Close
Faqja 132 prej 1135 FillimFillim ... 32821221301311321331341421822326321132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,311 deri 1,320 prej 11341
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga SaS Lexo Postimin
    profeti i shqiptareve do te ngelet naim dhe sami frasheri !!! vetem keta te dy njoh si profete te shqiptareve !!!
    ta quash profet dikend qe nuk eshte , esht pegjegjesi e madhe , nese e din ligjin e shiriatit e din qfar te pret . por pasi qe ne jemi ne nje shtet laik dhe nuk ka ksi lloj ligji nuk keni faj ju.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 17-12-2007 mė 18:03

Samiu dhe Naim Frasheri nuk pasuan asnje rruge Allahu dhe as Muhameti. Por pasuan rrugen e shqiptarise dhe patriotizmit. Dhe pervec qe kane qene shkrimtare dhe atdhetare te medhenj kane qene dhe bektashinj, pra aspak mysliman dhe aspak besimtare meqe ra fjala.
    Tjetra: shqiptaret nuk kane njohur dhe skane per te njohur ndonjehere ndonje ligj sheriati apo aplikim te tij ndaj tyre. Ja u ka bere feja mendjen corbe dhe spo dini te ndani shapin nga sheqeri.

p.s. Arber ma hodhe kete rast. Duhet te te kisha cituar shkrimin qe mos te te lija mundesi ta ndryshoje ate procke qe kishe shkruar. Sidoqofte per anetaret e tjere, pergjigja ime i referohet shkrimit te arberit siper shkrimit tim ku eshte hequr fraza per te cilen dhe kam replikuar.

super saiyan Maska e vampiro
    Anėtarėsuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Ne Kur'an flitet per dy detera te cilat jane te ngjitura njera me tjetren, mirpo peshqit e njerit dete, nuk kalojne ne detin tjeter, ujerat e tyre nuk perzihen...
    Kur eshte thene kjo, te gjithe njerezit (jobesimtaret) e kane kundershtuar duke e quajtur si te pavertet, ndersa kur pas pothuajse njemije vite me pas, kjo u vertetua si e sakte, te gjithe u shtangen.
    Shume gjera si kjo pyetja e yte ende nuk jane vertetuar, mirpo une besoj se kjo gje eshte e vertet. Vetem te mendojme njehere e mire: Qka dijme ne per yjet dhe ku bazohemi kur flasim per yjet? Cili eshte planeti apo trupi qiellor me i larget ku ka shkelur kemba e njeriut apo roboti? Kur eshte thene ne Kur'an se koha eshte relative, fazat e henes, dielli eshte burim drite e hena nuk eshte burim drite e shume e shume te tjera, te gjithe kane menduar te kunderten, mirpo ka ardhur dita, kur te gjitha keto jane vertetuar si te sakta.
    o xhaxhi, mfal qe po te pys po ti kur shkrun je esell? e ke pa cfare kam pyt un? kot meqe te ra rruga ktej pra - hajt te flasim per patate te skuqura tashi
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Si perfundim : Percmimi dhe humbja e cdo te drejte te gruas eshte veper e Monoteizmit dhe Patriarkatit dhe jo e Paganizmit.
    Patriarkati ėshtė vendosė pėrfundimisht me rėnien e Trojės. Oresti vret nėnėn, Klitemnestrėn, dhe Eriniet e ndjekin, por Apoloni e fal, duke lėnė tė drejtėn atnore mbi atė amnore.
    Nė Romė patricėt ishin pėrfaqėsuesė tė patriarkatit, sepse kishin atė kulturė dhe trashėgoheshin nga babai, kurse plebejt ishin matriarkalė, se nuk dinin as kė e kishin baba. Mbretin etrusk nuk e trashėgonte djali i tij, por djali i motrės, qė dmth mbreti ishte veē njė hije e motrės mbretėreshė. Me rėnien e etruskėve dhe ngritjen e Romės fiton Patriarkati.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nuk e kam ndjekur kete temen, po shof qe njohesi i madh i paganizmit beates thote se ne paganizem nuk pytet gruja. E te keqen un ty, ne paganizem ka barazi totale mes sekseve, dhe liri besimi, nuk ka dogma. ē'do dogme qe pretendon e jete pagane, nuk eshte e tille.
    Une psh si pagan i mire qe dua te jem, jam akoma ne fazen e zgjedhjes se nje zoti, se nje pike refermi. kam shume simpati Marsin, dhe besoj se ne te ardhmen do ta bej objekt adhurimi. Nuk pres qe ti ta kuposh pse.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga BEatles
    e para .une jam mbeshtetur ne legjendat pasi dokumentacion tjeter mbi jeten pagane nuk pata ,prandaj e shtova edhe pyetjen.nqs ti ke dokumentacion konkret sille dhe vertetoje qe paganizmi nuk eshte legalizim i krimit.
    Dokumentacion konkret kemi nga ligjet e krijuara ne keto shtete, nga historia e tyre etj etj etj . Roma ; Shtetet Helene; Iliria; Egjipti; Babilonia; Vikinget; Persia; India; Kina; Japonia jane te tera vende me histori te lashte. Themelet e ligjshmerise jane krijuar pikerisht ne keto vende.

Teuta = mbretereshe Ilire? ... Sa kohe ju desh patriarkatit te shpallte nje mbretereshe? Pra sa kohe pas etablimit te krishterrimit u desh qe te pranohej nje femer si mbretereshe.

Codice justiniani = permbledhje e ligjeve Pratoriani ne nje liber ? Mos ishte kjo nje permbledhje e ligjeve te nje kulture pagane? Mos bazohet lgiji i sotem plotesisht ne ligje te lashta romake?

e treta une nuk e kam permendur askun patriarkatin si frut i padeshiruar i paganizmit(nga e nxorre kete?
    sepse ti tregon legjenda mesjetare e kujton se po tregon per kohet pagane. Per me teper pretendon se mosbaazia e gruas ne ejten pagane tregohet ne legjenden e bukuroshes se beratit.

e katerta kush te tha ty qe monoteizmi zhduku te drejtat e grave?.ne shume vende ne bibel gruaja eshte vlersuar me shume se burrat.nga i nxorre keto konkluzione te padegjuara deri tani?
    hmmm cfare bible ke ti? Se tek ajo qe kam une nuk para vleresohet shume gruaja. Pa na thua pak te lutem se ne cilat pjese te bibles na del nje grua qe duhet respektuar. E di ti cilat jane fjalet e vetme te Marise ne bibel? QE monoteizmi zhduku te drejtat e grave nuk e them une, por e thote cdo historian e sociolog i ketij planeti.

une e kam mbeshtetur opinionin tim mbi paganizmin duke u mbeshtetur mbi legjendat pagane dhe mbi disa fakte historike dhe arkeologjike(psh.mbi kulturat e MAJA,dhe INKA)si dhe me disa ballafaqime qe behen ne bibel(monoteizem) me shoqerine pagane te asaj kohe.(sodom dhe gomorra,egjyptin,babilonin etj)

me sill te lutem dokumentacione qe provojne te kunderten dhe je i mirpritur ne diskutim me mua.
    Ti nuk e di se cila legjena jane pagane e cilat jo. Ti nuk mund te krahasosh kulturat e inka me majat e aq me pak kulturat amerikano-veriore me ato europiane pagane.

ti shoku qeke ineresant se nuk dike se cfare thua vete :d

ps . meqenese je njohes me themel i kulteve pagane shqiptare,po te tregoj shkurtimisht legjenden e Tomorrit dhe Shpiragut te cilet dyluftuan deri ne vdekje per bukuroshen e Beratit.
    Ketu po tregon nje legjende te ciles ti nuk i njeh prejardhjen. Kjo legjende mund te kete indur ne kohet pagane ( gje qe une nuk e besoj pasi berati dhe malet atehere kishin emra te tjere, por mund te kete lindur dhe gjate krishterimit. Pra legjenda nuk mund te merret si argument pro apo kundra tezes tende.

.
    vetem nje gje nuk permendet ne legjende .cilin prej tyre donte bukuroshja?(apo ne paganizem nuk e pyet njeri gruan a e do apo nuk e do burrin qe do te marre)une mendoj se ajo qau pasi nuk mund te thonte qe nuk donte asnjerin prej tyre (ngaqe ishin te dy trapa)tani po te drejtoj nje pyetje(vetem ty).si e shpjegon ti ket legjende dhe ate te Rozafes?na flit pak me qarte mbi theologjine pagane se me sa pashe me lart per fete e tjera se ke shume idene(ose je urrejtes i tyre).
    Ketu po flet per te drejtat e gruas ne paganizem. Gje qe ta kam kundershtuar me ligjet romake.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 18-12-2007 mė 03:21
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    e ti me keto informata,matane atlantikut apo shperfytyrime hebrejsh do te diskutosh?
    lol

hic vend per diskutim asgjekundi sepse dhe ne krahasim me azteket ( qe me qe ra fjala kishin me te vertete traditen e kurbanit njerzor, dhe jo inkat ) kisha katolike ka vrare me shume njerez
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    e katerta kush te tha ty qe monoteizmi zhduku te drejtat e grave?.ne shume vende ne bibel gruaja eshte vlersuar me shume se burrat.nga i nxorre keto konkluzione te padegjuara deri tani?
    Krishterimi ashtu si Judaizmi dhe Islami u konceptua ne menyre qe te kryente nje funksion kyc nga Agjenda e Vllazerise : SHTYPJEN DHE ELIMINIMIN E ENERGJISE FEMERORE.
    Lidhjen intuitive me nivelet me te larta te ndergjegjies multi-dimensionale. Ne momentin qe ne (meshkujt e kam fjalen) eliminojme anen tone femrore, intuiten, izolohemi nga shprehja me e larte e dashurise. Shkeputemi nga dija dhe urtesia. Duke u shkeputur nga nje pjsese e jona, ne krijojme nje individ thellesisht te cekuilibruar.
    Nuk kishte vend per grate ne besimin kristian te Kostandinit. (Citoj : )
    “Zoti u kthye ne mish PER NE BURRAT DHE SHPETIMIN TONE”
    Krishterimi ishte nje fe mashkullore. Vetem ne Keshillin e Trentos ne 1545, Kisha ra dakord perfundimisht qe edhe grate kishin shpirt, dhe kjo ne nje votim ku fitoi vetem me tre vota me shume!
    Eliminimi i "femerores" nga meshkujt sidoqofte sillte nje efekt te padeshirueshem :
    ELIMINIMIN E KREATIVITETIT.
    Nje individi qe e kishte shtypur pjesen "femerore" nuk i ngelej kurrfare pike kreativiteti. Keshtu kisha per kete arsye vendosi qe te mos shtypej perfundimisht kjo pjese e karakterit njerezor, por te njesohej me mekatin dhe negativen. Keshtu krijimtaria e nje individi te tille do vazhdonte te funksiononte... por kesaj rradhe per keq.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Unhappy Feja e paqes, dashurise, mireqenies dhe respektit 'in action'.

Shia vs. vahabi. Shiat akuzojne vahabite per 'kufer', vahabite akuzojne shiat.

9:111. All-llahu bleu prej besimtarėve shpirtėrat dhe pasurinė e tyre me xhennet. Luftojnė nė rrugėn e All-llahut, mbysin dhe mbyten. (All-llahu dha) Premtim tė cilin e vėrtetoi nė Tevrat, Inxhill e Kur'an. E kush ėshtė mė zbatues i sigurt i premtimit tė vet se All-llahu? Pra, gėzonju tregtisė qė bėtė me Tė. Ky ėshtė suksesi i madh.

Sipas Muhamedit Zoti i ka blere jeterat e njerzve me xhenet?! Por kush nuk e din se kush do t'i marre hyrite, vahabite apo shiat.

Sidomos keta te Hamasit duhet me iu gezu 'tregtise'.

http://images.google.com/images?svnu...&hl=sq&q=hamas

http://www.betwix.com/ripac/images/g...s%202-8-02.jpg

http://www.hanggalloway.co.uk/images/hamas.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 18-12-2007 mė 07:27

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Kam pershtypjen se te dy nje M&M kane per te marre

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •