Close
Faqja 5 prej 16 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 158

Për: Shqiptari nga Kosova që lufton në Siri bën thirrje për xhihad

E para, "librat e shenjte" jane ne kundershtim me njera tjetren, pra rrjedhin kontradita nga nejra me tjeter (e.g. bibla me kuranin dhe hadithet). Prandaj edhe ka konflikt ne doktrinen e feve te ndryshme. Nje nejri qe thot se nuk mundet te kundershtohen edhe tallen kontraditat nuk njeh ligjin me te thjeshte te llogjikes qe nuk lejohen kontradita. Por me shume se kaq, e gjithe kultura e ngritur Perendimore eshte e bazur ne idene e lirise se shprehimit. Dhe nje njeri qe i quan funderrina ata qe praktikojne kete te drejte eshte thjesht mbetje e Anadollit ne Shqiperi. Por me shume se kaq, bibla dhe kurani jane nga librat me te ligte ne bote. Aty behen gjenocide, masakra, tortura, grabitje toke, vrasje kalamajsh, vrasje e njerezve per budalliqe e shume tetjera. Te mbrosh keto pislleqe i thone te jesh moster. Por s'ka mbaruar, keto plera te botes jane te huaja per Shqipetaret dhe Europianet. KEto jane te Cifutve dhe te Arabve te lashte. Asnje nga keto profete apo protagonist jane Shqipetare apo Europian. Keshtu qe ti do qe jo vetem ti imponosh popullit tone keto plera te huaja Arabe dhe Cifute por do qe Shqiptari mos te ket te drejte te kundershtoje keto plera. Edhe pastaj na jep mendje per intelektin

Nga doli ky lloj llumi ne rracen time?

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin

Per shembull, sic eshte rasti i disa pseudointelektualeve, pseudodijetereve... te cilet, me idiotesine e tyre, marrin guximin te tallen me Librat e Shenjte (Biblen, Kur'anin...) : Keta tipa, per shembull, per mua jane shtresa me e peshtire e nje populli, funderrina pertej funderrinave, qelbanike pertej qelbanikeve, idiote prej gishtave te kembes e deri ne maje te krese... etj. etj.

*
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Kush jane ata pseudointelektual e pseudododijetare qe tallen (duke keqperdorur?) me Biblen e Kuranin, e ke fjalen per kleriket dhe teologet apo jo, se nuk te kuptova qarte? se une sdi ndonje jashte ketyre profileve pakten ne trojet shqiptare qe jane tallur, ndryshe nga kleriket e teolog por edhe praktikuseve te feve (qofte ndonje gazetar e shkrimtar) qe shfaqin urretje nderfetare, kombetare por edhe vlerave sociale njerezore dhe evropiane. E marrim shembull Shefqet Krasniqi qe me titull eshte Prof.Dr se sa gafa ka shkaktuar duke filluar nga e njollosja e Nene Terezes e deri ato me gjera imtesira si p.sh te festosh ditelindjen eshte haram, apo vitin e ri...ose te votosh per parti caktuar eshte haram prej zoti etj etj. Po ti degjosh dhe zbatosh fjalet e ketij hoxhes ka mundesi te perfundosh ne ndonje semundje depresive per shkak izolimit nga jeta sociale e shoqerore dhe mund te perfundosh si ky xhihadist ketu ne video.
    E mos flasim per klerika tjere te thjeshte, eshte edhe me skandal, para lufte nuk ke pasur shanse qe nje shqiptare ta urrejne figurat kombetare nga Skenderbeu e deri te Gjergj Fishta, vetem pse nuk kane qene musliman dhe kjo vjen si pasoje e ketyre hoxhallareve (qe sigurisht jane nje pakice shume e vogel) qe meditojne neper xhamia apo faqe internetesh qe kane synim te na kthejne ne kohen mesjetare me ligjet dhe zakonet e asaj kohe.
    S'eshte dashur te reagosh/replikosh nese nuk e ke pare veten ne fotografi, gjgjs nese s'ke qene i prekur drejteperdrejte nga ai pohim.

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    E para, "librat e shenjte" jane ne kundershtim me njera tjetren, pra rrjedhin kontradita nga nejra me tjeter (e.g. bibla me kuranin dhe hadithet). Prandaj edhe ka konflikt ne doktrinen e feve te ndryshme. Nje nejri qe thot se nuk mundet te kundershtohen edhe tallen kontraditat nuk njeh ligjin me te thjeshte te llogjikes qe nuk lejohen kontradita. Por me shume se kaq, e gjithe kultura e ngritur Perendimore eshte e bazur ne idene e lirise se shprehimit. Dhe nje njeri qe i quan funderrina ata qe praktikojne kete te drejte eshte thjesht mbetje e Anadollit ne Shqiperi. Por me shume se kaq, bibla dhe kurani jane nga librat me te ligte ne bote. Aty behen gjenocide, masakra, tortura, grabitje toke, vrasje kalamajsh, vrasje e njerezve per budalliqe e shume tetjera. Te mbrosh keto pislleqe i thone te jesh moster. Por s'ka mbaruar, keto plera te botes jane te huaja per Shqipetaret dhe Europianet. KEto jane te Cifutve dhe te Arabve te lashte. Asnje nga keto profete apo protagonist jane Shqipetare apo Europian. Keshtu qe ti do qe jo vetem ti imponosh popullit tone keto plera te huaja Arabe dhe Cifute por do qe Shqiptari mos te ket te drejte te kundershtoje keto plera. Edhe pastaj na jep mendje per intelektin

Nga doli ky lloj llumi ne rracen time?
    Kush foli per kontraditat ndermjet njeres dhe tjetres?
    Sa dhjetevjecare e ke studjuar ti keto (per ta mesuar ndonjeren nga fete lypsen se paku 10 vite, e tek pastaj mundesh ta thosh ndonje fjale rreth saj)?
    Cfare lidhje ka dogma fetare me burimin (Librin e shenjte)?

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    ne fakt ta kishte marre mendjen shkenca..dhe halli si do shpetoje nga bombat..dhe u ngaterrove..pika qe ste bie..te ka mbete ora tek katundari..shyqyr qe nuk me the UDB-ash pasi ju nga kosova kur nuk keni cka thoni menjehere do e perdorni kete term..duket ta shkon mallin tend..
    Nese je i ri aq me keq ,zakonisht tipat si ty qe i njoh me injorance e maskilizem te theksuar jane pleq me nga dy-tre dhembe ne goje qe mezi kane mbajt familjen me buke por qe jane krenar per "burrerin" e tyre (lexo superioritetin e te qenit mashkull), ...seriozisht me befasove ..te jesh i ri dhe te mendosh ende si nje plak injorant e arrogant ..skam koment ...kryesorja je burre .kjo ka rendesi!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

dreq o pune..kur nuk ke koment mbylle..a e kupton se te duhen vite te vish ne kemben time..ti nuk je e afte te me sfidosh mua moj debile me ato 4 klaset e tua te bera bodrumeve ..je e afte vetem ne fjalor te piset , fjalor qe ja kalon edhe fjalorit te piset te meshkujve..dhe i thua vetes nene..kur mendoj se ti je e para ajo qe do i edukoje ata dy femije them mjer ata dy femije ke kan nene e mjer ai burre qe te rri ne krah..durohet nje femer si ti qe sdi gje tjeter veq te ofendoje poshte e perpjete forumeve..sinqerisht dyshoj ne ate qe je femer kur shoh kete sjelljen tende..

kur e di qe jam burre mos u mat me mua..hapi juaj eshte deri tek 30% i shoqerise..per kaq pak luftoni ju..nuk eshte faji im qe zoti te ka lindur femer..por edhe me keq nuk eshte faji ime qe te ka derguar kaq debile..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 15-10-2013 më 08:30
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....kush mendon qe e ka mire ky"njeri"atehere,lereni forumin,mos humbni kohe,shkoni e bini shehida se po ju pret"qafir"bashar el asad,heeh.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    ....kush mendon qe e ka mire ky"njeri"atehere,lereni forumin,mos humbni kohe,shkoni e bini shehida se po ju pret"qafir"bashar el asad,heeh.

.........martirizmi eshte nje nder arritjet me te vlefshme/shenjta te nje individi te devotshem (nga aspekti fetare)....

Pra, trego.....pse e ka keq, apo mire ???, nuk te ngushtojm te argumentosh nga doktrina islame, argumento me ate te kishes qe i perket.....qe mos te lodhesh shume....ndoshta na del ndryshe llogaria e punes se martirizmit.....vajhalli nese na del NJEJTE.....si atehere do te argumentosh ti qendrimin tend ???, apo te kam keqkuptuar, se ti nuk ke probleme me njerez qe thirrin per martirizem duke llogarit mbi shpinen e drejtesises ???

Na trego, e ka mire ki djali apo jo, nga pikepamja jote, duke ju referuar argumenteve te kishes qe ajo i ka per martirizmin.

Mua nuk me pengon se japin njerezit mendimet e tyre ne lidhej me kete thirjen e ketij djalit, merzi e kam kur del nje dele e krishtit te kritikoje me nje fryme jashtzakonisht "hipokrite". Parashtrohet pyetja, a e kini me vetedije kete qe beni, a e kini sport, a e kini detyre, apo thjeshte jeni aq dibidusa, saqe nuk e hetoni kur ja mshoni vetvetes turrinjve ???

Ose ndryse, TI si dele e krishtit, mund te kritikosh dhe argumentosh duke u bazuar ne doktrinen e fese tende, qe ajo kritika te kete BINDSHEM dhe ARSYESHEM vlere argumenti.

Ose edhe me thjeshte (se jeni teper te trash): ti mund te kritikosh, duke mesuar TE KUNDERTEN e asaj qe kerkon ai djali, natyrisht aman nga doktrina e kishes tende. Mund ta besh kete, ka kisha jote nje doktrine te tille qe do ti kundervihej kesaj kerkese te ketij djalit ???...........ngase INTENCIONI i jot pse shkruan ketu ka te beje me "balancin" e vlerave krishterim vs. islam, DOEMOS secila fjale e jotja duhet ta gjeje pikerisht ate hotspotin e kauzes qe ta pasqyroje ketu para neve, qe BINDSHEM neve si klientele qe duhet me zgjedhe, te kemi mundesine te zgjedhim PRO ose CONTRA, dhe qe keshtu te arrihet qellimi i jot final, qe shqiptaret te jene te krishtere, e jo musliman......error ???, u lodhe ???

tung
    albanish by nature

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Shqiptaret e kane tradite "xhihadizmin".
    Ka qene cfare ka qene, ne nje kohe, ka qene njefare Petro Marko, me plot shoke, i cili ka marre pjese ne "xhihad" ne Spanje, kunder diktatorit Franko. Ky tipi ("xhihadist") madje dhe ka shkruar nje liber, "Hasta la vista" (pa "baby").
    Eshte interesante qe askush deri me sot nuk e ka akuzuar kete Markon e Petros...
    Ndoshta nuk ka qene "in" asaj kohe per te bere zenzacione. Ndoshta per mungese gazetarucësh, sic i kemi sot apo, kushedi per cfare...

*
    Shiko si flet nje shqiptar i vertete!
    Kjo po qe eshte PROVE!
    Shiptari ka qene gjithmone "zhihadist"!
    O te kripsha trute..., gjithmone nese i ke

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Po pse ka me gjithe mend njerez qe mendojne keshtu dhe flasin shqip?!
    o ka ndonje virus kompiutri im dhe deformon fjalet ............... !
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

*

Une gjithnje kam menduar se moderratoret merren me mirembajtjen e forumit dhe se ableshave nuk iu kruhet leshi e as nuk kapen per b***et e dikujt pa qene e nevojshme.

*
    klipp&klar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    dreq o pune..kur nuk ke koment mbylle..a e kupton se te duhen vite te vish ne kemben time..ti nuk je e afte te me sfidosh mua moj debile me ato 4 klaset e tua te bera bodrumeve ..je e afte vetem ne fjalor te piset , fjalor qe ja kalon edhe fjalorit te piset te meshkujve..dhe i thua vetes nene..kur mendoj se ti je e para ajo qe do i edukoje ata dy femije them mjer ata dy femije ke kan nene e mjer ai burre qe te rri ne krah..durohet nje femer si ti qe sdi gje tjeter veq te ofendoje poshte e perpjete forumeve..sinqerisht dyshoj ne ate qe je femer kur shoh kete sjelljen tende..

kur e di qe jam burre mos u mat me mua..hapi juaj eshte deri tek 30% i shoqerise..per kaq pak luftoni ju..nuk eshte faji im qe zoti te ka lindur femer..por edhe me keq nuk eshte faji ime qe te ka derguar kaq debile..
    Malesor burri pse po rren o burre malesie ,mos i korit mustaqet ,kurre ne jete nuk perdori fjalor banal (te piset),as ne jeten e perditshme e as ne forum !
    Nuk eshte per tu cuditur ky maskilizmi yt ,kete karakteristik te perbashket e kane meshkujt musliman ,pasi perballe meshkujve qafira e ndiejne veten bukurreca ..kane nevoje dikund tjeter ta shprehin !
    Une ndihem mire qe jam femer (ndonese ti si musliman smund t besosh ) por sme behet vone cka mendojne maloket musliman DESHTAK ...ose te shprehem me mire ,personifikim i deshtimit !

Faqja 5 prej 16 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •