Po c'ma nxore gazin.
Po c'ma nxore gazin.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Do te mund te vazhdojme kete diskutim atehere kur te mesosh si behet dallimi mes mitit origjinal dhe rrefenjezes proverbiale.
Cdo gje qe lidhet me prometheun dhe epimetheun eshte proverbiale. Ne ato qe kam thene per te birin dhe te bijen e personazheve fiktiv, Promethe dhe Epimethe, ekziston vetem nje e vertete fragmentare te cilen duhet qeruar si qepen per te arritur deri te struktura e para-etalonit te mentalitetit te paster shqiptar dhe fragmentit predikimit teologjik shqiptar te autoktonise si forme e androgjenezes. Perjashtim i te gjitha perjashtimeve te androgjenezes religjioze ne bote.
Ky dallim eshte ne fundament te fundamentit te diferencimit mes etnopsikologjise se paster shqiptare unikat perballe gjithe kombeve e kombesive te cilat origjinen e tyre gabimisht dhe amoralisht e bazojne ne incest.
Cdo gje jashta kesaj strukture eshte vetem nje anekdote. Cdo gje ne lidhje me Prometheun Epimetheun Atllasin Menojtin dhe ne vazhdim me Pandoren eshte proverb "floket e gjata mendet e shkurta" etj. Sepse kur vjen puna te variantat greke e tjera qe kane piskologji incestuoze aziatike, sepse, Deukalioni dhe Pyrra sipas tyre jane burre dhe grua, mirepo sipas struktures shqiptare te kesaj gojdhene te humbur, nuk e kane as gjasen me te vogel qe te jene!
Por keto njohuri kerkojne thellim, shoshitje dhe thellim, e thellim, e thellim, te panderprere per te ardhur deri te nje informate e vogel gati e parendesishme te se vertetes se paster por me vlere ekzistenciale te kultures shqiptare. Me beso, -kjo nuk eshte pune e lehte...
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ku qendron ndryshimi midis mitit origjinal dhe rrefenjes proverbiale?Per mendimin tim jane si shkalle te nje zigurati. Te ngjisin dhe te zbresin ne te njejten menyre, pra ne thelb asgje te ndryshme. Pa hyre ne debat per disa interpretime ajo qe lexoj ne replika eshte MIT ose MIT. Asgje me shume. Emra te ndryshem ose te tjetersuar, variante qe ne thelb kane te njejten linje. Populli shqiptar nuk quan vetem perrallen rrefenje por quan dhe histori te thene gojarisht.
Psikologjia incestuoze nuk eshte tipar vetem aziatik por mbare boteror. Nga te kater kendet e botes ai qendron ne thelb te miteve shume te hershme. Duam s'duam ai eshte aty dhe transmetohet fuqishem. Nese eshte thjesht figurativ apo nje kod qe pret ti gjehet celesi per tu zberthyer kjo eshte nje ceshtje tjeter. Mos harro qe vete miti i krijimit ka ne thelb incestin qe dikush ka patur kurajon ta quaje si nje eksperiment gjenetik dhe ne sot me mendjengushtesi i veme emrin incest
Ne jemi shqiptare dhe si te tille mundohem te gjejme vecantine tone por menyra sesi po trajtohet tema nga ty e pare ne kendveshtrim global na nxjerr ne si popull shume jashte vendit dhe shume ndryshe nga pjesa tjeter e globit. Dhe kjo eshte kontradiktore. Te kalojme nga humbje masive te fakteve historike dhe perpjekjes per te mbledhur copeza sa andej ketej qe ti ribashkojme, ne deklarata unikaliteti te tilla per mua nuk eshte shume arrire. Kultura jone eshte unikale por perseri tokesore.
Sidoqofte si i thone: No pun intended
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Megjithate me nxore pune...
1. Ekzistojne dallime e dallime tri kategorite me te rendesishme jane Legjenda Miti dhe Perralla. Pa arritur njohjen e dallimit struktural formal e permbajtesor te tyre eshte e pamundur t'i shnderrosh ne informata. Te tjerat jane jo me lehte se keto themloret por vijne edhe ato me rend.
2. Psikologjia incestuoze e ka rrenjen e rrenjes pikerisht ne azi gje e cila u perhap permes religjionit i cili krejtesisht aksidentalisht e ka bazen atje e jo ketu. Prapa androgjenezes incestuale dhe asaj suigeneris fshehet thelbi i thelbit te mentalitetit diktatorial, kundrejt mentalitetit qe mbeshtete heterogjensisin si thelb i thelbit te mentalitetit demokratik.Nuk jane keto lojera femijesh. Keto jane arme te riprogramimit te biosit te gjinise njerezore.Nuk jane lojera femijesh keto...
3. Ketu reflekton inferioritetin qe me mund te jashtzakonshem shume shekullor ka arritur te implantohet ne mentalitetin ton kombetar. Nuk e fajsoj popullin por shtresen pseudointelektuale qe lufton ne anen e tyre. Ne nuk kemi faj pse ne u mundem dhe kultura jone thelb i mentalitetit perendimor ra viktime e infeksionit ideologjik oriental qe nderkohe kishte kapluar si mortja gjithe civilizimin perendimor. Absolutisht me syrin global unikaliteti ne fjale per kundrazi neve na gjene saktesisht aty ku e kemi vendin, ne linjen e pare te frontit lindor. Problemi eshte se ne e kemi harruar religjionin dhe forcen tone origjinale si dhe detyren per ta vene ate ne sherbim te popujve perendimor. -Te gjitha kulturat jane tokesore, por me origjine gjeografike!
Sidoqofte perpara nesh jane portat e larta te dijes dhe rinjohjes me veten, vendin dhe rolin tone ne kete bote, plotesisht te hapura tani. Kush te doje, le te urdheroje.
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash, e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
b.b. Troy III p.a.e.
Aeneas Dardanus
Mendon se zhdukja androgjeneve ka qene synim boteror? Mos perbente tabu edhe identifikimi i androgynos Cham-Japhet me flake nder duart (nje nga te cilet eshte Kroni, e bir nga vezet? e te cileve eshte Atlasi) qe postoi ne diku ne nje nga temat Genesis?Postuar më parë nga Baptist
Ne se ndokush eshte hutuar nga madhesia e portes se dijes, ja dicka per t'u shkundur nga apatia e terminologjise marramendese:3. Ketu reflekton inferioritetin qe me mund te jashtzakonshem shume shekullor....... . -Te gjitha kulturat jane tokesore, por me origjine gjeografike!
Sidoqofte perpara nesh jane portat e larta te dijes dhe rinjohjes me veten, vendin dhe rolin tone ne kete bote, plotesisht te hapura tani. Kush te doje, le te urdheroje.[/INDENT]....
http://dio.sagepub.com/cgi/reprint/52/4/39.pdf
Hubris, te jete vertet cka ende peshon me rende ne masen e Dheja/Athinas?
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-01-2008 më 23:32
Aeneas Dardanus
I kam shume te qarta dallimet dhe kategorizimet e miteve, legjendave dhe perrallaveFatmiresisht i njoh shume mire dy te parat ndonese per ato te gjysmes tjeter te botes dhe jo krahut tone. Dhe pse i njoh aq mire pa dhe bera nderhyrjen qe bera. Jam i sigurt qe te dy po flasim per dy te parat dhe aspak perrallat. Mese shikoj nuk kemi permendur as Qeros e Katallan, as Xinxifilo e Nastradin
Ndersa une insistoj qe psikologjia incestuoze eshte mbare boterore ne mite dhe legjenda dhe aspak tipar aziatik. Plus qe jo me kot permenda mitin e krijimit dhe me percaktimin qe ben ti automatikisht e sposton zanafillen ne Azi. Une me kete nuk pajtohem dot. Nuk po perpiqem te sugjestionoj pikepamjen time por edhe sikur mos i referohesh mitit te krijimit ti automatikisht me kete ide te le te deduktosh qe Azia eshte djepi i civilizimit. Kete une se pranoj dot.2. Psikologjia incestuoze e ka rrenjen e rrenjes pikerisht ne azi gje e cila u perhap permes religjionit i cili krejtesisht aksidentalisht e ka bazen atje e jo ketu. Prapa androgjenezes incestuale dhe asaj suigeneris fshehet thelbi i thelbit te mentalitetit diktatorial, kundrejt mentalitetit qe mbeshtete heterogjensisin si thelb i thelbit te mentalitetit demokratik.Nuk jane keto lojera femijesh. Keto jane arme te riprogramimit te biosit te gjinise njerezore.Nuk jane lojera femijesh keto...
Nuk flitet per inferioritet po per perhumbje. Le te lutemi qe te mbaroje sa me shpejt. Une nuk aludova aspak qe unikaliteti jone duhet te na spostoje gjeografiisht. Perkundrazi i permbahem vendin ku jemi por nuk mund ta shoh kaq diametralisht te kundert nga gjithe kultura boterore.3. Ketu reflekton inferioritetin qe me mund te jashtzakonshem shume shekullor ka arritur te implantohet ne mentalitetin ton kombetar. Nuk e fajsoj popullin por shtresen pseudointelektuale qe lufton ne anen e tyre. Ne nuk kemi faj pse ne u mundem dhe kultura jone thelb i mentalitetit perendimor ra viktime e infeksionit ideologjik oriental qe nderkohe kishte kapluar si mortja gjithe civilizimin perendimor. Absolutisht me syrin global unikaliteti ne fjale per kundrazi neve na gjene saktesisht aty ku e kemi vendin, ne linjen e pare te frontit lindor. Problemi eshte se ne e kemi harruar religjionin dhe forcen tone origjinale si dhe detyren per ta vene ate ne sherbim te popujve perendimor. -Te gjitha kulturat jane tokesore, por me origjine gjeografike!
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Vertete qenke shakagji i madh!!!
androgjeneza = origjina e njeriut.
a ke mundesi te ndalesh vetem per nje cast te shkurter dhe te reflektosh fjale per fjale ate qe kam augmentuar ne postimin siper ne vend se te shohesh enderra me syhapur duke shpikur ne mendje gjera qe as ne enderr nuk jane thene
" ???Mendon se zhdukja androgjeneve ka qene synim boteror??? "
po prej nga kjo ide more njeri?!!
ok ok vazhdo merru me androginet ti...
Aeneas Dardanus
1. Eshte ne rregull te mendosh se i njeh. Edhe mitologet me te medhenje boteror mendojne se e njohin mitin. Por githsejte cka ata njohin eshte permbajtja e asaj qe ata rrefejne por jo ate vet. MITIN! Por kjo ka pak rendesi sepse miti njesoj sikur edhe kto dy "motrat" krahas nuk eshte rrefenjez por arme (vegel). Por serish po them kjo...-le te mbetet tabu.
2. Eshte e drejte e secilit te mendoje dhe te mbroje ate qe atij i duket me e dobishme vlefshme ose me e drejte. Por me duhet te ae perkujtoj se aktualisht eshte miti judej i incestit ai qe ka ngadhjyer mbi boten njerezore. Miti alban u shpartallua dhe u zberthye ne fragmente te shperndara per t'u zhdukur... Zanafilla -buron- nga Azia!
Kot mundohesh ta thuash te kunderten "zanafilla" eshte shpikje judeo-lindore, askush nuk mund ta kundershtoj kete. Pavaresisht pse ajo zevendesoi dhe eliminoi plotesisht "zanafillen" origjinale albano-perendimore e cila nk mbeshtetet ne incest. Pastaj, athua nuk e veren se si ne ty vepron programi i "biosit" te implantuar judeo-lindor i logjikes singulare. Une qe kam arritur te pastrohem nga kjo platforme e mendesise lindore me ekzistimin e nje "djepi" te vetem te civilizimit. Une ketu shoh sherrorin logjik te predeterminuar. Pra njerezimit i eshte prekur fundamenti i rezonimit. Prandaj thash dhe e perserita se Legjenda Miti dhe Perralla nuk jane lodra femijesh por lodra perendish qe formesojne ne menyre te predeterminuar madje edhe kahjen e mendimit me te pavarur te individit te shkeputur nga kontakti me burimin plotesisht.
3. Perkundrazi. Une lutem te mos zhduket kurre berthama ideale e kristalit te trasheguesve te esences se puritetit te formes dhe konkretesise, sepse pa te -njerezimi serish do te shnderrohet ne kafshe. Ndersa civilizimi njerezor i sotem do te tretet e te shkrihet si dicka qe nuk ka ekzistuar kurre ne nje mase likuide qe ka vetem nje tipar: likuiditetin, te cilin ose do ta thaje toka ose do te avulloje.
Hebrejte kane bere nje gabim trashanik gjate zbatimit te programit!
Aeneas Dardanus
Pergjigja ime me e sakte eshte kjo pyetje qe te drejtohet ty:
A e ke idene se cfare ke shkruar ne teresine e postimeve te tua?
Androgjenezen e kam shume te qarte se cfare eshte. Po ashtu kam te qarta postimet qe ke bere per njerezit tane te sterlashte me 4 duar (t'u pergjigja se ka edhe me me shume duar ne Indi (Vishnu)), pliset e Kastor/Polluxit qe jane veze etj, hermafrodia ne sensin jo seksual etj etj. Postimet duhet te jene ende shumica ne temat e Dodones dhe Maates.
Cfare ke insuar me lart eshte se ka njerez si pasoje e incestit dhe njerez qe prodhoheshin ne forme jo seksuale. keta te fundit qene dyfytyresh, kater duarsh, qe donin njerin tjetern per prezencen dhe jo per afinitetin seksual. Historite e vestaleve, murgjve, ArteMizes, Maates etj rrahin ne kete temp. Ne menyre konsistente ke hapur tema dhe ke heshur informacion reth hermafrodise, qe sigurisht eshte perjetesuar ne Dodone. PO pertoj te shkoj me tej, por idene vetem ti mund ta kesh te paqarte.
Kur hedh ne kompjuter idene tende te momentit dhe harron, terheq me ose pa vetedije audiencen neper tollovira pa e nxjerre askund.
Pergjigjen per tezen fantastike qe ke hedhur ka dhene qarte Darius. Ne (shqiptaret) jetojme ne nje shoqeri qe shumezohet sot mbi bazen e ciftezimit seksual. Kjo do te thote qe androgjeneza jone qofte kjo me veze androgjeni apo "incest" aziatik nuk mund te luaj rol tjeter perpos njohes. Le te themi se "incesti" fillestar pavaresisht origjines nuk mund te zhbehet.
Perndryshe do dalim ne temat e engineeringut njerezor dhe eksperimenteve hitleriane.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 25-01-2008 më 08:38
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt