Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 158
    Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Për: Shqiptari nga Kosova që lufton në Siri bën thirrje për xhihad

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Nuk ka nevoje te me paguaj askush per te thene te verteten ...edhe ti e din mire qe asgje pos te verteta jane ato qe thashe me heret ...me vjen keq po nuk ka me qesharak se shqiptaret musliman ,duhet ta pranoni ,nuk mbulohet dielli me shosh !Te sfidoj te me pergenjeshtrosh ato qe thashe me larte ...une betohem qe ato qe thashe me larte jane 100% te verteta ..mund te betohesh ti per te kunderten?
    Hallo, a ende nu e ke kuptu qe edhe ne fene Islame egzistoin shume sekte dhe njerez te devijuar? Besoj se kete edhe fmija 5 vjeq e dine dhe kjo nuk do diskutim, por feja Islame nuk mund te njolloset duke u nisur nga keta njerez dhe nga keto grupime fetare . Ti ndihesh mjaft komode dhe mburresh kur i shef keto gjera, sikur ke zbuluar ameriken. Ik moj mos u merr me perqarjet ndershqiptare sepse kjo i kontribon vetem armikut te kombit dhe askujt tjeter.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar prishtina75 për postimin:

Norça.li (18-10-2013)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga prishtina75 Lexo Postimin
    Hallo, a ende nu e ke kuptu qe edhe ne fene Islame egzistoin shume sekte dhe njerez te devijuar? Besoj se kete edhe fmija 5 vjeq e dine dhe kjo nuk do diskutim, por feja Islame nuk mund te njolloset duke u nisur nga keta njerez dhe nga keto grupime fetare . Ti ndihesh mjaft komode dhe mburresh kur i shef keto gjera, sikur ke zbuluar ameriken. Ik moj mos u merr me perqarjet ndershqiptare sepse kjo i kontribon vetem armikut te kombit dhe askujt tjeter.
    Baca Prishtina 75 ,une nuk fola per sekte po per 99% te shqiptareve "musliman" ...per cfare percarje e ke fjalen ...percarje qenka te thuhet e verteta?Ju pelqen apo jo ,kjo eshte e verteta ,shqiptaret musliman jane pikerisht siq i kam pershkruar dhe ti e din shume mire kete por nuk don ta pranosh !

Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Baca Prishtina 75 ,une nuk fola per sekte po per 99% te shqiptareve "musliman" ...per cfare percarje e ke fjalen ...percarje qenka te thuhet e verteta?Ju pelqen apo jo ,kjo eshte e verteta ,shqiptaret musliman jane pikerisht siq i kam pershkruar dhe ti e din shume mire kete por nuk don ta pranosh !
    Anushe, ti nuk ke pershkruajtur asgje, sepse je marre me njerezit dhe jo me fene, , Shko lexo pak, merru me librat dhe jo me njerezit, "informohu i pari"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Anushe, ti nuk ke pershkruajtur asgje, sepse je marre me njerezit dhe jo me fene, , Shko lexo pak, merru me librat dhe jo me njerezit, "informohu i pari"
    Vetem bera dallimin e thelle ndermjet besimtareve shqiptare musliman dhe islamit ...pikerisht pasi njoh mire fene islame bera kete analize ,shqiptaret musliman dhe feja islame gati se skan asgje te perbashket mes tyre

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Perseri nuk ke sjelle ndonje argumet te vlefshem dhe ke bere krahasime gjithashtu te pavlefshme...
    Thirrja per lufte ne emer te fese dhe te zotit parimisht eshte e ndaluar me cdo Kushtetute dhe ligj te shteteve demokratike. Formalisht edhe nga gati cdo kushtetute e cdo shteti.
    Jo pse jane kunder fese apo kunder zotit, por sepse instrumentalizimi fese apo besimit fetar dhe zotit per qellime politike atomatikisht nenkupton diskriminim, nxitje te urrejtjes dhe ne shume raste edhe likuidim te atyre qe nuk jane pjesetar te te njejtes fe apo qe nuk besojne ne te njejtin zot.
    Nese thirrjet e tilla i ben i uniformuar, i armatosur dhe ne emer te nje grupi te caktuar, atehere, varesisht nga rasti, mund te konsiderohesh dhe trajtohesh edhe si terrorist. Rrjedhimisht, xhihadistet e shteteve perendimore, te cilet bejne thirrje te tilla nga Siria, Afganistani, Pakistani, Libia etj... ne shumicen absolute nuk kthehen me ne keto shtete, sepse do te denoheshin dhe pastaj do te deboheshin.
    Ceshtje tjeter jane deklaratat publike te predikuesve te ndryshem civil, te cilat lene hapesire me te madhe per interpretim. Thirrjet direkte per xhihad me arme, nuk lene hapesire te tille per t'u interpretuar. Varesisht nga rasti dhe rrethanat, secili qe ben thirrje te tilla ne shumicen absolute te rasteve nuk do te shpetonte pa denim. Por, sic e permenda, shumica nuk kthehen sepse ose vriten, ose perfundojne ne burgje te vendeve ku luftojne ose kalojne prej nje lufte (xhihadi) ne tjetren..
    Lufta ne siri eshte lufte guerrile....legjitimitetin e ka de facto (shih faktin qe ta solla se bota perendimore e perkrah - ARGUMENT qe mendon se nuk ti kam sjelle)........nuk e di ku e ke problemin me kete realitet ???........de jure do te legjitimohet kur do te nderoje statusi ligjore, respektivisht sundon e drejta e luftes, dhe nje status final do te ndodhe atehere kur do te perfundoje ajo lufte.

Nje kombatant musliman e ka NE NATYREN E TIJE thirjen per ne lufte ne ate forme qe e sheh ne video.....kjo as don argumente, as don legjitimitet, keshtu eshte, dhe nuk kommentohet, ngase ne lufte nuk ka rrende dhe rregulla se "si duhet" te behet thirja perderisa nuk eshte haptaz per adresant te caktuar me kercenim a priori per vrasje (nuk thote hajdeni te shkojme te ja presim koken filan fistekut !!!)......secili e zgjedh ate menyren me efikase qe e ka, per me ja arrijt qellimit te vet, kjo eshte krejtesisht ne natyren e luftes. Ndryshe, nese kemi nje situate te tille ku per juks e qejf del dikush dhe THIRR pikerisht ne kete forme ose edhe ne ndonje forme tjeter....siria eshte ne gjendje LUFTE.....pra, rri konsekuent ne qendrimin !!!

Eshte tjeter mesele se ti personalisht nuk e pelqen per arsye se perdoret vocabulare "islam".....e me pak se thiresi eshte "rastesisht" shqiptare....thirja behet per VULLNETARE, qe ti dalin ne ndihme me trupp njeres pale te konfliktit. Gjithecka eshte legjitime dhe konform cdo norme nderkombetare. Qe kurre qenka e ndaluar te kerkosh ndihme kur njeri te kercenon me vdekje ???

Ata, te cilet i ke ne mendje ti, kur e permende rastin e Gjermanise, nuk jane te tille qe dalin te uniformuar dhe me arme per te shpallur xhihad dhe per te bere thirrje per lufte ne emer te fese dhe Aallahut, por jane vetem pjesemarres te rendomte te luftes ose pergatitjeve per lufte (apo luftetare te thjeshte), e qe eshte nje kategori krejtesisht tjeter, pavaresisht besimit te tyre fetar. Pjesemarrja ne lufte, perderisa nuk behet fjale per pjesemarrje ne anen e nje grupacioni te shpallur terrorist, nuk eshte e ndaluar dhe e denueshme. Kjo s'ka lidhje me thirrjen publike per lufte me arme ne emer te Allahut.!.
    Rebelet sirian nuk jane shpallur terrorist.....pra, mjafton ki fakt per ta kuptuar realitetin....perndryshe e ke edhe faktin tjeter qe bota perendimore ka krahun e rebeleve....

Lufta e Kosoves s'kishte dhe s'ka asnje lidhje me ato lufterat qe ndodhin ne reajonin e Lindjes se Mesme.
    Ne Kosoves shumica absolute kane luftuar per mbrojtjen e pragut te shtepise dhe te shoqerise shqipetare, jo per shkak te besimit te tyre fetar.
    Aha, e ne siri per cka luftohet ???.......si shembull.....populli shqiptare nuk ka patur ARSYE ta luftoje regjimin enverist, po qe se ti kishin patur fuqite faktive te tilla qe do te mund ta kishin zhvilluar nje lufte civilie ???

Edhe ne siri nuk ka lufte FETARE (palet e luftes kane sfonde te ndryshme fetare)....haroje kete budallaki......pala islame ne pergjithesi gjate tere historise se saje nuk ka zhvilluar lufte me pretekse fetare !!!, nuk njeh historia e shkruar luftera te pales islame nen preteksin e nje "kryqezate"....akoma nuk e kupton pointen.....nje kombatant MUSLIMAN, patjeter e ka ne natyren e tije ta legjitimoje luften ku mund me vra ose mund me u vra, me mesimin e tije fetare (per vetveten e tije - per arsye se ka pergjegjesi individuale para ALLAHUT) !!!, eshte ceshtje MORALI puna e fese, e jo ceshtje MOTIVI !!!....e kape dallimin ???.......gjithe ai fjalimi i atij "djaloshit" ka te beje me MORALIN per ne lufte, e jo me MOTIVIN per te luftuar !!!, motivi eshte PADREJTESIA shtetenore ndaj popullit shtetformues !!!. Shkaqet ne shumicen e rasteve jane te natyres ekonomike, dhe te LIRISE, per shembull ku do KUFIZOHEJ njeriu/qytetari ne praktikimin e fese se tije per motive fetare.....feja jote eshte e prapambetur, detyrimisht do ta praktikosh fene time - kufizim i LIRISE !!!...........ne kohet moderne kjo e fundit thuajse eshte shmang krejt !!!

Asnje grup i luftetetareve te Kosoves, ne asnje moment, nuk ka dale me thirrje publike per lufte ne emer te fese dhe Allahut. Cdo grup qe do do bente dicka te tille nga perendimi jo vetem qe do te shpallej por edhe do te trajtoje gjate dhe pas luftes si grup terrorist. Nje grup i tille nuk do te ndihmohej por do te luftohej edhe nga perendimi.
    Sidoqofte, le Kosoven rehat, se s'ka asgje te perbashket me konfliktet ndermuslimane te ekstremisteve te ndryshem fetar ne Arabi dhe Afrike.
    Na kane munguar neve LUFTETARET dhe aleatet ???, po te kishim patur NEVOJE ateher do e kishe pare........ne kete senz pyetja eshte kjo: Luftetari shqiptare musliman, kur ka dale ne front, ka nis me "bismilah" ???............nuk ka lufte PER ALLAHUN, kurse cdo musliman lufton ne emer te ALLAHUT....e kap dallimin ???.......perndryshe muxhahedinet nuk presin me i thire kush....ata vijne vet !

Perndryshe, secili qe mban nje uniforme dhe nje arme nuk e fiton automatikisht statusin e pales legjitime ne nje konflikt te armatosur. Fundamentalizim, ekstremizmi, terrorizmi, diskriminimi, nxitja e urrjetjes etj. jane te ndaluara, te denueshme dhe ilegjitime edhe ne kohen e konfliktit te armatosur.
    Per te qene pale sado pak e pranueshme ne nje konflikt te armatosur, duhesh patjeter t'i permbushesh disa parakushte te ndryshme dhe te rendesishme, te cilat nuk kemi pse i diskutojme gjate ketu sepse do te largoheshim shume nga tematika konkrete...
    Rebelt sirian nuk e kane ate status qe ne fakt do ta mbeshtetje kete qe thua. Pra, fole kot !!!...de facto rezistenca e tyre eshte e LEGJITIMUAR, ndash me rezolluten e okb-s per shkaterrimin e armeve kimike, ndash me shprehjen e vullnetit te perendimoreve moralisht per mbeshtetjen e rebeleve, ndash edhe faktikisht me dergimin e armeve....

tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Alter egot e ketij "shqiptari" gjinden edhe ne kete forum.
    Perkedhelin kete terrorist me fjalet "djalosh",bejne apel qe te mos nderpriten thirrjet dhe regrutimi i te rinjve naiv shqiptar per te shkuar ne Siri...bejne krahasime me vullnetaret ne Spanje,duke thene me gojen e vet qe edhe islami eshte nje ideologji,njejte sikur ata te fantazuarit me komunizmin kur luftuan kunder gjeneral Francos.
    I mbrojne keta "shqiptar" qe shkojne per xhihad, dhe fare nuk i prek qe ky "gomari" ne video mban ne krah stemen e organizates terroriste ISIL (dege e Al-Kaedes per Siri dhe Irak - zyrtarisht e shpallur org. terroriste ),mban kalashnjikov,flet para tankut ndersa arabishten e flet me mir se sa Shqipen !
    Kallashnjikovi + Tanku = ligjerata islame ...kjo eshte e mundur vetem te terroristet e al-Kaedes dhe selafistet !!
    Komunjaret (edhe ata shqiptar) qe shkuan ne Spanje te mbrojne dhe instalojne ideologjin e Stalinit,humben nga republikanet spanjoll.
    Edhe keta terrorist shqiptar qe i shohim ne video,do te humbin nga Assad.
    Mrekulli....

Dhe ju e quani veten njerez OBJEKTIV ???

Mire de.....une jam nga ana e BIG USA....pra, me rebelet.....e ti si duket qenke nga ana e RRUSISE dhe IRANIT.........ja u pafsh hajrin Putin demokratit dhe Mullaheve persian...

tungi

PS:

cka jav qeron kaq syte ???...ndoshta mund te ju ndihmoje, trego.....
    albanish by nature

Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Vetem bera dallimin e thelle ndermjet besimtareve shqiptare musliman dhe islamit ...pikerisht pasi njoh mire fene islame bera kete analize ,shqiptaret musliman dhe feja islame gati se skan asgje te perbashket mes tyre
    Eh po te ishte e lehte feja Islame edhe priftrinjet do te beheshin musliman, , por eshte e veshtire sepse eshte e drejte dhe e vertet, kerkon perkushtim te 100%, nuk eshte loje ta nderrojm dhe ta pershtatim ashtu si na vjen ne me mire. Eshte fakt qe ne mesin tone jane te paket ata qe ia dhen hakun ashtu siq kerkohet, por te gjithe jane me te mire se ti qe fyen Zotin dhe fene, mjer ti nese vazhdon keshtu dhe nuk pendohesh,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Si mos te tallem kur keni marr rolin qe nuk ju takon .
    Jo, pasi qe une jam mysliman, mua me takon te mbroj kete fe.. Dhe po te ishte kaq e shpifur sic mundohesh te na e serviresh ti, moti kohe do te kisha hequr dore prej kesaj feje.

hadithet jane pjese e pandashme e fese islame,
    Kush e tha kete? Apo ty po te konvenon, se po gjen me lehte hapesire per te manovruar dhe per ta perbuzur fene islame?

pa to nuk do ekzistonte islami qe njohim sot ...
    Normal, do te ishte me ndryshe po te mos shpikeshin keto hadithet, do te ishte shume me i paster, vetem Kuran!

islami nuk eshte siq deshironi ju te jete ,
    Islami nuk eshte sic deshirojne "ata" te jete. Islami buron nga Kurani e jo nga hadithet. Dhe hadithet burojne nga goja e shpifesve dashakeq e jo nga Kurani. Islami eshte Kuran dhe Kurani eshte Islam.. kjo eshte e tera.

Kurani yt lejon martesen me kusherinje te pare ,martesen me femije ,martesen me grate e femijve te adoptuar etj ..kend do ta akuzosh per shpifje tani ?
    Une nuk e kam ndermend te ti perseris sa here ta doje zemra ty disa gjera qe ti kam thene dhe i kemi diskutuar me pare. Ta kam thene qe Kurani nuk urdheron askund martesen me femije, por eshte vetem nje qellim shtremberimi nga ana juaj moj e zeza ti!! Sa i perket marteses me grate e FEMIJEVE TE ADOPTUAR, vetem adoptimi ndodh rrall here tek ne shqiptaret, se lere me.. Mirepo sille nga ta sillesh, faktikisht edhe te lejohet qe cke me te nqs vjen puna deri aty. Sa i perket marteses me kusherinje te pare, e kemi diskutuar edhe kete, te kam thene qe edhe me ane te shkences lejohet dhe nuk mund te kete asnje çrregullim . Sot ne shek. XXI po ndodhin raste te shumta neper europe ku po martohen babe e bije, vella e moter, nene e bire dhe demokracia e sotme nuk po hedh asnje kritike ndaj tyre, sepse thjesht eshte nje vendim i tyre.. ata kane vendosur ashtu.. por ama nga ana shkencore, incesti i vertete jane keto ngjarjet qe po ti permendi tani; Martesa: Nene e bire, babe e bije dhe vella e moter. E kush je ti qe pellet kunder lejimit te marteses me kusherinje te pare duke anashkaluar tragjedite qe po ndodhin neper Europe, te cilat t'i permenda me larte??! Megjitheate, ajo martesa me kusherinje nuk eshte obligative ne Kuran..

Po ndonje gje tjeter ke gjetur ne Kuran?? Ne se ke gjeter, atehere na i sill se e di qe nuk perton, ia ke 'haberin' ti per keto pune!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Jo, pasi qe une jam mysliman, mua me takon te mbroj kete fe.. Dhe po te ishte kaq e shpifur sic mundohesh te na e serviresh ti, moti kohe do te kisha hequr dore prej kesaj feje.

Kush e tha kete? Apo ty po te konvenon, se po gjen me lehte hapesire per te manovruar dhe per ta perbuzur fene islame?

Normal, do te ishte me ndryshe po te mos shpikeshin keto hadithet, do te ishte shume me i paster, vetem Kuran!

Islami nuk eshte sic deshirojne "ata" te jete. Islami buron nga Kurani e jo nga hadithet. Dhe hadithet burojne nga goja e shpifesve dashakeq e jo nga Kurani. Islami eshte Kuran dhe Kurani eshte Islam.. kjo eshte e tera.

Une nuk e kam ndermend te ti perseris sa here ta doje zemra ty disa gjera qe ti kam thene dhe i kemi diskutuar me pare. Ta kam thene qe Kurani nuk urdheron askund martesen me femije, por eshte vetem nje qellim shtremberimi nga ana juaj moj e zeza ti!! Sa i perket marteses me grate e FEMIJEVE TE ADOPTUAR, vetem adoptimi ndodh rrall here tek ne shqiptaret, se lere me.. Mirepo sille nga ta sillesh, faktikisht edhe te lejohet qe cke me te nqs vjen puna deri aty. Sa i perket marteses me kusherinje te pare, e kemi diskutuar edhe kete, te kam thene qe edhe me ane te shkences lejohet dhe nuk mund te kete asnje çrregullim . Sot ne shek. XXI po ndodhin raste te shumta neper europe ku po martohen babe e bije, vella e moter, nene e bire dhe demokracia e sotme nuk po hedh asnje kritike ndaj tyre, sepse thjesht eshte nje vendim i tyre.. ata kane vendosur ashtu.. por ama nga ana shkencore, incesti i vertete jane keto ngjarjet qe po ti permendi tani; Martesa: Nene e bire, babe e bije dhe vella e moter. E kush je ti qe pellet kunder lejimit te marteses me kusherinje te pare duke anashkaluar tragjedite qe po ndodhin neper Europe, te cilat t'i permenda me larte??! Megjitheate, ajo martesa me kusherinje nuk eshte obligative ne Kuran..

Po ndonje gje tjeter ke gjetur ne Kuran?? Ne se ke gjeter, atehere na i sill se e di qe nuk perton, ia ke 'haberin' ti per keto pune!!
    Pishtina 75 ..per llojin e ketyre e pata fjalen ,duan islam tjeter nga ky qe eshte...Goni pse nuk shkon tu ndihmosh te perpilojne sheriatin ne Arabi ..tregoju o burre se ata arabet krejt gabim e kane..mos i lere ne injorance ..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Eh po te ishte e lehte feja Islame edhe priftrinjet do te beheshin musliman, , por eshte e veshtire sepse eshte e drejte dhe e vertet, kerkon perkushtim te 100%, nuk eshte loje ta nderrojm dhe ta pershtatim ashtu si na vjen ne me mire. Eshte fakt qe ne mesin tone jane te paket ata qe ia dhen hakun ashtu siq kerkohet, por te gjithe jane me te mire se ti qe fyen Zotin dhe fene, mjer ti nese vazhdon keshtu dhe nuk pendohesh,
    Edhe prifterinjet e din qe islami eshte feja e vertete po sduan ta pranojne ..

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •