Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 58
    dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528

Për: Denoncim publik për klimën e terrorit ndaj Komunitetit Orthodhoks në Përmet

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Leri shoket, eshte Zoti Krisht qe vendos ngjarjet qe do te ndodhin, dhe mekati dhe skandali me Kishen ne Permet eshte kaq i rende sa Zoti nuk ka per ta lene pa ndeshkuar...
    per te lehtesuar pasojat duhet URGJENT qeveria t`i ktheje Kishen e Hyrjes se Perendilindeses ne Tempull, KOASH-it, ndryshe furtuna te papara priten
    Nuk te mjaftojne perrallat me zotin Krisht dhe tash fillon edhe me kercnime.
    C'do te beni ju janullat e veshur me carshafe te zinj?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Për: Denoncim publik për klimën e terrorit ndaj Komunitetit Orthodhoks në Përmet

Leri shoket, eshte Zoti Krisht qe vendos ngjarjet qe do te ndodhin, dhe mekati dhe skandali me Kishen ne Permet eshte kaq i rende sa Zoti nuk ka per ta lene pa ndeshkuar...
    per te lehtesuar pasojat duhet URGJENT qeveria t`i ktheje Kishen e Hyrjes se Perendilindeses ne Tempull, KOASH-it, ndryshe furtuna te papara priten
    ashtu duhet.
    mblidhuni te gjithe greket dhe digjini permetaret. ata jane te gjithe te ardhur, emigrante nga vlora, tepelena, erseka.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,589
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    ashtu duhet.
    mblidhuni te gjithe greket dhe digjini permetaret. ata jane te gjithe te ardhur, emigrante nga vlora, tepelena, erseka.
    Kush eshte nen persekucion dhe kush ankohet,..
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Ha ha ha cfare presioni.Me kujtohet filmi udha e shkronjave me prifterijte qe mallkonin ne kishe stefan bardhin duke shuar qirijte ne kishe

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,589
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga KORCARI 2 Lexo Postimin
    Ha ha ha cfare presioni.Me kujtohet filmi udha e shkronjave me prifterijte qe mallkonin ne kishe stefan bardhin duke shuar qirijte ne kishe
    juve ju ka mbetur ora 100 e ca vjet me pare, filmi qe ka prodhuar enver hoxha per propagande antigreke, me nje histori te paqene, na tregon perralla ketu,
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 28-09-2013 më 15:39

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

juve ju ka mbetur ora 100 e ca vjet me pare
    Me ilumioni juve hiresi qe ta kuptoj frazen " furtuna te papara priten"

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,589
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga KORCARI 2 Lexo Postimin
    Me ilumioni juve hiresi qe ta kuptoj frazen " furtuna te papara priten"
    Ndeshkimi i Zotit Korcar, s`kam se c`te iluminoj se njeri i thjeshte jam, bile shume i thjeshte

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Për: Kisha Orthodhokse: Denoncojmë terrorin policor ndaj besimtarëve orthodhoksë në P

Postuar me pare nga.KORCARI 2.Ha ha ha cfare presioni.Me kujtohet filmi udha e shkronjave me prifterijte qe mallkonin ne kishe stefan bardhin duke shuar qirijte ne kishe
    ahahahahah po keta klerik qe mallkonin Stefan Bardhin çar ishin mos ishin Klerik Grek ahahahahaa,par ilo_Spiro krenohet me keta klerik qe kan origjinen e Anastasit po keta klerik nuk donin lejimin e shkollave Shqipe donin veç gjuhen greke,e kshu po veprojn edhe sot po hapen shkolla greke ne shqiperin e jugut ne nje kohe ne greqi ka vetem nje shkoll shqipe sa per sy e faqe.
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542

Për: Kisha Orthodhokse: Denoncojmë terrorin policor ndaj besimtarëve orthodhoksë në P

KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË

MITROPOLIA E SHENJTË E GJIROKASTRËS

Lagja 11 Janari – Gjirokastër, tel. (00355)84264266, fax. (00355)84263773

- Deklaratë e Përfaqësuesve Arkieratikë të Mitropolisë së Shenjtë të Gjirokastrës

Përfaqësuesit Arkieratikë të të gjitha Periferive Arkieratike të Mitropolisë së Shenjtë të Gjirokastrës të mbledhur sot më 25 Shtator 2013, në veçanti i preokupoi situata e rëndë për Komunitetin Orthodhoks në qytetin e Përmetit.

Pas ndodhive të rënda të datës 16 Gusht 2013, ku përmes dhunës dhe sakrilegjit iu grabit këtij Komuniteti, kisha e Hyrjes së Perëndilindëses në Tempull, që kanë tronditur mbarë opinionin, vazhdon të mbahet ndezur klima e terrorit psikologjik, dhunës dhe frikësimit të besimtarëve. Veçanarisht të Dielën, 22 Shtator 2013, besimtarët Orthodhoksë që ishin duke kryer Liturgjinë Hyjnore e panë veten të rrethuar nga forca të shumta policore, grupe të operacioneve speciale të ardhura nga reparte ku ndodhen të dislokuara dhe me synym pikërisht terrorizimin e besimtarëve.

Një klimë e tillë e nderë konstatohet që nga dita e rishtetëzimit të Kishës në Përmet dhe synon haptazi të thyejë dhe dekurajojë komunitetin e besimtarëve Orthodhoksë nga këmbëngulja për të gjetur të drejtën duke u bërë njëherësh premisë e rrezikshme për bashkëjetesën paqësore aty. Në veçanti shteti është i ekspozuar në këtë rast sepse përveç pengimit të veprimtarisë së lirë shpirtërore po lejon edhe shtypje dhe diskriminim vetëm për arsye të besimit fetar.

Duke denoncuar këtë klimë terrori dhe dhune psikologjike e fizike, edhe një herë tjetër përsërisim këmbënguljen tonë, e cila tanimë gjen edhe mbështetjen e fuqishme të institucioneve Europiane se:

- duhet menjëherë dhe pa asnjë kusht t’i dorëzohet përsëri Kishës, objekti i adhurimit

- të ndalohen lojrat e rrezikshme të frikësimit të Orthodhoksëve

- të dënohen në mënyrë shembullore sakrilegjet, dhuna fizike dhe terrori i ndodhur në 16 Gusht 2013 në Përmet që raste të tilla të mos përsëriten

Përsa kohë do të vazhdojë refuzimi i së drejtës bazë të lirisë së besimit, frekuentimit të vendeve të shenjta sikundër kisha e Hyrjes në Tempull të Perëndilindëse Mari, dhe terrorizmi për të mbyllur gojën ndaj kësaj padrejtësie, Komuniteti Orthodhoks nuk do të rresht së denoncuari me qëllim pikërisht realizimin e të drejtave kushtetuese.

Gjirokastër, më 25 Shtator 2013
    ore nje pyetje kam une pse nuk flitet ndonjehere per ligjshmerine e ketyre kishtareve aty te ajo kisha qe keta pretendojne por akuzohet vetem per dhunen. jo per gje por nese po kerkon dicka qe nuk te takon dhe e kerkon ta mbash ne menyre te paligjshme dhe me force normal qe me force do te ta marin nese nuk pranon ta lirosh me deshire. ata kane uzurpuar pallatin e kultures prej 16 vitesh dhe ne vend qe te japin sqarime dhe te tregojne fakte dhe dokumente se ka qene territor i tyre por flasin ne emer te zotit e te shenjteris te leshit e te preshit dmth. sikur zotin e kane keta eskluzivitet dhe te tjeret bashke me shtetin jane kote dhe zoti nuk i konsideron. mos u jane errur gje syte zoterinj te nderuar nga besimi dhe nga feja dhe nuk po arsyetoni ne menyre te kthjellet dhe po shkoni mbas klerikeve dhe pretendimeve te tyre ne mnyre te verber. ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Kanina .Mir mor keta ortodoks kaq te denje per Ortodoksin shqiptare ,pse nuk ngrehen ne kemb per te rimarr truallin e kishes ne korç qe mbi truallin e kesaj kishe eshte xhamia e cila eshte nder xhamit me te vjetra historikisht ne shqipri ,dhe mundesisht po restaurohet nga vet Turqit,apo klericizmi shovinist Greko maniak e anti shqiptar, nuk duan te berballen me Turqin qe i provokoi edhe me shkelje ajrore me tre avjona luftarak, Ku jan keta militant te Anastasit pse nuk ngrehen kundra kesaj padrejtesie per deri sa ajo xhami dihet historikisht qe ka qen e ndertuar nje kish ortodokse shqiptare e cila u rrenua nga Turqit dhe mbi kete truall u ndertua Xhamia .
    Ndryshuar për herë të fundit nga mitjuk : 28-09-2013 më 17:09
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •