Close
Faqja 34 prej 39 FillimFillim ... 243233343536 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 382
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pėr: Pėrkufizimi i "zotit"?

Nje psikolog suedez e perkufizon Zotin si nje imagjinate qe egziston vecse ne trurin e njeriut dhe asnje njeri nuk e imagjinon ne menyre identike me tjetrin. Pra sa njerez aq edhe Zoter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 27-09-2013 mė 12:41
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    Po ik or tr.ap mos na bej estrade! Kur nuk e di nje gje mos fol!

P1. Po qe se Caligula e shkrepi pushken ne drejtim te Tiberius athere Caligula vrau Tiberius.
    P2. Po qe se Caligula ishte 1000km larg Tiberius kur Tiberius vdiq atehere Caligula nuk e vrau tiberius.

Tani do te na thuash se keto (P1 dhe P2) nuk mundet te jene te dyja te verteta? Kush eshte e gabuar P1 apo P2? Po me lodh me keto! Kur nuk di mos fol me konfidence por pyet te mesosh!
    Prap e ke gabim, ERROR!!! edhe pse ne kohen e Caligules nuk kishte pushke, hajt se po e zeme se jane personazhe bashkekohor me ata emra:
    Te dyja mund te jene verteta, gjithsesi, por nuk jane konsekuente dhe te ndervarura.
    Caligula ose e ka vrare Tiberiusin ose nuk e ka vrare, nuk mune te jene te dyja te verteta njekohesisht.
    vetem nese....deshiron t'i japesh probabilitetin e vertetesise te dyjave, keshtu qe:
    Po qe se Caligula e shkrepi pushken ne drejtim te Tiberius atehere Caligula vrau Tiberius. alias (nese Zoti i Bibles dhe Kuranit ekziston kafshet jane krijuar ashtu siē jane) dhe
    Po qe se Caligula ishte 1000km larg Tiberius kur Tiberius vdiq atehere Caligula nuk e vrau tiberius. alias (nese teoria e Darvinit eshte e vertete atehere kafshet nuk jane krijuar ashtu siē jane).
    Kete deshe ta thuash?
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri hof se pari zoti i Kuranit nuk eshte i njejte me Perendine e Bibles. 2. Zoti i Kuranit nuk ka te njejten natyre me Perendine e Bibles. 3. Cka lejon zoti i Kuranit, Perendia qe predikohet ne Bibel nuk e lejon. 4. Zoti i Kuranit kerkon adhurim, madje edhe ne menyre te dhunshme ndersa Perendia i Bibles nuk kerkon adhurim te dhunshem, por dashuri nga krijesat e Tij. Zoti i Kuranit kerkon ndryshim te krejt shoqerise dhe ligjeve te shtetit, Perendia i Bibles kerkon ndryshim te zemres.

Une do e ha nje banane, edhe pse kemi nje paraardhes te perbashket. Lol

Une nuk jam ne metro edhe pse nganjehere e perdore metron, por shumicen e kohes e ngas veturen. Ti ku je si je si po kalon.
    Momentalisht jam ne shpi.
    Nuk mund te obzervohet evolucioni i qenieve, p.sh. nga nje peshk ne nje pule. Ju nuk dini cka jeni duke 'besuar', ju jeni duke 'besuar' se peshku del ne toke, i nderron krejt organet, i heq buzet e ben kaqepin (per kete nuk keni prova po te kishit do te ishte ndryshe). Kur nuk ke prova shkencore atehere kjo eshte besim. Pra evolucioni eshte besim. Nese do i thoshit nje nxenesit 11 vjecar se kjo ka ndodhur ai nuk do t'i besonte, por njehere i beni lavazh nuk ia spjegoni teorine ne teresi po ia pshtjellni krejt duke e shtypur cdo kritike. Per kete ju thoni se keto jane 'cikle te mbyllura'. Pra po flisni per gjera qe nuk mund te vrojtohen por ne te njejten kohe po thoni se evolucioni ne disa specie eshte 'cikel i mbyllur'. Asnje i krishtere nuk del te thote se krishterimi eshte shkence, krejt thojne se eshte besim, por te krishteret mund te thone se Krijimi eshte argument shkencor. Sado qe ta mohosh cdo gje ne kete bote shihet qe eshte e dizajnuar. Tani keta mundohen me disa teori e thone 'jo valla kjo apo ajo nuk eshte e dizajnuar ne menyre inteligjente' sikur ai Riēard Doukins. Dhe ato pretendime bien shume lehte poshte nga dijetaret dhe shkencetaret e krishtere.

Te krishteret e pranojne se krishterimi eshte besim, fe, por edhe ju duhet ta pranoni se ateizmi eshte fe nese deshironi te jeni te sinqerte. Duhet besim qe te besosh se Jezusi eshte Ringjallur nga vdekja, pasi nuk mund te ofrohen argumente per te cilat shkencetaret thone se do te ishin shkencore. Por per te krishterin kjo nuk eshte e veshtire te besohet pasi ai tashme pranon ekzistencen e Perendise dhe Krijimit + ka deshmitare qe i kane shkruajtur Ungjijte + profeci.

Santa Klaus ku jeton, a jeton ne Polin e Veriut, po te jetonte atje njerezit do ta vrojtonin. Jezusin p.sh. e vrojtuan shume njerez, ata madje e vrojtuan edhe Ringjalljen e Tij por sipas jush 'ato jane montazhime, mashtrime, te njerezve jo inteligjente'.

Ofroma nje argument qe nje cifut sot ne shek 20 ka gjase ta 'shpike' nje perendi qe vihet ne kryq, apo qe vritet me revole, apo qe vritet nga njerezit ne cfaredo menyre (nese ateizmi eshte i vertete atehere Jezusi qenka vetem nje perendi i shpikur). Pretendimi i Bibles mund te spjegohet vetem nese vertete ka ndodhur ashtu.

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nje psikolog suedez e perkufizon Zotin si nje imagjinate qe egziston vecse ne trurin e njeriut dhe asnje njeri nuk e imagjinon ne menyre identike me tjetrin. Pra sa njerez aq edhe Zoter.
    Suedezet shumojne njerezimin me mendje..., pasi qe ēiftet e homove nuk e bejne dot natyralisht!
    Njihet boterisht per imagjinatat qe kane ne mendjet e tyre, gusto qe kane influencuar pothuaj tere Evropen...
    Ky psikollogu, qe nuk eshte teolog, na hedh nje hamendje si kjo, por per ruajtjen e rraces skandinave ēfare mendimesh ka,
    importimin e meshkujve nga Afro-Azia !? Por kete katastrofe nuk e imagjinon dot ai psikollogu, e pra mundohet te shpjegoje
    ATE QE DOT TRURI I NJERIUT NUK E KONCEPTON DOT, PASI QE AJO DIJE NUK I VJEN NGA VETJA!!!
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Cka jeni kapur per suedezet e per gjermanet e per anglezet?! A gjithmone do te jemi rober te popujve te tjere dhe filozofive te tyre?! Nese keta deshirojne te besojne se jane pasardhes te kafsheve per t'u liruar nga ndergjegja dhe per te justifikuar nje jete ne mekate seksuale dhe pa kurrfare pergjegjesie per familjen, nenen, babin, femiun qe nena e linde dhe e rrite me gjithe ato sakrifica, keta jane te lire te veprojne ashtu ne nuk kemi asgje kunder tyre, por ne nuk duhet te jemi rober te ketyre, ne duhet te vendosim per vetveten t'i jemi besnik Krijuesit. Perendia vjen se pari, pastaj vjen Suedia qe deshiron te shtoje popullsine me cifte homoseksuale. Ndoshta keta do ta zbulojne se si te ndertohet nje femi ne te ardhmen dhe do te behen homoseksuale krejt.

LOL! Gabim!? Une kur studiova histori Ramke ne universitet edhe na flisnin per luften (teknologjine/taktike/strategji) asnjehere nuk na thane se Romaket nuk kishin pushke! Une vrisja mendjen kur nje nga profesoret na shpjegonte taktika me shpata e pila ne klase. Thoja une: po pse keshtu kur keta kishin pushke Pse gjithnje luftonin me arme te ftohta? Tani falemnderit qe ma the ti se per ndryshe nuk kishte kuptim historia dhe gjithe ajo dituri per historine e Europes ishte kot per mua

Une zgjodha emra/nick names Romak se nuk dua te perdor emra Krishter apo Mysliman. Keta emra duhet ti bojkotojme se jane te huaj (dhe te imponuar) per Europianet. Dhe kur zgjodha 'Caligula' (nick name) thash po zgjedh edhe Tiberius e ti ve ne karakter. Por kurre nuk ma merrte mendja se do thonte njeri "nuk kishin pushke ne kohen e Romes." LOL

Edhe qe ta dish ti, po qe se une po flisja per pushke ne kohen e Romes atehere P1 eshte automatikisht e vertete! Konditionalet me antecedent jo te vertete jane automatikisht te vertete. E.g. kjo eshte automatikisht e vertete: po qe se gomari hipen ne fik une jam president i Shqiperise!

Kur jane te verteta domethene se une mundet ti perdor ne cdo argument, pike! Une nuk thash "Caligula vrau Tiberius" dhe "Caligula nuk vrau Tiberius". Shikoe mire se ca thashe une! P1 dhe P2 nuk jane keto qe thua ti! Nuk ka te bej gje fare me probabilitet! Po qe se jane te verteta kaq duhet! Po qe se ti beson se 1 dhe 2 origjinalet nuk jane te verteta me thuaj pse. Po qe se jane une i perdor ku te dua me rregullat e llogjiles, se llogjika eshte salva veritate (e ruan te verteten). Dhe po qe se perdor premises te verteta konkluzioni eshte domosdoshmerisht i vertete po qe se ndiqen rregullat e llogjikes! Tani me thuaj, nuk pranon premises apo i perdora rregullat gabim?

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    Prap e ke gabim, ERROR!!! edhe pse ne kohen e Caligules nuk kishte pushke, hajt se po e zeme se jane personazhe bashkekohor me ata emra:
    Te dyja mund te jene verteta, gjithsesi, por nuk jane konsekuente dhe te ndervarura.
    Caligula ose e ka vrare Tiberiusin ose nuk e ka vrare, nuk mune te jene te dyja te verteta njekohesisht.
    vetem nese....deshiron t'i japesh probabilitetin e vertetesise te dyjave, keshtu qe:
    Po qe se Caligula e shkrepi pushken ne drejtim te Tiberius atehere Caligula vrau Tiberius. alias (nese Zoti i Bibles dhe Kuranit ekziston kafshet jane krijuar ashtu siē jane) dhe
    Po qe se Caligula ishte 1000km larg Tiberius kur Tiberius vdiq atehere Caligula nuk e vrau tiberius. alias (nese teoria e Darvinit eshte e vertete atehere kafshet nuk jane krijuar ashtu siē jane).
    Kete deshe ta thuash?
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Argumenti punon si per zotin e bibles ashtu dhe te kuranit se krijimin e njerzimit e kane te perbashket ne koncept.

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zoteri hof se pari zoti i Kuranit nuk eshte i njejte me Perendine e Bibles. 2. Zoti i Kuranit nuk ka te njejten natyre me Perendine e Bibles. 3. Cka lejon zoti i Kuranit, Perendia qe predikohet ne Bibel nuk e lejon. 4. Zoti i Kuranit kerkon adhurim, madje edhe ne menyre te dhunshme ndersa Perendia i Bibles nuk kerkon adhurim te dhunshem, por dashuri nga krijesat e Tij. Zoti i Kuranit kerkon ndryshim te krejt shoqerise dhe ligjeve te shtetit, Perendia i Bibles kerkon ndryshim te zemres.

Une do e ha nje banane, edhe pse kemi nje paraardhes te perbashket. Lol

Une nuk jam ne metro edhe pse nganjehere e perdore metron, por shumicen e kohes e ngas veturen. Ti ku je si je si po kalon.
    Momentalisht jam ne shpi.
    Nuk mund te obzervohet evolucioni i qenieve, p.sh. nga nje peshk ne nje pule. Ju nuk dini cka jeni duke 'besuar', ju jeni duke 'besuar' se peshku del ne toke, i nderron krejt organet, i heq buzet e ben kaqepin (per kete nuk keni prova po te kishit do te ishte ndryshe). Kur nuk ke prova shkencore atehere kjo eshte besim. Pra evolucioni eshte besim. Nese do i thoshit nje nxenesit 11 vjecar se kjo ka ndodhur ai nuk do t'i besonte, por njehere i beni lavazh nuk ia spjegoni teorine ne teresi po ia pshtjellni krejt duke e shtypur cdo kritike. Per kete ju thoni se keto jane 'cikle te mbyllura'. Pra po flisni per gjera qe nuk mund te vrojtohen por ne te njejten kohe po thoni se evolucioni ne disa specie eshte 'cikel i mbyllur'. Asnje i krishtere nuk del te thote se krishterimi eshte shkence, krejt thojne se eshte besim, por te krishteret mund te thone se Krijimi eshte argument shkencor. Sado qe ta mohosh cdo gje ne kete bote shihet qe eshte e dizajnuar. Tani keta mundohen me disa teori e thone 'jo valla kjo apo ajo nuk eshte e dizajnuar ne menyre inteligjente' sikur ai Riēard Doukins. Dhe ato pretendime bien shume lehte poshte nga dijetaret dhe shkencetaret e krishtere.

Te krishteret e pranojne se krishterimi eshte besim, fe, por edhe ju duhet ta pranoni se ateizmi eshte fe nese deshironi te jeni te sinqerte. Duhet besim qe te besosh se Jezusi eshte Ringjallur nga vdekja, pasi nuk mund te ofrohen argumente per te cilat shkencetaret thone se do te ishin shkencore. Por per te krishterin kjo nuk eshte e veshtire te besohet pasi ai tashme pranon ekzistencen e Perendise dhe Krijimit + ka deshmitare qe i kane shkruajtur Ungjijte + profeci.

Santa Klaus ku jeton, a jeton ne Polin e Veriut, po te jetonte atje njerezit do ta vrojtonin. Jezusin p.sh. e vrojtuan shume njerez, ata madje e vrojtuan edhe Ringjalljen e Tij por sipas jush 'ato jane montazhime, mashtrime, te njerezve jo inteligjente'.

Ofroma nje argument qe nje cifut sot ne shek 20 ka gjase ta 'shpike' nje perendi qe vihet ne kryq, apo qe vritet me revole, apo qe vritet nga njerezit ne cfaredo menyre (nese ateizmi eshte i vertete atehere Jezusi qenka vetem nje perendi i shpikur). Pretendimi i Bibles mund te spjegohet vetem nese vertete ka ndodhur ashtu.
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Megithse kisha deshire te te kethej pergjigje hof, nuk kisha mundesi me pare pasi ngjarjet ndodhen ashtu. Gjithsesi, po te kem mundesi do shkruaj edhepse nuk e shof tashme relevante pjesemarrjen time ketu. Gjithsesi, ne lidhje me trekeneshin sferik, referohu tek manifoldet
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

9. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Scion pėr postimin:

hof (27-09-2013)

Po hajde e hajde! Mos shko se behet forumi i merzitshem Pak njerez intelektual ka ketu.

Trekendeshit sipas definicionit kane tre kende. Gjerat e rrumbullakta sipas definicionit nuk kane kende. Pra kontradita eshte analitike dhe e pavarur nga bota e jashtme. Kjo gje nuk mundet te ndodhi ne c'fare do lloj gjeometrie se 0 nuk eshte e barabarte me 3, ne c'fare do lloj gjeometrie. Une nuk i kam studiur mepare manifoldet por i kame studiuar pak hapsirat e perthyera. Tani me sa di une, po qe se hapsira mundet te perthyet mjafte ne metode discontinuous mundet ta besh nje objekt qe ishte trekendesh ne hapsire Euklidiane rrethor ne kete hapsiren tjeter. Por keto dy hapsirat jane kontradiktore se kane aksioma te ndryshme qe nuk perputhen. Pra mundet te jete vetem njera ose tjetra por jo te dyja. Prandaj nuk undet ta konsiderosh objektin te jete si tek njera tek tjetra se dalin kontradita. Nuk mundet t'ja japesh te dyja karakteristikat, o njeren o tjetren. Keto jane ose rrethore ose trekendesh por jo te dyja. Kete nuk e lejon kuptimi i fjaleve dhe fizika nuk mundet ti theyj keto rregulla, ashtu sic fizika nuk mundet te na thoje se 1=9 (mbase quantum mechanics e thyen llogjiken).

Po qe se iken e fitova une debatin, si mundet ta lejoshe kete gje? Keshtu qe hajde pergjigju

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Megithse kisha deshire te te kethej pergjigje hof, nuk kisha mundesi me pare pasi ngjarjet ndodhen ashtu. Gjithsesi, po te kem mundesi do shkruaj edhepse nuk e shof tashme relevante pjesemarrjen time ketu. Gjithsesi, ne lidhje me trekeneshin sferik, referohu tek manifoldet

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Suedezet shumojne njerezimin me mendje..., pasi qe ēiftet e homove nuk e bejne dot natyralisht!
    Njihet boterisht per imagjinatat qe kane ne mendjet e tyre, gusto qe kane influencuar pothuaj tere Evropen...
    Ky psikollogu, qe nuk eshte teolog, na hedh nje hamendje si kjo, por per ruajtjen e rraces skandinave ēfare mendimesh ka,
    importimin e meshkujve nga Afro-Azia !? Por kete katastrofe nuk e imagjinon dot ai psikollogu, e pra mundohet te shpjegoje
    ATE QE DOT TRURI I NJERIUT NUK E KONCEPTON DOT, PASI QE AJO DIJE NUK I VJEN NGA VETJA!!!
    Pse, mendon qe suedezet jane homo?!Jo mer , jo.Ketu respektohet secila qenje njerezore.Sigurisht se nuk ka as sistem e as shoqeri te persosur, por liria e te menduarit dhe te shprehurit eshte e shtrenjet.Une e ceka se cfaret ka thene ai,dhe asnje njeri nuk e ka kercenuar.Ky eshte docent dhe quhet Pehr Granqvist.

http://scholar.google.se/citations?u...5iwAAAAJ&hl=sv
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 34 prej 39 FillimFillim ... 243233343536 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •