Mendoj se jane intervista te zgjedhura....nga 1000 intervista qe kane bere me siguri 10 njerez qe nuk i dine keto gjera kaq te thjeshta ekzistojne....Ketyre lloj intervistash nuk eshte per tu besuar se nxjerrin ne pah qellimet e atyre qe i bejne...
Mendoj se jane intervista te zgjedhura....nga 1000 intervista qe kane bere me siguri 10 njerez qe nuk i dine keto gjera kaq te thjeshta ekzistojne....Ketyre lloj intervistash nuk eshte per tu besuar se nxjerrin ne pah qellimet e atyre qe i bejne...
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
Edhe kjo qenka interesant, por nuk kanė faj njerėzia, sepse sė pari kėto terma HIV+ dhe HIV- nuk janė mjft tė pėrshtatshėm, kanė faj ata qė i kanė shpikur,Ketu e kemi nje video te ngjashme te bere nga Shoqata Kunder Sides ne Prishtine por ketu e paskan vene serbet per inat.
sepse krijon konfuzion, psh si mund tė jetė pozitiv kur je i infektuar ose negativ kur je i shėndoshė.
Nė anėn tjetėr shihej se njerėzit janė tė preokupuar kryesisht me ēėshtje kombėtare politike etj
Al Qaeda is a wing of the Massonic Order. (al kaida eshte nje krah i Urdherit Mason.
E forte a???...
Q: What religion are Budhist monks
A: Islamic? I don't know.
Kjo video eshte shume e famshme, ka dhe mbi 11 milione klikime. S'me kujtohet ku e kam pare per here te pare, por eshte gallate fare.
Tani, une kam punuar per ushtrine amerikane, dhe aty grumbullohen llojlloj njerezish, shtresa te ndryshme, dhe mund te them se shumica e ushtareve ne US ARMY jane te ketij niveli, pak a shume. Shume pak dine per boten.
Tani, per te mos lene vetem shtresat e uleta dhe te mesme si injorante, ne Amerike ka plote dhe nga klasi i larte qe jane keq e me keq. Nese e keni pare filmin BORAT do jeni dakord me kete qe sapo thashe.
Q: How many sides does a triangle have?
A: Damn, four.
A: There's no sides... One?
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
Aman, kush e di sa interview kane bere keto te dalin aty mgjth Amerikanet s'njihen per ndonje zgjuaresi te vecanteSorry...
![]()
Sidoqofte, te shkosh ne Shqiperi, besoj qe pergjigjen do ishin dhe me keq![]()
Kam vetem nje limit: qiellin!
Alienated,
E di ti kush shkon ushtar ketu ne USA dhe pse???? Ja ta them une qe intervistoj ushtar pothuajse cdo dite per t'i pranuar ne universitet dhe nga cdo dege marins, army, navy, etc.
Keta jane 18 vjecare qe sapo mbaruan gjimnazin, nuk e kane idene se cfare duan te bejne ne jete, shumica e tyre jane problematike dhe e shikojne ushtrine nje menyre per te rregulluar veten se sa te perfundojne neper burgje apo rrugeve. Po ashtu shumica e shikon si nje menyre per te marre nje shkolle falas dhe benefite te tjera. Ne te njejten kohe ka dhe nga ata qe kane ne ushtri kaq kohe dhe e njohin boten me mire se gjithe te tjeret. Kam pasur kenaqesine te flas me disa marins te cilet i kam dhe kolege tani dhe ata kane qene dhe ne Shqiperi ne kohen e luftes ne Kosove dhe tani jane discharged. Cuna te rinj por qe ke qejf te besh muhabet sepse gjerat qe dine dhe njohurine qe kane as nuk krahasohet fare edhe me 100 fakultete qe mund te kesh ti dhe une. Prandaj mendoj se duhet te flasesh edhe per shtresa te tjera dhe jo t'i pergjithesosh njerezit.
Me te vertet krahason ti diturine e amerikaneve me filmin Borat???????? Shpresoj qe ajo ishte thjesht nje shaka qe bere se do me vinte shume keq po t'i pergjigjeshe PO kesaj pyetjeje.
Kalofsh mire
P.S. Filmi Borat eshte po i njejti film ne te cilin ai puth te motren dhe thote ajo eshte prostituta me e mire ne fshat![]()
Ajo qe ti s'ke kuptuar nga morali i fabules te ketij filmatit eshte qe sistemi arsimor amerikan eshte shume me mbrapa se sistemet Euro-Perendimore. Keto njerez nuk jane budallenj, jane viktima te nje sistemi qe nuk emfazon sa duhet diturite globale. Amerika ka disa universitete te mira, por 90% e te tjereve jane shume me te dobet se universitetet Euro-Perendimore.
Cdo shtet qe ofron arsim privat plani arsimor i te cilit nuk eshte i kontrolluar nga shteti, eshte provuar qe eshte me i dobet sesa vendet qe kontrollojne arsimin ne forme te centralizuar.
Ose qe si ne cdo vend te botes ka njerez qe shkojne ne shkollat me te mira, ka qe shkojne ne shkolle sa per te kaluar kohen, dhe ka nga ata qe jane analfabete. Po jam dakort qe sistemi arsimor duhet te jete pak me i forte ketu ne amerike por ne te njejten kohe duhet te mbajm mend qe sistemi arsimor ketu ne amerike eshte me teper i perqendruar ne praktike se sa ne teori sic jane bazuar shkollat Euro-Perendimore, ku benim klasa kot se ishin te detyruara dhe vitin tjeter nuk mbanim mend asgje, nje humbje kohe ne plot kuptimin e fjales.
Ne qofte se sistemi arsimor eshte kaq me i perparuar ne Evrope se sa ne USA pse atehere shume studente vijne ne USA dhe bejne shkollen ketu. Ne universitetin ku shkova per International Business kisha shume student nga Suedia, Italia, Franca, Anglia dhe disa prej tyre vendosen te rrinin dhe nje vit me mbas per praktike. Te gjithe thoshin se do kishin mundesi shume me te mira per te avancuar ne karriere per faktin qe e ben shkollen ketu. hmmmmmmmmm nuk e di pse !!!!!!!
Dhe une njoh shume miq qe kane shkuar ne Amerike por dhe ne Afrike te Jugut, Japoni etj. thjeshte per te qene larg, ne nje kulture tj. As qe e ve ne dyshim qe ka shkolla te mira por ato kushtojne aq shume sa njerezit me te ardhura mesatare s'kane akses. Sistem privat. Ne Europe po studiove, s'behet fjale te kesh kohe te punosh pervec studimeve, ne Amerike i degjoj te thone qe bejne me nga dy pune per te paguar nje shkolle. Natyrisht qe niveli i atij arsimi eshte me i ulet, ndryshe s'do kishin shanc te merrnin as nje provim.
Franca, Italia, Anglia...kane nder sistemet me te forta arsimore ne bote. Hiqe mendesh qe studentet qe vijne ne Amerike, vijne per nje zgjedhje me te mire. Mund te te them dhe kete tjetren: te pakten ne vendin ku banoj une, amerikanet e kane te veshtire te gjejne pune ne profesionin e tyre. Ato qe te kane thene ty qe kane me shume shance, e kane thene ne sensin qe sa me teper specializime(kudo qofshin) aq me teper mundesi per te gjetur nje pune te mire. Dhe ketu jam dakord.
Europa e vjeter e ka kuptuar me kohe qe sistemi social i centralizuar i cili ofron arsim te larte gati gratis te gjitheve, eshte solucioni me i mire. Une si shtet perpiloj nje pakete te fuqishme baze lende dhe te jap ty si qytetar i ketij vendi mundesine te studiosh gati gratis. Nese ti ke kapacitet intelektual per ta absorbuar ate materie, merr dipllomen, ndryshe s'kemi nevoje per parazite te dipllomuar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-02-2008 mė 16:11
Krijoni Kontakt