Samiu dhe Naim Frasheri nuk pasuan asnje rruge Allahu dhe as Muhameti. Por pasuan rrugen e shqiptarise dhe patriotizmit. Dhe pervec qe kane qene shkrimtare dhe atdhetare te medhenj kane qene dhe bektashinj, pra aspak mysliman dhe aspak besimtare meqe ra fjala.
Tjetra: shqiptaret nuk kane njohur dhe skane per te njohur ndonjehere ndonje ligj sheriati apo aplikim te tij ndaj tyre. Ja u ka bere feja mendjen corbe dhe spo dini te ndani shapin nga sheqeri.
p.s. Arber ma hodhe kete rast. Duhet te te kisha cituar shkrimin qe mos te te lija mundesi ta ndryshoje ate procke qe kishe shkruar. Sidoqofte per anetaret e tjere, pergjigja ime i referohet shkrimit te arberit siper shkrimit tim ku eshte hequr fraza per te cilen dhe kam replikuar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 18-12-2007 mė 19:32
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Patriarkati ėshtė vendosė pėrfundimisht me rėnien e Trojės. Oresti vret nėnėn, Klitemnestrėn, dhe Eriniet e ndjekin, por Apoloni e fal, duke lėnė tė drejtėn atnore mbi atė amnore.Si perfundim : Percmimi dhe humbja e cdo te drejte te gruas eshte veper e Monoteizmit dhe Patriarkatit dhe jo e Paganizmit.
Nė Romė patricėt ishin pėrfaqėsuesė tė patriarkatit, sepse kishin atė kulturė dhe trashėgoheshin nga babai, kurse plebejt ishin matriarkalė, se nuk dinin as kė e kishin baba. Mbretin etrusk nuk e trashėgonte djali i tij, por djali i motrės, qė dmth mbreti ishte veē njė hije e motrės mbretėreshė. Me rėnien e etruskėve dhe ngritjen e Romės fiton Patriarkati.
nuk e kam ndjekur kete temen, po shof qe njohesi i madh i paganizmit beates thote se ne paganizem nuk pytet gruja. E te keqen un ty, ne paganizem ka barazi totale mes sekseve, dhe liri besimi, nuk ka dogma. ē'do dogme qe pretendon e jete pagane, nuk eshte e tille.
Une psh si pagan i mire qe dua te jem, jam akoma ne fazen e zgjedhjes se nje zoti, se nje pike refermi. kam shume simpati Marsin, dhe besoj se ne te ardhmen do ta bej objekt adhurimi. Nuk pres qe ti ta kuposh pse.
Dokumentacion konkret kemi nga ligjet e krijuara ne keto shtete, nga historia e tyre etj etj etj . Roma ; Shtetet Helene; Iliria; Egjipti; Babilonia; Vikinget; Persia; India; Kina; Japonia jane te tera vende me histori te lashte. Themelet e ligjshmerise jane krijuar pikerisht ne keto vende.Postuar mė parė nga BEatles
Teuta = mbretereshe Ilire? ... Sa kohe ju desh patriarkatit te shpallte nje mbretereshe? Pra sa kohe pas etablimit te krishterrimit u desh qe te pranohej nje femer si mbretereshe.
Codice justiniani = permbledhje e ligjeve Pratoriani ne nje liber ? Mos ishte kjo nje permbledhje e ligjeve te nje kulture pagane? Mos bazohet lgiji i sotem plotesisht ne ligje te lashta romake?
sepse ti tregon legjenda mesjetare e kujton se po tregon per kohet pagane. Per me teper pretendon se mosbaazia e gruas ne ejten pagane tregohet ne legjenden e bukuroshes se beratit.Postuar mė parė nga BEatles
hmmm cfare bible ke ti? Se tek ajo qe kam une nuk para vleresohet shume gruaja. Pa na thua pak te lutem se ne cilat pjese te bibles na del nje grua qe duhet respektuar. E di ti cilat jane fjalet e vetme te Marise ne bibel? QE monoteizmi zhduku te drejtat e grave nuk e them une, por e thote cdo historian e sociolog i ketij planeti.Postuar mė parė nga BEatles
Ti nuk e di se cila legjena jane pagane e cilat jo. Ti nuk mund te krahasosh kulturat e inka me majat e aq me pak kulturat amerikano-veriore me ato europiane pagane.Postuar mė parė nga BEatles
ti shoku qeke ineresant se nuk dike se cfare thua vete :d
Ketu po tregon nje legjende te ciles ti nuk i njeh prejardhjen. Kjo legjende mund te kete indur ne kohet pagane ( gje qe une nuk e besoj pasi berati dhe malet atehere kishin emra te tjere, por mund te kete lindur dhe gjate krishterimit. Pra legjenda nuk mund te merret si argument pro apo kundra tezes tende.Postuar mė parė nga BEatles
.
Ketu po flet per te drejtat e gruas ne paganizem. Gje qe ta kam kundershtuar me ligjet romake.Postuar mė parė nga BEatles
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 18-12-2007 mė 03:21
Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!
Eliminimi i "femerores" nga meshkujt sidoqofte sillte nje efekt te padeshirueshem :Krishterimi ashtu si Judaizmi dhe Islami u konceptua ne menyre qe te kryente nje funksion kyc nga Agjenda e Vllazerise : SHTYPJEN DHE ELIMINIMIN E ENERGJISE FEMERORE.
Lidhjen intuitive me nivelet me te larta te ndergjegjies multi-dimensionale. Ne momentin qe ne (meshkujt e kam fjalen) eliminojme anen tone femrore, intuiten, izolohemi nga shprehja me e larte e dashurise. Shkeputemi nga dija dhe urtesia. Duke u shkeputur nga nje pjsese e jona, ne krijojme nje individ thellesisht te cekuilibruar.
Nuk kishte vend per grate ne besimin kristian te Kostandinit. (Citoj : )
“Zoti u kthye ne mish PER NE BURRAT DHE SHPETIMIN TONE”
Krishterimi ishte nje fe mashkullore. Vetem ne Keshillin e Trentos ne 1545, Kisha ra dakord perfundimisht qe edhe grate kishin shpirt, dhe kjo ne nje votim ku fitoi vetem me tre vota me shume!
ELIMINIMIN E KREATIVITETIT.
Nje individi qe e kishte shtypur pjesen "femerore" nuk i ngelej kurrfare pike kreativiteti. Keshtu kisha per kete arsye vendosi qe te mos shtypej perfundimisht kjo pjese e karakterit njerezor, por te njesohej me mekatin dhe negativen. Keshtu krijimtaria e nje individi te tille do vazhdonte te funksiononte... por kesaj rradhe per keq.
Shia vs. vahabi. Shiat akuzojne vahabite per 'kufer', vahabite akuzojne shiat.
9:111. All-llahu bleu prej besimtarėve shpirtėrat dhe pasurinė e tyre me xhennet. Luftojnė nė rrugėn e All-llahut, mbysin dhe mbyten. (All-llahu dha) Premtim tė cilin e vėrtetoi nė Tevrat, Inxhill e Kur'an. E kush ėshtė mė zbatues i sigurt i premtimit tė vet se All-llahu? Pra, gėzonju tregtisė qė bėtė me Tė. Ky ėshtė suksesi i madh.
Sipas Muhamedit Zoti i ka blere jeterat e njerzve me xhenet?! Por kush nuk e din se kush do t'i marre hyrite, vahabite apo shiat.
Sidomos keta te Hamasit duhet me iu gezu 'tregtise'.
http://images.google.com/images?svnu...&hl=sq&q=hamas
http://www.betwix.com/ripac/images/g...s%202-8-02.jpg
http://www.hanggalloway.co.uk/images/hamas.jpg
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 18-12-2007 mė 07:27
Kam pershtypjen se te dy nje M&M kane per te marre
Krijoni Kontakt