Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 161

Për: Banorët e Llapushnikut duan Kishë

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Injorantve duhet me jua kthy me injoranc. Kur kto plehra katolik kerkojn kish me zorr duke qen vetem 5 familje ne nje fshat me shumic muslimone athere ktu ska ven per zgjuarsi. Noshta ti ke t'drejt me shkelma bythesh nuk osht menim i mire. Ktyne osht per ti hap nje hu por nga ato hynjte me gunga e ma nja fut myth secilit.

Katoliket kurr nuk jon njoft per tolerance. Kto qe thu ti qe jo kan leju ndertim xhamish jon vetem pjell e mendjes tate.
    Asgje nuk eshte pjelle e mendjes sime. Ata qe sot jane myslimane, dikur kane qene katolike. Pra ne momentin qe filluan te konvertoheshin ne myslimane kerkuan dhe te ndertojne xhamia. Eshte llogjike e thjeshte. Dhe e ke gabim, ata qe nuk njihen per tolerance jane myslimanet. Ne cdo vend katolik sot ke xhamija, njerez te besimit mylsiman qe respektohen e lejohen te praktikojne besimin e tyre ne mes te ketyreve vendeve katolike. 500 vjet me pare feja ishte jo tolerante. Por nga ajo kohe ka rrjedhur shume uje dhe katolicizmi si dhe fete e tjera te krishtera jane moderuar dhe pershtatur me kohen . Islamit i ka mbetur ora ne shekullin e 7-te.

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ja po perpiqem te te tregoj prapavijen e ngjarjeve ne Kosove.
    Nuk po merrem me gjithe shkrimin dhe po perqendrohem vetem ketu. Une nuk jam fetar dhe as qe me behet vone per fene. Pra ne kete pike e ke te qarte mire qe nuk "sulmoj" islamin sepse kam prapavije fetare te krishtere apo e anasjellta. Ne kete pike kam nje avantazh ndaj teje sepse jam i zhveshur nga emocionet fetare. Ajo qe une di eshte qe nje besimtar i mire (i cfaredo lloj besimi) nuk merret me fene e tjetrit, cfare ben feja e tjetrit dhe sa eshte numri i fese se tjetrit. Ai qe eshte besimtar i drejte e i ndershem ka respekt per besimet e tjera, jeton ne harmoni me to dhe perpiqet ta jetoje jeten e tij me parimet qe respekton feja e tij. Cfaredo te jete argumenti qe ti perdor une nuk e marr fare parasysh sepse e kam jetuar realitetin shqiptar fetar dhe e di sesi kane qene e jane shqiptaret. Historikisht tolerant ndaj njeri tjetrit ne fe e sidomos katolicizmi dhe ortodoksia kane gjithe gjithmone krahehapur ndaj myslimanizmit. Per aq kohe sa ti dhe myslimanet e tjere nuk do jeni te gatshem te pranoni dhunen dhe konfliktin qe gjeneron feja juaj, natyren ekspansioniste dhe agresivitetin qe tregon, eshte e kote te diskutojme sepse asnjehere sdo kuptohemi. Ti mund te me thuash sa te duash qe jo islami keshtu, jo islami ashtu, fe e paqes, fe e dashurise etj. Faktet flasin ndryshe. Realiteti eshte komplet ndryshe. Gjaku derdhet perdite ne emer te islamit tend. Pra nuk habitem qe prania e nje kryqi ju duket tmerr. Ne mentalitetin tuaj nuk njihet toleranca. Fatkeqsia me e madhe eshte qe shume prej jush jetojne ne Europe, ne vende komplet te krishtera dhe ju eshte dhene liri e plote e besimit fetar dhe e praktimit te tij. Dhe jo vetem qe skeni mesuar asgje nga kjo tolerance por keni dhe paftyresine te quani krishterimin si jo tolerant.

Dhe e perseris dhe do e perseris me te madhe: Ne kete forum u bera 13 vjet qe jam antar dhe pjesen derrmuese te kesaj kohe e kam kaluar si moderator e smod. Ende nuk kam pare ndonej besimtar mysliman te futet e te denojne dhunen qe eshte gjeneruar nga feja myslimane dhe besimtaret e saj. Qe ne vitin 2002 e deri me sot, ka patur me mijera akte te dhunshme ne emer te fese suaj. Jane kryer krime nga me makabret e akte nga me cnjerezoret. Barbarizma qe as ne kohen e mesjetes nuk beheshin e megjithate asnje dalje publike e denim publik nga ju besimtaret e devotshem myslimane. ASNJE!!! Por ndodh e kunderta, sa here qe behety ndonje krim monstruoz fshiheni qosheve ose nuk bezani per jave te tera sa te kaloje ngjarja ose direkt justifikoheni me konspiraci nga ana e perendimit dhe fillon teknika e krahasimit duke ju referuar historise. Pra asnjehere nuk merret pergjegjesia dhe pranohet faji. Dhe nese nje komunitet fetar fillon te beje dicka ne dobi te vetes se tij, nxirrni dhembet direkt dhe mbushni forumet me ulerima e kerkese per drejtesi.

Nuk e kuptoj pse vazhdoj e te pergjigjem. Jane tema te tilla qe i futen minat ketij forumi dhe bene me qindra antare te denje te ikin nga syte kembet. Vjen nje pike dhe njerezit nuk durojne dot te flitet me per fe, sherre fetare e absurditete fetare. Ndodhi ajo qe konsiderohej me e pamundura, per 10-20 molle te kalbura u prish jo gjithe arka por u prish gjithe pemishtja. Fajin e ka tjeter kush qe kurre nuk degjoi keshillat qe ju dhane. Mekat se ata qe kane mbetur per te diskutuar gjera me vlere numerohen vetem me gishtat e nje dore.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Në mbledhjen e Kuvendit të Komunës së Drenasit, si pikë e veçantë e rendit të ditës ishte edhe çështja e ndërtimit të varrezave të komunitetit katolik në fshatin Llapushnik të Komunës së Drenasit.

“Pas shumë diskutimeve nga deputetet, në fund kryesuesi i Kuvendit Naim Bazaj ka hedhë në votim për ti mbështetur komunitetin katolik dhe të drejtat e tyre të garantuara me Kushtetutë të Republikës së Kosovës dhe më 27 vota pro, 1 kundër dhe 2 abstenime është përkrahur ky komunitet nga Kuvendi i Komunës së Drenasit që të vazhdojnë t'i realizojnë të drejtat e tyre të garantuara me ligjet në fuqi”, thuhet në njoftim

http://www.gazetaexpress.com/lajme/k...hnikut-111089/
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

KMDLNj kërkon hetime në Llapushnik!

Të dielën në mëngjes persona të paidentifikuar shkatërruan rrethojat e varrezave katolike në Llapushnik ku, përveç varrezave ishte paraparë të ndërtohet një objekt fetar për katolik

Lidhur me këtë çështje ka reaguar edhe Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut.

KMDLNj me këtë rast ka kërkuar që të tejkalohet situata e krijuar pa tensione të panevojshme, duke respektuar lirinë e besimit dhe të ushtrimit të fesë sipas bindjeve dhe përcaktimit që është e drejtë elementare e njeriut, e garantuar me të gjitha dokumentet relevante për të drejtat e njeriut dhe Kushtetutës së Kosovës.

“KMDLNj kërkon hetim të shpejtë për ata që rrënuan rrethojat e varrezave katolike si dhe përballjen e tyre me ligj”, thuhet në komunikatë.

Ky këshill shpreson se incidenti në fjalë nuk do të ndikojë në marrëdhëniet e mira midis besimtarëve të besimeve të ndryshme dhe se në Kosovë edhe në të ardhmen do të kemi përparim të tolerancës fetare, duke e mirëkuptuar dhe respektuar diversitetin edhe në këtë fushë.

KMDLNj poashtu shpreson se komuna e Drenasit do ta caktojë një lokacion për ndërtimin e lapidarëve për dëshmorët e kombit, e cila nuk duhet të ndërlidhet apo kushtëzohet me kërkesat e komunitetit katolik

http://klankosova.tv/kmdlnj-kerkon-h...ne-llapushnik/
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Komuna e Drenasit paska dhen vetem mbeshtetje morale, sepse tanime von eshte dhe perseri jan ne kundershtim me ligjin. Sepse nuk ka varreza private ne Kosov, ashtu sic u beren tani varrezat ne Llapushnik te cilat u beren pron e Ipeshkvise se Kosoves. E gjith dhenia e tokes eshte kunderligjore.

KMLDNJ eshte e deshmuar si keshill qe asnjeher nuk ka mbrojtur te drejtat dhe lirite e shqiptareve musliman, un e quaj Keshilli kryqezator, ata nuk kan dal ne mbrojte te femrave te cilave u eshte ndaluar mbajtja e shamise dhe as nuk kan dalur ne mbrojte te besimtareve kur u ndalohej ngritja e xhamive e as kur imameve u mvisheshin akuza te rrejshme.

Si e shpjegoni qe ne Veternik te Prishtines, Shaip Muja me familjen e tij arriti ta ndalon xhamine, edhe pse 537 persona me peticion kerkonin ndertimin e saj ?

Kontrast:
    - 1 familje arrin te mohon vullnetin e 537 personave kur behet fjala per ndertim xhamie ne pron private, me leje ndertimi dhe me gjitha dokumentet e kompletuara.

- 5000 banor nuk mund te mohojn vullnetin e 5 familjeve kur behet fjala per ndertimin e nje kishe ne tok qe ishte publike, eshte ndar ne menyr joligjore, nuk ka leje ndertimi, nuk ka pelqimin e fshatareve, eshte tok e shpallur si vler e luftes ku ran shum deshmore, mes te cileve edhe nje imam pjestar i UCK-se, ka per qellim futjen e percamjes etj.

Do tja shofin sherrin nje dit ketyre veprimeve, populli spo han bar e as nuk po pin naft, gjithcka eshte duke u regjistruar dhe nje dit nje nga nje do te dalin ne drit.

Me kujtohet kur reaguan gjith megafonet e vatikanit ne Kosove kur disa femije u veshen me veshje islame nga nje imam ne Drenic.

Po pse vall tani nuk reagon askush kur femijen vishen me veshje krishtere e me kryqa ne Kosov?

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...4b&oe=562DD9D8
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 28-06-2015 më 06:19
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Majtas eshte veshja tradicionale shqiptare (edhe e atyre qe mbajne kryqa e falen ne kishe). Djathtas eshte ajo qe ska asgje te perbashket me shqiptaren. Ja pse kane reaguar njerezit me mend ne Kosove (dhe mire kane bere) kur femijet u veshen me veshje islame ne Drenic.

Emri:  22728_915239698543581_6690467803731106021_n.jpg

Shikime: 1652

Madhësia:  71.3 KB

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Ne foton me lart mund te shofish se si kleri katolik ka keqperdor femijet duke i veshur me veshje krishtere. Nuk po te shof te ngresh zerin kunder ketij fenomeni, ashtu sic po ngre zerin kunder rastit te Drenices, pse vall po perdor ligje te ndryshme per gjen e njejt?

Po cka mendon per rastin e ndalimit te xhamis ne Veternik? Kishte tem ne forum, ti nuk reagove atekoh? Pse? Kjo eshte lufta juaj per toleranc?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Majtas eshte veshja tradicionale shqiptare (edhe e atyre qe mbajne kryqa e falen ne kishe). Djathtas eshte ajo qe ska asgje te perbashket me shqiptaren. Ja pse kane reaguar njerezit me mend ne Kosove (dhe mire kane bere) kur femijet u veshen me veshje islame ne Drenic.

Emri:  22728_915239698543581_6690467803731106021_n.jpg

Shikime: 1652

Madhësia:  71.3 KB
    Je bo si ato adoleshentet o Darius qe shofin noj gjo t're n'internet dhe o burra t'ja tregojm shoqnis. Ca domethonie ka ky krahasimi me siper? Kush i vesh kto veshje kombtare? Ti personalisht i vesh? Ca lidhje ka tradita atdhetare me fen apo mnyren e veshjes? Un jom atdhetar por jom dhe fetar. Ti je atdhetar po je jofetar. Pse ke manin me i shkartis bashk dy gjona kur nuk i prishin pun njona tjetres. Greket jon nacionalista por jon dhe ortodoks . Turqit jon nacionalista por jon dhe muslimon. E bukra e shqiptareve kjo osht qe pamvarsisht fes qe kan jon dhe atdhetar. Hiq dor nga kto budallalliqet e adoleshentve se mesa kuptoj se ke moshen per me tu rrit andrenalina per budallalliqe si kto fotot mo siper.

Ti djali siper rrudhe gojen se spo flet me ndonje shokun tend dhe as me ndonje femij. Ose diskuto sic eshte per te diskutuar ose mos shkruaj fare. Me kete gjuhe qe me je drejtuar as qe te perfill fare. Nese ti nuk ke tru te kuptosh, une skam as kohe dhe as deshire te te sqaroj ty.

Ne foton me lart mund te shofish se si kleri katolik ka keqperdor femijet duke i veshur me veshje krishtere. Nuk po te shof te ngresh zerin kunder ketij fenomeni, ashtu sic po ngre zerin kunder rastit te Drenices, pse vall po perdor ligje te ndryshme per gjen e njejt?

Po cka mendon per rastin e ndalimit te xhamis ne Veternik? Kishte tem ne forum, ti nuk reagove atekoh? Pse? Kjo eshte lufta juaj per toleranc?
    Veshja qe ti permend eshte gjate nje ceremonie fetare. Brenda kishes dhe gjate nje rituali. Nuk del njeri ne rruge ashtu dhe as qe ka per te dale ndonjehere (sic nuk ka dale ndonjehere njeri edhe ne vendet e tjera). Pra ska asgje per te ngritur zerin. Nuk e di rastin e xhamise ne Veternik. Rralle lexoj tema ne nenforumin e fese. Te ishte per mua ai nenforum duhej te mbyllej me kohe.

p.s. Veshja qe une solla si shembull ne foto eshte ajo qe tregon qe ti mund te jesh fetar e respektosh religjionin tend por ske arsye pse te prishesh traditat kombetare per hir te fese.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Injorantve duhet me jua kthy me injoranc. Kur kto plehra katolik kerkojn kish me zorr duke qen vetem 5 familje ne nje fshat me shumic muslimone .......
    Sa "plehra" jane eterit e Sayaneve, Reneave e Nuh musave , qe kerkojne me zor xhamija ne vendet evropiane qe kryqin e kane ne flamur, duke qene ne nje perqindje akoma me te vogel se ç'jane keta katoliket e Llapushnikut??!!

Zotrote ke si firme nje fjali idiote: "Ato t'krishter qi jon pedofil quhen t'krishter tradicional.".....e cila tingellon akoma me e peshtire, kur shpaloset nga ata te cilet pedofilin e kane per profet!!
    Sus, rrace krimbash....
    Jarigas

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •