Close
Faqja 121 prej 1135 FillimFillim ... 21711111191201211221231311712216211121 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,201 deri 1,210 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Analize Finale :

1. Koncepti i Interesit Dhe Pjesemarrjes Aktive
    Ti mund te shkruash tere diten tema dhe postime mbi paganizmin pa marre pergjigje fare. Kjo nuk do te thote doemos qe nuk ka interes. Mund te jete faji i jot sepse je i dobet ne ato qe shkruan. Ose jane gjera te ditura. Ose je shume irrilevant per tu komentuar. Me ler te ta shpjegoj ndryshe... interesi per dokumentaret mbi kafshet eshte i madh te themi, por nqs ti ben nje dokumentar ku pershkruan gjere e gjate vrimen anale te buburrecit, ka shume mundesi te mos kesh sukses. Ky si shembull. Tani nqs me kerkon te votoj per ato qe thashe me lart se cili eshte problemi yt, une do te thosha : "je shume irrilevant per tu komentuar". Duhet ti gjesh njerezit me ore te mira qe te shkruajne ndonje gje sepse i bie te zbrazin te tyren per te mbushur tenden.

2. Ja ta zeme se eshte sic thua ti : "Nuk ka shume interes per paganizmin!". Po...edhe ? Make your point! Ku do me dale? E kujt po i rruhet se nuk ka interes per paganizmin pershembull?

3. Citoj : "e cuditshme qe deri tani asnje nga ju nuk i dha nje shpjegim ketyre fakteve,por filloi loja e fjaleve"
    Per cfare faktesh e ke fjalen? Pa lojra fjalesh tani : Me thuaj cili nga ato mendimet e tua personale qe ke shkruajtur aty mund te konsiderohet "fakt" i pranueshem me llogjike? Une nuk shoh fakte ne postimin tend. Thjesht nje deshire per te ndezur nje debat te vdekur qe ne konceptim.

4. State your case!!! Kush eshte problemi jot? Cfare te shqeteson te paganizmi? Cfare je ti vete? Ne asnje nga postimet e tua nuk shoh perpjekje per ta vene sumen ne nje pozicion apo nje tjeter. Deklaro pozicionin tend qe te shikosh kush eshte opozita.
    Po ti sillesh neper tema si eunuku ne harem. Nuk ke topa te mjaftueshem per te deklaruar cfare je vete ne fillim. Thuaj jam mysliman, kristian, darwinian... po te pakten te kuptohet. Kjo do te te bente respekt.

5. Keto ishin fjale pas te cilave une e kuptoj qe nuk kam me asgje per ti dhene kesaj teme. Ndoshta e vetmja gje qe mund te bej eshte te te rikujtoj edhe njehere thirrjen fillestare me tabelen perkatese: "Stop the bullshit!".
    bla, bla, bla. ti sikur the qe e ke lexuar me vemendje temen time, madje dy tre here.nje keshille.per te lexuar me vemendje se pari kerkohet qe te kesh mendje,dhe se dyti vemendje. se dyti perse kerkon me insistim te dish se cfar jam une (crendesi ka kjo,apo duhet te japesh ndoku rraport per diskutantet e forumit)une thjesht kam hapur nje teme ,dhe jo per ty personalisht por per te ditur me shume.(kush ta dha ty te drejten per ti mbushur mendjen botes kur ske mend vete).nqs ty te duket bullshit athere ti e ke dhene mendimin ten dhe prit se cfar do te thone te tjeret (nqs ka ndonje qe do te thote dicka sigurisht qe eshte i mirpritur).apo do qe te rikthehem ne temen tende"zoti eshte diell"(per ate teme skam cte them me,dhe kenaqem duke lexuar ate qe thone te tjeret).ti me pyet -ku eshte problemi im.(nuk e kuptoj cdo te thote kjo.)une nuk kam asnje problem,por edhe sikur te kisha te jesh i sigurt qe ti do te ishe i fundit qe do ti kerkoja ndihme.ti jep mendime por jo komente po deshe sepse rreth atyre mund te vazhdojme te diskutojme. besoj se do tme kuptosh.

ps. edhe nje demit i behet m....por nuk eshte e thene ta hash ti.leja ndonje tjetri.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    [QUOTE=Force-Intruder;1768616]Analize Finale :

kesaj i thua analize ti? dobet.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ahahhaha... ti i ngjan nje mize m#ti e cila ben perpjekje titanike per te shembur ne toke nje rinoceront.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    e verteta mesa duket te pickoi shume qe u ngrite pupthi.po kjo nje teme eshte o derrzi nuk u permbys bota

Ce vertete o ditezi...

ka mundesi te na e shpjegosh pak ate "konceptin e gjakut" ? se duket shume interesant(dicka me gjere te lutem)

Hajt do Dielli,Zoti i Madherishem me kuptofsh...Gjaku eshte lidhesi me i mire i raporteve qe njeriu koncepton...Jo vetem gjaku qe lidh familjaret por edhe pirja e gjakut per vellam etj
    Kjo lidhje gjaku normalisht do pasqyrohej tek lidhja njeri-hyjni...nepermjet gjakut te flise lidhja shenjterohet,behet me e forte...

se dyti,sa per Abrahamin. kurbanin e djalit nuk ja kerkoi perendia por ai kerkoi te kopjonte ritet pagane (qe ne ate kohe ishin normale)dhe perendia e keshilloi te vepronte ndryshe

Kete lidhje gjaku njeri-hyj do e thithte patjeter edhe hebraizmi,smund te ishte ndryshe...Hyjnia dhe njeriu lidhen vetem me ane te gjakut...Thjesht Hebraizmi hoqi lidhjen e gjakut njeri-hyj me ane te qingjit...e dobesoi lidhjen aq shume saqe hebrejte kalonin shpesh tek baal-i sidomos deri ne pushtimin babilonez...Me vone lidhja Hyj-Njeri realisht u dobesua kudo ne vendet e civilizuara dhe kjo u pasqyrua ne mospraktimin e flise njerezore....Perfundimi...shkaterrimi i kombeve te civilizuara....Kombi mbahet mbi gjak te paster njerezor....

"sakrificat per hyjnoren jane ne forma te ndryshme edhe sot..." nuk e kuptoj se cdon te thuash.
    Kamikazet cfare jane?

sot krimi (vrasja e njeriut)eshte ne te gjitha ligjet e denueshme.
    Pervecse ne rastet e luftes...edhe ne paganizem flite beheshin sidomos ne kohe lufte...

po ti or lol vazhdo me baba tomorrin dhe me flockat(qe sot quhen kuckat.

Kucke ishte Maria qe beri nje femije qe s'ishte i burrit te saj....Kucka jane ato qe rrine vete i 4-rt me nje burre e bejne orgjira 'legale' vete i peste....
    Per Flockat laj gojen .....

je shume i paqarte.dobet.
    ketu spo ta var....
    Po ajo qe te beri ty,cfar ishte?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Let the sunshine
    the sunshine in

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ahahhaha... ti i ngjan nje mize m#ti e cila ben perpjekje titanike per te shembur ne toke nje rinoceront.
    eeeeeeh.kush eshte rinoceronti?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Nje femer e ndershme,me burrin e saj e njekohesisht Atin tim...Nuk jam Kopil si Jezui...Po ashtu nuk vij nga nje familje ku baba ka 4 gra...Hatixheja e Muhametit per mentalitetin shqiptar ishte kucke,se Muhameti kishte edhe gra te tjera....

Rrofte Dielli e na dhente nga jeta e tij..Dielli e bekofte Kombin Shqiptar....

p.s Bitells o ditezi ,nuk vleke as gjysem groshi....
    aaaa.mos i ngatrro gjerat dhe mos ofendo.neasnje vend nuk eshte permendur nena jote,por ti bere marien kucke.une te jam pergjigjur qe edhe ne se ishte e tille(gje te cilen me sa duket pervec teje askush nuk e ve re)burri i saj per kete as nuk e vrau as nuk e murosi por e preanoi ate dhe femine e saj ,pastaj kam cituar qe ti (Ti)ne nje rast te tille ndoshta do ta kishe therur ne nje altar ne menyre qe e gjithe bota ta shihte se cfar BURRRRRI je ti.kurse per poligamine e muhamedit te kam thene ate qe mendoj une pasi personalisht nuk e njoh poligamine.sidoqofte me aq gra nqs.do te ishte ne linje te pare defrimi seksual ashtu sic mendon ti ai(muhamendi) do te kishte edhe femij.ne asnje nga diskutimet e tua nuk ka fakte konkrete,por thjesht bla,bla .bla.edhe disa fakte te reja nga ana ime ne menyre qe ta perforcoj ate qe kam thene.rasti i vrasjes se femijve nga mbreti herodes ishte nje akt pagan sepse mbretit herodes ju profetizua qe do te lindi nje femi dhe ai do te jete mbret i judeve.(per te mbajtur pushtetin e tij ai beri nje masaker te pashembullt ne historine(brutale)te njerzimit.rasti tjeter eshte thyerja e kryengritjes se sklleverve te udhehequr nga spartaku.dihet historikisht qe rromaket (te cilet e mbanin veten per te civilizuar dhe te tjeret,jo rromaket ishin barbare)kryqezuan 6000 skllever(e vetmja e keqe qe kishin bere ishte se donin te ishin te lire).ne rastin arab dihet qe arabet(pagane,mos u cudit ,edhe arabet kane qene pagane)nuk donin te kishin vajza per femij dhe kur beheshin me vajze e vrisnin.une vete mendoj se te gjitha perpjekjet qe ka bere njerzimi per liri kane qene perpjekje per ti shpetuar brutalitetit pagan.pas ketij citimi do te citoj edhe nje here temen time ne menyre qe ta lexosh dhe te me thuash konkretisht ku qendron genjeshtra ose gabimi im.deri tani ke rreaguar si i terbuar(pse?)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    duke u mbeshtetur mbi studime qe jane zhvilluar rreth paganizmit ne kulturat antike dhe ato me te reja,desha te diskutoj mbi disa rituale pagane.nje nder ceremonite me te permendura pagane eshte edhe sakrifikimi(kurbani)i njerezve.(femij,vajza te reja virgjeresha,rober lufte etj)keto ceremoni pagane jane zhvilluar thuajse ne te gjithe kulturat antike qe nga azia ,lindja e mesme,europa e deri tek maja dhe inka ne ameriken qendrore dhe latine.shume historiane jane te mendimit se si pasoje e mos shpjegimit te disa fenomeneve (semundje ,epidemi,thatesire etj)kryeshin keto ceremoni duke sakrifikuar(therur,kurban)femije,vajza te reja ose rober te huaj ne menyre qe te qetesoheshin perendite e zemeruara dhe fatkeqesite te largoheshin.kete teme po hap meqenese edhe dokumentacioni per keto ceremoni eshte shume i paket dhe jo shume i plote.nje nder historite e paganizmit evropian eshte edhe legjenda e njohur e Remus dhe Romulus(binjaket qe i rriti ulkonja).une nuk jam monoteist por desha te sjell nje histori pak te ngjashme nga testamenti i vjeter per te bere nje krahasim.eshte histuria e Kaimit dhe Abelit.keto dy histori jane edhe themelore ne kuptimin fetar.behet fjale ne te dyja rastet per nje vllavrasje.(kjo eshte edhe e vetmja pike ku ngjasojne)ne te paren Remus dhe Romulus u rriten nga kafsha(ulkonja)kurse Kaimi dhe Abeli nga nene dhe baba(eva dhe adam).ne te paren Romulus pasi vrau te vellane u shpall mbret dhe te gjithe ju gjunjezuan(nga frika?mendoj se po.nje qe vret vellane per pushtet eshte vertet per tu pasur frike)ne te dyten vrasesi i vellait konsiderohet mekatar(vrases)dhe i debuar.nje moment tjeter ne testamentin e vjeter eshte edhe sakrifikimi i Isakut nga i ati i tij Abraham.sipas bibles zoti e ndaloi abrahamin te therte (kurban)Isakun dhe engjujt i sollen nje dash per ta bere kurban.ky eshte rasti i pare qe ndalohet nje krim.ne paganet e antikes skllaverimi i njerezve eshte nje gje mese normale,ndersa grate ishin te barabarta me kafshet(burri kishte te drejte ne cdo kohe edhe ti vriste)ketu dua te permend legjenden e Rozafes,ku martirizohet nje grua (nena e nje foshnje-cfar makabriteti)nga burri dhe kuneterit ne menyre qe te ndertohej nje kala e forte(sot cdo inxhinier ndertimi tund koken me nenqeshje kur e degjon).edhe ne kohet e mevonshme paganizmi ka qene bashkeudhetar i njerzimit.une desha te them qe edhe komunizmi, edhe socialnacionalizmi(fashizmi)lulezuan si ide por u formuan si shoqeri pagane dhe u shemben ne peshen e makabriteteve qe i shkaktuan njerzimit.Lenini para rrevolucionit te tetorit tha"ne do ta bejme shtetin e proletareve edhe po te hecim mbi kufoma njerezish"ndersa Göbejs i beri thirrje gjermaneve"wollt ihr denn totalen krieg"(a e doni ju luften totale?).edhe komunizmi shqiptar sundoi ne shqiperi nepermjet nje lufte vllavrasese.(kush ishte armiku i klases?)une mendoj se injoranca e ben njeriun te kete frike dhe te mos jete ne gjendje te argumentoje rrealitetin,dhe si zgjidhje te problemeve te gjeje dhunen.une jam i bindur se paganizmi nuk eshte gje tjeter vetem se nje legalizim i krimit per pushtet.po ju c`mendoni.uroj qe te jete nje teme e kendshme edhe per ju.

edhe nje here per rifreskim.ku eshte problemi ne kete shkrim.(kesaj rradhe konkretisht dhe jo llafe ne tym)

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    aaaa.mos i ngatrro gjerat dhe mos ofendo.neasnje vend nuk eshte permendur nena jote,por ti bere marien kucke

Cfare flet more..nuk i bere ti flockat kucka? Nenen time boll me ta permendur ne kete mes....

Maria per mentalitetin shqiptar eshte njera qe ka bere nje femije jo me burrin legjitim...quaje si te duash...fakti ngelet....

burri i saj per kete as nuk e vrau as nuk e murosi por e preanoi ate dhe femine e saj ,pastaj kam cituar qe ti (Ti)ne nje rast te tille ndoshta do ta kishe therur ne nje altar ne menyre qe e gjithe bota ta shihte se cfar BURRRRRI je ti.

Burri i saj nuk eshte burre...Burri nuk rrit dobica qe lind gruaja e tij me te tjere,rrit femijet e tij....

kurse per poligamine e muhamedit te kam thene ate qe mendoj une pasi personalisht nuk e njoh poligamine.sidoqofte me aq gra nqs.do te ishte ne linje te pare defrimi seksual ashtu sic mendon ti ai(muhamendi) do te kishte edhe femij

Cfare defrimi seksual more e femije...1 burre nuk mund te kete 4 gra,mund te kete 4 kucka....

rasti i vrasjes se femijve nga mbreti herodes ishte nje akt pagan sepse mbretit herodes ju profetizua qe do te lindi nje femi dhe ai do te jete mbret i judeve.(per te mbajtur pushtetin e tij ai beri nje masaker te pashembullt ne historine(brutale)te njerzimi

Cfare flet more,herodi besonte ne zotin qe besonte edhe mojsiu...mos na flit perralla....Ai zot qe vrau te parelindurit e egjiptit..Zoti i Mojsiut eshte masakruesh femijesh....

une vete mendoj se te gjitha perpjekjet qe ka bere njerzimi per liri kane qene perpjekje per ti shpetuar brutalitetit pagan

Posi jo,per te bere luftera fetare e te marrin jete te pafajshmish...ja kush eshte liria nga paganizmi...E drejta per te bere luftera fetare..luftera qe nuk njihen ne paganizem....

Hajt tash boll ja fute kot e vere mendjen ne pune,,,,
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    [B]Cfare flet more..nuk i bere ti flockat kucka? Nenen time boll me ta permendur ne kete mes....

Maria per mentalitetin shqiptar eshte njera qe ka bere nje femije jo me burrin legjitim...quaje si te duash...fakti ngelet....

Burri i saj nuk eshte burre...Burri nuk rrit dobica qe lind gruaja e tij me te tjere,rrit femijet e tij....

Cfare defrimi seksual more e femije...1 burre nuk mund te kete 4 gra,mund te kete 4 kucka....

[Cfare flet more,herodi besonte ne zotin qe besonte edhe mojsiu...mos na flit perralla....Ai zot qe vrau te parelindurit e egjiptit..Zoti i Mojsiut eshte masakruesh femijesh....

Posi jo,per te bere luftera fetare e te marrin jete te pafajshmish...ja kush eshte liria nga paganizmi...E drejta per te bere luftera fetare..luftera qe nuk njihen ne paganizem....

Hajt tash boll ja fute kot e vere mendjen ne pune,,,,
    ky sipas teje ishte sqarimi nga ana jote.ti me te vertete qenke pagan,por ne krahasim me F.I.(qe eshte pagan qefli-tifoz i muzikes pagane)ti je pagan i pastert dmth.njeri primitiv,injorant dhe vulgar.

ps . meqenese je njohes me themel i kulteve pagane shqiptare,po te tregoj shkurtimisht legjenden e Tomorrit dhe Shpiragut te cilet dyluftuan deri ne vdekje per bukuroshen e Beratit.Tomorri e goditi Shpiragun me topuz(ndaj edhe mali eshte gropa ,gropa).kurse Shpiragu me shpate(ndaj eshte Tomorri me te prera)lotet e bukuroshes per vdekjen e ketyre titaneve bene lumin e osumit.vetem nje gje nuk permendet ne legjende .cilin prej tyre donte bukuroshja?(apo ne paganizem nuk e pyet njeri gruan a e do apo nuk e do burrin qe do te marre)une mendoj se ajo qau pasi nuk mund te thonte qe nuk donte asnjerin prej tyre (ngaqe ishin te dy trapa)tani po te drejtoj nje pyetje(vetem ty).si e shpjegon ti ket legjende dhe ate te Rozafes?na flit pak me qarte mbi theologjine pagane se me sa pashe me lart per fete e tjera se ke shume idene(ose je urrejtes i tyre).

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •