te flasesh, pastaj ndoshta do kesh nje shanc minimal te diskutosh me mua serish.

Diocleziano
    , ndihem e nderuar
    Edhe shkollimi, edukimi, eshte biznes si gjithe bizneset tjera, dhe sikur ne cdo biznes tjeter, privatet e bejne shume me mire se shteti. Zbulimet me te medha te ketij qindvjecari te fundit, jane bere ne Amerike, dhe shumica nga amerikane. Shumica absolute e nobelisteve ligjerojne ne univerzitete amerikane. Edhe ata joamerikane te pakte qe deshmohen gjenial ne shkence, vijne te ligjerojne ne univerzitete amerikane sepse paguhen me mire. Dmth. univerzitetet amerikane jane univerzitetet me te mira ne bote. Kjo nuk dtth. qe Europa nuk ka univerzitete te mira. Per Europe, univerzitetet gjermane jane numer nje. Sic e thashe edhe ne nje shkrim tjeter ne kete teme, pasqyra me e mire e sistemit te mire arsimor, eshte vet zhvillimi i gjithmbarshem shoqeror.

PS: I know you're a real fighter but you're not right.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Per Europe, univerzitetet gjermane jane numer nje.

PS: I know you're a real fighter but you're not right.
    Serish gabohesh! Universitetet me te mira ne Europe i gjen ne UK, Hollande, France, Belgjike, Suedi pastaj Gjermani.

P.s. Nuk prisja qe ti te hidhje poshte arsimin amerikan perderisa je pjese e tije
    Kam vetem nje limit: qiellin!

te Yahoo ishte sot nje artikull per anglezet dhe sa e njihnin historine e vet.

47% e anglezeve mendojne se mbreti anglez Richard the Lionheart ishte thjesht mith

23% e anglezeve mendojne se Churchil gjithashtu ishte nje mith

3% e anglezeve mendojne se Charles Dickens nuk ekziston

Gjithashtu 58% e anglezeve mendojne se Sherlock Holmes ka ekzituar me verte

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Nuk e di pse permenden universitetet amerikane ?
    Universitetet jane vertet te mira, ne fakt per mendimin tim jane me te mirat ne bote ne cdo drejtim. Vecse nje pjese e vogel e amerikaneve shkojne ne universitet, nje pjese e mire e tyre jane vetem me shkolle te mesme ose me 'some college'. Nga pervoja ime di qe ata qe thone 'some college' nuk kane vajtur kurre ne universitet, thjesht kane menduar te shkojne.

Gjithashtu eshte e ditur qe jo cdo gje mesohet ne shkolle, shumica e shqiptareve te moshes se prinderve tane pa shkolle te larte jane, po te marrin gjak ne vetull per njohuri elementare si keto.

Pra i bie qe amerikanet jane vertet budallenj, kete e them jo vetem nga video ne youtube po se ketu jetojme vete; arsyet jane nga me te ndryshmet, ndermend me bie qe punojne shume, nuk interesohen fare per boten perreth dhe tv e 'celebrity culture' u ka trashur mendjen.

Cfare eshte per te ardhur keq e cfare na intereson ne eshte qe jane keta njerez qe votojne pushtetaret e tyre qe indirekt dhe direkt i japin drejtim botes mbare.
    Sa mund te gjykoje nje amerikan qe s'e ka idene se cfare besimi kane izraelitet mbi politiken e jashtme qe do zgjedhe presidenti i ri? Ose qe s'gjen dot ne harte vendin e tij? Kjo eshte vertet per te ardhur keq...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lone_star : 04-02-2008 mė 15:37
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fjale te urta dashurie(per te qeshur):)
    Nga bellastela nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-04-2010, 17:44
  2. A egziston nje sens i gjashte?
    Nga Enush nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-01-2010, 19:23
  3. Filma per te qeshur !
    Nga Fiori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 09-05-2009, 01:22
  4. A egziston ndonje Program per te ndryshu IP address ?
    Nga Kannanni nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-06-2004, 23:31
  5. Per te qeshur .........
    Nga DjaliNgaIshulli nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 19-02-2003, 12:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •