Close
Faqja 35 prej 39 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 382

Pėr: Pėrkufizimi i "zotit"?

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    LOL! Gabim!? Une kur studiova histori Ramke ne universitet edhe na flisnin per luften (teknologjine/taktike/strategji) asnjehere nuk na thane se Romaket nuk kishin pushke! Une vrisja mendjen kur nje nga profesoret na shpjegonte taktika me shpata e pila ne klase. Thoja une: po pse keshtu kur keta kishin pushke Pse gjithnje luftonin me arme te ftohta? Tani falemnderit qe ma the ti se per ndryshe nuk kishte kuptim historia dhe gjithe ajo dituri per historine e Europes ishte kot per mua

Une zgjodha emra/nick names Romak se nuk dua te perdor emra Krishter apo Mysliman. Keta emra duhet ti bojkotojme se jane te huaj (dhe te imponuar) per Europianet. Dhe kur zgjodha 'Caligula' (nick name) thash po zgjedh edhe Tiberius e ti ve ne karakter. Por kurre nuk ma merrte mendja se do thonte njeri "nuk kishin pushke ne kohen e Romes." LOL

Edhe qe ta dish ti, po qe se une po flisja per pushke ne kohen e Romes atehere P1 eshte automatikisht e vertete! Konditionalet me antecedent jo te vertete jane automatikisht te vertete. E.g. kjo eshte automatikisht e vertete: po qe se gomari hipen ne fik une jam president i Shqiperise!

Kur jane te verteta domethene se une mundet ti perdor ne cdo argument, pike! Une nuk thash "Caligula vrau Tiberius" dhe "Caligula nuk vrau Tiberius". Shikoe mire se ca thashe une! P1 dhe P2 nuk jane keto qe thua ti! Nuk ka te bej gje fare me probabilitet! Po qe se jane te verteta kaq duhet! Po qe se ti beson se 1 dhe 2 origjinalet nuk jane te verteta me thuaj pse. Po qe se jane une i perdor ku te dua me rregullat e llogjiles, se llogjika eshte salva veritate (e ruan te verteten). Dhe po qe se perdor premises te verteta konkluzioni eshte domosdoshmerisht i vertete po qe se ndiqen rregullat e llogjikes! Tani me thuaj, nuk pranon premises apo i perdora rregullat gabim?
    je shume i dobet, kete mund ta verej ēdokush...nuk po kam me vullnet te debatoj me ty...hajt me te mira.
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

LOL kur jepja mesim llogjike ne universitet me tha profesorja "Disa studente nuk to ta kuptojne, c'fare do te besh ti. Ka disa studente qe nuk kuptojne as modus ponens." Por une e mora si egzagjerim der sa te takova ty Une te shpjegova rregullat e llogikes qe i sollen folozofet me te mire te botes per me shume se 2000 vjete (deri tek Frege) e ti me thua: je shume i dobet.
    E vetmja gje qe mundet te them eshte se e kuptoj shume mire pse je fetar. Shendet.

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    je shume i dobet, kete mund ta verej ēdokush...nuk po kam me vullnet te debatoj me ty...hajt me te mira.
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Pse, mendon qe suedezet jane homo?!Jo mer , jo.Ketu respektohet secila qenje njerezore.Sigurisht se nuk ka as sistem e as shoqeri te persosur, por liria e te menduarit dhe te shprehurit eshte e shtrenjet.Une e ceka se cfaret ka thene ai,dhe asnje njeri nuk e ka kercenuar.Ky eshte docent dhe quhet Pehr Granqvist.

http://scholar.google.se/citations?u...5iwAAAAJ&hl=sv
    Liria e fjales ne perendim dhe lindje eshte vetem per ateistet dhe njerezit qe e sulmojne besimin krishter. Liri te fjales po, por jo manipulim sepse manipulimi nuk i sherben askujt. Mund te shkruash dhjetera libra kunder besimit krishter dhe llogaritet si liri e fjales behesh milioner posa ta permendesh besimin krishter, nese nje i krishter shkruan nje liber kunder feve si islami apo ateizmit dhe evolucionit ai konsiderohet islamofob dhe fanatik fetar. Ku ka liri te fjales kur satanizohesh qe ne fillim, madje edhe nga mediat te cilat do te duhej te ishin neutrale sa i perket ceshtjes se besimit.

Nese e sheh nje pikture cka thua ti a thua se kjo pikture eshte vetem rastesi apo thua se ka nje piktor qe e ka pikturuar? Ty e mua nuk na nevojitet ta gjejme piktorin qe te besojme se dikush vertete e ka pikturuar ate pikture. Te jesh ateist eshte sikur nje peshk te mohoje ekzistencen e ujit. Eshte qendrim jo logjik qe ne start. Qe mendon se ky suedezi e di me mire vetem pse eshte suedez atehere kjo eshte kontradikte logjike pasi cdo njeri ne bote mund te jete gabim.

LOL kur jepja mesim llogjike ne universitet me tha profesorja "Disa studente nuk to ta kuptojne, c'fare do te besh ti. Ka disa studente qe nuk kuptojne as modus ponens." Por une e mora si egzagjerim der sa te takova ty Une te shpjegova rregullat e llogikes qe i sollen folozofet me te mire te botes per me shume se 2000 vjete (deri tek Frege) e ti me thua: je shume i dobet.
    E vetmja gje qe mundet te them eshte se e kuptoj shume mire pse je fetar. Shendet.
    ik bre mos shit mend ketu...dil nga virtualiteti...ti je ose ke qene profesor i ēfaredo lende qofte aq sa jam une Obama...rritu ore se si me duket mua ti nuk ke as 16 vjeq...
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

Do te vem bast (me sa me shume para) qe une kam qene ndihmes mesues ne universitet? Takohemi dhe shikojme dokumentat zyrtare te punes dhe te njoh edhe me profesoret. Betohu ne emer te Allahut dhe Muhamedit qe do paguash po qe se fitoj une. Put your money where your mouth is!

Ti nuk ke as edukaten bazike akademike. Ti nuk ke deshiren dhe mendjen e hapur per te mesuar. C'do njeri mundet ta kuptoje kete nga komentet e tua! E tregove veten se nuk kupton dot llogjiken bazike dhe kur ta shpjegojne ose nuk e pranon se do te fitosh argumentin edhe kur eshte komplet e dukur qe humbe! Kjo lloj mashtrimi te vetes edhe te te tjereve te ben njeri qesharak dhe immature. Keshtu qe ti as si 16 vjec nuk ngjan! Po qe se do ishe 16 do ishe alabak! Me thuaj nje vend ku une kam shfaqur krim kundra diturise te si keto te tuat! Pastaj shikoe moshen!

Te mos pranosh rregullat e llogjikes qe i gjen ne c'do lloj libri te llogjikes eshte kulmi i injorances. Llogjika eshte baza e diturise qe shume e marrin for granted. Ti nuk ke as bazen e pastaj na nxjerr mberkullira!

Citim Postuar mė parė nga optimus.prime Lexo Postimin
    ik bre mos shit mend ketu...dil nga virtualiteti...ti je ose ke qene profesor i ēfaredo lende qofte aq sa jam une Obama...rritu ore se si me duket mua ti nuk ke as 16 vjeq...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 28-09-2013 mė 17:25
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Kush po i ndalon Krishteret te shkruajne kunder ateizmit apo Islamit? Sa libra jane shkruar kundra ateizmit? Po kuptohet kur nje njeri mbron pseudo-shkence do te tallet sido te jete ndac ateist e ndac Krishter! Me shumicen e shoqerise te Krishtere po qe se ke problem me shoqerine ik e merru me bashke-fetaret e tu, por mos na thuaj se krishteret nuk kane liri fjale se kjo eshte qesharake!

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Liria e fjales ne perendim dhe lindje eshte vetem per ateistet dhe njerezit qe e sulmojne besimin krishter. Liri te fjales po, por jo manipulim sepse manipulimi nuk i sherben askujt. Mund te shkruash dhjetera libra kunder besimit krishter dhe llogaritet si liri e fjales behesh milioner posa ta permendesh besimin krishter, nese nje i krishter shkruan nje liber kunder feve si islami apo ateizmit dhe evolucionit ai konsiderohet islamofob dhe fanatik fetar. Ku ka liri te fjales kur satanizohesh qe ne fillim, madje edhe nga mediat te cilat do te duhej te ishin neutrale sa i perket ceshtjes se besimit.

Nese e sheh nje pikture cka thua ti a thua se kjo pikture eshte vetem rastesi apo thua se ka nje piktor qe e ka pikturuar? Ty e mua nuk na nevojitet ta gjejme piktorin qe te besojme se dikush vertete e ka pikturuar ate pikture. Te jesh ateist eshte sikur nje peshk te mohoje ekzistencen e ujit. Eshte qendrim jo logjik qe ne start. Qe mendon se ky suedezi e di me mire vetem pse eshte suedez atehere kjo eshte kontradikte logjike pasi cdo njeri ne bote mund te jete gabim.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Kush po i ndalon Krishteret te shkruajne kunder ateizmit apo Islamit? Sa libra jane shkruar kundra ateizmit? Po kuptohet kur nje njeri mbron pseudo-shkence do te tallet sido te jete ndac ateist e ndac Krishter! Me shumicen e shoqerise te Krishtere po qe se ke problem me shoqerine ik e merru me bashke-fetaret e tu, por mos na thuaj se krishteret nuk kane liri fjale se kjo eshte qesharake!
    Shiqo propaganden e ateisteve ne Youtube. Kjo eshte shperlarje e trurit, te krishteret kane te drejte ta quajne kete shperlarje te trurit. Keta ateiste thone se te gjithe zoterat pagane kane lindur me 25 dhjetor, por keta nuk e kane lexuar Biblen e ta kuptojne se askund ne Bibel nuk permendet se Jezusi ka lindur me 25 dhjetor (pra kaq shume jane te informuar per Biblen). Te pretendosh se 8 zotera pagane ditelindjen e kane me 25 dhjetor duhet te jesh budalla e keta budallenje sot qesin edhe dokumentare. Pra si mund te debatosh per besimin krishter me njerez qe nuk kane njohuri per besimin krishter?! Nese mendon se kjo vetem se eshte ateiste dhe amerikane dhe i din te gjitha gjerat dhe gjithmone ka te drejte atehere jeni gabim, por njerezit e mencur nuk punojne me mentalitet skllavi, qe eshte amerikane apo arabe apo turke e gjermane hiq ska rendesi, kur thote gjera te pa verteta do te quhet asgje tjeter perpos 'genjeshtare'.

Liri te fjales ka, por nuk eshte e prezantuar ne media ne menyre neutrale, te gjitha mediat pothuajse ia mbajne anen ateisteve, po flas ne USA.

As nuk e pash fare por kjo donte te bente nje vidjo dhe e beri. Kjo eshte liri fjale. Kush po ja heq kete te drejte krishtereve? Krishteret si gjithe te tjeret kane liri fjale.

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Shiqo propaganden e ateisteve ne Youtube. Kjo eshte shperlarje e trurit, te krishteret kane te drejte ta quajne kete shperlarje te trurit. Keta ateiste thone se te gjithe zoterat pagane kane lindur me 25 dhjetor, por keta nuk e kane lexuar Biblen e ta kuptojne se askund ne Bibel nuk permendet se Jezusi ka lindur me 25 dhjetor (pra kaq shume jane te informuar per Biblen). Te pretendosh se 8 zotera pagane ditelindjen e kane me 25 dhjetor duhet te jesh budalla e keta budallenje sot qesin edhe dokumentare. Pra si mund te debatosh per besimin krishter me njerez qe nuk kane njohuri per besimin krishter?! Nese mendon se kjo vetem se eshte ateiste dhe amerikane dhe i din te gjitha gjerat dhe gjithmone ka te drejte atehere jeni gabim, por njerezit e mencur nuk punojne me mentalitet skllavi, qe eshte amerikane apo arabe apo turke e gjermane hiq ska rendesi, kur thote gjera te pa verteta do te quhet asgje tjeter perpos 'genjeshtare'.

Liri te fjales ka, por nuk eshte e prezantuar ne media ne menyre neutrale, te gjitha mediat pothuajse ia mbajne anen ateisteve, po flas ne USA.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

As nuk e pash fare por kjo donte te bente nje vidjo dhe e beri. Kjo eshte liri fjale. Kush po ja heq kete te drejte krishtereve? Krishteret si gjithe te tjeret kane liri fjale.
    Te krishteret nuk marrin as 10% te respektit nga ateistet ne krahasim se sa i respektojne te krishteret ateistet. Shiqoje vella, eshte mire te informohesh se cka thone njerezit por gjithashtu eshte mire te kuptohet nese keta po thone te verteten. Pastaj mos te flasim per evolucionin ku nuk mund te provohet nga ateistet por perseri ateistet insistojne ta quajne ate 'teori shkencore' dhe t'i quajne injorante dhe fanatike fetare njerezit qe thone se eshte e pamundur qe peshku te shndrrohet ne pule. Kjo nuk eshte 'evolucion' por lirisht duhet te quhet 'teoria e shndrrimit nga nje kafshe ne nje kafshe tjeter'. Besohet se ka ndodhur keshtu pa asnje fosil te gjetur qe do te tregonte nje forme te ndermjetme. Hajde te mesojme genjeshtra per inati te myslimaneve e per inati te Vatikanit. Hajde pastaj debato me keta njerez...

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Hof, eshte e kote sepse nje besimtar ka besimin si pozicion themelor. Besimi nuk kerkon prova, thjeshte eshte nje deshire dhe bindje personale.
    Nuk mund te Provosh nje Negativ, ashtu sic nuk mund te provosh mosekzistencen e Kuajve fluturues, Santas, Zeusit etj. Por sot bota ka mjete me te mira qe te pakten arrijne te provojne kunder bestytnite, mitet, dhe besimet e kota. Si vazhdim i kesaj, edhe sikur te provohet nje zot, 99,99999999999999999999 (Ne fuqine -34) nuk do jete zoti i bibles por komplet nje zot tjeter, mbase zoti i Spinozes, i ashtuquajturi Zoti i Harmonise, Bukurise, dhe Ligjeve Fizike, ose nje Zot Impotent i agnostikeve, ose me shume gjase asnje nga keta.

Fakte:

- Bota nuk eshte 6000 vite e vjeter.
    - Bota dhe Universi nuk u krijuan ne 7 dite, sic pretendohet.
    - Universi nuk u krijua nga asgjeja (Creatio Ex-Nihilo) ne kuptimin klasik te saj.
    - Njeriu nuk eshte qendra/qellimi i krijimit

etj.

Te 4 keto pozitive hedhin poshte 4-ciperisht pretendimet e fetareve, dhe i klasifikojne si deshira dhe mite.
    Une mendoj, qe vete zhvillimi i shkences perfundimisht do i japi goditjen e fundit fatale religjioneve dhe kotesive. Me gjase, ne 10 vjecarin e ardhshem do kemi nje tablo te plote mbi pyetjen "Perse dicka ekziston, ne vend te asgjese!".
    Ne Bibel nuk thuhet qe bota ka 6000-vjet por pak me shume...
    Bota u krijua vertete ne 6 dite e jo ne shtate...
    Ti thua qe nuk u krijua nga asgjeja, pa he na e thuaj ti se nga u krijua, mos nga delirimi ateist ?!
    Njeriu po te mos ishte qendra e krijimit, nuk do te ishte gjithēka nen dispozicjon te tij...
    Por nuk do shume per tu kuptuar qe ti i ke idete e qarta!
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Faqja 35 prej 39 FillimFillim ... 253334353637 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •