Close
Faqja 131 prej 1135 FillimFillim ... 31811211291301311321331411812316311131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,301 deri 1,310 prej 11341
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Mire e tha moj mire e tha... po kujt ia tha. Sidoqofte bravo qe pate nerva me e shkrujt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-03-2007
    Postime
    2

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    per mendimin tim , mendoj qe i vetmi person me origjine shqiptare qe eshte permendur ne Kuran, eshte Aleksandi i Maqedonis.
    Per me shum lexoni ne internet.

Me Respekt Gostivari_usa
    edhe shqipetar, dhe i maqedonise. e bukur kjo? por pstaj kush tha se aleksandri ishte profet? apo edhe kete e mesove ne internet. ca i keni keto budallalliqe mo cuna.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld Lexo Postimin
    hmmm tani ke ngaterruar shume gjera e bashke i ke bere pilaf e i shet mend hyj njeriut.

1. Sipas kesaj qe ke shkruar ti kjo legjende ka lindur ne kohet pagane ( argument per te cilin ti nuk ke asnje lloj prove, pra po ja fut kot)

2. Patriarkati eshte nje frut i padeshiruar i Paganizmit. Gje qe perseri nuk qendron pasi vetem me ardhjen e PAtriarkatit dhe ZOTIT ( gjinia mashkullore) pra me ardhjen e Monoteizmit u zhduken perfundimisht te drejtat e grave.

3. Roma e lshte kishte nje drejtim familjaro-ligjor. Parentia bla bla bla
    E ne krye te saj ishte Patres Familia qe bente cte donte jo vetem me vajzat e tij, por edhe me djemte. Dmth ketu perseri ja ke futur kot. Ne kete kohe pagane te romes Vajzat ama kishin te drejten ligjore ( ne saje te ligjeve te pllakave) per te qene ne testament. Gje qe me vone zhduket plotesisht ne saje te patriarkatit.

Si perfundim : Percmimi dhe humbja e cdo te drejte te gruas eshte veper e Monoteizmit dhe Patriarkatit dhe jo e Paganizmit.
    ti qenke me duket avokati i H.NJ.me ne fund nje qe kerkon te diskutoje seriozisht.

e para .une jam mbeshtetur ne legjendat pasi dokumentacion tjeter mbi jeten pagane nuk pata ,prandaj e shtova edhe pyetjen.nqs ti ke dokumentacion konkret sille dhe vertetoje qe paganizmi nuk eshte legalizim i krimit.

e dyta perse arriten keto legjenda deri ne ditet tona .

e treta une nuk e kam permendur askun patriarkatin si frut i padeshiruar i paganizmit(nga e nxorre kete?)

e katerta kush te tha ty qe monoteizmi zhduku te drejtat e grave?.ne shume vende ne bibel gruaja eshte vlersuar me shume se burrat.nga i nxorre keto konkluzione te padegjuara deri tani?

e pasta une nuk kam diskutuar ne asnje vend mbi te drejtat civile rromake.

kam deshire te konkretizohesh me shume ,nga i nxorre kto gjera ?

une e kam mbeshtetur opinionin tim mbi paganizmin duke u mbeshtetur mbi legjendat pagane dhe mbi disa fakte historike dhe arkeologjike(psh.mbi kulturat e MAJA,dhe INKA)si dhe me disa ballafaqime qe behen ne bibel(monoteizem) me shoqerine pagane te asaj kohe.(sodom dhe gomorra,egjyptin,babilonin etj)

me sill te lutem dokumentacione qe provojne te kunderten dhe je i mirpritur ne diskutim me mua.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Mire e tha moj mire e tha... po kujt ia tha. Sidoqofte bravo qe pate nerva me e shkrujt.
    u bere trim ti?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    duke u mbeshtetur mbi studime qe jane zhvilluar rreth paganizmit ne kulturat antike dhe ato me te reja,desha te diskutoj mbi disa rituale pagane.nje nder ceremonite me te permendura pagane eshte edhe sakrifikimi(kurbani)i njerezve.(femij,vajza te reja virgjeresha,rober lufte etj)keto ceremoni pagane jane zhvilluar thuajse ne te gjithe kulturat antike qe nga azia ,lindja e mesme,europa e deri tek maja dhe inka ne ameriken qendrore dhe latine.shume historiane jane te mendimit se si pasoje e mos shpjegimit te disa fenomeneve (semundje ,epidemi,thatesire etj)kryeshin keto ceremoni duke sakrifikuar(therur,kurban)femije,vajza te reja ose rober te huaj ne menyre qe te qetesoheshin perendite e zemeruara dhe fatkeqesite te largoheshin.kete teme po hap meqenese edhe dokumentacioni per keto ceremoni eshte shume i paket dhe jo shume i plote.nje nder historite e paganizmit evropian eshte edhe legjenda e njohur e Remus dhe Romulus(binjaket qe i rriti ulkonja).une nuk jam monoteist por desha te sjell nje histori pak te ngjashme nga testamenti i vjeter per te bere nje krahasim.eshte histuria e Kaimit dhe Abelit.keto dy histori jane edhe themelore ne kuptimin fetar.behet fjale ne te dyja rastet per nje vllavrasje.(kjo eshte edhe e vetmja pike ku ngjasojne)ne te paren Remus dhe Romulus u rriten nga kafsha(ulkonja)kurse Kaimi dhe Abeli nga nene dhe baba(eva dhe adam).ne te paren Romulus pasi vrau te vellane u shpall mbret dhe te gjithe ju gjunjezuan(nga frika?mendoj se po.nje qe vret vellane per pushtet eshte vertet per tu pasur frike)ne te dyten vrasesi i vellait konsiderohet mekatar(vrases)dhe i debuar.nje moment tjeter ne testamentin e vjeter eshte edhe sakrifikimi i Isakut nga i ati i tij Abraham.sipas bibles zoti e ndaloi abrahamin te therte (kurban)Isakun dhe engjujt i sollen nje dash per ta bere kurban.ky eshte rasti i pare qe ndalohet nje krim.ne paganet e antikes skllaverimi i njerezve eshte nje gje mese normale,ndersa grate ishin te barabarta me kafshet(burri kishte te drejte ne cdo kohe edhe ti vriste)ketu dua te permend legjenden e Rozafes,ku martirizohet nje grua (nena e nje foshnje-cfar makabriteti)nga burri dhe kuneterit ne menyre qe te ndertohej nje kala e forte(sot cdo inxhinier ndertimi tund koken me nenqeshje kur e degjon).edhe ne kohet e mevonshme paganizmi ka qene bashkeudhetar i njerzimit.une desha te them qe edhe komunizmi, edhe socialnacionalizmi(fashizmi)lulezuan si ide por u formuan si shoqeri pagane dhe u shemben ne peshen e makabriteteve qe i shkaktuan njerzimit.Lenini para rrevolucionit te tetorit tha"ne do ta bejme shtetin e proletareve edhe po te hecim mbi kufoma njerezish"ndersa Göbejs i beri thirrje gjermaneve"wollt ihr denn totalen krieg"(a e doni ju luften totale?).edhe komunizmi shqiptar sundoi ne shqiperi nepermjet nje lufte vllavrasese.(kush ishte armiku i klases?)une mendoj se injoranca e ben njeriun te kete frike dhe te mos jete ne gjendje te argumentoje rrealitetin,dhe si zgjidhje te problemeve te gjeje dhunen.une jam i bindur se paganizmi nuk eshte gje tjeter vetem se nje legalizim i krimit per pushtet.po ju c`mendoni.uroj qe te jete nje teme e kendshme edhe per ju.
    kjo eshte tema .e treta here qe kerkoj te diskutohet vetem mbi kete .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    21-07-2004
    Postime
    118
    ...oj Rina qeike e mire qe pyet pse ne shqiopet nuk kemi apo nuk kishim profet???

...ne ate ajet thuhet per popujte qe kane jetuar me heret, para vules pejgamberike Muhamedite a.s. Paqja dhe meshira e Allahut qofshine mbi te. me siguri qe ka pasure Profet edhe me heret nder ne Shqipetaret kush mund ta vertetoj kete qe ka pasur apo nuk ka pas edhe qe Shqipetaret gjithmone kane qene Shqipetare...

tungiii

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    une e kam mbeshtetur opinionin tim mbi paganizmin duke u mbeshtetur mbi legjendat pagane dhe mbi disa fakte historike dhe arkeologjike(psh.mbi kulturat e MAJA,dhe INKA)

pse nuk vajte ne planetin e marsit...

si dhe me disa ballafaqime qe behen ne bibel(monoteizem) me shoqerine pagane te asaj kohe.(sodom dhe gomorra,egjyptin,babilonin etj)

Ballafaqime te bibles? ...te asaj kopje te percudnuar te legjendave te vjetra pagane te lindjes se mesme...

e ti me keto informata,matane atlantikut apo shperfytyrime hebrejsh do te diskutosh?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Citim Postuar mė parė nga faton123 Lexo Postimin
    QE NGA VITI571 DMTH NGA LINDJA E PEJGAMBERIT MUHAMEDIT A.S NUK DO TE KETE PEJGAMBER JETER PAS TIJE , MUHAMEDI A.S ESHTE PEJGAMBER I TE GJITHE NJERZVE DHE XHINĖVE DERI NE KIJAMET PER ME TA SQARU AJETIN E KURANIT TY PASI KE SHPRE DYSHIME PER AJETIN JUNUS 47 TE THEME SE FJALA ESHTE PER PEJGAMBERET E ME HERSHEM TE CILET KANE QENE TE DERGUAR VETEM PER NJE POPULL KRYESISHT NE TERRITORIN E TANISHEM NE PALESTIN IRAK IZRAEL ETJ DO TE THOTE SE PEJGAMBERI I SHQIPTARVE ESHTE MUHAMEDI A.S PER GJITHE NJERZIT DHE XHINET SELAM TE GJITHVE
    Jam dakord me cfare ke shkruar.selam!

Vetevendosje & kuq e zi Maska e ABytyqi
    Anėtarėsuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    Belgjik
    Postime
    475
    Un ne shkolen filore ne landen e historis kam mesuar ket si te vertet por te pa argumentushme,per ndryshe kjo ka qen edhe ideja ime,por dikujt ju duket se ketu ka diqka,dhe gjithqka sesht mir me studju as me dit se keto si lejon njohurija?
    Me qe libra nuk ka ,ather duhet te hulumtohet qe dikush nga Shqiptaret e larguar ta di ket kang... vjerrsha ka sa dush por kjo seshtč me ne mod-sepse esht mod e ndaluar.
    Kosova ėshtė Zemra e Shqipėrisė !

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    profeti i shqiptareve do te ngelet naim dhe sami frasheri !!! vetem keta te dy njoh si profete te shqiptareve !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •