Close
Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 158
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

Për: Shqiptari nga Kosova që lufton në Siri bën thirrje për xhihad

Citim Postuar më parë nga semiku Lexo Postimin
    Forumisti nga Malet e Shqiperise i cili sot vlen 10.000 euro ne muaj !! ... madje e din edhe cka eshte "ngarkimi i serverit"
    nuk do kisha shkruar keshtu nese nuk do pranonte forumi forumniste grrices qe hyjne ne forum vetem per tu grricur..kjo forumnistja me 4 klase nuk eshte hera e pare qe grricet me mua dhe me forumniste te tjere por nuk i jam pergjigjur pasi nuk e kishte nivelin tim..duke e pare injorimin tim ajo vazhdoi e vazhdoi po me grricjet e saja te paturp..e kam paralajmeruar me pare or prap me grricje..epo vjen nje moment e thua ta haje dreqi po dy duar per nje koke jane dhe megjithese e dija se nuk ishte e pershtatshme per mua vendosa tja ktheja me te njejten monedhe ..e meritonte..bile edhe me shume..

nuk e di kujt i thua plak apo i ri..duket per te ri ke ne koke nje 15 vjeqar e per te vjeter nje 30 vjeqar..dhe vazhdoj te mos e kuptoj se cfare rendesie ka per forumin mosha e dikujt..veq kur nuk ke cka flet perdoren terma moshash apo krahinorizmash..ne forum nuk ka rendesi sa vjeq je e nga je por ajo cka jep per forumin..

se sa paguhem nuk ka fare rendesi per forumin dhe une nuk kisha ndermend ta permendja por une ju pergjigja asaj te pacipes vetem pse ngaqe nuk kishte cka thoshte permendi azilin dhe ate ekonomik gjoja sikur une rrikam me ndihmat e shtetit..aspak..qe ta marresh vesh pra edhe ti nese nje mesues ne kosove merr 300 euro une ato para i marr per dy dite..kjo kur punoj per kompani..kur punoj privatisht ka raste qe i marr edhe per nje dite..pyet mire sa paguhet profesioni i electricistit ne europe dhe te tregojne..megjithate informate qe nuk i vlen fare forumit por ju vlen juve qe nuk dini cka flisni..

sa per kohen duhet ta dish qe nuk punoj 24 ore ne dite..sigurisht me mbetet ca kohe e paket edhe per forumin..po te rrija tere diten ne forum do te kisha 100 mije shkrime kurse ne te vertete per 8 vite qe jam ne forum jane nje shume modeste shkrimesh..kam shkruar vetem aty ku kam pasur te them dicka e jo si pjesa dermuese thjeshte per te shkruar emrin..

prap permenden krahinat..ce keni kete mani per tja permendur dikujt nga eshte ..mos u bej i marre te gjykosh njerezit nga vendi ku eshte lindur e rritur..mund te lindesh ne korab dhe mund te jesh me i zgjuar , me i kulturuar e me karakter me te forte se sa shume qe jan lindur ne bllok..nuk te ben te menqur apo budalla vendi por vullneti jot per te mesuar dhe ecur perpara..

keshtu semik i pa identitet..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 16-10-2013 më 05:02
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk do kisha shkruar keshtu nese nuk do pranonte forumi forumniste grrices qe hyjne ne forum vetem per tu grricur..kjo forumnistja me 4 klase nuk eshte hera e pare qe grricet me mua dhe me forumniste te tjere por nuk i jam pergjigjur pasi nuk e kishte nivelin tim..duke e pare injorimin tim ajo vazhdoi e vazhdoi po me grricjet e saja te paturp..e kam paralajmeruar me pare or prap me grricje..epo vjen nje moment e thua ta haje dreqi po dy duar per nje koke jane dhe megjithese e dija se nuk ishte e pershtatshme per mua vendosa tja ktheja me te njejten monedhe ..e meritonte..bile edhe me shume..

nuk e di kujt i thua plak apo i ri..duket per te ri ke ne koke nje 15 vjeqar e per te vjeter nje 30 vjeqar..dhe vazhdoj te mos e kuptoj se cfare rendesie ka per forumin mosha e dikujt..veq kur nuk ke cka flet perdoren terma moshash apo krahinorizmash..ne forum nuk ka rendesi sa vjeq je e nga je por ajo cka jep per forumin..

se sa paguhem nuk ka fare rendesi per forumin dhe une nuk kisha ndermend ta permendja por une ju pergjigja asaj te pacipes vetem pse ngaqe nuk kishte cka thoshte permendi azilin dhe ate ekonomik gjoja sikur une rrikam me ndihmat e shtetit..aspak..qe ta marresh vesh pra edhe ti nese nje mesues ne kosove merr 300 euro une ato para i marr per dy dite..kjo kur punoj per kompani..kur punoj privatisht ka raste qe i marr edhe per nje dite..pyet mire sa paguhet profesioni i electricistit ne europe dhe te tregojne..megjithate informate qe nuk i vlen fare forumit por ju vlen juve qe nuk dini cka flisni..

sa per kohen duhet ta dish qe nuk punoj 24 ore ne dite..sigurisht me mbetet ca kohe e paket edhe per forumin..po te rrija tere diten ne forum do te kisha 100 mije shkrime kurse ne te vertete per 8 vite qe jam ne forum jane nje shume modeste shkrimesh..kam shkruar vetem aty ku kam pasur te them dicka e jo si pjesa dermuese thjeshte per te shkruar emrin..

prap permenden krahinat..ce keni kete mani per tja permendur dikujt nga eshte ..mos u bej i marre te gjykosh njerezit nga vendi ku eshte lindur e rritur..mund te lindesh ne korab dhe mund te jesh me i zgjuar , me i kulturuar e me karakter me te forte se sa shume qe jan lindur ne bllok..nuk te ben te menqur apo budalla vendi por vullneti jot per te mesuar dhe ecur perpara..

keshtu semik i pa identitet..
    Natyrisht qe nuk jam ne nivelin tend ,jam e lumtur per kete ..nje mashkulli qe vetem perendimi i hoqi leckat te tregon superioritet ndaj nje femre me fjalet "ste kam faj qe je femer" eshte qesharake ..por prape je i lumtur qe je mashkull ,vetem duke qene mashkull ke qene i denje per punet fizike ne perendim ...te me tregon superioritet gjermani i ka hije por ......holly shit

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Muslimane sunite nga do qe jeni, shkoni e luftoni ne Siri kunder shijave qe te shikojme se kush do fitoje!

Siria eshte nje nga ato konflikte, ndryshe nga te gjitha konfliktet e tjera ne bote, ku po del ne pah perplasja e shijave dhe suniteve. Sunitet kane frike Iranin dhe shtrirjen e hegjemonise se Iranit ne gjithe Gadishullin Arabik, sidomos tani qe Irani ka shtrire sferen e vete te influences edhe ne Irak, edhe ne Afganistan, fale nderhyrjes ushtarake amerikane. 30 vjet me pare sunitet e shiajt vriteshin e priteshin ne Irak, sot vriten e priten ne Siri. Irani ka nen sferen e vete te influences edhe Sirine e Libanin. Arabeve u ka hyre frika ne palce jo vetem se shiajt jane duke u pushtuar Gadishullin Arabik, por i tremben akoma me shume nje Irani me arme nukleare. E kush do ta mbroje Meken dhe Medinen nga marshimi i shiajve iraniane?

Amerikanet e ruset i shikojne e qeshin me ta, duke i furnizuar edhe me arme qe te hane me shume koken e njeri-tjetrit.

Kemi edhe xhihadistat e Kosoves qe jane "dru me pre". Sic do te shprehej nje miku im nga Kosova: "Une nuk shqetesohem hic per kete gje. Gezohem ne fakt!" Kur e pyeta se cfare ka ketu per tu gezuar, ai u pergjigj: "Nje muxhahedin me pak ne Kosove! Duhet te kuptosh qe per keta njerez, jeta nuk ka kuptim pa lufte. Paqja i hidheron e lufta i gezon. Le te shkojne e luftojne e lene koken e tyre ne Siri, e te na lene ne te qete ne Kosove!"

Albo
    Albo.....paske edhe ti nevoje per kete budallaki ???..............pse ju ngushton kaq shume ki "muxhahedini" ???..........kuptoje kete si nje form LEMOSHE....ku njeriu nuk kontribon me "mjete ekonomike", por me "krah dhe mund, edhe me jete".....nese ne kete forme te lemoshes njeriu e humb jeten, atehere eshte krejtesisht ne llogarine e tije kjo pune.

Eshte pyetje tjeter, se "a guxon" njeriu ta kushtezoje vetveten ne kete forme qe e ben ai djali ne video....pra, te jape me ne fund edhe jeten per nje ceshtje per ti, mua, tjetrin e tjetrin te "pakuptueshme"......pergjigjeja per kete eshte ABSOLUTIKISHT ne kompetencat e individit....kete e zgjidh VETVETIU cdo fryme mbi rruzull !!!

Mere si realitet, se TI nuk e kupton, perse ai djali vepron ashtu sic vepron.....i vetmi reagim i arsyeshme eshte "tundja e kokes"......nuk ka jusitifikime te ngrehen llogari te huaja mbi shpinen e huaj.

Po qe se kjo forme e "ndihmes" te kish qene nje dukuri UNIKE, nje realitet i RI, nje NOVUM historik, do te kish arsye per diskutime, pikerisht forumisti Norca e ceki nje shembull nga kendi tjeter, qe u keqkuptua tejmasse, por qe ne fakt pasqyroje qarte dhe pa keqkuptime anen tjeter te monedhes qe pikerisht JU qe kaq ashper e kundershtoni ate djalin ne video aman e KUPTONI....aty ish intencioni, te u pasqyrohen dy realitete te njejta, por qe i kuptoni ndryshe, dhe kjo eshte gjeneza e problemeve ne forumin tend, se njerezit vijne ketu me qendrime te gatuara dhe me cdo kusht i mbrojn qendrimet e tyre duke e bastardizuar keshtu natyren e nje forumi. Me vjen keq qe edhe ti nuk je objektiv !

Natyrisht se ai djali e merr te drejten te beje thirje per ne xhihad (pse jo ???, kush do e legjitimoje ate ne nje platforme si youtube ), ashtu sic ben thirje caritasi ose uno per ndihme ne nevoje....amerika i furnizon rebelet me arme, ish gati edhe te nderhyje ushtarakisht, UNO proklamoi rezoluten per shkaterimin e armeve biollogjike......e ju keni dale me nje qendrin tejet IRRACIONAL dhe deshmoni nje papjekuri jashtzakonisht femijore.

Po te kish dale ai djali para publikut shqiptare ne emer te kryqit te kuq dhe te kish kerkuar ndihme financiare per projektin qe po e zhvillon ne kampin e refugjateve, do te ishe dakor (po, se kerkesa behet ne forme zyrtare) ???
    Po nese kerkon ndihme ne emer te fese islame, per nje projekt humanitare, do te ishe dakor (po, se kerkesa behet ne forme zyrtare) ???

Nese nuk e keni verrejt, ai kerkon NDIHME vullnetare ne TRUPA, ne NJEREZ, per te LUFTUAR, jo parimisht per me VRA, por per ta mund nje system shtetnore qe eshte represal ndaj popullit, pikerisht ndaj popullit te vet.....ndihme per trupa, te cilet per shembull amerika i furnizon me arme....cte keqe ka ne kete video ???............se vaj halli e mer vesh bota se shqiptaret jane musliman ???, e ku mbeti gjithe ki sinxhiri qe e ceka une, ku ne skenen nderkombetare behet po e njejta lufte e fjaleve, PER apo kunder te njejtit intencion qe e ka edhe ai djali ne video.....

I arsyeshem do te ish nje reagim nga ana jote, i cili do te sqaronte FORMEN dhe menyren e nje kerkese ne frymen e atij djalit.....kurse, assesi nuk ke te drejte as ti e askush tjeter, te ja refuzije kerkesen per ndihme qe e kerkon ai djali ne video....

hajt me shnet.....
    albanish by nature

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Talking Për: Shqiptari nga Kosova që lufton në Siri bën thirrje për xhihad

si duket nuk e paskeni kuptuar mesigjin e plote, qe po e dergon ky vellau i jone qe ka shkuar te behet xhem-shit edhe ta beje Xhahudi !

Ne baze te mesazhit qe po thote u kenaqa, pasha Allahun, si duket i paska rene te jete te ai bataljoni i vullnetareve te tunezise ! Sikur te jete i vertete ky lajm edhe nese dekodohet sakt kjo mesigja e tij, qenka per ta formuar brigaden Ah si çi piiilla edhe krisja Nosa, Nosa edhe oh if i catch you baby, oh if i catch you Corazon s`ke per ta pare hasta lu visten me sy, deri sa te soset lufta

...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

Nese nuk e keni verrejt, ai kerkon NDIHME vullnetare ne TRUPA, ne NJEREZ, per te LUFTUAR, jo parimisht per me VRA, por per ta mund nje system shtetnore qe eshte represal ndaj popullit, pikerisht ndaj popullit te vet.....ndihme per trupa, te cilet per shembull amerika i furnizon me arme....cte keqe ka ne kete video ???............se vaj halli e mer vesh bota se shqiptaret jane musliman ???, e ku mbeti gjithe ki sinxhiri qe e ceka une, ku ne skenen nderkombetare behet po e njejta lufte e fjaleve, PER apo kunder te njejtit intencion qe e ka edhe ai djali ne video.....

I arsyeshem do te ish nje reagim nga ana jote, i cili do te sqaronte FORMEN dhe menyren e nje kerkese ne frymen e atij djalit.....kurse, assesi nuk ke te drejte as ti e askush tjeter, te ja refuzije kerkesen per ndihme qe e kerkon ai djali ne video....
    Po ti qe e ke kuptuar se çdeshte te thoshte, me thuaj si po reagon e çfare vendimi ke marr?
    Ky mjekrroshi qe zemra i rreh harapçe, kerkoka "ndihme" pale, por qe perpara ndihmes ka ndermarre nje nisme shume guximtare, po si keshtu
    kur dikush kerkon ndihme, shkon ne lufte!? Apo kekron ndihme per mbrojtje! Pra a ka dallim per ty sulmi dhe ofensiva me mbrojtjen!?
    Pastaj kujt i kerkon ndihme, myslimaneve, besoj shqiptare, por te cilit kellep te atij sunit o shiit..., por mgjs e veshtire per tu kuptuar kjo!
    Ti qe kupton "INTENCJONIN" e atij kopukut, djalit qe thua ti, pa na e shtro pakez...
    Po nuk i shker...het familja atij dhe te gjithe jevgjitostanit qe shkojne per te luftuar nje lufte qe gjithfare mund te jete, por jo kurre nje
    kauz per shqiptaret dhe Shqiperine!!!?
    Ky djaloshi, qe qeni ja shker...ft ku ti kete...., pse nuk mendon per vend te vet, por shkon si mish per top per " sistemet shteterore" sipas fjaleve te tua,
    qe paska shtypur popullin e tij, por jo popull shqiptar, e kujt po i rruhet or KRAP!!!?P??
    Pra mos hajde e na shit mend, ti dhe kush si ti kane lajthit nga mend e kokes..., por kontribuoni per vendin tuaj e jo per popujt e jevgjitostanit.........
    Turp per ke eshte shqiptar te shkoje vullnetar per dhe te huaj!
    Kaq, fal Zotit shqiptari nuk esht i marr dhe kohet kane ndryshuar..., nuk bahet ma nizam me lan kockat neper shkretetira!
    Nje pyetje per ju qe kuptoni ate djalosh shume te çuditeshem;
    Po juve per ke ju djeg ne kete konflikt qe as na duhet hiç e palla ma pak akoma na ha per te!?
    Kujt po i begenis prej jush, kush del fitimtare nga kjo perleshje, Irani o Arabia Saudite..., jane fjale sinonime per ne shqiptaret,
    Mu.ti me ka.ken, pra pse po e luani? E thote fjale urt; " lere e mos e ngit, se vjen ere pastaj"!
    Po te kisha qene mysliman, raste si keto, do te me kishin lekundor jo pak besimin..., pasi shoh qe nuk flitet per interesat kombetare
    por per ato te "vellezerve harap" por te sojit qe per nga zelli jane me te ligjt...
    hajde se nuk na duhet fare kush fiton, alawitet te mbeshtetur nga shiitet ose sunitet..., SHQIPERIA KETU NUK KA HISE!
    Juve ja keni ngene te vertiteni neper forum..., por per te tretur ushqimin.
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...

Natyrisht se ai djali e merr te drejten te beje thirje per ne xhihad (pse jo ???, kush do e legjitimoje ate ne nje platforme si youtube ), ashtu sic ben thirje caritasi ose uno per ndihme ne nevoje....amerika i furnizon rebelet me arme, ish gati edhe te nderhyje ushtarakisht, UNO proklamoi rezoluten per shkaterimin e armeve biollogjike......e ju keni dale me nje qendrin tejet IRRACIONAL dhe deshmoni nje papjekuri jashtzakonisht femijore.

...
    Krahasim nonsens...

1. Thirrja e Caritas per t'i ndihmuar viktimat e katastrofes dhe luftes nuk ka asnje lidhje me thirrjen e personave privat per lufte me arme ne emer te fese dhe zotit.
    2. UNO eshte organizate nderkombetare, e cila parimisht ka te drejte te nderhyje ne cdo lufte. Natyrisht jo duke u thirre ne emer te fese dhe zotit!
    3. SHBA-te jane shtet dhe parimisht kane te drejte te furnizojne cdo regjim apo shtet me armatim, perderisa ju permbahen siperfaqesisht disa rregullave formale. Per cdo shtet, edhe per SHBA, shpesh eshte e mjaftueshme mosnjohja e pushtetit te deritanishem ose njohja e opozites apo armiqeve te brendshem te pushtetit, per te ndihmuar edhe me arme. Natyrisht qe kjo opozite duhet te kete nen kontrollin e saj se paku nje pjese te vogel te territorit. Perndryshe, edhe nderhyrja e SHBA-se pa perfillur asnje rregull dhe sidomos duke u thirrur nekskluzivisht apo kryesisht ne fene dhe zotin do te ishte jolegjitime.

Personi privat qe ju ben thirrje shqipetareve per lufte me arme ne emer te nje feje dhe zotit, varesisht nga rasti, sipas ligjeve ne fuqi mund te konsiderohet dhe trajtohet si terrorist.
    Edhe ashtu eshte e ndaluar thirrja publike per lufte (permes Youtube , ne rruge, xhami apo kudo tjeter) nga persona privat, te paautorizuar apo qe nuk jane pale e njohur ne nje konflikt te armatosur. Vetem personat zyrtar ose te autorizuar, te pales luftuse te njohur nderkombetarisht (apo ne rastin konkret nga Kosova, Shqiperia etj.) kane te drejte te bejne thirrje publike per ndihme ushtarake -natyrisht pa u thirre ne fene dhe Zotin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 16-10-2013 më 21:26

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528

"...Nese nuk e keni verrejt, ai kerkon NDIHME vullnetare ne TRUPA, ne NJEREZ, per te LUFTUAR, jo parimisht per me VRA, por per ta mund nje system shtetnore qe eshte represal ndaj popullit, pikerisht ndaj popullit te vet....."
    Analize alla habibi

Futja per Korene veriore.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po ti qe e ke kuptuar se çdeshte te thoshte, me thuaj si po reagon e çfare vendimi ke marr?
    Ky mjekrroshi qe zemra i rreh harapçe, kerkoka "ndihme" pale, por qe perpara ndihmes ka ndermarre nje nisme shume guximtare, po si keshtu
    kur dikush kerkon ndihme, shkon ne lufte!? Apo kekron ndihme per mbrojtje! Pra a ka dallim per ty sulmi dhe ofensiva me mbrojtjen!?
    Pastaj kujt i kerkon ndihme, myslimaneve, besoj shqiptare, por te cilit kellep te atij sunit o shiit..., por mgjs e veshtire per tu kuptuar kjo!
    Ti qe kupton "INTENCJONIN" e atij kopukut, djalit qe thua ti, pa na e shtro pakez...
    Po nuk i shker...het familja atij dhe te gjithe jevgjitostanit qe shkojne per te luftuar nje lufte qe gjithfare mund te jete, por jo kurre nje
    kauz per shqiptaret dhe Shqiperine!!!?
    Keto pyetje jane jashta kontekstit dhe sherbejn per justifikime te qendrimit tend personal........nuk e prekin thelbin e ceshtjes, pikerisht pra, nuk lufton per nje kauze shqiptare, dhe as qe imagjinohet nje argument ne kete senz !!!
    Per te ta bere me lehte mundohu ta gjejsh kete pergjigj:

Pse bashkesia nderkombetare nuk i ndihmon assadit por i ndihmon popullit sirian ???, anashkaloje faktin se ai "djaloshi" eshte shqiptare dhe fole shqip....

Problemi i jot nuk eshte kerkesa e atij djalit, se ate do ta kishe kuptuar (kthehu tek shembulli i Norces), por pse eshte SHQIPTARE....ketu shkaktohet dilemma....

Ky djaloshi, qe qeni ja shker...ft ku ti kete...., pse nuk mendon per vend te vet, por shkon si mish per top per " sistemet shteterore" sipas fjaleve te tua,
    qe paska shtypur popullin e tij, por jo popull shqiptar, e kujt po i rruhet or KRAP!!!?P??
    Pse mos shkoje ???, ne rradhet e rebeleve sirian ka me siguri edhe amerikan, gjerman, suedez......etj., eshte nje lufte GUERRILE, nese e ke kuptuar luften e UCK-se, atehere je i afte ta kuptosh edhe kete lufte.....kuptohet, po qe se i len mbanesh "vesveset" kishtare e merresh vetem me faktet. Justifikimet FETARE ne kete aspekt jane ceshtje morali. Nje luftetare DOEMOS te kete nje motiv.....dikush e ka parane, dikush e ka thjeshte ne gjak (traume, shih sa vullnetare te huaj luftuan ne krah te UCK-se pa motive fetare ose ekonomike), dikush e kerkon "parajsen"........por kjo nuk e delegjitimon nevojen per MBROJTJE te popullit sirian, nuk e deligjitimon kerkesen per ndihme sic e ben ai djaloshi.

Ose ndryshe, po te kish dale ai djali ne ekran me nje kerkese pa motive fetare, do te ishe "me dakore" `???

Pra mos hajde e na shit mend, ti dhe kush si ti kane lajthit nga mend e kokes..., por kontribuoni per vendin tuaj e jo per popujt e jevgjitostanit.........
    Une nuk kam ardhe te te shes mend, kam ardhe te kontriboj PIKERISHT per popullin tim, duke ja u shpaluar PIKERISHT juve motivet primitive qe i mshehni pas maskave te ndryshme sic eshte kjo teme ketu. Pra, nese BINDSHEM mund te me argumentosh, se ai djali e ka GABIM ate qe ben, pra, me argumente, atehere do te jeme i gatshem ta kerkoj ate fijen e SINQERITETIT ne qendrimin tend. Deri me tash ASNJERI ketu nuk ka qene i sinqerte, vetemse ka mbajt nje pozite gjitheperfshirese....

Turp per ke eshte shqiptar te shkoje vullnetar per dhe te huaj!..
    Ceshtje individuale.....i kupton trupat e rep. se shqiperise qe sherbejn per NATON ne vende te ndryshme te dynjase, e kete djalin nuk e kupton ???..........qe ne te dy rastet sherbehet per kauze joshqiptare, dhe ne te dy rastet e LEGJITIMUAR.....apo nuk eshte lufta e rebelleve sirian legjitime ???........natyrisht se eshte, mospajtueshmeria e frontit kunder assadit ndermjet veti eshte ceshtje tjeter, aman, lufta eshte e legjitimuar, bile nga vet OKB-ja nepermjet te rezolutes te fundit.

Ti shoki jem, nese don me fole, atehere fol me fakte nga truri.....barku nuk eshte kompetent sa truri per kesisoj pune.

Kaq, fal Zotit shqiptari nuk esht i marr dhe kohet kane ndryshuar..., nuk bahet ma nizam me lan kockat neper shkretetira!
    Ceshtje individuale kjo......pikerisht e kunderta e kesaj aman eshte subjekti i kesaj teme !!!, pra, permbaju temes !

Nje pyetje per ju qe kuptoni ate djalosh shume te çuditeshem;
    Po juve per ke ju djeg ne kete konflikt qe as na duhet hiç e palla ma pak akoma na ha per te!?
    Kujt po i begenis prej jush, kush del fitimtare nga kjo perleshje, Irani o Arabia Saudite..., jane fjale sinonime per ne shqiptaret,
    Mu.ti me ka.ken, pra pse po e luani? E thote fjale urt; " lere e mos e ngit, se vjen ere pastaj"!
    Ne aspektin fetare sma nin palla, ne aspektin ekonomik do ish me mire te fitoje arabia saudike, ose amerika (si ta don qejfi ti).

Une nuk e kuptoj ate djaloshin, une e kuptoj natyren e asaj qe qendron pas ate djaloshin......edhe per mua do te kish qene me mire mos te kish dale ai SHQIPTARI aty ne ate clip, se do te kisha kursyer shume kohe me ju shoke te nderuar ketu ne forum.

Po te kisha qene mysliman, raste si keto, do te me kishin lekundor jo pak besimin..., pasi shoh qe nuk flitet per interesat kombetare
    por per ato te "vellezerve harap" por te sojit qe per nga zelli jane me te ligjt...
    Muslimani DOEMOS e legjitimon vdekjen e vet, vrasjen e tjetrit, dhe kete EKSKLUZIVIKISHT nepermjet te mesimeve fetare. Kjo eshte ceshjtje civilizimi. Koha moderne njeh regullativa te ndryshme si per shmangjen e nje konflikti paraprakisht, rrjedhojene nje konflikti te hapur, trajtimin e njeriut gjate nje konflikti, pas nje konflikti etj......nese LUFTA eshte a priori e denueshme, rrjedhimisht gjithecka qe ka te beje me luften eshte e denueshme. Kjo aman nuk do me thene se nuk ka LUFTE !!!, a ka LUFTE ???.......atehere ka edhe pasoja te llojeve te ndryshme, mbi te cilat njeriu gjate pervojes se hidhur qe ka mesuar me kohen ka gjete nje doremarje me to. Nje musliman ka rregullativa qe ja meson feja e vet, te cilat ne shkalle te larte jane te perputhshme me regullativen bashkkohore qe i njeh bota e civilizuar.

Clidhje ka pra shkalla e BESIMIT me kete ???, nese ka LUFTE, nuk ka nevoje per me u hamend me nivelin e besimit tend personal.....paradoksi eshte se paqja edhe arrihet dhe sigurohet vetem me LUFTE.....

hajde se nuk na duhet fare kush fiton, alawitet te mbeshtetur nga shiitet ose sunitet..., SHQIPERIA KETU NUK KA HISE!
    Juve ja keni ngene te vertiteni neper forum..., por per te tretur ushqimin.
    Absolut e sakte.....pra, pse mireni me ate djaloshin ???, thuaja kete atij qe e ka sjelle kete teme ne forum, thuaju moderatoreve pse tolerojn kesisoj temash per me kultivuar shqiptaret urrejtje ndermjet veti.....

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Krahasim nonsens...

1. Thirrja e Caritas per t'i ndihmuar viktimat e katastrofes dhe luftes nuk ka asnje lidhje me thirrjen e personave privat per lufte me arme ne emer te fese dhe zotit.
    2. UNO eshte organizate nderkombetare, e cila parimisht ka te drejte te nderhyje ne cdo lufte. Natyrisht jo duke u thirre ne emer te fese dhe zotit!
    3. SHBA-te jane shtet dhe parimisht kane te drejte te furnizojne cdo regjim apo shtet me armatim, perderisa ju permbahen siperfaqesisht disa rregullave formale. Per cdo shtet, edhe per SHBA, shpesh eshte e mjaftueshme mosnjohja e pushtetit te deritanishem ose njohja e opozites apo armiqeve te brendshem te pushtetit, per te ndihmuar edhe me arme. Natyrisht qe kjo opozite duhet te kete nen kontrollin e saj se paku nje pjese te vogel te territorit. Perndryshe, edhe nderhyrja e SHBA-se pa perfillur asnje rregull dhe sidomos duke u thirrur nekskluzivisht apo kryesisht ne fene dhe zotin do te ishte jolegjitime.

Personi privat qe ju ben thirrje shqipetareve per lufte me arme ne emer te nje feje dhe zotit, varesisht nga rasti, sipas ligjeve ne fuqi mund te konsiderohet dhe trajtohet si terrorist.
    Edhe ashtu eshte e ndaluar thirrja publike per lufte (permes Youtube , ne rruge, xhami apo kudo tjeter) nga persona privat, te paautorizuar apo qe nuk jane pale e njohur ne nje konflikt te armatosur. Vetem personat zyrtar ose te autorizuar, te pales luftuse te njohur nderkombetarisht (apo ne rastin konkret nga Kosova, Shqiperia etj.) kane te drejte te bejne thirrje publike per ndihme ushtarake -natyrisht pa u thirre ne fene dhe Zotin.
    Shoku anti,

Prap je ne shkalle te larte inkonsekuent !!!

Krahasimi eshte aboslut i sakte, ngase ai djali e MERR te drejten me bere thirje (shko e ndale ti..a ???)......ashtu sic ben uno, bla bla bla....

Problemi i jot eshte, se ne rastin e nje kerkese ZYRTARE (shih ku e tematizova kete ne shkrimin tim), je i AFTE ti ose kushedo tjeter ta KUPTOJE, e kete te djaloshit NUK E KUPTONI.....edhe pse rezistenca e rebeleve sirian eshte LEGJITIME, edhe pse bota e civilizuar, nder ta parimisht AMERIKA, me dergimin e armeve tregon VULLNET se e perkrah ate rezistence (nuk i jep legjitimitet formal, per arsye se russia dhe china e bllokojne cdo tentim te tille)....

Kjo qe ben djaloshi eshte thjeshte nje "prodhim" anesore i situates reale qe kushtezohet natyrisht nga vet natyra e luftes.....eshte e kuptimte se assadi do te beje CKAMOS per me fituar....ashtu si pala tjeter ben CKAMOS per me fituar.....kjo forma e kerkeses per NDIHME eshte nje nga ajo "CKAMOS" per me bere, me fituar.

Mjafton ti kthehesh natyres se rezistences shqiptare ne kosove, per me e kuptuar kete qe ndodh ne siri per me i perceptuar gjerat sakte....qe te dija palet i kane qendrimet legjitime, njera i ka zyrtare e tjetra jozyrtare....

Ne kete forum katastrofal nuk eshte problemi ketu tek kjo qe diskutojme ne tash, por tek lufta kunder islamit te shqiptareve.....e kupton kete ???....................kesisoj video ku behet thirje per ne XHIHAD ka me dhjetra e ndoshta edhe me mijera, e askujt nuk ju krujt me i sjelle ketu.....por kjo e ketij shqiptarit u soll..........ne austri DIHEN ME NUMER xhihadistet qe kane ik per ne siri me luftuar, edhe te tille qe jane austrian autokton, rrace gjermane.....askush nuk i akuzon........vetemse keshillohen sherbimet sekrete ti mbajen ne shenjester qe kur te kthehen mos te behen faktore rreziku per shoqerine austriake, lufta thjeshte traumatizon, dhe nuk eshte islami rreziku, por islami i tyre individual qe ata e kane ne shpirt per ta gjete balancin e brendshem te tyre per me jetuar......thjeshte per me jetuar deri ne frymen e fundit.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga unreal Lexo Postimin
    Analize alla habibi

Futja per Korene veriore.
    Kur ne rezistencen tone kunder serbit erdhen qindra vullnetare nga krejt kendet e botes te erdhi mire ???, kete te drejte e kane krejt njerezit mbi rruzull qe kane nevoje !, nese ti nuk e kupton, nuk prish aman HIC pune....thuaj burr he burr i dheut, thuaj: une nuk dua qe shqiptaret te kene interesse tjera ne jeten e tyre, vetem se per vendin e tyre, mundesisht vetem per nahijen e tyre, mundesisht vetem per shtepine e tyre, mundsisht vetem per kater murrnajat e tyre, mundesisht vetem per ato dy pllame toke qe ja shkelin kembet.....

Sic e sheh aman, ka shqiptare qe ju interesson edhe siria, aq shume, saqe jane te gatshem te shkojne atje dhe te lane jeten e tyre.....ska nevoje me e kuptuar kete, thjeshte, KESHTU ESHTE !!!

Pra, nese ke me fole dicka, atehere fol......aman, te kete edhe ndonje senz.....sa per Nuh Musen....une jam shume rehat....

tungi
    albanish by nature

Faqja 7 prej 16 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •