Postuar mė parė nga
Nuh Musa
mirdita o shoq,
Une shkruaj ne gegnishten truallsore, per nje arsye te vetme, ashtu kam qejf (te shprehi nje veti "shqiptari").
Mua koncepti i fese islame me eshte i qarte, dhe u thellesova ne thelbin per mos e sterholluar pa lidhje muhabetin, ngase nuk ish qellimi aty, por tek shoku im i dashur dhe i respektuar gazmendi, qe te jete kausal ne diskutimin, me thjeshte, ate qe e kerkon nga tjeret duhet ta sqaroj poashtu nga i njejti rrafsh.
Pra, nuk mund assesi muslimani te kushtezohet te argumentoje me "kuran" apo me "referenca islame" (gje qe eshte teper delikate por sic e ceke vet mendimi i fillozofise islame nuk dallon shume nga ato agnostike), dhe ketyre (qe ne shumicen e rasteve jane siperfaqesore, me kete, te dobeta, ngase nuk jemi ne shkollare por njerez te thjesht !!!) te ju kundervyhet me argumente qe qendrojn jashta doktrines kishtare.
Nga kjo rezullton se zoteriu ne fjale nuk e ka per qellim diskutimin e mirefillti, por poshterimin e diskutuesit per te vertetuar vetveten....kjo boje shihet ne secilen replike....pra, eshte pakez edhe detyra jote qe te rregullosh keto pune, se paku te jene "fair"....apo, shoku moderator....
Sa per mendimin tend mbi konceptin e zotit ne fillozofine islame, ku e sheh se me korrigjove ???....ne sasine e fjalive ???....pra, ne kuantitetin e shkrimit ????
Une shkruajta shume thjesht, Allahu ekziston, sepse eshte "deshire" e tij, apo quaje "vullnet" i tij (natyrisht se edhe kjo nuk e pershkruan qenjen e tij, ngase vet fjala "ekzistec" nenkupton nje fillim, kurse cka ka fillim ka edhe mbarim, andej me te "perafert" ne pershkrimin mund te jemi me fjalen "deshire", Ai pra eshte, sepse eshte vet deshire e tij, Allahu eshte "nje", shih suren ihlas )....dhe gjith kjo kuptohet ne "dimenzionin" ne te cilin ai qendron, dhe ai eshte per ne "transcendent".....pra, pak a shum une me dy fjale e thash ate, per te cilen ti harxhove disa fjali.....bile edhe kjo eshte e tepruar, ngase edhe aftesite e te kuptuari tone kane kufijt, ai i Hawkingut eshte disa "metra" me larg se ai i gazmendit, por ne pergjithesi, kufiri patjeter eshte prezent, qe do me thene, se ndoshta univerzi nuk ka kufi, por te menduarit mbi te ka....ne kete kontekst eshte interesante se edhe ne "dimenzionin" e Allahut te kuptuarit do te ket "kufi", pasiqe je i mendimit se e njeh "islamin" me mire se une, atehere te le teje te me sqarosh deri KU eshte "kufiri" ne dimenzionin tjeter....pergjigjen e ke bile edhe ne kuran edhe ne bibel.
tung
Krijoni Kontakt