Close
Faqja 142 prej 1135 FillimFillim ... 4292132140141142143144152192242642 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,411 deri 1,420 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    ashtu si e kuptoj une , qe ke than ne tekstin black/bold "ne jemi krijuesit e krijuesve", dmth se ju i krijuat ata qe ju krijuan juve , apo ndryshe, sepse po mundohna ta editoj mendimin tend , ke dasht te thuash ne jemi krijesat e krijuesve , prap je gabim, sepse krijuesve , eshte shumės dhe kjo don te thot se ti beson ne shume zotra ,(politeist) , dhe nese vertet ke dasht te thuash se ne jemi krijues , ti nuk je asgje dhe je shume i varfer , dhe nuk mund te krijosh as nje krijesė, nje Buberreci nuk mund t'i japsh shpirtin, Ne te gjith njerzit jemi krijesa te dobeta , ashtu te krijuara nga ALlahu Krijues i vetem i gjithqkaje ne Gjithesi ,
    pra atje me nalt ne rreshtin e pare shume mire e ke shkruar , por prap e ke mohuar , dhe ke than je njeri , ok! por kush te krijoi ty , a po rasisht ke zbritur ne tokė sipas teje ,,,,,,ALlahu te udhezoft, dhe te dhasht mend.
    Ah, jo, gerguri jo. -Une e kam te huaj shprehjen "besim" sepse eshte shpifje.
    Une nuk besoj, -une ose di, ose them nuk di.

Gjerat e sakta nuk kerkojne besim, ato jane te sigurta, te qarta, e te verteteueshme ne secilen kohe dhe ato nuk kane nevoje per besimin e askujte sepse jane te pamohueshme.

Vetem genjeshtra ka nevoje per besim.
    Vetem genjeshtra insiston ne besim, pasi deshmi, as vertetim nuk gjene askund.

Ne i krijuam krjuesit tuaj qe te keni me se te mashtroheni ju shumefishi i genjeshtres se pare te lakuar sipas deshires se atij qe genjente me mire per te roberuar shpirterat e atyre qe jane te vobekte prej mendjes dhe arsyes se pamjaftueshme.

Qe te mund t'i grahim nga te na doje qefi si kopene a bagetine... u desh tua shpiknim zotin dhe t'ua merrnim peng besimin, te tjerat ishin fare lehte...

Ja, per kete ua krijuam besimin, dhe per kete qellim ua sajuam edhe zotereat edhe zotin e krijuam per te luftuar me gjakun tuaj per vullnetin tone se dhe ne ishim bere shume grupesh dhe ne konfliktin tone ne serish kerkuam gjakun tuaj ne luften tone kunder politeizmit qe po behej cdo dite e me i gjere dhe secili po fitonte pak pushtet e te pamjaftueshme per secilin per ta ndare ate mes genjeshtareve me te forte. Ne serish me gjakun tuaj - e jo me tonin eliminuam konkurentet dhe zvogeluam hisetaret me gejeshtren me te re -se ka vetem nje zot. Dallimi yne eshte fare i vogel, por sinjifikativ: ju jeni rober ne jemi zoterit tuaj. Ne ua themi genjeshtren, ju e gjeni besimin dhe suleni per ta realizuar me gjakun tuaj vullnetin tone qe ju besoni se eshte juaji...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Dmth kur vjen koha per tu mbrojtur shqiptaria neve ikim si hijenat!!!
    Okay! Ku ishe ti kur mbroheswhte shqiptaria ne Kosove, Presheve dhe Maqedoni !!!

Po mos ore burri i dheut , mos fol keshtu se nuk te ka hije. Askush nuk te thote te pranojsh islamim , por nuk te ka hije ti ofendojsh vellezerit e tu shqiptar qe jane musliman ( me siguri do te marr pergjigje per kete fjali prej teje duke thene se shqiptaret musliman jane vellezer te arabeve e jo te shqiptareve - e them kete sepse kam degjuar edhe fraza te tilla feminore edhe me pare).

Te thash edhe me pare 99% e ushtareve te UCK-se kane qene dhe jane musliman , kjo verteton se musliman , mendoj shqiptaret musliman , nuk jane duke tradhetuar atdheun e tyre.

Gostivari_usa
    Vellezerit e mij jane SHQIPTAR! Asnje prej tyre nuk thot jam musliman, as jam orthodoks, as jam kristian - THOTE: JAM SHQIPTAR!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Vellezerit e mij jane SHQIPTAR! Asnje prej tyre nuk thot jam musliman, as jam orthodoks, as jam kristian - THOTE: JAM SHQIPTAR!
    Po mire more Baptist , me trego cilin nga ne kurre ti e ke pyetur se cfar eshte te ka thene ty musliman!!!
    Te gjithe ne jemi SHQIPTARE , kemi fe te ndryshme pro jemi perseri SHQIPTARE. Nuk eshte SHQIPTAR ai qe i mohon vellezerit e tij per ceshtje te ndryshme p.sh feja.
    Nese nje shqiptar zgjedh te beht budist , une nuk mund ti them atij qe nuk eshte shqiptar!!!! Nuk ka llogjike , dhe nese i them dicka te tille , atehere une nuk jam shqiptar ngase nuk di te respektoj zgjedhjen e tij shpirtnore, pra besimin e tij.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po mire more Baptist , me trego cilin nga ne kurre ti e ke pyetur se cfar eshte te ka thene ty musliman!!!
    Te gjithe ne jemi SHQIPTARE , kemi fe te ndryshme pro jemi perseri SHQIPTARE. Nuk eshte SHQIPTAR ai qe i mohon vellezerit e tij per ceshtje te ndryshme p.sh feja.Nese nje shqiptar zgjedh te beht budist , une nuk mund ti them atij qe nuk eshte shqiptar!!!! Nuk ka llogjike , dhe nese i them dicka te tille , atehere une nuk jam shqiptar ngase nuk di te respektoj zgjedhjen e tij shpirtnore, pra besimin e tij.

Gostivari_usa
    Cfare hipokrizie!
    Athua nuk je i vetedishem per ate qe po shkruan?!!

Prej nga ideja jote se po ta mohoi dikush fene (qe gjysherve tu ia kane imponuar me shpate ne fyt duke ia prere femijet para syve nje nga nje si qingja per tua pranuar fene) kur po ta mohoka ate fe po ta shqiptarine?!! Dmth ti nese nuk je i krishter nuk qenke me as shqiptar sipas absurdit tend logjik?

Turp...

Edhe femia ne djep e di se fete (e sektashizmat) mund t'i nderrosh sa here te ta doje qefi, si te duash dhe kur te duash - vetem gjaku nuk behet uje!

Por ja, qe ti genjen haptas: se po ta hoqen fene, s'do te jesh me as shqiptar! Turp! Kjo "logjike" eshte per turp. Kete genjeshtr mund ta pranoje vetem ai qe e ka bere gjakun uje, e mendjen bloze, bloze aziatike. Aziatike sepse te gjitha fete, munxyrat dhe idiotesite qe ka pesuar njerezimi, burojne nga ai vend, -Azia...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 21-12-2007 mė 19:02
    Aeneas Dardanus

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Cfare hipokrizie!
    Athua nuk je i vetedishem per ate qe po shkruan?!!

Prej nga ideja jote se po ta mohoi dikush fene (qe gjysherve tu ia kane imponuar me shpate ne fyt duke ia prere femijet para syve nje nga nje si qingja per tua pranuar fene) kur po ta mohoka ate fe po ta shqiptarine?!! Dmth ti nese nuk je i krishter nuk qenke me as shqiptar sipas absurdit tend logjik?

Turp...

Edhe femia ne djep e di se fete (e sektashizmat) mund t'i nderrosh sa here te ta doje qefi, si te duash dhe kur te duash - vetem gjaku nuk behet uje!

Por ja, qe ti genjen haptas: se po ta hoqen fene, s'do te jesh me as shqiptar! Turp! Kjo "logjike" eshte per turp. Kete genjeshtr mund ta pranoje vetem ai qe e ka bere gjakun uje, e mendjen bloze, bloze aziatike. Aziatike sepse te gjitha fete, munxyrat dhe idiotesite qe ka pesuar njerezimi, burojne nga ai vend, -Azia...
    Si duket nuk e kuptove postimin tim.
    Baptist ti the se vellerezit e tu jane vetem ata qe quajne veten e tyre shqiptar, e jo musliman , otrodoks dhe kristijan.
    Une te thash se secili nga ne e quan veten e tij Shqipetar, diversitete nga ana fetare ekzistojne , po kjo nuk dmth se nje person per shkak se eshte kristijan , nuk paska qene shqiptar , ose per shkak se qenka musliman nuk paska qene shqiptar. Kjo ishte llogjika jote, ti refuzon te quajsh vella nje shqiptare qe thot ser eshte kristijan , qe thot se eshte budist , qe thot se eshte musliman etj etj.
    Ti je duke ngateruar pulat per pata. Komb i eshte komb dhe feja eshte fe.
    Kombi nuk tradhetohet , kemi n je komb shqiptar, feja mund te ndrohet , sepse kemi plot fe.
    Ti me shitesh si pishtar i demokraqcise , dhe i pari je qe shkel mbi normat e demokracis. Tan kohen flet per europen dhe shan Azine, dhe i pari je qe shkel mbi standerted e atyre shteteve.
    Dhe nje standart qe nuk ka dite qe ti nuk e shkel eshte liria fetare. Tani nuk te fol nga pikpamjet Kuranore , ku cdo njeriu i garantohet liria e besimit, por te fol nga princitet dhe ligjet demokratike qe burojne nga europa qe ti e perfol shum ne forum, se eupora keshtu , eupora ashtu.
    Dhe e perseri je i pari qe shkel me ligjet e europes.
    Mos haro nese je pro peremndimor , atehere respekto lirin e cdo individi te zgjedhi fen e tij.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Pyet prindjen tande mor shul. Ku di une si ke ardhur ti ne jete.
    ta haj dreqi, qfar dreqi me shkoi mendja ti pyes shimpanzat se si kan ardhur ne jet :S

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pik se pari, nuk ma merr mendja qe shqiptaret musliman jane duke bere dicka me shum per sheiket e arabise, ne fakt kisha thene asgje neve nuk bejme per ta.
    Tani kur folim per patriotizem , e ke gabim nese mendon se shqiptaret musliman po mbrojne shtetet arabe dmth jane patriota per ato shtete dhe kur vjen puna e shtetit tone paskemi qene tradhetar. Nuk e di se me cfar llogjike e thua kete.
    Shqiptaret musliman pik se pari nuk luftojne per Arabine, nese ata shprehin indinjaten e tyre per sulmet e egra qe juve i beni fese islame , kjo nuk dmth se neve mbrojme interesat e Arabise, por thjeshte mbrojme menyren e te besuarit tone.
    Gjithe bota e din se dy arab te sotem kane me pak tru se nje pule!!! Por zotrote ne qe jemi musliman nuk mund te lejojme dike te hapi nje teme dhe ate teme ta titulloj " Kontraditat dhe apsurditete ne Kuran" pa mos thene edhe neve nja dy fjale.
    Cfar mendoni juve se jemi budallenje tru shkulur qe te besojme kontradita ?!!! Nese e mendon kete e ke shum gabim!!! Ne besojme kete liber tamam per arsyen e kundert , se ky liber eshte i perkryer dhe se ne te nuk ka kontradita.
    Tani juve vini ketu me disa ideja dhe mundoheni te thoni se ka kontradita. Nese ka udhreroni e sillni ato , kam qef ti shikoj kontraditat.
    Sa i perket se hame buken e ketij shteti dhe punojme per armikun?!!
    Fillimisht te kisha be ca pyetje.
    Kend ti konsideron armik ?!!
    Cfar te keqe ke pa nga ky "armik"?!!
    Dhe cfar dmth fjala mik per ty ?!!
    Kur jemi tek , buka qe hame per kete atdhe , dua poashtu te te them se 99% e ushtareve qe rane heroikisht ne luftrat e fundit , si ne Kosove ashtu edhe ne Presheve po edhe ne Maqedoni , kane qene musliman!!!
    Pra ajo teza jote qe hame buken e ketij vendi dhe mbrojme interesat e nje vendi tjeter bie posht dhe jo qe une e mposhti ate teze , por e mposhte gjaku i deshmoreve si Adem Jashari, Hamze jashari, Mujdin Aliu etj etj.
    Andaj te kisha keshilluar si vlla , se e di qe je me i zgjuar se kaq, mos ofendo gjakun e deshmoreve te fundit, sepse cdo pike gjaku e derdhet per shqiptaret paraqet sakrifice te paharuar te djemve dhe te vajzave te reja qe dhane jeten e tyre per liri.

Gostivari_usa
    (me ndjese, se paskam harruar ta postoj)
    Absolutisht e pasakte cdo gje qe ke 'pyetur' -thene!
    Une jam musliman, -atehere, ne emer te kujte paskam folur une siper?

Ata qe dhane jeten per keto toka arberore, -u flijuan per arabi, apo per arberi?! E dhane jeten ne "emer" te islamit apo ne emer te shqiptarise?

Po ti vet cfare ben, -ne emer te kujte po sakrifikon keto shkronja pa kuptim? Ne emer te Islamit apo te Shiptarise?

Realisht, e vetmja tezė qe bie poshte eshte ajo se ata vdiqen per muslimanizem. Dhe i vetmi qe ofendon gjakun e te pareve eshte infeksioni sllavo-islamik qe ka kapluar vetedijen tuaj. Kete vetedije te ulte kombetare apo me saktsisht jo-kombetare, ju asimilatet e quani SHQIPTARIZEM?!!

Jo. Ky quhet asimilim! Kurse ai, qe vetasimilohet me vetedije - quhet Tradhetar. Dhe prishja e gjakut quhet tradhetia me e madhe qemund ta bej nje njeri. Kurse ai qe me orvatjet e tij tenton te asimiloje tjetrin quhet armik. Ndersa ai qe asimilon dikend ben GJENOCID.

Tani me thuaj ne cilen ane qendron ti?
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    ju vllaznit e mi gjynah qe ju kam larg se ju kisha marre ne makine e ksihim dal me ba qejf sonte se boll u lodhet tu postu
    da meze te mira dhe da pije ishim kenaq
    JO SEKS PARA MARTESE

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mire e ke,
    te hame e te pijme, secili sipas shijes se vet dhe te flasim e te mendojme bashkerisht shqip.

Shijet e njeriut jane te shumta dhe te ndryshme si fete; Thone: per shije nuk ia vlene te shtyhesh, -secili ka shijen e vet!

Dhe vetem atehere kur secili porosite i papenguar per shijen e vet, nje ndeje e tille do te kete lezet te perbashket.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    ta haj dreqi, qfar dreqi me shkoi mendja ti pyes shimpanzat se si kan ardhur ne jet :S
    Faleminderit per komplimentin loder prej lloci. Mua me linden prindja per dallim prej teje qe nuk di te percaktosh a je vegel prej lloci a vetem lloc. Pyet prindjen tande se une nuk mund ta di nje gje qe ti po e deshmon se nuk e di as per vete. Ata mund te ta deshmojne me lehte, nee te ka krijuar dikush prej lloci dhe te ka lene ne dere te tyre apo se te linden vet. Ata jane te vetmit qe mund ta dijne
    (mos bej pyetje palidhje me se e shoh qe qenke ndier prekur pa te drejte)
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •