Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 87
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-12-2014
    Vendndodhja
    FRANCE
    Postime
    151

Për: Përse beson në Zot?

SEPSE BESOJ ne ekzistencen e tij dhe kurdoher qe kam pasur nevoj dhe kam kerkuar ndihmen e tij: me ka ndihmuar. ndoshta mund te duket e cuditshme por jo thjesht teorikisht por vertet besoj duke u bazuar ne gjithcka kam kaluar ne lidhjen shpirterore mes meje dhe ATIJ

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Albo ti jeton per protestante me duket, ne cdo postim se le pa i permendur ptotestantet dhe protestantizmin.

nje pyetje kam per ty: Kur Jezusi i Nazaretit predikonte a shkonin 'dijetare ortodokse' ta interpretonin predikimin e tij apo nuk ndodhte keshtu? Te gjithe njerezit me mendje e zemer te hapur kuptojne predikimet e Jezusit, pervec ateisteve, evolucionisteve dhe myslimaneve qe i marrin ato vargje me qellim keqinterpretimin dhe manipulimin me ato vargje.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,413
    Postimet në Bllog
    22

Marrezi. Kjo ndodh se je i verber dhe nuk njeh kush eshte Zoti. Me keto qe shkruan, verteton se per ty besimi, eshte kisha orthodhokse, dhe komplet religjioni institucional. Eshte zgjedhja juaj.
    Une si i krishtere orthodhoks qe degjoj, mesoj dhe pranoj Ungjillin nga goja e peshkopit ne Kishe, jam i marre.
    Kurse ti qe e lexon, interpreton dhe kupton Zotin duke lexuar librin me titullin Bibla, je i zgjuar.

Si i fryu ne vesh gjarpri Eves dhe Adamit ne Kopshtin e Edenit: "...po hengret nga Pema e Diturise do te beheni Zot!"
    Si i fryn ne vesh gjarpri deshmuesit e protestanteve te kohes ne te cilen ne jetojme: "..nese refuzoni Ungjillin dhe Kishen e Krishtit, dhe shpikni Kishat tuaja, do te njihni Zotin!"

Akuze e rende, por ne gojen tende qendron.
    JA nga vjen Ungjilli i Krishtit:

" Tani, o vëllezër, po ju vë në dijeni se ungjilli që është shpallur nga unë, nuk është sipas njeriut, sepse unë nuk e kam marrë as e kam mësuar nga ndonjë njeri, por e kam marrë nëpërmjet një zbulese nga Jezu Krishti. ".

Ti aq di... dhe aq flet.
    Mos do te thuash, qe edhe deshmuesi eshte Apostull i Krishtit si Pavli dhe deshmuesi e ka marre zbulesen e Ungjillit ashtu si Pavli, rruges per Damask, iu shfaq Krishti?

Krenaria e gjarprit tek njeriu i mashtruar vazhdon: "Ti nuk ke perse ben si Pjetri e si Pavli, ti je Pjeter e Pavel!"

- Dhe, sa për ju, vajosja që keni marrë prej tij qëndron në ju dhe nuk keni nevojë që ndokush t’ju mësojë; por, duke qenë se vajosja e tij ju mëson çdo gjë dhe është e vërtetë e nuk është gënjeshtër, qëndroni në të ashtu sikurse ju mësoi"
    Vajosja e aktit te vulosjes se shpirtit me vulen e Frymes se Shenjte, per te cilen flet Shen Joani, eshte sherbese qe ia ofron dhe sherben Kisha besimtarit.
    Perseri gjarpri ju fryn ne vesh me frymen e keqe te krenarise: "Ju mund te vajoseni vete, nuk keni perse vajoseni nga Vaji i Shenjte i Kishes se Krishtit!"

Ti deshmues per shembull, kush te ka vajosur me ate vajin qe flet Joan Theologu?

Mua me ka vajosur Kisha Orthodhokse, diten qe u pagezova ne Kishe e u be nje me Trupin e Krishtit dhe Frymen e Shenjte.

- Mos fol dokra, se orthodhoksia lindi me Konstandinin, dhe nuk ka 2000 vjet.. Meso historine e religjionit tend.
    Me kete qe shkruan, ben mekatin qe nuk falet, mekatin ndaj Perendise Triun qe gjejme ne Kishe! Ashtu sic deshmon edhe injorancen tende te dyfishte, edhe historike, edhe shpirterore. Kisha nuk lindi me Konstandinin, Kisha lindi me Krishtin. Me Konstandinin vetem sa mori fund persekutimi 3 shekullor i te krishtereve nga perandoria romake, dhe Kisha mori formen e dukshme te saj. Por qe te mos ngelesh injorant per ate se cfare eshte Kisha, lexo e meso me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/thread...isha-është-Një

Gjarpri ju fryn prape ne vesh: "Nuk eshte Kisha Orthodhokse Kisha e Krishtit. Kisha e Krishtit jeni ju vete! Ti je Kisha e Krishtit!"

Sa per Shen Konstandinin, kontributi i tij ne Kishe eshte vetem ne thirrjen e Keshilleve Ekumenike, por jo per udhezimin e Kishes se Krishtit. Ishin peshkopet orthodhokse te mbledhur nga cdo cep i perandorise romake ata qe deshmuan me nje goje "ate qe besohet kudo, nga te gjithe, dhe qe kemi trasheguar nga brezat e te krishtereve para nesh". Dhe po te kishe shfletuar ca histori kishtare, do te kishe mesuar qe jo rralle here Kisha si nje, iu kundervu perandorit Konstandin kur ky mbajti anen e heretikeve brenda Kishes qe perhapnin mesime te gabuara.

Ketu ndahet religjionozi nga besimtari ne Krisht. Pikerisht, ti kete e quan BESIM, prandaj nuk mund te kuptosh dhe te njohesh Besimin e Vertete, ate Besim qe vjen nga Digjimi i Fjales se Perendise, dmth nga Krishti. Shembelltyra e djalit plangprishes, flet qarte se si takohet besimtari me Krishtin, ne" rrugene Damaskut". Ndersa ti ketu po flet per takimin e othodhoksit ne kishen e mitropolise me peshkopin, per tu bere orhtodhoks. Pra thene me pak me disa fjale, ti e di se, "besimi i krishtere" do the thote: pranimi dhe zbatimi i disa regullave, qe nejriu i mer nga i pari i religjionit. Kur nuk njeh Krishtin dhe ungjillin e tij, natyrisht qe keshtu do te flasesh.
    1. Ne rrugen drejt Damaskut, Sauli po shkonte si kryerabini i judenjve per te ndeshkuar e vrare te krishteret.
    2. Ne rrugen drejt Damaskut, Sauli iu shfaq Krishti, dhe sapo e pa humbi driten e syve, pasi nuk besonte dhe nuk i perkiste Kishes.
    3. Urdhri i Krishtit ishte te paraqitej ne Damask tek filan person, peshkop i Kishes, qe te bente pagezimin e tij, e pranimin e tij ne gjirin e Krishtit.
    4. Vetem pas hyrjes ne Kishe, vetem pas pagezimit, vetem pas marrjes se Vules se Frymes se Shenjte ne Kishe, Pavli u be nje trup me Krishtin, mori edhe Frymen e Shenjte.

Gjarpri prape ju fryn ne vesh: "Ju jeni si Pavli. Ju besoni duke e "pare Krishtin", nuk kini nevoje per Kishen e dhuratat e saj te mistershme!"

Ne fakt ti flet per menyren e dyte, simbas menyres tende te pare. Thirri per nje moment arsyes dhe argumento, dhe po te ndihmoj per kete. Jezusi ju tha kristianeve te vertete: Juve ju eshte dhene, ( nga Perendia) te njihni dhe te kuptoni, ndersa atyre ( botes) jo. Pra me keto fjale, Jezusi na tregon se, Bota e ka te pamundur te njohe dhe te pranoje Perendine dhe Birin e Tij te vetmelindur Zotin Krisht. Ndersa kristianeve apo bijve te Perendise, nga dallimi me boten, ju eshte DHENE, kush? Fryma e Shenjte, i Cili do tju zbuloje, mesoje, dhe udheheqe ne te Verteten. Dhe 1Gjoni.1:27, thot:

"..sa për ju, Vajosja (Fryma)që keni marrë prej tij qëndron në ju dhe nuk keni nevojë që ndokush t’ju mësojë; por, duke qenë se vajosja e tij ju mëson çdo gjë dhe është e vërtetë e nuk është gënjeshtër, qëndroni në të ashtu sikurse ju mësoi".
    1. Kisha eshte Trupi i Krishtit dhe vetem nepermjet pagezimit ne Kishen Orthodhokse behesh pjese e Trupit te Krishtit!
    2. Kisha eshte streha e Frymes se Shenjte dhe vetem nepermjet misterit te mirrosjes, vulosjes se shpirtit te besimtarit te sapo pagezuar me Vajin e Frymes se Shenjte, nje njeri merr Frymen e Shenjte ne shpirtin e tij.
    3. Kur Krishti ben dallimin mes atyre "qe i ka dhene Ati" dhe botes, ai i referohet te gjithe atyre besimtareve qe jane fizikisht dhe shpirterisht brenda Kishes se Tij! Qe do te thote, kush eshte brenda Kishes, i perket Krishtit. Kush nuk eshte brenda Kishes, i perket botes!
    4. Nuk ka shpetim tjeter per njerezit, vecse nepermjet Kishes se Krishtit, qe eshte arka jone e shpetimit!

Gjarpri perseri ju fryn ne vesh: "Ju jeni Kisha! Ju jeni vete Apostujt e Krishtit! Merrni Frymen e Shenjte duke lexuar faqet e Bibles! Bibla eshte shpetimi juaj, jo Kisha!"

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 02-02-2015 më 23:40

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Albo ti jeton per protestante me duket, ne cdo postim se le pa i permendur ptotestantet dhe protestantizmin.

nje pyetje kam per ty: Kur Jezusi i Nazaretit predikonte a shkonin 'dijetare ortodokse' ta interpretonin predikimin e tij apo nuk ndodhte keshtu? Te gjithe njerezit me mendje e zemer te hapur kuptojne predikimet e Jezusit, pervec ateisteve, evolucionisteve dhe myslimaneve qe i marrin ato vargje me qellim keqinterpretimin dhe manipulimin me ato vargje.
    Te vetmit jane muslimanet te cilet e ndjekin fene e Jezusit a.s . Ju te tjeret e ndjekeni fene e Pavlit ! Asnje Pejgamber i Zotit nuk eshte derguar dhe te thote une jam Zoti dhe me adhuroni mua . Te jesh besimtar ne Zot duhet ti besojsh te gjithe profeteve te Zotit . Ju te krishteret se beni ate , ju e mohoni Profetin e fundit dhe vulen e profeteve te Zotit , Muhamedin a.s ., dhe pretedoni se jeni besimtar !
    Profeti Muhamed a.s seshte derguar profet vetem tek arabet , por Zoti e ka derguar profet te te gjithe popujt e botes . Kush e pranon ate si profet te Zotit eshte besimtar ne fene e te gjithe profeteve te Zotit . Te cilet nje fe kane pasur , dhe permes te ciles e kane adhuruar Zotin .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kurse ti qe e lexon, interpreton dhe kupton Zotin duke lexuar librin me titullin Bibla, je i zgjuar.

Albo
    Or.... po ti ose nuk kupton ose flet percart. Ti vete thua se, Bibla nuk mund te kuptohet dhe interpertohet, nga njeriu dhe llogjika e tij. Tani, ju qendron fjaleve qe thua apo... ? Ateher po te deshmoj dhe them se, Llogjika dhe mencuria njerzore, nuk mundet te njohin Perendine dhe Birin e tij Zotin Krisht, pa Deshmim te Frymes. Sepse Njeriu eshte i Vdekur per Perendine, dhe i vdekuri as flet, as shikon, dhe as mendon. E di ti se cdo te thote, "njeriu i vdekur" per Perendine? Te qenit, JASHTE Perendise, ne Erresire te perjetshme. Kete, na e meson Krishti dhe apsotujt ne bibel. Tani pyes: si ka mundesi qe une, me "llojgiken time njerzore" ( simbas teje), pasi mbarova se lexuari biblen ne dhomen time, dola ne konkluzion, dhe me llogjiken time te njeriut deshmoj dhe them se, Perendia eshte i Vetmi Krijuesi i gjithesise, dhe Jezusi eshte Biri i tij i Vetmelindur?? A del llogjika e njeriut, ne te njejtin deshmim dhe perfundim, me te cilen deshmon VETEM llogjika e Frymes????????

Kaq mjafton per te hedhur poshte llogjiken tende te pabaze. Sepse nese llogjika njerzore ( mishi) do te kuptonte dhe pranonte Perendine, nuk do ta kryqezonte Jezusin ne kryq. Une nuk e di se sa ti me kupton, por me qarte se kaq, nuk ka ku shkon. Gjoni thote: cdo kush qe deshmon dhe rrefen se Jezusi eshte Biri i Perendise, i cili erdhi ne mish e ne gjak, kete e deshmon nga Fryma? Pra une qe deshmoj se Jezusi erdhi ne mish e ne gjak, dhe se Ai eshte Bri i Perendise, kete e deshmoj nga Fryma, apo nga Mish ( llogjika njeriu)??
    Ti me je nje skandal.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 02-02-2015 më 17:24

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Me kete qe shkruan, ben mekatin qe nuk falet, mekatin ndaj Perendise Triun qe gjejme ne Kishe! Ashtu sic deshmon edhe injorancen tende te dyfishte, edhe historike, edhe shpirterore. Kisha nuk lindi me Konstandinin, Kisha lindi me Krishtin. Me Konstandinin vetem sa mori fund persekutimi 3 shekullor i te krishtereve nga perandoria romake, dhe Kisha mori formen e dukshme te saj. Por qe te mos ngelesh injorant per ate se cfare eshte Kisha, lexo e meso me poshte:

Gjarpri ju fryn prape ne vesh: "Nuk eshte Kisha Orthodhokse Kisha e Krishtit. Kisha e Krishtit jeni ju vete! Ti je Kisha e Krishtit!"

Albo
    Vetem nje gje mbaje parasysh, dhe mos luaj me metoden tende te hershme, qe te vendosesh fjalet e tua ne gojen time. Te te sqaroj per kete. Kisha eshte nusja e Krishtit, dhe Krishti e ka Lindur kishen e Tij. Ndersa religjioni orthodhoks, institucionalisht, lindi me Konstandinin, te pakten ate njihni si te parin qe e themeloi orthodhoksine si institucion. Meso historine e religjionit orthodhoks ku ben pjese. Mos ngatro fjalen greke, orthio-dhoksia, qe do te thote: "Drejt jap lavdi". Me religjionin orthodhoksi, si institucion. Persa i perket fjales greke: "orthio-dhoksia", natyrisht qe dhe une jam nje adhurues i drejte i Perendise, dhe Lavdine ja jap Vetem Perendise, sepse Atij i perket cdo Adhurim dhe Lavdi. Dhe nuk ja jap njeriut, ashtu si ju ja jepni Maries, deri sa e quani dhe mbretereshe te qillit. Pra nje Barazim me Mbretin, Perendine.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

...sepse ne saje te tij egzistoj une ,familja ime ,njerezimi mbare...

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar pranvera bica për postimin:

krenifr (03-02-2015)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,413
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Jezusi dha ndonje udhezim per mgritjen e kishave?Si linden keto Albo ,me thua pak?
    Pranvera,

Per te mesuar pergjigjen e pyetjes se pare pare me syrin e thjeshte njerezor:

http://www.forumishqiptar.com/thread...ës-Orthodhokse

Per te mesuar historine e Kishes ne shekuj:

http://www.forumishqiptar.com/thread...toria-e-Kishës

Per te njohur trupin mistik te Kishes, lexo artikullin me poshte:

Per te njohur Traditen e Shenjte te Kishes, qe eshte jeta e Kishes, menyra se si Fryma e Shenjte vepron brenda Kishes, lexo me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/thread...hpie-në-shtëpi

Gjithe te mirat,
    Albo

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Flm.Aldo!Une iu pergjigja pyetje se temes pse besoj ne Zot! Dhashe nje pergjigje modeste ...kishat e xhamiat nuk i ka thene as Bibla e as Kurani...Zoti eshte nje dhe njerezimi po i tille, menazheret ne periudha te caktura te derguara prej tij jane te ndryshem! Te pershendes!

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Te vetmit jane muslimanet te cilet e ndjekin fene e Jezusit a.s . Ju te tjeret e ndjekeni fene e Pavlit ! Asnje Pejgamber i Zotit nuk eshte derguar dhe te thote une jam Zoti dhe me adhuroni mua . Te jesh besimtar ne Zot duhet ti besojsh te gjithe profeteve te Zotit . Ju te krishteret se beni ate , ju e mohoni Profetin e fundit dhe vulen e profeteve te Zotit , Muhamedin a.s ., dhe pretedoni se jeni besimtar !
    Profeti Muhamed a.s seshte derguar profet vetem tek arabet , por Zoti e ka derguar profet te te gjithe popujt e botes . Kush e pranon ate si profet te Zotit eshte besimtar ne fene e te gjithe profeteve te Zotit . Te cilet nje fe kane pasur , dhe permes te ciles e kane adhuruar Zotin .
    Ceni ,Ja C;fare Gabimi te rende beni ju ,,, C'fare Vule te fundit ka pas Muhamedi? Me thuaj NJe gje qe verteton vulen? // Ju Si gjithmone flisni kote,Muhamedi Jote Ska Bere Asnje Mrekulli ,por me vjen keq qe po ta them ,por ai ka qene Vetem nje sharlatan,dhe mashtrues qe ka marre me qafe shume njeres.Nqs do fakte te jape sa te duash ,Me ajete,sure ,Adithe,Etj,Por perseri ju do vazhdoni ne zullumin qe ka perfshire Arabet,dhe Extremistet,Me vjen keq qe ju mendoni se Muhamedi eshte Profet,, Me trego nje Prove qe Muhamedi ka qene profet,

E Paska derguar Zoti Muhamedin si Meshire per tere Boten,,keshtu thote Muhamedi per veten e tije ne Kuran,,/Ti zoteri Ndoshta Nuk e di Se si Vdiq Muhamedi,Nga i erdhi Vdekja Muhamedit,Dhe c'fare tha si fjalet e fundit perpara se te jepte frymen e fundit kur vdiq,,,, Se po ta dinje O Njeri nuk do besoje ate qe beson/Nqs se do te jap prova edhe fakte te pa kundershtueshme per cdo gje /Por debati me ju mund te zgjase per vite me radhe dhe rezultati eshte = 0
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •