Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 126
    _____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Taulant,

Pyetja jote eshte e drejte. Ti pyet: pse shqiptaret s'jane Turq, ndersa kosovaret po.
    Fare thjesht pergjigjem:

E para; sepse shqiptaret jane te pavarur, ndersa kosovaret jo.
    E dyta; sepse serbi me te cilin keni jetuar mbas turkut, ju konsideron te tille.
    Prandaj sa here ka dashur t'ju shpergule "ne menyre paqesore" ka negociuar me Turqine, jo me Shqiperine.
    E treta; sepse nga menyra e jeteses dhe paraqitja e jashtme ngjani me shume me Turkun, se kedo tjeter.
    E katerta; sepse Skenderbeu u vendos ne Kruje, jo ne Prizren, as Diber. A di pse?, sepse nuk mund ta luftonte Turkun me turq, por me shqiptare. Kjo tregon se ju qe ne at kohe kishit mentalitet turku.

Tani te shpjegohem; kur them qe "jeni" turq, nuk kam per qellim t'ju ofendoj, (perkundrazi per Turkun kam simpati), por se keshtu me ngjasoni dhe kjo s'ndodh vetem me mua. Per te mos qene konsideruar si te tille, eshte detyra e juaj qe te ndroni imazh, neqofte se doni. Ky do te jete dhe hapi vendimtar drejt pavaresise, ne qofte se e doni dhe ate.

ps, ne shqiperi "bukurosh" kur perdoret per nje djale, behet ngaqe ai ngjason me nje vajze, kjo mund te jete e vertete, sepse po ti veresh me kujdes, djemt qe perngjasojne me vajzat, jane me se shumti Gays. Ti kete cilesi e mburr.
    Ndryshe s'jam kontra, shendet e te mira.

Shmekeri Prishtines
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    66
    Ornament:

NE jemi Turq sepse nuk jemi te pavarur. Dmth, ju ishit turq deri ne vitin 1912, por tani jeni shqiptare te vertete. mendim pa sense.

Ne jemi Turq sepse Serbi, armiku yne shekullor qe beri masakra makabre ndaj neve, Shqiptaret Kosovar, na konsideron te tille. Mendim injorues.

Nga menyra e jeteses: Ndoshta neper vendet rurale. Por ky fenomen vereht edhe ne Shqiperi. Ke qene neper Qytetet e Kosoves? Nga pamja e jashte: po te vesh edhe ty me ceshje Musilmane, me KUle, Shami etj etj. dhe ti do te dukesh si ndonje Turk. Ju thuanise me gjak ne jemi Turq.

Sepse Skenderbeu u vendos ne Kruje: Dakort, ndoshta kjo mund te jete vertete. Mos harro, se Shqiptarte filluan konvertimin ne fund te shekullit 17 dhe ne fillim te shekullit 18. NE ate kohe dhe ne ishim Katolik. problemi eshte se ne trojet e stome KOSOVARE, nuk ka pasur shume Shqiptare ne ate kohe, o Torollak i paedukuar. Shumica jetonin neper male, per t'ju ikur influences se Turkut.

Tash une per Ju Shqiptaret e Vertete:

E din pse une jam pro-ketij termi Kosovar:

Ju Shqiptaret e Shqiperise ja keni dhen emrit "Shqiptar," nje domethenie negative. PSe?
    1. Ju "are associated," me :
    A--Prostitucion
    B- Mafijoz
    C--Kontrabandues Droge
    D--Njeri te Pa-bese
    E--Problem per tere Evropen E Civilizur.

Por, ke te drejte, me mire do te isha nderlidhur me Turkun se me juve. E din se kur me pyesin se cfare prejardhje etnike kam(ketu ne Amerike), Une i them se Jam Kosovar dhe se Kosova ishte Krahine e Jugosllavise.

Shume shpejte ju u Evropizuat, sa qe per kete arsye jeni vendi me i varfur ne Bote. KOsova ju mban me Turizem dhe me Dollar e MArka.
    Per bukuri, po ndoshta i gjaj ndonje femre, por te siguroj se nuk jam Peder.

Une dua nje identitet tjeter qe nuk me asosiacion me TY dhe njerez sikur ju. Edhe SHBA-ja e din kete.

Shpresoj se kurr nuk do te bashkohemi.

Shendet
    Labinoti dhe Ylli..dy turq nga Kosova
    Love is Just a Temporary Form of Insanity--Sylvester Stallone

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Taulant me kenaqe, me te vertet je bukurosh, kaq budalle sa je s'behet ndryshe.
    Ti thu "edhe SHBA e din", ate them dhe une qe dhe ShBA e din qe "jeni" turq, prandaj s'eshte per PAVARESI, ja ka friken nje aneksimi (bashkimi) te Kosoves nga Shqiperia. Po te ishit ne kufi me turqine, do te ishit te pavarur me kohe si dhe te bashkuar me te. Turqia eshte aleatja me e madhe e SHBA ne rajon.

Gjithashtu, ate qe ne koh te Skenderbeut s'kishte shqiptar ne Kosove, qe eshte ne te shumten rrafsh (fushe), mos ja thuj njeriu tjeter, se eshte teze serbe, e cila provon popullimin e Kosoves me ardhjen e turkut ne rajon. A kupton?
    Lene ket diskutim, se po futesh thelle e me thelle ne ***.

hajt tung.

Shmekeri Prishtines
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    66
    Ajo nuk eshte teze serbe, o dud. Ne ate kohe nuk ka pas Njerez shume ne rajonin e Kososves, perfshire ketu edhe serb, shqiptare, edhe gjerman. Prishtina ne ate kohe as qe ka egzistuar. ME 1616, Prishtina ka pas 700 banor, shumica e te cileve kane qene Jevg dhe Gjerman. Edhe, Skenderbeu kishte lindur ne kruje, dhe detyra e trashigimise se Thronit e dergoi atje.

PO te ishin ne pjese e Turqise, huh? Sa larg jenu ju prej neve, o ornament? Aleatja juaj me e madhe ne ballkan dhe partnerja jua me e madhe eshte Turqia. PO nejse, te thash une dhe te dhash fakte se cfare konsideroheni ju nga Evropa.

Shba-ja ja ka friken bashkimit? JO, o dud, nuk ja ka, se e din se ne nuk kemi deshire te bashkohemi me ju. Nuk e dojme bashkimin. E dijme se sa mire i keni punet ju ne Shqiperi. per ate USA na ndihmoj dhe po n andihmon. Per ate ajo pranoi 20,000 refugjat ne USA, se e dinte se jemi Turq. Pavaresia do te vjen, por me lngadal perdrisa sa ta krijojme nje identitet te paster Kosovar; kur te zhduken disa budallenje qe jane te fascinuar me iden e bashkimit, qe une jam krejtesisht kunder.

Nejse, ti me quaj Turk, o rrebel i Shqiperise. Kaq kam per te thene.

Une..Trimi Simpatik
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Taulant-Dardani : 19-08-2002 mė 19:33
    Love is Just a Temporary Form of Insanity--Sylvester Stallone

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Perfundimisht e kuptove qellimin e shkrimeve te mija.

KOSOVES PER TE QENE E PAVARUR I DUHET NJE IDENTITET I PASTER I SAJ.

ą vous de jouer = do te thoshin francezet.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet nė Bllog
    22
    Dallimet midis shqiptareve ne Kosove e Shqiperi jane te dukshme por ama siperfaqesore. Njerezit me paragjykime ne koke si ornament qe ka nje njohje qesharake te historise, arrin deri atje sa na i nxjerr shqiptaret e Kosoves "turq". Kjo eshte qesharake pasi perkon me politikat e serbeve dhe grekerve.

Ata qe jetojne ne Republiken e Shqiperise dhe ne ate te Kosoves jane SHQIPTARE qe do te thote qe kane gjak shqiptari, jane nga nje trung dhe i perkasin nje race e nje kombi. Sigurisht qe ka dallime fetare midis tyre qe nuk vijne shume nga "pushtimi turk" se sa nga ajo qe pasoi pushtimin turk.

Mos i ngaterroni pakicat kombetare turke ne Shqiperi e Kosove me shqiptaret. Fatkeqesia ne kete mes eshte se ata qe jane me kombesi turke ne Shqiperi, jane maskuar bukur ne shoqerine shqiptare si ne Shqiperi edhe ne Kosove, dhe fakti qe kane jetuar ne toke shqiptare i ka bere keta qe te fshihen pas gjuhes shqipe qe flasin si shqipfoles. Ne te vertete keta nuk kane gjak shqiptari dhe si te tille nuk mund te klasifikohen si shqiptare. Keta jane pakica ashtu sic jane greket e malazezet.

Por me pakicat turke fatkeqesia eshte e dyfishte pasi diktatori Hoxha (i biri i Bimbashit te Gjirokastres) beri qe te gjithe keta te merrnin kombesine shqiptare, duke fshehur keshtu kombesine e tyre te vertete, ate turke. Sot ne Shqiperi nuk ka statistika per pakicat turke ne Shqiperi, ashtu sic nuk ka as edhe ne Kosove. Kjo ben qe njerez si Ornament te spekullojne dhe fryjne nje gje te tille ne nje ballun ku i fusin gjithe shiqptaret e Kosoves apo Shqiperise.

Pushtimi turk 500 vjecar u la shqiptareve pasoja te medha ashtu sic u la trashegimi edhe fene myslymane. Shqiptaret e ndryshuan fene e tyre me hir e me pahir dhe feja me vete solli edhe mentalitetin e stilin e jetes qe u manifestua me pas e deri ne ditet tona. Kjo me pas lindi edhe pyetjen qe edhe sot e kesaj dite nuk ka marre nje pergjigje vendimtare nga Perendimi: A i perkasin Shqiptaret qyteterimit te krishtere apo atij myslyman? Dyshimi eshte ngritur mbi faktin se jemi i vetmi vend me nje shumice te besimit myslyman ne kontinentin plak te Europes.

Pavaresisht nga ndasite fetare midis shqiptare, ndjenja kombetare eshte gjithmone me e forte dhe me unifikuese se cdo faktor tjeter ndares. Ata njerez qe nuk pranojne gjakun e tyre qe jeton ne Kosove, Maqedoni, Greqi nuk kane se si te kene gjak shqiptari. Gjaku e afron gjakun e vet dhe jo te gjithe ata qe flasin e shkruajne shqip jane shqiptare. Gjuha eshte vetem nje faktor nder shume te tjere qe krijon identitetin e nje kombi. Shqiptaret edhe sot e kesaj dite pavaresisht nga mutacionet ne rrace qe i ka sjelle historia, perseri mbeten nje popull homogjen ne Ballkan.

Koha qe kemi shpenzuar te ndare nga njeri-tjetri ka qene e madhe dhe le te shpenzojme me shume kohe me njeri-tjetrin duke ngritur keshtu urat e para te komunikimit qe na u mohuan per 50 vjet.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga ornament
    Perfundimisht e kuptove qellimin e shkrimeve te mija.

KOSOVES PER TE QENE E PAVARUR I DUHET NJE IDENTITET I PASTER I SAJ.

ą vous de jouer = do te thoshin francezet.
    Kosova e ka identitetin e vet, flamurin kuq e zi me shqiponjen me dy krena. Ky ishte flamuri i Skenderbeut, flamuri i Ismail Qemalit dhe flamuri i gjithe shqiptareve. Me kete flamur para u be lufta e UCK-se, me kete flamur u festua kthimi i shqiptareve ne trojet e tyre te cliruara, me kete flamur po ngrihen edhe institucionet e Kosoves.

Ky eshte flamuri im si shqiptar nga R. SH ashtu sic eshte flamuri i atij shqiptarit nga Kosove, Maqedonia e Mali i Zi. Me shume se nje mungese identiteti i Kosoves, egziston nje mungese njohje dhe pranimi nga ana juaj e vellezerve matane kufirit. Nuk ju ve shume faj per kete pasi koha qe kemi jetuar te ndare na ka bere te huaj per njeri-tjetrin por kjo nuk do te thote qe jemi te pashprese per te gjetur ate qe kemi humbur kohe me pare: bashkejetesen dhe unifikimin ne nje komb e nje shtet.

Cdo proces ka nje fillim dhe mos u mundon qe gjithmone te gjeni "dallime" midis shqiptareve ne dy anet e kufirit, por filloni te ndertoni mbi ato qe na bashkojne. Nese do ti vendosnit ne nje balance do ta kuptonit qe ajo qe na bashkon eshte shume here me e madhe se ajo qe na ndan nga njeri-tjetrit.

Hapi i pare per te gjithe ne eshte flakja tej e paragjykimeve te trasheguara mbi shqiptaret e krahinave te tjera.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    Turk?

Nese ne jemi Turk, atehere edhe ju jeni Turk. Ku qendron logjika ketu.
    Problemi qendron se ne, ketu perfshije te gjithe Shqiptaret, apo nese Ornamenti eshte kunder, atehere, ju, Shqiptaret e Shqiperise dhe, ne, Turqit e Kosoves, perhere kmei qene te idealizur dhe kemi vuajtur per dikend qe kurr nuk u'a ka ndi per neve.

Atehere ka qene Turku, dhe tash per ne Turqit eshte Shqiperia. Mos me keqkuptoni, nuk ka asgje kunder Shqiptareve te Shqiperise, ne Turqit e Kosoves me perpara do te pranonim Pavaresine se Bashkimin me Shqiperine. Jane krijuar dy identitete gjate kohes se Jugosllavise. Kultura jone pak ndryshon nga ajo e juaja. Familja akoma eshte qender e shoqerise. REspekti familjar eshte ende ne nivel te larte, dhe kete per shkak se gjithmone kemi vuajtur. Dashuria per atdhe, ketu perfshije Kosoven, eshte 10 here me e larte se e juaja. Dhe kete per shkak se pehere kemi vuajtur. Ne jemi me patriot se ju.

Dhe tash, kur gjendemi ne prag te realizimit te qellimit tone, disa pretendojne Bashkimin. Jam kunder kesaj;. Aq shume sa ju nuk keni deshire te bashkoheni me neve, Ornament, as ne nuk kemi deshire te bashkohemi me ju. Aq shume sa qe ti nuk na don, Ornament, aq shume ne nuk ju dojme juve. Por te thash se situata e sundimit na ka bere te dashurojme Shqiperine(ketu kam fjalen per disa).

Nuk kemi deshire te qeverisemi nga nje pushtet i korruptuar. Jeni shtet qe 90 vjet, dhe ende nuk dini se si te qeverisni. Jeni aq shume te diversuar(shoqerisht) sa qe nuk keni identitet te pergjithshem.

Mos u merakos se me perpara do te votoja per Pavaresine e Kosoves se per BAshkim. JO per tjeter gje, por per njerez sikur ju qe me bejne te jem i dyshimte se jemi te njejte.

Ariani nga prishtina
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ari-Intimidator : 19-08-2002 mė 19:22
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Nuk doja me te shkruaja tek kjo teme, me duket se i thashe te gjitha, per me teper ka kohe qe lundrojme jasht saj, s'du gjithashtu ta monopolizoj ate.

Albo, s'ke kuptu gje plak. Po ta qartesoj :

Kosoves per te qene E PAVARUR i duhet nje identitet I PASTER (propre) i saj.

Thashe E PAVARUR qe do te thote SHTET INDIPENDENT, nuk thashe E BASHKUAR, qe do te thote REPUBLIKA E SHQIPERISE. Diferenca eshte e qarte, nuk kuptoj pse s'kuptohet, per me teper kete e mora nga fjalet e siperfolesit.

Albo, ti je djal me shkolle, si mendon ti qe OKB do te lejoje dy shtete te pavarura me te njejtat simbole kombetare (me te njejtin flamur), ku ka ndodh kjo ndonjehere ne ditet tona.
    Per nje emer MAQEDONI u be lufte e madhe ngaqe nuk e lejonte greku, apo s'te kujtohet. Gjerat jane te tjeshta. Per me teper une respektoj te drejtat e ēdonjerit per te qene i pavarur dhe ne qef te vet. Nga kjo ane une personalisht s'vuj.
    E gjitha eshte "me qe ra fjala" a kupton. Nuk ka per ti zgjidh as ti, as une keto pune, por Ariani (per te cilin respekti po me formohet) me shoket e vet.

Une me qarte s'di te shprehem, gjithashtu ju rikujtoj qe s'eshte kjo tema e bashkimit apo e ndarjes, por a eshte e drejte qe shqiptaret e kosoves , te quhen KOSOVARE e cila i fyen shume syresh, duke ditur qe KOSOVO eshte fjale serbe dhe lidhet me historine e saj.

Arian, te pershendes s'kam asgje personale kundrejt teje. Personalisht me pelqen me shume te jem RREBEL se i QYTETRUAR. Me duket me artistike keshtu. Besoj i ke pa ca moto Harley Davidson qe quhen RREBEL

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290
    z. Ornament:

Po te shkruaj edhe njehere. Jam i vetedijshem per Ligjin Nderkombetare. Jam edhe studiues i Ligjit NDerkombetare. Per ligjin nderkombetare jam duke u shprehur qe nga dita e pare e anetaresimit tim ne kete forum. PEr ligj nderkombetare kam shume per te thene, mirepo ajo qe eshte dashur te thuhet, eshte thene nga une.

Jam i vetedijshem per KOnventen E OKB's. Jam i vetedijshem edhe per KOnferencen e Westhalia me 1616, ku themeli i ligjit nderombetare eshte krijuar; ku koncepti i pare, pas lshkaterrimit te fuqise papale, koncepti i sovraniteti eshte permdeur dhe eshte hy ne fuqi si ligj nderkomebtare. Jam i vetedijshem edhe per KOnferencen e Vienes me 1815, ku ligji i par nderkombetare eshte formuar, "Rhine River Commission," Komision per rregullimin e lumit Rhine mes dy shteteve. KEtu nocioni i Sovranitetit eshte ruajtur.

Jam i vetedijshem per Lidhjen e e kombeve(League of NAtions) dhe formimin e saj. JAm i vetedijshme se sa optimistike ka qene dhe pse ka deshtuar. JAm i vetedijshem se nga ky deshtim, u formua shkolla e realimit politke, MOrgentaa (REAL POlitik). Jma i vetedijshme se nga ky aspekt lind OKB.

Jam i vetedijshem pe rprocessin demokratik qe duhet nderrmarur per Pavaresine e Kosoves. Per kete kam folur shume . Jam i vetedijshem se pse ti shkruan keshut.

CFARE NUK kuptojeshte kur thua se KOSOVARET nuk kane identitet. KEte identitete ekemi (ne aspektin ligjor) qe nag viti 1974. Por nag aspekti historik edhe me heret. Cfare nuk kuptoj eshte shkrimet e tua ofenduese, duke na konsideruar me nje race mongole qe ishte sundimtare per 500 vjet. Te shkrova me larte se cfare mendoj une.

P.S

UNE jam personalisht i zgjedhur nga SHBA-ja qe te studioj Ligjin Nderkombetare..vitin e kaluar perfundova internship n ePentagon. Nuke thehme kete per te shitur mend, por per te ilustruar nje argument e lart-shkruar.

Urrejtja jote ndaj vellezerve tu, me shtyn qe te punoj me shume per Pavresine e Kosoves.

Hajt ta pafsha hajrin.

Ariani..nga Kosova
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  4. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeēarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •