Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 58
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Për: Kisha Orthodhokse: Denoncojmë terrorin policor ndaj besimtarëve orthodhoksë në P

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Ilia, perderisa me dy vendime gjykate je i paligjshem, AB ABSURDO kembengul ne paligjshmerine tende duke provokuar incidente. Nuk zgjidhen gjerat keshtu sic e keni nisur juve AB IRATO. Ka nevoje per dialog dhe mirekuptim. Duhet te jeni shembull i dialogut dhe tolerances. Une duhet te marr shembull prej priftit Permetit meqe eshte njeri i fjales dhe frymes se Perendise. Cfare shembulli me jep ai mua?
    Po te kishte braktisur Kishen do te te kishte dhene shembull negativ, ti me thua 2 vendime gjykate.. Une po te them po Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit te Pronave ish-Pronareve, si te duket ty, nuk eshte pjese e qeverisjes dhe e shtetit, bile shume profesionale dhe kompetente
    Duaje te afermin tend si veten

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22

Për: Denoncim publik për klimën e terrorit ndaj Komunitetit Orthodhoks në Përmet

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    E kuptoj shume mire indinjaten e besimtareve ortodoks shqiptare dhe sinqeritetin e tyre, ashtu sic kuptoj dhe konjukturat greke qe duan t'a perdorin kete ngjarje per qellime shoviniste ne dem te integritetit dhe sovranitetit shteteror te Repuplikes se Shqiperise.

Mos valle policet shkuan dhe terrorizuan besimtaret ne Kishe? Me thoni mua, mos valle ju perzuri kush prej kishe?

Persa i perket pallatit te kultures, duhet te respektojme ligjet, duke pasur parasysh qe jetojme ne nje vend demokratik me te drejte ankimimi dhe apelimi. Mos mbaj meshe aty ku ligjerisht je i paligjshem. Behu i ligjshem dhe pastaj pretendo qe ligji te mbroje.
    Cfare kujton se ishte ajo qe ngjau ne 16 gusht 2013, per te cilin do te shkruaje historia e atij populli ne shekuj, a nuk eshte perzienie me dhune nga Kisha?

Kisha Orthodhokse nuk ka se cfare te deshmoje ligjit, pasi eshte entiteti me i lashte ligjor ne token e Arberit. Ato kisha e manastire shekullore, dhe ata besimtare orthodhokse, jane me te lashte se shteti 100 vjecar shqiptar, jane me te lashte se gjithe komunitetet e traditat e tjera fetare te vendit sot.

Persa i perket pallatit te kultures, duhet te respektojme ligjet, duke pasur parasysh qe jetojme ne nje vend demokratik me te drejte ankimimi dhe apelimi. Mos mbaj meshe aty ku ligjerisht je i paligjshem. Behu i ligjshem dhe pastaj pretendo qe ligji te mbroje.
    Kur sulmon Kishen Orthodhokse ne nje qytet si Permeti, mos kujto se je duke provokuar vetem permetaret apo vetem Kishen Orthodhokse. Je duke provokuar gjithe boten e Krishtere dhe orthodhokset bejne ligjin ne bote per pushtet, si ne Lindje edhe ne Perendim. Prandaj mos provoko orthodhokset dhe mos prek Kishen se do te ndizni nje zjarr qe nuk do ta shuani dot, e ne te cilin do te digjeni te gjithe brenda.

Hera e fundit qe Bashkim Gazidede sulmoi Kishen ne 1996, nje vit me vone Shqiperia u gdhi ne flake. Dhe Bashkim Gazidede vajti u fshe ne vrimen e miut ne Turqi e Iran per 10 vjet.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 26-09-2013 më 15:02

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Kisha Orthodhokse: Denoncojmë terrorin policor ndaj besimtarëve orthodhoksë në P

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Po te kishte braktisur Kishen do te te kishte dhene shembull negativ, ti me thua 2 vendime gjykate.. Une po te them po Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit te Pronave ish-Pronareve, si te duket ty, nuk eshte pjese e qeverisjes dhe e shtetit, bile shume profesionale dhe kompetente
    Dmth nje prift i cili sillet si huligan, qe shkon dhe i qepet rojeve nga prapa, shtyn dhe shtyhet si femije, qenka shembulli qe duhet te marrim neve te rinjte, prej njeriut me petk fetar?!

Ai duhet te jap kurajo dhe te nxise per dialog te paqshem, dhe jo te behet iniciator dhe shtytes per te krijuar incidente dhe per te mos respektuar ligjin.

Une i perkas besimit musliman por duke qene se kisha kuriozitet kam marre pjese disa here ne mesha ashtu sic kane ardhur shume shoke te krishtere ne xhami. Cfare me ka bere pershtypje?

Rastesisht ne Shkoder,diku viti 2000 Don Angelo Massafra; qytetare dhe besimtare respektojeni ligjin, duajeni shtetin sepse eshte vullneti juaj, paguani DRITAT DHE UJIN (ne ate kohe ishte herezi ne Shkoder dicka e tille), duajeni te afermin pa dallim feje, respektoni prinderit...Falni..Falni...Falni
    Dhe kuptohet qe nga nje fjalim i tille njeriu ndjen ate aureolen e paqes dhe tolerances. Pse nuk arrin dot ky prifti i Permetit te jete konform me ligjin ne menyre qe te mos i neperkembet as dinjiteti i tij dhe as i besimtareve???

Une nuk pretendoj prej atij kulture dhe diapazon religjoz ne kuptimin e mirefillte te fjales por si bari i mire duhet te kujdeset qe as vete dhe as delet e tij te mos autorizojne paligjshmerine por ti hapin rruge dialogut dhe tolerances duke perdorur rruget demokratile te apelimit..
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar Maska e Doni-88
    Anëtarësuar
    09-02-2013
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    248

Për: Denoncim publik për klimën e terrorit ndaj Komunitetit Orthodhoks në Përmet

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cfare kujton se ishte ajo qe ngjau ne 16 gusht 2013, per te cilin do te shkruaje historia e atij populli ne shekuj, a nuk eshte perzienie me dhune nga Kisha?

Kisha Orthodhokse nuk ka se cfare te deshmoje ligjit, pasi eshte entiteti me i lashte ligjor ne token e Arberit. Ato kisha e manastire shekullore, dhe ata besimtare orthodhokse, jane me te lashte se shteti 100 vjecar shqiptar, jane me te lashte se gjithe komunitetet e traditat e tjera fetare te vendit sot.

Kur sulmon Kishen Orthodhokse ne nje qytet si Permeti, mos kujto se je duke provokuar vetem permetaret apo vetem Kishen Orthodhokse. Je duke provokuar gjithe boten e Krishtere dhe orthodhokset bejne ligjin ne bote per pushtet, si ne lindje edhe ne Perendim. Prandaj mos provoko orthodhokset dhe mos prek Kishen se do te ndizni nje zjarr qe nuk do ta shuani dot, e ne te cilin do te digjeni te gjithe brenda.

Hera e fundit qe Bashkim Gazidede sulmoi Kishen ne 1996, nje vit me vone Shqiperia u gdhi ne flake. Dhe Bashkim Gazidede vajti u fshe ne vrimen e miut ne Turqi e Iran per 10 vjet.

Albo
    O Albo djali kush provokon kishen dhe ortodoksine se nuk e kuptoj?! Sepse si gjitha instutitucionet tjera fetare dhe jofetare edhe Kisha ortodokse nuk eshte imune dhe as permbi ligjeve dhe vendimeve te gjykatave Shqiptare, pse therret per revolte kur duheshte te therrasesh per qetesi sepse nuk te ka hije ne fund te fundit plus qe je administrator dhe posteri me i vjeter i forumit....DHE KUPTO QE ASKUSH NUK E SULMON KISHEN ORTODOKSE PERPOS JANULLATOSIT QE JA FUT NE MENDJE KETE GJE.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    Kjo nuk eshte teme e shtypit te dites te pakten ne Shqiperi spo merret me njeri me budallaliqe te tilla.Ngelet duke hap tema koti nuk shifet me me sy ky forum vl.
    Ne nje vend ku qytetaret e thjeshte qe zgjedhin te luten e praktikojne besimin e tyre ne paqe, e gjejne veten te rrethuar nga police e ushtare te armatosur deri ne dhemb, duhet te jete tema e shtypit jo vetem ne Shqiperi por ne mbare boten. Por mediat e shtypi shqiptar jane te gjithe njerez te shitur e te kontrolluar nga SHISH, dhe bashkepuntori i Bashkim Gazidedes eshte sot drejtues i SHISH.

Turpi nuk eshte i mediave, turpi eshte i te gjitheve ju qe e quani veten shqiptare, e quani veten qytetare te lire te atij vendi, e nuk denonconi strukturat e shtetit per keto shkelje flagrante te te drejtave te njeriut. Dhe ne injorancen tuaj nuk e kuptoni se me heshtjen e injorimin tuaj, jeni duke i ndjelle kokes tuaj dhe vendit nje fatkeqesi akoma me te madhe.

Albo

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069

Ca jan kto pallavra qe na tregoni more se po e beni qimen tra.Kisha dhe xhamia ne Shqiperi ka me shume se cduhen kurse nxenesit po e bejne shkollen me turne se nuk ka klasa.E keqja e pushtetit eshte se u ka hapur me shume hapsira se cduhet besimeve fetare kur besimtare qe praktikojne fene ne Shqiperi jane nje numer shume i vogel njerezish.Vertet qe ka nje diskriminim per kishat dhe xhamiat por eshte diskriminim pozitiv dhe po u bihet ne qafe shumices duke na care koken me kto muhabete leshi jo po na sulmojne e ku ta di une.Zbatoni ligjin si gjithe te tjeret qe u jane bere me gjith mend padrejtesi por nuk kane as leket as pushtetin e kishes ta ngrene zerin dhe mas na lodhni veshet shume se asnje spo ju vjen nga prapa me gjithe leket e shumta qe po hidhni sa andej ketej.Ky rasti i Permetit edhe nje budall e kupton qe eshte sajuar nga shovinistet grek por po rrahin ujin ne hava se mbi koke do dhe po u bien te gjitha padrejtsite qe u kane bere Shqiptareve.Mbi koke do u bien dhe atyre qe e kane shitur veten te greku per nje burse shkolle nje vize apo ca leke si pension.Ketu do lahen te gjitha.Perendia nuk eshte mace
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar shitesi për postimin:

Meriamun (27-09-2013)

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Vari leshet !!! Vazhdimi i kesaj ceshtjeje, i ngjan nje propagande mjerane , ku rezultati duhet do e mos , te jete qe gjasme ortodokset persekutohen ne shqiperi .

Albo edhe ti Ilia spiro , mjaft me , me keto budalaliqe , se shqiptaret nuk han bare , edhe provokime kaq te renda , prej 2 individeve si puna juaj , do gjejne perigjen e merituar .

Une personalisht , jam bindur se ju jeni percares edhe dashakeqes te kombit Shqiptar .

Gjithsesi , vazhdoni bjerini juve edhe 20,000 minoritaret e tjere grek te shqiperise ( 0,87 % ) , se aq jeni sipas censusit .

Duke e pare nga kjo prespektive , ju ka kapur paniku , sepse minoritet grek ka aq sa eshte edhe minoriteti maqedonas .

OWNED BIG TIME ! ..... bye

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Kur sulmon Kishen Orthodhokse ne nje qytet si Permeti, mos kujto se je duke provokuar vetem permetaret apo vetem Kishen Orthodhokse. Je duke provokuar gjithe boten e Krishtere dhe orthodhokset bejne ligjin ne bote per pushtet, si ne Lindje edhe ne Perendim. Prandaj mos provoko orthodhokset dhe mos prek Kishen se do te ndizni nje zjarr qe nuk do ta shuani dot, e ne te cilin do te digjeni te gjithe brenda.

Hera e fundit qe Bashkim Gazidede sulmoi Kishen ne 1996, nje vit me vone Shqiperia u gdhi ne flake.

Albo
    Kjo eshte nje akuze e drejtperdrejt qe ti po i ben kishes ortodokse se gjoja ajo ka sajuar ngjarjet e 97 ne Shqiperi.
    Ti nuk qenke vetem armik i Shqiptareve por me sa duket edhe i kishes ortodokse meqense ben propagande kunder saj.
    Te vetmit qe nuk ke share deri tani ne kete forum jane greket.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    Kjo eshte nje akuze e drejtperdrejt qe ti po i ben kishes ortodokse se gjoja ajo ka sajuar ngjarjet e 97 ne Shqiperi.
    Ti nuk qenke vetem armik i Shqiptareve por me sa duket edhe i kishes ortodokse meqense ben propagande kunder saj.
    Te vetmit qe nuk ke share deri tani ne kete forum jane greket.
    Kuptimi i postimit eshte se Zoti vonon por nuk harron,.Zemerimi i Tij merr me vete te gjithe fajtoret,...nje zgjidhje te vetme ka. Shteti te na ktheje URGJENT, Kishen e Hyrjes se Perendilindeses ne Tempull, perndryshe mjere ai qe bie ne duart e Perendise se Gjalle
    Duaje te afermin tend si veten

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Nuk eshte Kishe ajo ndertese te cilen ju kerkoni. Eshte pallat kulture. Kur te vendoset prej ligjit te ju kthehet, atehere bejeni Kishe. Dhe mos fol me aq siguri ne emer te Perendise sepse nuk eshte e sigurte nese Perendia eshte me ju.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •