Close
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 158
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Për: Shqiptari nga Kosova që lufton në Siri bën thirrje për xhihad

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Cinizmi yt nuk ka fund

Pishtina 75 ..per llojin e ketyre e pata fjalen ,duan islam tjeter nga ky qe eshte...
    T'i permbahesh vetem Kuranit eshte e veshtire per imoralet sikur ti dhe shume te tjere si ti, dhe si pasoje ata pasi qe nuk mund t'i permbahen, kthehen e shajne Islamin, mundohen t'a perbuzin(pra ti po mundohesh ta perbuzesh vazhdimisht), shpifin gjithecka kunder tij. Une nuk dua asnje Islam tjeter, une e pranoj vetem ate qe me thuhet ne Kuran.. Ai eshte Islami.. E cili njeri qe i thote vetes mysliman ka te drejte te me kundershtoj per kete??

Goni pse nuk shkon tu ndihmosh te perpilojne sheriatin ne Arabi ..tregoju o burre se ata arabet krejt gabim e kane..mos i lere ne injorance ..
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Edhe prifterinjet e din qe islami eshte feja e vertete po sduan ta pranojne ..
    Ahuu.. a u knaqe...?! Uhh shkreti vogel shkretiii..

A ta them nje gje, ti je nje njeri pa pike personaliteti.. a e beson kete..??! Une te siguroj ty qe po ta ecesh te gjithe Kosoven mbare, e poashtu edhe Shqiperine, t'i prezantohesh gjithe shqiptareve ashtu sic prezantohesh ketu ne forum, ti do te konsideroheshe person 'nongrata' nga cdo i dyti shqiptar, pervec disave qe kane nje surrat kopje si tendin, te cilet mund t'i numerosh ne gishta nga te gjitha anet e trojeve shqiptare!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 18-10-2013 më 06:45

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Mrekulli....

Dhe ju e quani veten njerez OBJEKTIV ???

Mire de.....une jam nga ana e BIG USA....pra, me rebelet.....e ti si duket qenke nga ana e RRUSISE dhe IRANIT.........ja u pafsh hajrin Putin demokratit dhe Mullaheve persian...

tungi

PS:

cka jav qeron kaq syte ???...ndoshta mund te ju ndihmoje, trego.....
    .... kur SHBA qenka ne anen e Al-Nusres dhe ISIL ?! ..po,pikerisht kur opozita siriane sekulare FSA, u radikalizua dhe te gjithe luftetaret iken te muhaxhedinet selafist deshtoi intervenimi i SHBA ndaj Assadit....SHBA i interesonte vetem eliminimi i helmeve te Assadit....Ja,dje dhe ne kete momente artileria e ushtrise Turke eshte duke bombarduar opoziten siriane Nusra front - ISIL.
    Ti selafisto wehabisti tetovar,ben thirrje direkte qe te mos nderpriten thirrjet per regrutim dhe propaganda e anetareve te ISIL-it ne viset shqiptare,te lihen rehat...me kete perkrahje identifikohesh me kete gomarin me kallashnjikov anetarin e ISIL dhe Al-Nusres.
    Nuk e kuptoj si munde te lejohet nje forumist i tille te shkruaj ne nje forum shqiptar !!! ...keto dy org. jane te shpallura edhe zyrtarisht Terroriste dhe thirrja qe te mos pengohen aktivitetet e organizateve terroriste ne viset shqiptare eshte perkrahje e Terrorizmit nga ana e jote !

Ndersa kend e perkrahu ne konfliktin ne Siri,nuk te intereson prapanica yte sunite.
    Ja para dy ditesh ju eshte vrare komandanti wehabist Al-Chehcheni ne Aleppo.Lesho nje pike lot per Al-Chehchenin dhe perkujto se tash eshte i rrethuar me hyrijet.E ke zili ?

Mbani nje mbledhje perkujtimore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 18-10-2013 më 06:56

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Talking Për: Shqiptari nga Kosova që lufton në Siri bën thirrje për xhihad

tani zgjidhja, nuk po mbetet tjeter, pos me i vendos vizat e Shen-gyles edhe per Azi e Afrike, se po eksportohen xhu-hadistat nga Kosova, te marrin fare medalje te pakten sikur Majlinda e Kemendeve, hallall, por del para tankut me kallashe ne dore edhe e bene Harlem Shake ne midis te Haaalepoos edhe e percjelle mesigjin hajdeni vellazni ta ndreqim ketu Haareeem Sheikesh edhe ta nxjerrim ne jatuubeee, te shikojme sa like marrim
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    .... kur SHBA qenka ne anen e Al-Nusres dhe ISIL ?! ..po,pikerisht kur opozita siriane sekulare FSA, u radikalizua dhe te gjithe luftetaret iken te muhaxhedinet selafist deshtoi intervenimi i SHBA ndaj Assadit....SHBA i interesonte vetem eliminimi i helmeve te Assadit....Ja,dje dhe ne kete momente artileria e ushtrise Turke eshte duke bombarduar opoziten siriane Nusra front - ISIL.
    Mire de, bukur....edhe me mua me behet qejfi kur behen perpjekje qe fronti kunder assadit te unifikohet....dhe te shmangen elementet percarese......

Ti selafisto wehabisti tetovar,ben thirrje direkte qe te mos nderpriten thirrjet per regrutim dhe propaganda e anetareve te ISIL-it ne viset shqiptare,te lihen rehat...me kete perkrahje identifikohesh me kete gomarin me kallashnjikov anetarin e ISIL dhe Al-Nusres.
    Kure e kam bere nje thirje te tille ???....je i lire me i sjelle ato "thirrjet" e mia....une deri me tani e kam mbrojte te drejten per te kerkuar ndihme !, cfaredo qofte kush e kerkon ate.....kjo meselja tjeter eshte thjeshte nje interepretim i joti, duke u fut ne nje cep....une kam qene cdokohe gjitheperfshires dhe nuk jam pozicionuar....perpos se jame per anen e rebeleve, duke i emeruar ato EKSKLUZIVIKISHT "rebel"....je TI ai qe i adreson, une JO....

Nuk e kuptoj si munde te lejohet nje forumist i tille te shkruaj ne nje forum shqiptar !!! ...keto dy org. jane te shpallura edhe zyrtarisht Terroriste dhe thirrja qe te mos pengohen aktivitetet e organizateve terroriste ne viset shqiptare eshte perkrahje e Terrorizmit nga ana e jote !.
    Aha, dhe KU kam thire une ???, nese lexon me vemendje, gjithe argumentet e mia jane gjitheperfshirese dhe MBI temen ne vecanti !!!, as jam bere personal, as kam shfaq perkrahje te vecante detajore....je TI ai qe interpreton ne kete kahje !!!

Ndersa kend e perkrahu ne konfliktin ne Siri,nuk te intereson prapanica yte sunite.
    Ti as qe ja ke haberin se CILIN me e perkrah....ti ke ardhe me treguar inkompetence dhe paaftesi per ceshtjet qe diskutohen !!!

Per ta saktesuar edhe njehere qendrimin tim:

Une nuk jam PER ate formen e asaj thirjes qe diskutohet ketu, por PER TE DREJTEN e njerezve te kerkojne ndihme, nje ndihme, qe ju jepet edhe nga vet nderkombetaret !, e kam komentuar frymen fetare qe perdoret ne kerkesen !!!, edhe per mua ajo forme sic shihet ne video nuk eshte e pelqyeshme....por gjithesesi eshte "legjitime", se neve nuk na pelqen eshte mesele tjeter !!!

Se ti me tjeret i bastardizoni realitetet duke u kap per fije bari nuk eshte problemi im. Kycu ne diskutimin dhe pyet per ceshtjet qe nuk te jane te qarta, por mos e merr guximin te lexosh mes rreshtave e te nxjerish perfundime nga bota e kesulkuqes......e kape ???, eeeeh, bukur.....e sheh si mirrena vesh !!!

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Mire de, bukur....edhe me mua me behet qejfi kur behen perpjekje qe fronti kunder assadit te unifikohet....dhe te shmangen elementet percarese......
    Cili front opozitar eshte duke u unifikuar kunder Asadit ?!! haha ... po pikerisht eshte duke u shkaterruar opozita qe kishte ide sekulare per Sirine ,e ajo eshte FSA - me brigada te tera te saj kane kaluar ne anen e terroristeve te Al-Nusres ,ISIL,etj... dhe eshte margjinalizuar e tere dhe tani FSA eshte para shkrirjes se plote.
    Gezohesh qe forcohen grupet terroriste !!! dhe mandej pellet qe nuk jam kunder tyre !!
    A eshte Al-Nusra /ISIL dhe grupe tjera me ideologji te tille, terroriste ??

Kure e kam bere nje thirje te tille ???....je i lire me i sjelle ato "thirrjet" e mia....une deri me tani e kam mbrojte te drejten per te kerkuar ndihme !, cfaredo qofte kush e kerkon ate.....kjo meselja tjeter eshte thjeshte nje interepretim i joti, duke u fut ne nje cep....une kam qene cdokohe gjitheperfshires dhe nuk jam pozicionuar....perpos se jame per anen e rebeleve, duke i emeruar ato EKSKLUZIVIKISHT "rebel"....je TI ai qe i adreson, une JO....
    ...Bere thirrje qe njerez te tille xhihadist si ky ne video,mos ti pengohet ne aktivitetin e tyre...duke shtuar qe ASKUSH nuk ka te drejte ti mohoj kerkesen e tij per ndihme ...!!! ..Pra,lirisht te shtrijne aktivitetin e tyre xhihadist ne mesin e te rinjve shqiptar (postimi yt #63)...
    " Une nuk jam pozicionuar asnjehere,perpos se jam ne anen e rebeleve..." haha ...e kush jane rebelet Al-nusristet ,Isilistet dhe brigadat islamike te tjera . I don me emer keta grupe terroriste dhe ideologjin e tyre per vendosjen e sherijatit ?

Ti as qe ja ke haberin se CILIN me e perkrah....ti ke ardhe me treguar inkompetence dhe paaftesi per ceshtjet qe diskutohen !!!
    ...cka do te me tregosh,qe SHBA eshte kunder Shiiteve te Sirise,Libanit dhe Iranit - don ta shkaterron linjen Shiite,ndersa mbijetimin e kesaj Linje shijite e mbron Rusija, dhe une dal Pro-Rus !!!...dhe kete une nuk e di ?!
    Ik,se nuk din asgje cka eshte duke ndodhur atje ...
    Per ta saktesuar edhe njehere qendrimin tim:

Une nuk jam PER ate formen e asaj thirjes qe diskutohet ketu, por PER TE DREJTEN e njerezve te kerkojne ndihme, nje ndihme, qe ju jepet edhe nga vet nderkombetaret !, e kam komentuar frymen fetare qe perdoret ne kerkesen !!!, edhe per mua ajo forme sic shihet ne video nuk eshte e pelqyeshme....por gjithesesi eshte "legjitime", se neve nuk na pelqen eshte mesele tjeter !!!
    ... Kerkesat e ketij si e perkedhel nga dashurija "djalosh" ,jane legjitime...pra te drejta.!!
    Meqenese jan te drejta ,sipas teje nuk duhet te pengohet nje aktivitet regrutimi ne njerez qe do i conin shqiptaret naiv ne Siri dhe gjetke - qe te behen mish per top per interesat harape.
    Ja te gjith mediet perendimore ,e cekin dhe e botojne videon e ketij terroristi ... emrin luftarak e ka Abu Abdullah ,dhe lufton ne rrethinen e qytetit Azaz - mu aty ku jane terroristet e ISIL-it...
    Dhe per ty, thirrjet e nje anetari te organizates terroriste drejtuar shqiptareve jane te drejta,legjitime - ik or palle !
    Se ti me tjeret i bastardizoni realitetet duke u kap per fije bari nuk eshte problemi im. Kycu ne diskutimin dhe pyet per ceshtjet qe nuk te jane te qarta, por mos e merr guximin te lexosh mes rreshtave e te nxjerish perfundime nga bota e kesulkuqes......e kape ???, eeeeh, bukur.....e sheh si mirrena vesh !!!
    ...Ashtu ,askush nuk di asgje,..as ai Blerim filozofi qe ti do e bleje per 10 euro,as Kadareja,as historianet shqiptar,askush...duhet te te pyesim teje...di vetem ti,dhe ata hoxhallare hajvan si ky Enes Rama !
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 18-10-2013 më 09:54

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Cili front opozitar eshte duke u unifikuar kunder Asadit ?!! haha ... po pikerisht eshte duke u shkaterruar opozita qe kishte ide sekulare per Sirine ,e ajo eshte FSA - me brigada te tera te saj kane kaluar ne anen e terroristeve te Al-Nusres ,ISIL,etj... dhe eshte margjinalizuar e tere dhe tani FSA eshte para shkrirjes se plote.
    Gezohesh qe forcohen grupet terroriste !!! dhe mandej pellet qe nuk jam kunder tyre !!
    A eshte Al-Nusra /ISIL dhe grupe tjera me ideologji te tille, terroriste ??!
    Siria eshte ne lufte, dhe ka nje vakum politik eksorbitant, anarki e plote, ku cdo warlord vetproklamohet si ja don qejfi !!!.......prapeseprap tentimi i nje konference per sirine eshte pikerisht nisja e perendimit per ta drejtuar pakez kete kaos, qe me ne fund vet e ka shkaktuar.

Eshte ASBOLUTIKISHT e pamundur, qe ne saje te rrethanave gjeopolitike dhe ekonomike te "sundoje" ne nje shtet si siria nje grupp "terrorist".....pse i bjer fyellitr ne vrymen qe i bjerin te gjithe ata me pretekse te qarta "politike".....rri objektiv, mos mu shit se ke habere nga keto pune. Shembulli i egjiptit eshte rasti me i mire qe tregon qarte, se "selefet" kurren e kurres nuk do te sundojne ndonje shtet, ndonje rajon, ndonje mehalle.....per te drejtuar nje shtet, duhet thjeshte me pate haber nga diplomacia dhe politika........gje qe nuk e ka ASNJE selef apo "terrorist".....terrorizmi arab eshte nje dukuri "kohe"....nje mode.....prodhim i kaosit politik ne lindjen e mesme....i cili baze e ka FUQINE FAKTIVE, e jo pjekurine politike !

...Bere thirrje qe njerez te tille xhihadist si ky ne video,mos ti pengohet ne aktivitetin e tyre...duke shtuar qe ASKUSH nuk ka te drejte ti mohoj kerkesen e tij per ndihme ...!!! ..Pra,lirisht te shtrijne aktivitetin e tyre xhihadist ne mesin e te rinjve shqiptar
    (postimi yt #63)...!
    Ndoshta e ke kuptuar keshtu, intencioni im sqarohet shume mire me fjalite paraprake, ku foli per legjitimitetin e nje kerkese per "ndihme", e cila ne kete rast edhe pse "jozyrtare", eshte e arsyeshme, dhe se pikerisht per kete nuk ka te drejte askush te ja mohoj nje nevojtari nje kerkese te tille. Pra, permbahu ne kontekstin. Ai "djaloshi" u mor si shembull ekzemplare, e jo si shqiptare, jo per porpagande nder shqiptaret !!!

" Une nuk jam pozicionuar asnjehere,perpos se jam ne anen e rebeleve..." haha ...e kush jane rebelet Al-nusristet ,Isilistet dhe brigadat islamike te tjera . I don me emer keta grupe terroriste dhe ideologjin e tyre per vendosjen e sherijatit ?
    Rebelet jane opozita ne luften e sirise.........zakonisht per te bere nje lufte, nevojiten DY pale....une jam per palen KUNDER assadit......pikerisht, folur me vocabularin internacional, per REBELET.....cka don tash te interpretosh ???, se nder ta ka "alkaidist" ???, natyrisht se ka.....pse mos te kete ???....populli sirian eshte popull musliman, dhe kuptueshem se nder luftetaret opozitare do te kete edhe te tille qe ne motivacionin per lufte jane te stermbushur me ideologji te ndryshme, nder ta edhe me ate radikalen te al kaides....pra Nuh Musa eshte "eksplicit" per nje grupp te caktuar ???............jo bre roli, jo....keshtu ke qejfe ti ta interpretosh se te mungon thjeshte fjalori me i zhvilluar diskutimet mbi fakte objektive.....je ka synon me CDO kusht, me e mbajte vemendjen tek ai shqiptari qe thir per ne xhihad duke e kavardis kete fakt me lloj lloj perberesish nga kuzhina e frankenshtajnit.....kjo te djeg, duke i anashkaluar arsyetimet qe e legjitimojne thirjen e tije pare nga kendi humanitare. Po perseritem, edhe mua nuk me pelqen qe nje shqiptare te dale ne kete forme dhe te beje "kerkese" per te luftuar shqiptaret tjere ne siri. Une nuk jam aman kunder nje ndihme te mundshme te shqiptareve sa i perket sirise, i kenaqur do te isha nese kjo ndihme do te kryhej nepermjet te organizatave nderkombetare (qe edhe te kene efektin e duhur), por nuk me pengon nese ka vullnetare shqiptare qe shkojn atje edhe luftojne me pushk dhe ndoshta edhe do ta jepnin jeten e tyre atje....kjo e fundit eshte zgjedhje individuale....banalizuar....dikush ka qejefe te vdes nga plumbi i armikut, qofte edhe ai vetem ne imagjinate i krijuar, dikush vdes pse e shkel autobuzi duke kaluar rrugen prej pazarit me nje qese patlixhana ne dore....

...cka do te me tregosh,qe SHBA eshte kunder Shiiteve te Sirise,Libanit dhe Iranit - don ta shkaterron linjen Shiite,ndersa mbijetimin e kesaj Linje shijite e mbron Rusija, dhe une dal Pro-Rus !!!...dhe kete une nuk e di ?!
    Ik,se nuk din asgje cka eshte duke ndodhur atje ...
    Ti ndoshta e din, aman nuk din ti perceptosh interesset e paleve.....sic thash me larte, vendimtare per kombatantin eshte motivi, legjitimitet i jep morali.....luftohet ne emer te Allahut, jo aman per Allahun..........ergo....ku i din ti motivet e al kaides ???

.....fakt eshte se siria eshte vend kyc i rajonit per transpoortin e gazit nga katari, qe ka rezerva maramendese.....kurse ne anen tjeter eshte rrusia exportuesi numer nje i gazit per europen (ja dikton cmimin si ja don qejfi, shih politiken e ukraines, timochenkon, krizen mbi tranzitin e gazit, projektin e deshtuar nabucco.....).....me katarin i lind nje KONKURENCE maramendese, qe do me thene se monopoli i rrusise shuhet, me kete, BAZA e ekonomise, me kete, potenca politike.....russia do te mbetet vend nga do te sherbehet europa ne te ardhmen me ?????, tamam, me skllav....si para qindra vjeteve....

Gazi nuk eshte aq i nevojshem, cmimet e rrusise jane te volitshme....thjeshte....siria le te digjet....
    Al kaida ne kete skeneri eshte thjeshte nje PARAZIT......kurse DOEMOS rebelet do te triumfojne, me kete ndikimi i amerikes dhe saudise....cka jane ore selefistet ne kete loje ???

... Kerkesat e ketij si e perkedhel nga dashurija "djalosh" ,jane legjitime...pra te drejta.!!
    Absolut te drejta ne aspektin humanitare, nuk e kushtezon dike, thir ne ndihme (po perseritem, se ti nuk te pelqen forma eshte tjeter mesele - duhet me e patur para sysh, se ka shqiptare qe duan te NDIHMOJNE) !!! UNE kam interes qe sa me shpejte te perfundoje konflikti, njerezit vuajn padrejtesi per derrlleqet e disa personave, kryesori eshte "assadi". Pra, assadi ka mundesi ta perfundoje konfliktin me lehtesi....kurse "terroristet" shume mire do ti gjejne vendet e tyre.....NUK KA NJERI QE NUK BLIHET ME PARA !!!..........ata qe nuk blihen me para, ata ideologet....nuk e kane PIKEN E HABERIT si te sundojne, ergo, do ti leshojne zevendesit, e zevendesit ne anen tjeter i han pazari.....

Djalosh e quaj per nje arsye, se eshte SHQIPTARE !, kurse per ate qe ben, ai e din vet me se miri se cka ben !

Meqenese jan te drejta ,sipas teje nuk duhet te pengohet nje aktivitet regrutimi ne njerez qe do i conin shqiptaret naiv ne Siri dhe gjetke - qe te behen mish per top per interesat harape.
    Ketu ke nje gabim ne "matrix"....celesi eshte VULLNETI.....nuk ka NEVOJE aspak te behet ajo propagande ne ate forme, ngase ai qe DON te shkoje ne siri per me e gjete vdekjen e "shehidit", ai edhe do ta gjeje ate rruge.
    Shkurt, natyrisht se duhet te pengohet nje propagande e tille.....por, cila propagande ???, ne youtube ???.......fole tash per qendrime zyrtare ???.....ne tokat shqiptare nuk ka nevoje te pengohet dicka e tille, pasiqe NUK EKZISTON !!

Do te ish ABZURDE, qe ne mediat shqiptare te behej nje propagande e tille, dicka qe nuk behet edhe ne vendet arabe....matrix error ???.......pse mendon se neve diskutojme ketu ne kete kahje ???

Ja te gjith mediet perendimore ,e cekin dhe e botojne videon e ketij terroristi ... emrin luftarak e ka Abu Abdullah ,dhe lufton ne rrethinen e qytetit Azaz - mu aty ku jane terroristet e ISIL-it...
    Dhe per ty, thirrjet e nje anetari te organizates terroriste drejtuar shqiptareve jane te drejta,legjitime - ik or palle !
    Thirja per ndihme eshte legjitime, thirja drejtuar shqiptareve eshte thjeshte ceshtje e perceptimeve individuale mbi realitetet.....te te kthej edhe nje here mbi toke: gjithe rrefimet e mia kane a priori te bejne me "njollosjen" e islamit mbi shpinen e atij "djaloshit"....e kape ???........ose marre vrazdhe, fatkeqesisht edhe une ngrej llogari mbi shpinen e atij mjeranit !!!

Krejt kjo qe kame shkruajtur mund edhe shume thjeshte te permblidhet: une nuk thash me shume se nje kombatant musliman ne lufte, DOEMOS duhet ta legjitimoje gjendjen e tije me mesimet fetare, sepse ekziston rreziku real me u VRA ose me VRA. Nja fatalitet, i cili kerkon pergatitje maksimale morale dhe etike. Pra, nje musliman DOEMOS do te sherbehet nga fundusi fetare qe e ka, per me u pajtua me keto realitete............kurse forumistet tane e marin kete dukuri volej, dhe e propagojne ne kallepin e tyre per me arrijt synimet e tyre, qe me ne fund jane ANTIKOMBETARE.....e kape ???, mos haro, se jam ketu te ju bej shqiptare !

...Ashtu ,askush nuk di asgje,..as ai Blerim filozofi qe ti do e bleje per 10 euro,as Kadareja,as historianet shqiptar,askush...duhet te te pyesim teje...di vetem ti,dhe ata hoxhallare hajvan si ky Enes Rama !
    Vallahi blerimi e kisha blere ku ma don qejfi.....dhe jam i bindur se e "matiri" ne pik te drekes....

tungi
    albanish by nature

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Une te isha musliman dhe besimtar i vertete, do kisha shkuar me kohe e me vakt te luftoja perkrah vllazenve atje ku luftojne Luanet ... e nuk do rrija ketu ne forum te blegerija si delet ... turp ata qe e bejne ...

Kurse une qe nuk ndjek dogma fetare jam rehat nga kjo ane ... nuk me ben kush thirrje per lufte dhe jam i qete shpirterisht ... mendo sa keq mund te ndjehesh kur dikush te ben thirrje ne emer te besimit qe per ty eshte aq shume i rendesishem ... dhe ti nuk ke kurajo e guxim ti pergjigjesh ... po rri e shtrohesh ne diskutime me te pafete forumeve ... ca konflikti shpirteror ... shpirti ta do te shkosh atje ne ndihme te vellaznve dhe e perkrah kauzen ... po byca nuk ta mban te vesh ne lufte !!! Hipokrizi vertet per te ardhur keq !!!
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar KNFC për postimin:

jarigas (18-10-2013)

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Lufta ne siri eshte lufte guerrile....legjitimitetin e ka de facto (shih faktin qe ta solla se bota perendimore e perkrah - ARGUMENT qe mendon se nuk ti kam sjelle)........nuk e di ku e ke problemin me kete realitet ???........de jure do te legjitimohet kur do te nderoje statusi ligjore, respektivisht sundon e drejta e luftes, dhe nje status final do te ndodhe atehere kur do te perfundoje ajo lufte.
    "Argumenti" yt "de facto" do te justifikonte cdo lufte, te secilit qe eshte i armatosur, edhe te terroristeve qe vrajne "jobesimtaret" dhe civilistet, per qellime te tyre politike, religjioze etj...
    Jo cdo gje qe eshte e mundshme eshte edhe e legjitimueshme.
    Ketu nuk po diskutojme per cfaredo deshirash dhe interesash te kujtdo qe e quan veten pale legjitime ne nje konflikt te armatosur apo, duke u mbeshtetur ne besimin e tij fetar, ideologjik etj., e barazon veten me palet legjitime, por per norma real-ekzistuese, te cilat ne pergjithesi vlejne edhe ne konflikte te armatosura. Shperthimi i nje konflikti te armatosur, pavaresish arsyes, vendit dhe kohes, nuk nenkupton automatikisht edhe zhdukjen e normave dhe pergjegjesive individuale dhe grupore. Kjo vlene ne vecanti per qytetare dhe shtetas te vendeve qe nuk jane te perfshira direkt ne konflikt. Keta qytetar/shtetas edhe me tutje ju nenshtrohen edhe rregullave dhe ligjeve te vendeve te tyre. Keshtu qe eshte plotesisht irrelevante se nga cili vend ju ben thirrje bashkekombasve per lufte te armatosur ne emer te fese dhe te Allahut.
    Prandaj, fillimisht duhet te kuptosh se nuk po diskutojme per mundesine e ikjes nga drejtesia apo shmangjes se pergjegjesise juridike permes arratise apo qendrimit brenda nje territori qe ne asnje menyre nuk eshte nen kontrollin e shtetit tend, ku veprimet e tilla (p.sh. thirrjet publike per lufte ne emer te Allahut permes Youtube) jane te ndaluara dhe te denueshme. Ne keso rastesh e vetmja mundesi do te ishte rrembimi apo likuidimi i personit apo personave nga shteti ndaj te cilit kane kryer vepra te kunderligjshme apo te cilin e rrezikojne permes thirrjeve te ndryshme publike per lufte te armatosur etj. Amerikanet, por jo vetem keta, kane treguar jo vetem ne rastin e Bin Ladenit se si kryhet kjo pune.
    Veprat e ndaluara dhe te denueshme nuk legjitimohen, pavaresisht rezultatit te luftes. Pervec nese arrihet ndonje marreveshje perkatese per amnisti.

Ata qe i perkrahin amerikanet i kane perfaqesuesit e tyre zyrtar, te cilet mund te kerkojne edhe ndihme ushtarake, pasi qe jane te pranuar jo vetem nga amerikanet por edhe nga shume shtete tjera. Kjo s'ka te bej asgje me deklaratat publike te personave privat nga Kosova, Shqiperia apo kudo tjeter, te cilet luftojne se bashku me grupe ekstremiste islamike, pjeserisht edhe te shpallura si terroriste nga amerikanet etj. Jane kategori krejtesisht te ndryshme.

Nje kombatant musliman e ka NE NATYREN E TIJE thirjen per ne lufte ne ate forme qe e sheh ne video.....kjo as don argumente, as don legjitimitet, keshtu eshte, dhe nuk kommentohet, ngase ne lufte nuk ka rrende dhe rregulla se "si duhet" te behet thirja perderisa nuk eshte haptaz per adresant te caktuar me kercenim a priori per vrasje (nuk thote hajdeni te shkojme te ja presim koken filan fistekut !!!)......secili e zgjedh ate menyren me efikase qe e ka, per me ja arrijt qellimit te vet, kjo eshte krejtesisht ne natyren e luftes. Ndryshe, nese kemi nje situate te tille ku per juks e qejf del dikush dhe THIRR pikerisht ne kete forme ose edhe ne ndonje forme tjeter....siria eshte ne gjendje LUFTE.....pra, rri konsekuent ne qendrimin !!!
    Muhalif...
    Per cdo musliman te Kosoves dhe shqiptarise vlejne (edhe) ligjet e vendeve (vendlidjes) se tyre.
    Ti ftosh shqipetaret per lufte ne emer te fese dhe Allahut, ne vecanti ne emer te grupacioneve ekstremiste, ndoshta terroriste, eshte e ndaluar dhe e denueshme. Prandaj, kendveshtrimi musliman i gjerave nuk vjen ne shprehje perderisa ne Kosove dhe shtetet tjera nuk ekziston ligji i sheriatit apo dicka e ngjashme qe do te legjitimonte thirrje te tilla te ekstremisteve te ndryshem. Fakti qe mund te shkosh ne Siri, ne nje territor te kontrolluar nga bashkeluftetaret tuaj, nga askush apo nga cilido grup ekstremist dhe terrorist, nuk t'lirone pergjithmone nga pergjegjesia juridike ndaj shtetit te prejardhjes, nese veprat e tilla jane te ndaluara dhe te denueshme.
    Dhe rregullat e luftes patjeter ekzistojne. P.sh. http://www.icrc.org/ihl
    Fakti qe shumica nuk ju permbahen as perafersisht rregullave, nuk do te thote se cdo gje eshte e legjitimueshme. Dhe para se gjithash, thirja per xhihad, per te cilen po diskutojme, s'ka lidhje direkte me rregullat e luftes. Keso thirrjesh jane thirrje direkte per urrejtje, ndarje, diskriminim dhe eventualisht likuidim mbi bazen e besimit fetar.

Eshte tjeter mesele se ti personalisht nuk e pelqen per arsye se perdoret vocabulare "islam".....e me pak se thiresi eshte "rastesisht" shqiptare....thirja behet per VULLNETARE, qe ti dalin ne ndihme me trupp njeres pale te konfliktit. Gjithecka eshte legjitime dhe konform cdo norme nderkombetare. Qe kurre qenka e ndaluar te kerkosh ndihme kur njeri te kercenon me vdekje ???
    Une e thash disa here pse nuk eshte legjitime...
    Eshte dicka tjeter te kerkosh ndihme kunder dikujt qe te rrezikon jeten dhe dicka tjeter te besh thirrje per lufte ne emer te fese dhe te Allahut kunder tjereve (armiqve) te cilet nuk kane te njejtin besim fetar si ti, nuk besojne ne te njejtin Zot ose nuk besojne ne asnje Zot.

Rebelet sirian nuk jane shpallur terrorist.....pra, mjafton ki fakt per ta kuptuar realitetin....perndryshe e ke edhe faktin tjeter qe bota perendimore ka krahun e rebeleve....
    "Rebelt sirian" nuk jane grup homogjen...
    Pavaresisht se mediat shpesh e kane me te lehte te shkruajne per "rebelet sirian", pa bere dallimet parimisht te nevojshme ne mes te luftetareve legjitim dhe atyre (edhe ekstremisteve dhe terroristeve) te cilet jane futur ne lufte pa i ftuar askush resp. per interesa te veta dhe te udheheqsve te tyre.

Perseri po vazhdon me pohime te padiferencuara dhe krahasime qe s'kane te bejne me realitetin.
    Perendimi nuk i ndihmon ata, pjese e te cileve jane njerezit qe bejne thirrje per xhihad ne emer te Allahut etj.
    Por, edhe nese do t'i ndihmonte, kjo nuk do te nenkuptonte edhe legjitimimin dhe perkrahjen e ideologjise se tyre ekstremiste.

Edhe ne siri nuk ka lufte FETARE (palet e luftes kane sfonde te ndryshme fetare)....haroje kete budallaki......pala islame ne pergjithesi gjate tere historise se saje nuk ka zhvilluar lufte me pretekse fetare !!!, nuk njeh historia e shkruar luftera te pales islame nen preteksin e nje "kryqezate"....akoma nuk e kupton pointen.....nje kombatant MUSLIMAN, patjeter e ka ne natyren e tije ta legjitimoje luften ku mund me vra ose mund me u vra, me mesimin e tije fetare (per vetveten e tije - per arsye se ka pergjegjesi individuale para ALLAHUT) !!!, eshte ceshtje MORALI puna e fese, e jo ceshtje MOTIVI !!!....e kape dallimin ???.......gjithe ai fjalimi i atij "djaloshit" ka te beje me MORALIN per ne lufte, e jo me MOTIVIN per te luftuar !!!, motivi eshte PADREJTESIA shtetenore ndaj popullit shtetformues !!!. Shkaqet ne shumicen e rasteve jane te natyres ekonomike, dhe te LIRISE, per shembull ku do KUFIZOHEJ njeriu/qytetari ne praktikimin e fese se tije per motive fetare.....feja jote eshte e prapambetur, detyrimisht do ta praktikosh fene time - kufizim i LIRISE !!!...........ne kohet moderne kjo e fundit thuajse eshte shmang krejt !!!
    Nuk dua te perseritem dhe ta zgjase shume, por ka plot thirrje dhe predikime te muslmaneve, te cilet palen tjeter (ata qe jane ne anen e Assadit) kunder te cileve bejne thirrje per xhihad, nuk e konsiderojne si muslimane... Dhe kjo per mua eshte e mjaftushme per te thene se motivi kryesor i disa grupeve ektremiste, mbeshtetesve dhe simpatizanteve te tyre eshte absolutisht fetar. Pavaresisht nese dikush mund te thoshte se eshte taktike apo e natyrshme etj.
    Pra, argumenti se ekstremistet ne fjale e permendin fene dhe Allahun vetem pse eshte e natyrshme (apo e domosdoshme) nuk qendron, pasi qe ka sa te duash fakte dhe prova qe tregojne se palen tjeter (p.sh.Alevitet) nuk e konsiderojne si muslimane apo si musliman te barazvlershem, por shpesh edhe si armiq me te medhenj te islamit se sa katoliket. Keshtu qe konflikti nderfetar nuk eshte ndryshe.

Na kane munguar neve LUFTETARET dhe aleatet ???, po te kishim patur NEVOJE ateher do e kishe pare........ne kete senz pyetja eshte kjo: Luftetari shqiptare musliman, kur ka dale ne front, ka nis me "bismilah" ???............nuk ka lufte PER ALLAHUN, kurse cdo musliman lufton ne emer te ALLAHUT....e kap dallimin ???.......perndryshe muxhahedinet nuk presin me i thire kush....ata vijne vet !
    Kjo s'ka lidhje me temen...
    Askush nuk ka kerkuar dhe nuk kerkon nga ai xhihadisti shqipetar apo nga cilido ushtar ne cilendo lufte qe te mos thote "bismilah" apo te mos i falet Zotit ne te cilin beson. Edhe futbollistet ne ligat me te njohura te botes, madje edhe ne vende te krishtera, falen panderpre ne situata te ndrysheme para, gjate dhe pas lojes. Askush nuk i paragjykon per kete gje.
    Mirepo kjo perseri eshte kategori tjetre nga thirrja publike me arme per lufte te armatosur ne emer te Allahut. Sidomos ne rastin e shqipetareve, parimisht i vetmi popull i Ballkanit dhe Europes me tre besime fetare, eshte edhe me shqetesuese dhe e papranueshme. Pavaresisht respektit per besimin fetar te secilit.

Gjithashtu, askush nuk mund te kerkoje kontroll total te cdo deklarata individuale te cdo individi apo grupi te armatosur ne lufte. Aq me pak ne kohen e Youtube&Co.
    Ajo cfare kerkohet eshte mosmiratimi dhe denimimi i veprimeve te tilla.

Rebelt sirian nuk e kane ate status qe ne fakt do ta mbeshtetje kete qe thua. Pra, fole kot !!!...de facto rezistenca e tyre eshte e LEGJITIMUAR, ndash me rezolluten e okb-s per shkaterrimin e armeve kimike, ndash me shprehjen e vullnetit te perendimoreve moralisht per mbeshtetjen e rebeleve, ndash edhe faktikisht me dergimin e armeve....

tung
    "kot" po flet vetem ti, sepse po i fute qellimisht dhe pa asnje diferencim te duhur edhe ekstremistet dhe terroristet nen ombrellen e "rebeleve sirian", vetem per te justifikuar disi simpatite tua me te njejtet dhe qendimin tend te gabuar lidhur me veprimet e disa shqipetareve fundamentaliste dehe ekstremiste qe kane fe te perbashket me ty.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-10-2013 më 15:19

Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

RRUGA E KOSOVARËVE PËR XHIHAD NË SIRI - njeri nder motivet edhe Plaçka e luftes
    Burimi: Gazeta express

- Kosovaret ne luften e Sirise jane mbi 100
    - Ata shkojne ne grupe nga 2-3 veta
    - Luftojne perkrah opozites (FSA),por edhe perkrah grupeve te lidhura me Al-Kaeden
    - Rruga e tyre eshte permes Turqise,derisa nisen nga Aeroporti i Prishtines "Adem Jashari"
    - Nuk ka baze ligjore qe shteti i Kosoves ti ndaloje te shkojne ne Siri
    - Nje pjese e tyre motivin kryesor per te shkuar ne Siri e kane Plackën e luftes
    - Rrjeti qe i dergon shqiptaret ne Siri eshte organizata turke "IHH"
    - Djali i kryetarit te BIK-ut Naim Ternava (Haris Ternava) ben thirrje per te shkuar ne Siri
    - Legjislacioni kosovar ka hapesire per ndjekje penale te personave qe jane te lidhura me organizata terroriste,kodi penal,neni 139 - 143.
    - Kuvendi shqetesohet per imazhin e Kosoves

P.S: @Antiproanti cka parashohin keto nene 139 - 143 ? ... me duket nga fjalori qe je Jurist ,pra pergjigju
    Ndryshuar për herë të fundit nga semiku : 18-10-2013 më 20:00

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pse i gjithe ky mllef ndaj ketyre"luftetareve"?!
    Kure e gjithe bota urrente Asadin dhe u pergadisnin per ta zhdukur nga siperfaqeja e tokes, duelen ne skene funderrinat fetare nga e gjithe bota.Filluan te bejne masakre ne civile, gra femi, si zakon qe e kan.Bota ju tha: "MIRE SE ERDHET".Po ku e dine keta se sa dem i bejne kesaje bote?Allahu pa ndihmen e tyre asgje nuk do bente.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •