Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 161
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Në Kosovë në çdo cep të rrugës e ke nji xhami nuk po hekin kosovaret për xhamia jo, mbasi ka rreth 40familje aty atëherë duhet sa më parë t`i ndërtohet një Kishë
    Shihet se nuk po dishe për Kosovën sa duhet, ose jeton jashtë ose deshiron ta ndryshosh realitetin.
    Realiteti është që institucionet nuk po dojnë fe cilado qoftë ajo, 716 Xhamia janë në Kosovë (sipas Bashkësisë Islame të Kosovës) në i llogaritim fshatrat as një Xhami për fshat nuk po i bjen mirpo më pak.
    Prishtina hiç ma larg ka mungesë të Xhamiave, në lagjen Ulpiana mungon një Xhami, në lagjen Velania mungon një Xhami e shumë e shumë lagje të tjera, Prishtina (gjithmonë sipas BIK-ut) ka nevojë edhe për 10 Xhamia në menyrë që territori të shtrihet tamam për të gjithë besimtarët pa udhëtuar.
    Nëse dalim në fshtra për rreth kemi fshatra që nuk kanë Xhami hiq, jo vetëm në Prishtinë mirpo edhe në Drenicë (Drenas dhe Skënderaj) ka mungesë të xhamiave jo vetëm në qytete por sidomos në fshtrat e ketyre trevave ku sipas informatave që kam, për ta falu namazin e Bajramit ata udhëtojnë nga fshati në qytet.
    Ditën e premte u qit peshqiri për të kontribuar në ndërtimin e një Xhamie në njërën nga fshatrat e Rahovecit apo Prizrenit nuk e di saktë, pra institucionet lokale dhe qendrore nuk kontribojnë në ndertimin e objekteve fetare ato i mbrojnë me ligj, ndërsa ato ndertohen nga vet populli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 08-04-2010 më 18:50
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    2 % katolik jon nkejt Kosoven dhe shikoni qfar bejn, kerkojn kishe ne çdo 45 familje. Kurse muslimant falen naper podrume te improvizuara si xhami.
    Kush osht nprishtin mesiguri e din Xhamin e Dardanis, formohen rreshta edhe jasht objektit pershkak se ska hapsir brenda.

Kjo gazeta express osht avokat i katolikve tkosoves, u munduan tia mshefin edhe atij kçires ato deklarata po kot e paten.

Sa me shum sulmohet Islami, ai aq me shum perhapet, ia forcon besimin edhe me shum muslimaneve, i vetdijson muslimant se ne rrethin e tyre ka disa pishpirika pakic qe sja dojn te miren.
    Pse bre thua; "Sa me shum sulmohet Islami"? Pse vlerson sulëm ndaj islamit nëse populli i Kososoves kerkon diçka se i takon?

Ato familje te Llapushnikut nuk janë të panjohur dhe as nuk janë zbritur prej ndonji planeti tjeter por janë familje shqiptare, te lindur dhe te rritur ne Drenicë, familjet e perziera - martesa dhe miqësi me familje te tjera drenicake, sot ua ka marrur mendja dhe kan pranuar besimin në Krishtin, prandaj kan edhe te drejten qe ta kenë Kishen e vet dhe varrezat e veta.

Nuk kerkojnë ata qe dikush nga kumuna apo nga buxheti i Kosovs tu ndihmoj financisht, (nuk besoj se eshte bere kerkese e ketij llojit) sepse Kishen e nderton vete populli i besimit katolik si zakonisht, por realisht u takon qe Komuna ta ndaj vendin per Kishë dhe varreza. Bile kjo as qe duhet te diskutohet.

Prandaj mos e kensideroni sulëm por eshte e drejte e tyre dhe aspak pengesë per të tjetrin, dhe kjo ose sot ose neser do te realizohet.

KJo nuk varet nga ju disa anëtar te ketij forumi qe jeni jasht mase ekstremista, por kjo varet nga LIgji Kushtetues i Republikes së Kosoves dhe nga vullneti i mirë i Kuvendit Komunal i Drenasit. Jam i sigurtë se do te realizohet.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    saher ka pas levizje fesh kombi shqiptar ka pas probleme njerz qe rdnr ojn feh per qellime te caktuara jan ne dem te vendit

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ato familje te Llapushnikut nuk janë të panjohur dhe as nuk janë zbritur prej n
    KJo nuk varet nga ju disa anëtar te ketij forumi qe jeni jasht mase ekstremista, por kjo varet nga LIgji Kushtetues i Republikes së Kosoves dhe nga vullneti i mirë i Kuvendit Komunal i Drenasit. Jam i sigurtë se do te realizohet.
    edhe pse jemi ekstremista neve kisha nuk na pengon nuk na pengon as feja juaj as kryqi jeni te lir dhe nuk guxojm ne si ekstremista tju mohojm kishen kjo e drejt ju takon dhe jeni te lir te ndertoni ne qdo vend ku ka katolik
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Ditën e premte u qi peshqiri për të kontribuar në ndërtimin e një Xhamie në njërën nga fshatrat e Rahovecit apo Prizrenit nuk e di saktë, pra institucionet lokale dhe qendrore nuk kontribojnë në ndertimin e objekteve fetare ato i mbrojnë me ligj, ndërsa ato ndertohen nga vet populli.
    Po eshte duke u ndertu nji xhami ne nje lagje te Prizrenit edhe siç duket xhamia nuk ka pozicion te rregullt ne ate lagje ngase nje pjese e objektit ka hyre ne nje obor shtepie edhe ndertimi i asaj xhamije eshte pezulluar...edhe nuk di me tutje per fatin e ketij objekti

716 Xhamia janë në Kosovë
    Në Kosovë jan diku rreth 30 komuna dhe për secilën komunë i bije të ket rreth 20 xhamija (nese nuk gaboj) mirpo edhe kjo nuk eshte edhe aq keq

Ndërsa në komunën e llapushnikut jetojnë diku 200 veta edhe nuk gjindet asnjë Kishë gjith banorve iu duhet me udhetu me kilometra prej njerit fshat ne tjetrin per me gjet ndoji kishë sepse komuna nuk ka asnje kishë të vetme ,marre eshte mos me ja u ndertu spaku nga nje kishë nese ne nje fshat jetojne nje grusht i vogel te besimit katolik

nuk mund te behet analogji midis Kryeqytetit i cili ka nje numer te konsiderushem xhamish dhe mes nje fashti ku ska asnji kishë...

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Po eshte duke u ndertu nji xhami ne nje lagje te Prizrenit edhe siç duket xhamia nuk ka pozicion te rregullt ne ate lagje ngase nje pjese e objektit ka hyre ne nje obor shtepie edhe ndertimi i asaj xhamije eshte pezulluar...edhe nuk di me tutje per fatin e ketij objekti

Në Kosovë jan diku rreth 30 komuna dhe për secilën komunë i bije të ket rreth 20 xhamija (nese nuk gaboj) mirpo edhe kjo nuk eshte edhe aq keq

Ndërsa në komunën e llapushnikut jetojnë diku 200 veta edhe nuk gjindet asnjë Kishë gjith banorve iu duhet me udhetu me kilometra prej njerit fshat ne tjetrin per me gjet ndoji kishë sepse komuna nuk ka asnje kishë të vetme ,marre eshte mos me ja u ndertu spaku nga nje kishë nese ne nje fshat jetojne nje grusht i vogel te besimit katolik

nuk mund te behet analogji midis Kryeqytetit i cili ka nje numer te konsiderushem xhamish dhe mes nje fashti ku ska asnji kishë...
    shokit pse nuk i ndertoni kishat pse jeni kaq demela kaq dorshtrengun a po pritni ne muslimanet me jav ndertu

ne gjamit e tona i kemi ndertu vet edhe buken e gojes e kemi nda edhe oborret e gjamive ne shumicen e rasteve jan prona te muslimaneve e jo te komunes
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    shokit pse nuk i ndertoni kishat pse jeni kaq demela kaq dorshtrengun a po pritni ne muslimanet me jav ndertu

ne gjamit e tona i kemi ndertu vet edhe buken e gojes e kemi nda edhe oborret e gjamive ne shumicen e rasteve jan prona te muslimaneve e jo te komunes
    Jo per Kisha nuk jemi dorreshtrengum po sic e ceka ky komunitet nuk eshte i pasur edhe nuk e di qe disa here je tu me citu kinse ti apo dikush tjeter jeni investitor te ksaj Kishe , kjo nuk mvarret nga ju ,popo shumicen e xhamive e keni te trashigume nga Osmanet te cilet ju kane ndertuar alamet Xhami te medha e te tjerat i keni ndertuar sepse edhe ju nuk mund te krahasoheni me njerez te besimit katolik jeni rreth 90% (shifer e madhe kjo) kurse Banort e llapushnikut jan rast i veqant ngase ata jan konvertuar dhe tani ka lindur nevoja per nje Kishe edhe shpresoj qe tia ndertojne..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 08-04-2010 më 18:27

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Me bo mu krahasu me muslimanet ne ket rast ju duhet me i pas maksimum 20 kisha.

Sepse mesatarisht ne Kosov i bjen qe 1 xhami esht per 2500 besimtar musliman.

Katoliket jan rreth 40.000 mij , qe dmth duhet ti keni 20 kisha ne gjith Kosoven.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 08-04-2010 më 18:29
    Shqiperi eshte edhe Cameria

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

o jak...

Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Lajmi është marrë nga Ekspress (e kam shënu në fund) dhe se kam shkrujt unë lol.

Gjithsesi ideja është, nqs jan 45 familje (aq thuhet aty) që duan në kishë për t'u lutur, pse të mos e kenë? 45 familje me nga 5 anëtare secila bëjnë 225 veta, më duket nr i mjaftushëm për të ngritur një objekt fetar në fshatin e tyre. Nqs jemi për tolerancë fetare (ku dhe e kam postuar temën) duhet të gjendet mirëkuptim.
    e tha mire e panjohura...eshte spekullim te thuash se nuk kam deklaruar fene qe deshiroja ngaqe me rrethonin muslimanet...valla nuk e beson kush...shqiptaret e kan deshmu me kohe tolerancen fetare....kushedi pse u ulen me fjete si musliman dhe u gdhine ne mengjes si katolike...por pune e tyre...qeshtje personale e cdo individi...

thua ti qe '' pse te mos e kene keta familje kishen e tyre ''...shume mire e ke..realisht pse te mos e kene...po lind pyetja a i pengon kush qe ky komunitet te kete nje vend per varreza dhe ne keto varreza te kene nje kishe...a jane pushteti qendrore dhe ai lokal pengues qe ky komunitet te kete ate qe deshiron...a jane banoret e tjere pengese qe ky komunitet te ushtroje fene e tij...nuk e besoj...ndoshta edhe mundet...por me shume me duket nje preteks per te perfituar dicka...nje menyre per te marre dicka qe nuk ju takon me nje preteks qesharak...nese vertete duan keta njerez te ken nje parcele toke ku te kene varrezat atehere bujrum te gjithe nga nje pellembe toke dhe ta bejne parcelen e tyre...mirepo toka nuk leviz sa andej-kendej..ok bujrum ..gjithe ky komunitet te mbledhe pare dhe me ato pare te bleje sa te doje toke per varreza dhe per kishe...apo eshte e ndalume ne kosove shit-blerja e tokes...nuk e besoj ndoshta edhe mundet...kam shume raste qe vete banoret kan ble toke per varrezat e tyre...dhe kan vene rregulla strikte si komunitet per administrimin e kesaj toke..aq sa kan dashte me e ble e kan ble...ama nuk kan cenuar pronen publike..aty daj ndalohu...prona publike i perket si katolikut si muslimanit si ortodoksit e si atij te pafe..

ja pra qe ky komunitet nxjerr nje pretekst per te perfituar padrejtesisht...nga sa kuptova une kjo parcele qenka publike..se po te jete private nuk besoj se jan aq budallenj sa qe te tentojne ti marrin token...kur ky komunitet kerkon akses ne pronen publike sigurisht qe duhet te marre miratimin e te gjithe komunitetit...nuk ka ketu ca te njerkes e ca te nenes..te gjithe duhen trajtuar njelloj..ndryshe shkilen parimet e bashkejeteses...

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Me bo mu krahasu me muslimanet ne ket rast ju duhet me i pas maksimum 20 kisha.

Sepse mesatarisht ne Kosov i bjen qe 1 xhami esht per 2500 besimtar musliman.

Katoliket jan rreth 40.000 mij , qe dmth duhet ti keni 20 kisha ne gjith Kosoven.
    Po ja që në llapushnik eshte shtuar nje numer i besimtarve katolik edhe i duhet nje kishë

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •