Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 162
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Po pra fjalet thone "Greqia e lashte deri ne Gjirin e Vlores", bashke me figuren del qe 100% eshte jo kompllot, por eshte nje skandal i qeverise Berisha dhe qeverive paraardhese dhe "profesorave" te shitur te Akademise Shqiptare.

Ku fjalet mer vlla se na habite tani?!!! Me sa di une ishte harta qe e jepte vizualisht kete ide qe "Greqia e lashte shtrihej deri ne Vlore" dhe jo komentet e librit.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    E ke figuren atje tek faqja e 2 ose e 3, po sta kam fajin une qe nuk e shef. Ke figure dhe PERSHKRIM FIGURE qe thote shprehimisht se Greqia e lashte deri ne gjirin e Vlores. Tani edhe figure edhe pershkrim figure gabim ose "lapsus" kjo me duket e cuditshme edhe per mosbesuesin me te madh dhe te sinqerte qe mund te kete ai vend(jo ti kuptohet).

Pra sipas teje Greqia e lashte vinte deri ne Gjirin e Vlores ? Po epiri cfare ishte ? Un di qe Epiri eshte shtet ne vete i "konfederates" Iliro-Maqedonase perderisa dhe krushqite i kane bere me njeri tjetrin historikisht. Un di qe Epiri perseri doli dhe shkelqeu ne epoken mesjetare nen prijesin e saj, Mbretin Gjergj Kastriot Skenderbeu. Nese ti thua qe Epiri paska qene Grek, atehere ti legjitimon dhe ate liber, qe eshte dicka normale ta legjitimosh duke pare komentet qe kryen dhe "nickname-in" qe na i ke vene vetes "Epirjoti".

Dhe si perfundim, Epiri eshte e njejta gje me emrin SHQIPERI, pra eshte homonim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 04-09-2007 më 11:12
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga Genesis
    E ke figuren atje tek faqja e 2 ose e 3, po sta kam fajin une qe nuk e shef. Ke figure dhe PERSHKRIM FIGURE qe thote shprehimisht se Greqia e lashte deri ne gjirin e Vlores. Tani edhe figure edhe pershkrim figure gabim ose "lapsus" kjo me duket e cuditshme edhe per mosbesuesin me te madh dhe te sinqerte qe mund te kete ai vend(jo ti kuptohet).

Pra sipas teje Greqia e lashte vinte deri ne Gjirin e Vlores ? Po epiri cfare ishte ? Un di qe Epiri eshte shtet ne vete i "konfederates" Iliro-Maqedonase perderisa dhe krushqite i kane bere me njeri tjetrin historikisht. Un di qe Epiri perseri doli dhe shkelqeu ne epoken mesjetare nen prijesin e saj, Mbretin Gjergj Kastriot Skenderbeu. Nese ti thua qe Epiri paska qene Grek, atehere ti legjitimon dhe ate liber, qe eshte dicka normale ta legjitimosh duke pare komentet qe kryen dhe "nickname-in" qe na i ke vene vetes "Epirjoti".

Dhe si perfundim, Epiri eshte e njejta gje me emrin SHQIPERI, pra eshte homonim.

A ka mundesi te ma postosh pershkrimin origjinal te hartes (sic eshte ne librin e historise 6) sepse nuk po e gjej ketu ne forum?!. Me sa di une gjithe ky muhabet ka nisur prej nje harte te gabuar dhe jo nga pershkrimi i saj. Pershkrimi i saj del ne mendjen e njerezve si pasoje e hartes se gabuar. Pastaj kam bere nje koment me pare ne faqen 2 ose 3 te kesaj teme per tre pika qe nuk jam dakort me harten e gabuar keshtu qe mund ta shohesh vete. E fundit, une jam me origjine nga pjeset jugore me ekstreme te Shqiperise dhe nuk shoh asgje te keqe ta quaj veten Epirjot. Perkundrazi e kam per nder

PS. Fjala "Homonim" qe ke perdorur per te krahasuar Shqiperine me Epirin eshte e gramatikisht e gabuar nga ana gjuhesore. Ndoshta ke dashur te thuash Sinonim. Homonime jane psh "gryka' e topit me "gryken" e malit me "gryken" (pjesa e qafes se njeriut) etj. Pra jane te njejtat fjale por me kuptim te ndryshem. Me sa di une Epiri ka qene i shqiptareve dhe Shqiperi, pra e njejta gje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 04-09-2007 më 11:40
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Ja ku e ke meqe nuk e paske pare. Apo germat jane te vogla dhe nuk lexohen dot?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Persa i perket ceshtjes ne fjale une nuk pash asnje thirrje per lufte apo histerizma. Pash nje indinjim te justifikuar te shume shqiptareve qe njohin historine e vendit te tyre dhe revoltohen kur behen perpjekje te ulta per ta shtrembruar ate dhe sidomos kur keto perpjekje jane nga ana e vete shqiptareve. Deri ne kete moment ska asgje te gabuar dhe as te ekzagjeruar. Perkundrazi sipas mendimit tim eshte minimumi qe duhet te beje cdo shqiptar ne momentin qe historia e vendit te tij cenohet padrejtesisht dhe me tendence per shovinizem. Eshte ky reagimi me i paket qe nuk lejon perseritjen e ketyre gjerave. Perndryshe nese rrime dhe vetem i lexojme dhe i shikojme dhe i konsiderojme si vogelsira apo lapsuse momentale atehere me koshience kthehemi ne apatike. Madje dhe me keq se kaq, andarte.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Mbase neve kemi shume deficite ne histori dhe nuk e marrim vesh se c´behet ne kete bote per sa i perket "matrapazlleqeve"me historine tone.
    Neve se marrim vesh historine jo se jemi budallenj por ashtu eshte mesuar neper shkolla,rezultati shihet tek e ashtuquajtura" inteligjenca jone kombetare".
    Neve merakosemi per hartat e profesoreve te ndryshem qofshin ata greke apo europiane kur thone se greqia e lashte paska qene deri ne vlore apo deri ne elbasan.
    Sipas Aristidh koles greqia e vjeter eshte edhe gegeria nga ku vete fjala gegeri don te thote apo rrjedh nga ajo fjale greqia apo grekeria.
    Atehere lind pytja se kush eshte ai greku i lashte dhe se greket e sotem per cfare greqie e kane fjalen per greqine e re apo greqine e vjeter?
    Behet fjale per greqine e vjeter atehere jemi ne shqiptaret trasheguesit e grekeve te vjeter dhe qe nxirret si konkluzion se ne greqine e sotme duhet qe shqiptaret te jeni element shtetformues.
    Greku i sotem nuk mund te flase ne emer te grekut te vjeter pasi ai nuk eshte trashegues i grekut te vjeter qofte nga kultura qofte nga gjuha qofte nga feja.
    Ata, pra "profesoret greke"kane nje loje te thjeshte me shqiperine e sotme pasi qeveria e shqiperise nuk eshte e afte te mbroje interesat shqiptare jo vetem ne aspektin historik por ne te gjitha llojet fushave,greket e rinj dominojne ndaj shqiptareve,pasi ne nuk kemi reprezentues te denje.
    Pra kjo eshte thjeshte nje tallje me ne shqiptaret pasi ne jemi te vetmit trashigimtaret e grekerve te vjeter dhe si te tille s´jemi ne gjendje te mbrojme
    dot historine tone.kjo eshte nje provokim i sterholluar i grekerve te rinj per te pare qfare reakcionesh japin shqiptaret.
    kokqypi Neritan Ceka qe e mban veten "ekspert"i historise jep deklaratat e mirpritura nga greket e rinj qe keta lloj hartash ne qenkan falls pasi kufijte paskan qene ktu apo atje.kjo eshte teater majmunash asgje tjeter.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,268
    Postimet në Bllog
    22
    Une i kam lexuar me vemendje postimet e tua, por kam dashur te jem i ftohte dhe racional. Nuk kam dashur te leshoj akuza ne ere, sepse nuk e kam per natyre nje gje te tille. Por ne kete pike do te ishte mungese racionaliteti te heshtje perballe shpifjeve te tua te uleta. Une per ty jam budalla, ndersa ti per mua nuk je. Ti je nje i shitur, nje gjakprishur, nje kombshkale. Ti je nje njeri shume i ulet Albo, dhe nuk pres qe te turperohesh sepse njerezit si ty jane faqezinj dhe nuk e njohin turpin. Uroj qe te pakten te paguhesh mire per ate qe ben.
    Do te kemi te bejme me dy "Qeparonj" pasi ai Qeparo qe une njoh, vendlindja e prinderve te greko-amerikanit Xhorxh Tenet dhe Koco Kokedhimes, eshte nje fshat qe po nuk dite greqisht nuk gjen dot as rrugen. Une per shembull qe nuk di greqisht do te kisha humbur ne Qeparo, kurse ti si shqiptar nga ato ane, nuk do te kishe humbur se di te cicerosh si ne greqisht edhe ne shqip shume bukur.

Pse je ti nje budalla e gjysem per mua? Sepse kur e kane pyetur Xhorxh Tenet se cfare eshte, ai u eshte pergjigjur urte e bute: "Greko-amerikan" dhe as nuk i eshte bere ndonjehere vone per Shqiperine e shqiptaret. Kur e pyeti ai gazetari kusheririn e Tenet qe jeton edhe sot e kesaj dite ne Qeparo, se cfare origjine ka familja juaj, ai u pergjigj: "origjine greke", kemi ardhur nga Korfuzi per ti shpetuar hasmerise. Dhe te njejten gje thote per gjithe fshatin, jo vetem per familjen e tyre Koka.

Tani te me falesh mua qe nuk jam aq i ndricuar sa duhet mbi nje fshat te humbur te Shqiperise si Qeparoi, por une i ve me shume peshe fjales qe del nga goja e njeriut te lire se sa "por.... te pazarit" te puneve tuaja.

Sa per "patriotizmin e himarioteve" ate shko e tregojua ndonje shqiptari qe nuk e di ku bie Himara ose nuk ka takuar ndonje himariot ndonjehere. Une e di ku bie Himara dhe kam takuar nga afer plot himariote per te kuptuar qarte se me cfare kallep njerezish kam te bej.

Dhe mos te te genjeje mendja se je ti duke folur ne emer te Himares, pasi himariotet cdo 4 vjet dalin e votojne njeriun qe do te drejtoje bashkine me te vogel ne vend, Bashkine e Himares. Dhe perfaqesuesi i shumices se himarioteve eshte ai Bollano i famshem qe eshte zgjedhur dy here kryetar bashkie.

Kesaj i thone: "edhe dhi e zgjebosur, edhe bishtin perpjete..." Dhe mos te te genjeje mendja se i behet vone Albos se cfare mendon ti per mua. Ka mbledhur Kokedhima gjithe bashkefshataret e tij e i ka bere "gazetare" e kujtojne se ka ngelur patriotizmi shqiptar ne kurrizin e greqishtfolesve te anesdetit.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Do te kemi te bejme me dy "Qeparonj" pasi ai Qeparo qe une njoh, vendlindja e prinderve te greko-amerikanit Xhorxh Tenet dhe Koco Kokedhimes, eshte nje fshat qe po nuk dite greqisht nuk gjen dot as rrugen. Une per shembull qe nuk di greqisht do te kisha humbur ne Qeparo, kurse ti si shqiptar nga ato ane, nuk do te kishe humbur se di te cicerosh si ne greqisht edhe ne shqip shume bukur.

Tani te me falesh mua qe nuk jam aq i ndricuar sa duhet mbi nje fshat te humbur te Shqiperise si Qeparoi, por une i ve me shume peshe fjales qe del nga goja e njeriut te lire se sa "por.... te pazarit" te puneve tuaja.
    Hej, pse kot ka del teoria qe je ai qe ndihesh?
    Si Teneti dhe Pirro Dhima jane qe te dy me origjine epirote greke. Qeparoi more mik, nuk ka pasur historikisht kembe greku minoritar jo-autokton (se grek autoktone nuk ka pasur ndonjehere Shqiperia).

Qe thua tine, ne shkolle Kokedhimat nga te Qeparoit (bjonde me sy kafe)qe u rrinin prane gjate shkolles Nikajve "minoritare grek" (bjonde me sy ngjyre qielli) per te mesuar me mire Greqishten!

Matematiken jepja Tanit te Hauseve qe u degdis ne Brookline2007 per vertetim. Pa po edhe ta qan gjuhen shqipe me mire se pe ne te fshatit. Me sa duket e ka ndihmuar klima Eladhes per mesuar mire nga fundi, pasi andej nga fillimi ka nuk ka nxene gje. Ne fillore ne Shqiperi te benin dallim te qarte morfologjik midis zhurmave onomatopeike (pellitja lopes, lehja qenin, mjaullima maces) dhe pasthirmave (ah, uh, eh).

Mbase ne greqisht i fusin ne nje kategori.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

zhapik buster Maska e drity
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Do te kemi te bejme me dy "Qeparonj" pasi ai Qeparo qe une njoh, ............, eshte nje fshat qe po nuk dite greqisht nuk gjen dot as rrugen. Une per shembull qe nuk di greqisht do te kisha humbur ne Qeparo, ..........
    Kete vere kalova dy jave ne Qeparo, dhe te siguroj se megjithese nuk flas as nje fjale greqisht, nuk kisha as problemin me te vogel per te biseduar me vendasit mbi te gjitha temat e jetes. Fenomeni boll i njohur ne Qeparo eshte qe rinia flet greqisht, ndersa pleqte JO. Ai qe ka dy pare mend ne koke mund ta nxjerre konkluzionin vete.

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    ............. kemi ardhur nga Korfuzi per ti shpetuar hasmerise. Dhe te njejten gje thote per gjithe fshatin, jo vetem per familjen e tyre Koka.
    Andoni, pronari i lokalit, me tha qe shumica kishte ardhur nga Kruja ,200 vite me pare. Perkundrazi, ne shtepine ku qendrova, djali qe ishte aktivist i Bollanos thonte se familja e tij ishte greke, per fat te keq ja prishte planet plaka qe nuk pirdhte as nje llaf greqisht

P.S. Po per Borshin kur e keni planifikuar fushaten?
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Dihet ajo dirty. Po te shkoje ne Elbasan kete vere, qe kishte nja 800 martesa, do degjoje femijte te flisnin Greqisht, Italisht dhe Anglisht. Mos do te thote kjo qe secili nga keto shtete(pervec Greqise qe ka kohe qe na can drrasat) duhet te bej nje leter dhe te thote qe atje ka patur Angleze te lashte, dhe Italiane te lashte ?

Ky esht fenomen qe na karakterizon ne shqiptareve te shqiperise do thoja, pasi ndyrhse nga emigrantet e Kosoves dhe Maqedonise, ne nuk ja kemi transmetuar femijeve gjuhen shqipe, pasi kemi dashur qe te jene te integruar plotesisht ne vendin ku jetojne dhe te shfrytezojne ne maksimum potencialet e tyre. Plus qe mbetet ceshtja qe nese prinderit vuajne pabarazine, ata duan qe femijet mos ta vuajne. SIc po vene punet ne shqiperi, ku cdo gje keqesohet, ateehre nje kthim mbrapa shikohet i pakuptimte nga shume veta.

Kosovaret dhe Maqedonasit e kane ruajtur traditen sespe e kane pare me admirim gjithmone Shqiperine, kane patur dicka ku ta shohin veten me mire dhe te aspirojne, plus qe kane ikur ne emigrim te dhunuar jo me vullnet sic ikem ne shqiptaret e shqiperise ne mase.

Fenomeni Greqisht ne jug te shqiperise, eshte i njejti me fenomenin Italisht ne Shkoder, Fier, Lushnje dhe Durres, apo me fenomenin Anglisht ne gjithe vendin, por nuk shef njeri te thote gjera te tilla pa piken e seriozitetit per minoritete.

PS: Brooklyn, e pe shkrimin apo jo se me devijove. Kur thashe Homonim e thashe ne kuptimin qe jane dy fjale IDENTIKE por me tjeter kuptim, por jo te kundert ama por KOMPLEMENTUES. Hiperia ose Iperia do te thote LARTESI, ndersa Shqiperia eshte e barazvlefshme me shqiponjen qe rri ne lartesite, prej kendej rrjedh dhe emri "Vendi i Shqiponjave" dhe doemos vend i lartesive, sepse Shqiponja nuk rri ne fushe. Ky toponim eshte jo 100% por eshte 10000000% Shqiptar, le te hidhet perpjet greku dhe teorite e tija per "toke kontinentale" pasi dhe nga ana semantike ja ben muuuuuu qe esht shqip.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 05-09-2007 më 08:40
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. HISTORIA E QYTETEVE SHQIPTARE (edmondfieri)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 14:28
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Perse Duhet Studiuar Historia E Luftes Se Ftohte?
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 02:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •