Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 87 prej 87
    i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Për: Përse beson në Zot?

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Te duhet te lexosh e mesosh pak me shume mbi Kishen dhe historine e Shkrimit te Shenjte, qe te marresh pergjigjen e pyetjes qe kerkon:

Kush erdhi në fillim: Kisha apo Dhiata e Re?

Po, e ka emrin Tradita e Shenjte e Kishes qe eshte Nena e Bibles qe ti lexon dhe prej se ciles ka dale Bibla qe ti lexon. Lexo me shume me poshte:

TRADITA E SHENJTË: RRUGA QË TË SHPIE NË SHTËPI

Nje njeri qe mundohet te perqendrohet vetem tek ndjeka e asaj qe lexon ne Bibel, eshte si puna e atij njeriut qe kerkon te mesoje not me kembet ne toke te thate. Vetem kur njerezit hyjne me frike dhe besim Perendie ne Shtepine e Zotit, Kishen e Shenjte Katolike dhe Apostolike qe bota e njeh si Orthodhokse, vetem atehere ai njeri hedh hapin e pare te tij per tek Krishti. Nuk ka Ungjill te Vertete, nuk ka Krisht, nuk ka shpetim jashte Kishes se Shenjte Katolike dhe Apostolike.

Albo
    O Albo ,,,Me Vjen Keq Qe Po Ta Them ,,por Le Nam ,,C'fare po thua qe tradita eshte Nena e Bibles? Albo Bibla eshte e frymezuar nga Zoti,,jo nga Tradita Se Le Nam ,,,e Bera Biblen Mitologji Greke,,,Nejse Ju Keni Ngjashmeri me Mitologjin se Idhujtar jeni ..

O Albo C'fare po thua? nuk shpetim jashte kishes ortodokse? Nuk ungjill te vertet? C'fare po thua ooooooooooooooo Vella Ke Lojtur Mendesh,, Kush eshte prifti edhe kisha qe ofron shpetimin e shpirtit,,Prandaj ti albo beson se do te shpetoj Janullatosi,dhe inkonat e kishes? Hajde Gabim Hajde,,

Eljisa Ja kush eshte e verteta,,,,,,,,,, Askush nuik vjen tek Ati pervecse nepermjet meje,, keshtu tha jezusi,, Une jam rruga une jam jeta,,,, Dhe jo kisha Katolike dhe ortodokse,,/ Askush nuk vjen tek Zoti nqs se nuk eshte i thirur./ Mos degjo blasfemite e njerezve dhe herezine,,boll ta keshe frike Zotin dhe te degjosh Fjalen e perendise,te pranosh me shpirte e me zemer qe Jezusi erdhi per te falur mekatet dhe vdiq ne kryq per ty,dhe u ringjall, dhe lere jezusin dhe frymen e shenjte te udheheq jeten tende,,,dhe nqs se bene keshtu jam i bindur qe sdo jeshe e humbur dhe as e manget,,Perendia adhurohet ne fryme,jo ne godine,perendia adhuroet ne shpirt e zemer ,jo tek peshkopi,,
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Citim Postuar më parë nga lace Lexo Postimin
    O Albo ,,,Me Vjen Keq Qe Po Ta Them ,,por Le Nam ,,C'fare po thua qe tradita eshte Nena e Bibles? Albo Bibla eshte e frymezuar nga Zoti,,jo nga Tradita Se Le Nam ,,,e Bera Biblen Mitologji Greke,,,Nejse Ju Keni Ngjashmeri me Mitologjin se Idhujtar jeni ..

O Albo C'fare po thua? nuk shpetim jashte kishes ortodokse? Nuk ungjill te vertet? C'fare po thua ooooooooooooooo Vella Ke Lojtur Mendesh,, Kush eshte prifti edhe kisha qe ofron shpetimin e shpirtit,,Prandaj ti albo beson se do te shpetoj Janullatosi,dhe inkonat e kishes? Hajde Gabim Hajde,,

Eljisa Ja kush eshte e verteta,,,,,,,,,, Askush nuik vjen tek Ati pervecse nepermjet meje,, keshtu tha jezusi,, Une jam rruga une jam jeta,,,, Dhe jo kisha Katolike dhe ortodokse,,/ Askush nuk vjen tek Zoti nqs se nuk eshte i thirur./ Mos degjo blasfemite e njerezve dhe herezine,,boll ta keshe frike Zotin dhe te degjosh Fjalen e perendise,te pranosh me shpirte e me zemer qe Jezusi erdhi per te falur mekatet dhe vdiq ne kryq per ty,dhe u ringjall, dhe lere jezusin dhe frymen e shenjte te udheheq jeten tende,,,dhe nqs se bene keshtu jam i bindur qe sdo jeshe e humbur dhe as e manget,,Perendia adhurohet ne fryme,jo ne godine,perendia adhuroet ne shpirt e zemer ,jo tek peshkopi,,
    Perendia adhurohet edhe nepermjet lutjeve..., kete na e mesoi Krishti.
    Krishti kur mesoi apostujt e tij, nuk u tha te adhuronin Zotitn me mendje...
    Ikonat dhe kishat, nuk jane godina ç'fare do, pasi jane trupi i Krishtit, pikerisht atje ku eshte bashkesia ne Eukaristi...
    Ikonat jane lutje me forma dhe ngjyra, nuk ka fare te thote pse jane bere prej dore njerezore, pasi jane lutje dhe jo art me standarte mode njerezore...
    Ikona e pare na vjen direkt nga Shen Llukaj, ndaj po nuk refuzon Ungjillin e tij s'ke si te refuzosh ikonen pre tij...
    Me vjen keq vertete qe jeni vene ne rruge te gabuar..., pasi konceptet qe ju kane infektuar keto dhjetevjeçaret e fundit, ty dhe te tjere bashkeatdhetare te mi,
    nuk jane tonat, pasi shqiptari nuk kishte kete koncept ne lidhje me Besen qe te paret u lane, ate Bese qe Apostulli i kombeve u percolli , Besen qe Krishi na dhuroi.
    Ti ne nje postim qe u fshi ( me te drejte sepse jashte teme ), perforcon sa thote miku yt deshmitar protestant , ku ( te gjithe dhe kushdo eshte i shenjte, boll nje lexim Bibles ).
    por te them te rikthehesh udhes te stergjysherve tane, qe nuk mund te kishin gabuar, pasi e kishin besimin direkt nga origjinali, ndaj nuk mund te pretendohet te ndryshohet...
    Te jemi te shenjte, eshte nje detyre, por qe me pare duhet te
    Konvertohemi, si njerez, ne zemer, te mos jemi skllever te materiales.
    Ja pra pse Zoti thote: “ po nuk u konvertuat” (Mt. 18,3) pra te
    behemi si femijet qe jane si e thote fjala popullore; “te padjallezuar “ jeta ne Krishtin eshte, midis te tjerash, rikthim ne burimin nga ku edhe pat fillesat çdo gje.
    Eshte kungimi ne disenjon hyjnore qe ka te beje me te gjitha jetet e njerezve.
    Konvertim do me thene te kthehesh ne rruge, te kthehesh mbrapsht.
    Mund te kthehesh kur dokush te therret, por qe konvertimi
    autentik qe flasim, arrihet vetem kur neve si krijesa kujtojme
    qe jemi krijuar nga dashuria e Zotit, e Dashuria e Zotit ndryshe
    quhet Mbreteria e Qiejve. Kur e rigjejme kete Mbreteri, pra me shprit
    dhe zemer jemi ne harmoni me Zotin, at’here zbulojme dashurine
    qe e kemi brenda nesh, qe jeton nga hera mbrenda nesh,
    ndonse e shtypur dhe e menjanuar nga egoizmi yne.
    Ky eshte nje kujtim i asaj qe nje kohe shpirti yne ishte ne Zotin.
    Edhe kujtimi i perhereshem , qe neve zakonisht urojme per ata te fjetur ne Krishtin, na tregon
    rikthimin e shpirterave ne ate Njohuri qe na ka krijuar dhe derguar neper bote dhe qe gjithnje
    na vazhdon te qendroje prane nesh? Nuk eshte ndoshta nga takimi ( qe ka ndodhur kohe me pare
    dhe qe jeton ne neve ) me kete Dituri te Salmit qe besimi vjen dhe konceptohet? Eshte pikerisht
    femijeria qe na kujton raportin e pa qarte qe kemi , midis perpara dhe pas ne perputhje me jeten njerezore?
    Thote Epifani; “ ajo qe femijeve u eshte dhene ne natyre, neve (te rriturit) duhet ta zbulojme
    nepermjet asaj qe i themi ,frike Perendie… , pra po te mos kthehemi te purifikuar, sikur femijet,
    ne kurre nuk do te mundim ti afrohemi Krishtit Shpetimtar.
    Shenjterimi eshte, ne thelb, realizimi i asaj qe na u dha ne fillim te kohes, Kur Zoti thote “ po nuk u thyet ne femije…,
    por qe nuk i drejtohet femijeve, por te rriturve, atyre qe nuk jane me femije.
    Kthimi ne femijen brenda nesh, eshte rrugetimi i nje mekatari qe sfidon dekadencen e vet duke u
    Pergatitur te hyje ne Mbreterine e Qiejve. Ku ç’do i rritur eshte therritur qe te rikthehet ai
    qe ishte dikur udhetimi i nje kohe te shkuar, duke rikujtuar paktin qe kishte personalisht
    me Zotin, duke i kujtuar vetes qe duhet te manifestoje ate qe eshte fshehur ne ekzistencen tokesore…

Pershendetje sinqerisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 17-02-2015 më 16:50
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

3. 3 antarët më poshtë falenderuan arbereshi_niko për mendimin e shprehur në këtë postim:

Albo (17-02-2015),deshmuesi (21-02-2015),lace (18-02-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-09-2010
    Postime
    351

Nuk besoje por jam i bindur

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Se7en për postimin:

tessy (27-02-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

- Fakti qe ti shqetesohesh apo te ben pershtypje besimi im, deshmon se edhe ti ke brenda teje nje etje shpirterore per te njohur krijuesin. Ti mund te mos e pranosh, ti mund t'ia mohosh vetes qe te shuash kete etje e te vdesesh shpirterisht, por kjo nuk do te thote se ti nuk e ke kete etje brenda teje. Une besoj se cdo njeri ne kete bote e perjeton njesoj kete etje shpirterore per te njohur krijuesin e tij. Eshte pjese e pandare e natyres sone njerezore.
    Se cfar mendon ti, kjo eshte puna jote. Rendesi ka cfar thote Perendia. Romak:3:11.

" Nuk ka asnjeri që të kuptojë, nuk ka asnjeri që të kërkojë Perëndinë."

i/e regjistruar Maska e tessy
    Anëtarësuar
    18-05-2014
    Postime
    61

nje kolegu im ne pune (ebreo) te trasheguar nga vuajtjet e prinderve nuk beson ne asgje.. para pak kohesh zbuluan se vajza e tyre e vetme (familje me mireqenje te larte) eshte me kancer .. ne nje moment dhimbje me thote "te kam lakmi besimin" perse te kesh lakmi mund ta perqafosh ne cdo kohe krijusi pret kthimin tend ..pergjigjia- jo nuk besoj por sikur te besoja kete muaj do i lutesha te bente mrekulli ..pas ketij muaj do thoja qe eshte engjell nenje far menyre jetoj ..por ngaqe sbesoj di qe do trasformohet ne pluhur...
    ndersa pergjigjia ime do ishte besoj .. sepse besimi..llogjikimi me ndan nga krijesat e tjera
    besoj sepse ndjej qe besimi me permireson .
    besoj sepse kam nevoj te dua ashtu sic me ka dashur te me krijoje.
    besoj sepse e ndjej ne bindje.. ne veprime.. ne prani .
    besoj sepse kam perjetuar mrekulli
    besoj sepse vet krijusi im me ndohmon te mos largohem nga rrenja e tije !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Rruga e njeriut per te njohur Krijuesin eshte rruga e perulesise........ Por duke kultivuar perulesine. Mjafton te ulesh koken tende para qiellit e te thuash nje lutje te thjeshte: O Zot, ndricoje erresiren time shpirterore! Kjo eshte ftesa me e mire per Zotin te trokase ne zemren tende. Zoti u qendron larg dhe kthen shpinen kryeneceve, dhe mban ne krahet e Tij gjithe njerezit e perulur.
    Edhe ata qe besojne ne perendite e reme, keto fjale thone kur luten: " O Zot, ndricoje erresiren time shpirterore!" Pra dhe ata pranojne dhe thone se, kemi PERULJE ndaj Perendise, mos valle per kete, ata njohin vertet Perendine e Gjalle, Atin e Zotit tone Jezus Krisht????
    E si mund ti tregosh dikujt rrugen drejt njohjes se Perendise, kur ti Albo nuk e di dhe nuk e njeh kush eshte Rruga ??????
    Ne fakt ketu je krejt i sinqerte ne ate qe thua, se vete pyet dhe vete pergjigjesh, duke menduar se njerzit jane "kuklla" dhe besojne keto monologe te tua. Atehere, mesoje kush eshte Rruga drejt njohjes se Perendise, qe fjala profetike meson dhe Fryma Zbulon.: Gjon:16:4.

" “Unë jam Udha, e Vërteta dhe Jeta; askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje” (Gjoni 14:6).

Mat:11:27.

" asnjeri nuk e njeh Birin, përveç Atit; dhe asnjëri nuk e njeh Atin, përveç Birit dhe atij të cilit Biri don t’ia zbulojë. "

Ti meson komplet gabim i nderuar ALbo. Nuk kam qellim tju gjykoj, por tju ndihmoj. Rruga e vetme qe Ati na dha per ta njohur, pranuar dhe besuar ne Ate, eshte Jazus Krishti, dhe vetem Ai naj zbulon Atin, Perendine.

i/e regjistruar Maska e Etno3
    Anëtarësuar
    10-03-2014
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    775

Kurre se kam dit se PSE
    Gjaku lahet me Gjak

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •