Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 58 prej 58
    i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794

Për: Denoncim publik për klimën e terrorit ndaj Komunitetit Orthodhoks në Përmet

Jasu re ilia,jasu re palikari.................."juve ju ka mbetur ora 100 e ca vjet me pare, filmi qe ka prodhuar enver hoxha per propagande antigreke, me nje histori te paqene, na tregon perralla ketu,"

_ Më 4 dhjetor 1923, në kishën e Shën Gjergjit në Korçë, në mes të një entuziazmi të papërshkruar, Im Zot Noli u fronësua Peshkop i Durrësit, Gorës dhe Shpatit.
    _ Morën fund kështu spekullimet e armiqve që, nën pretekstin se zgjedhja e Nolit peshkop në Amerikë ishte e paligjëshme, sulmonin jo vetëm veprimtarinë fetare të tij, po kryesisht atë politike e patriotike në shërbim të atdheut.

Në vitin 1907 ndodhi një ngjarje jo e zakonëshme që tronditi gjithë shqiptarët e Amerikës. Vdiq djaloshi 21 vjeçar Kristo Dishnica dhe nuk u gjet një prift për të kryer ceremoninë e varrimit. Prifti rus ishte i zënë gjetkë, po ashtu dhe ai sirian, kurse prifti grek që u ftua për këtë rast, refuzoi kategorikisht se shqiptarët kishin filluar të bënin propagandë për një Shqipëri më vete dhe grekët ishin zemëruar tepër. Merret me mend se çfarë shqetësimi, çfarë indinjate dhe keqardhje shkaktoi kjo tek të afërmit e të ndjerit dhe te gjithë shqiptarët e tjerë. Dhe ishte pikërisht kjo ngjarje e hidhur që i bëri shqiptarët e Amerikës të mos rrinin duarkryq, po të merrnin urgjent masa për të zgjidhur çështjen e priftit. Aty për aty u formua një komision dhe u paraqitën disa kanditatura për prift. Kanditaturën e parë e vuri Noli, ndërsa P.N.Luarasi, kur mori vesh që këtë veprim e kishte bërë edhe Noli, e tërhoqi kanditaturtën e tij.
    Kështu, pas shumë përpjekjeve, bisedave e takimeve, sipas rregullave të ngurta kanonike, u arrit që Fan Noli të dorëzohet prift më 8 mars 1908. Pas disa ditësh ai dha meshën e parë në gjuhën shqipe, e theksojmë, në gjuhën shqipe që konsiderohet si e para liturgji në historinë e Kishës Ortodokse Shqiptare që u krijua ato ditë nga shqiptarët e Bostonit.
    Kjo ishte një ngjarje e shënuar historike, një eveniment i madh jo vetëm fetar, po në radhë të parë politik e patriotik që i dha një goditje të fortë Patrikanës së Stambollit dhe kishës greke që, nën pretekstin e fesë, nxitnin e përkrahnin qarqe të caktuara në synimet e tyre shoviniste ndaj vendit tonë.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542

Për: Kisha Orthodhokse: Denoncojmë terrorin policor ndaj besimtarëve orthodhoksë në P

Citim Postuar më parë nga mitjuk Lexo Postimin
    Kanina .Mir mor keta ortodoks kaq te denje per Ortodoksin shqiptare ,pse nuk ngrehen ne kemb per te rimarr truallin e kishes ne korç qe mbi truallin e kesaj kishe eshte xhamia e cila eshte nder xhamit me te vjetra historikisht ne shqipri ,dhe mundesisht po restaurohet nga vet Turqit,apo klericizmi shovinist Greko mniak nuk duan te berballen me Turqin qe i provokoi edhe me prekjen ajrore me tre avjona luftarak,
    zoteri i nderuar personalisht nuk me intereson as kisha dhe as xhamia. kujt i intereson le te meret dhe ti mbaje forte. une nuk jam kunder tyre biles, edhe pse ndoshta nuk e beson une i respektoj besimet dhe jame per lirine e besimit dhe te fese. une thjesht dale kunder kur tregohen fanatik dhe ekstremist behen me pak dialogues dhe me shume konfliktual se cduhet te jete nje njeri dhe aq me teper kur jane klerik dhe besimtare te cilet ne parim duhet te jene per paqe.
    saper ate xhamine mund te sheshohet edhe ajo nese eshte e paligjshme bashke me turqine territori i liruar ti jepet kujt eshte i varfer apo le ta mbaje shteti te bej nje veper publike. sepse nuk e kuptoj te te them te drejten per cfare u duhen kishave dhe xhamive tere keto prona dhe territore . ti kujton se une jam ndonje mysliman dhe po sulmoj ketu kishen ortodokse dhe ortdokset. une po ta perseris sme intereson asnje fe. une dua vetem te kuptoj dhe te gjykoj drejte ne menyre qe te jap mendim te drejte.
    problemi eshte se kisha me sa duket thejsht po e uzorpon ate pa te drejte ligjore dhe po e justifikon kete te drejte me shenjterin e saj te madhe dhe me besimin e madh dhe devotshmerin ne zot etj etj etj dhe po perdor besimtaret e vete si fuqi kundershtuese ndaj shtetit. ndersa shteti deri tani ka dhen arsyetime dhe shpjegime dhe ka faktuar se ai territor te pallati i kuktures nuk eshte dhe nuk ka qene i kishes pervec 25 metra katrore. kisha nuk i ka kundershtuar keto me arsyetime dhe faktime (te pakten publikisht se kam pare) por me deklarata fetare shenjtore hyjnore etj etj. dhe kjo zoteri mua nuk me mjafton une dua shtetin ligjin dhe drejtesin sme intereson se kush eshte kisha dhe xhamia. ketu jemi ne toke dhe jetohet sipas ligjve kur te vemi ne qiell le te vendosi zoti dhe jo ndonje i ashtuquajtur perfaqesues i zotit.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Kanina për postimin:

KORCARI 2 (29-09-2013)

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Për: Kisha Orthodhokse: Denoncojmë terrorin policor ndaj besimtarëve orthodhoksë në P

Kanina .zoteri i nderuar personalisht nuk me intereson as kisha dhe as xhamia. kujt i intereson le te meret dhe ti mbaje forte. une nuk jam kunder tyre biles, edhe pse ndoshta nuk e beson une i respektoj besimet dhe jame per lirine e besimit dhe te fese. une thjesht dale kunder kur tregohen fanatik dhe ekstremist behen me pak dialogues dhe me shume konfliktual se cduhet te jete nje njeri dhe aq me teper kur jane klerik dhe besimtare te cilet ne parim duhet te jene per paqe.
    saper ate xhamine mund te sheshohet edhe ajo nese eshte e paligjshme bashke me turqine territori i liruar ti jepet kujt eshte i varfer apo le ta mbaje shteti te bej nje veper publike. sepse nuk e kuptoj te te them te drejten per cfare u duhen kishave dhe xhamive tere keto prona dhe territore . ti kujton se une jam ndonje mysliman dhe po sulmoj ketu kishen ortodokse dhe ortdokset. une po ta perseris sme intereson asnje fe. une dua vetem te kuptoj dhe te gjykoj drejte ne menyre qe te jap mendim te drejte.
    problemi eshte se kisha me sa duket thejsht po e uzorpon ate pa te drejte ligjore dhe po e justifikon kete te drejte me shenjterin e saj te madhe dhe me besimin e madh dhe devotshmerin ne zot etj etj etj dhe po perdor besimtaret e vete si fuqi kundershtuese ndaj shtetit. ndersa shteti deri tani ka dhen arsyetime dhe shpjegime dhe ka faktuar se ai territor te pallati i kuktures nuk eshte dhe nuk ka qene i kishes pervec 25 metra katrore. kisha nuk i ka kundershtuar keto me arsyetime dhe faktime (te pakten publikisht se kam pare) por me deklarata fetare shenjtore hyjnore etj etj. dhe kjo zoteri mua nuk me mjafton une dua shtetin ligjin dhe drejtesin sme intereson se kush eshte kisha dhe xhamia. ketu jemi ne toke dhe jetohet sipas ligjve kur te vemi ne qiell le te vendosi zoti dhe jo ndonje i ashtuquajtur perfaqesues i zotit.
    Jam shum dakort me ty ,dhe persa i perket asaj qe thua ti qe gjoja kujtoj une se je Musliman e ke Gabim sepse une sju kam paragjykuat perkundrazi isha dhe jam dakort me fjalet e tua dhe argumenti juaj me duket mesemirit per kete rast ,dhe e fundit ktu luan lojen e trazirave shovinizmi grek dhe bashkpunimi i ca lançave qe duan te fitoj buken e gojes duke ndjekur deshirat anti shqiptare dhe duke ber propaganten qe politika Shoviniste Greke nepermes klericismit Anastas po riprollo ngjarje te kesaj natyre per te dikretitu demokracin shqiptare,kaq besoj mjafo te them.Besoj qe feja e bazuar ne drejtesi dhe besim ka harmoni paqe dhe bashkjetes nder fetare.
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

5. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mitjuk për postimin:

Kanina (28-09-2013)

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga mitjuk Lexo Postimin
    Kanina .Mir mor keta ortodoks kaq te denje per Ortodoksin shqiptare ,pse nuk ngrehen ne kemb per te rimarr truallin e kishes ne korç qe mbi truallin e kesaj kishe eshte xhamia e cila eshte nder xhamit me te vjetra historikisht ne shqipri ,dhe mundesisht po restaurohet nga vet Turqit,apo klericizmi shovinist Greko maniak e anti shqiptar, nuk duan te berballen me Turqin qe i provokoi edhe me shkelje ajrore me tre avjona luftarak, Ku jan keta militant te Anastasit pse nuk ngrehen kundra kesaj padrejtesie per deri sa ajo xhami dihet historikisht qe ka qen e ndertuar nje kish ortodokse shqiptare e cila u rrenua nga Turqit dhe mbi kete truall u ndertua Xhamia .
    ore je ne terezi ti apo jo,nqs nuk e ke kuptuar,edhe pse ne e kemi perseritur me mijra here,ne permet kisha eshte ende ne kembe (muret,etj nuk jane shembur por jane pershtatur duke i shtuar edhe pjese te tjera dhe eshte kjo godina qe sheh sot)prandaj e kerkojme,ndersa ne tirane psh,apo ne korce me kishen e shen gjergjit ku eshte sot biblioteka e qytetit u zhduk cdo gjurme e tyre sepse u rafshuan,edhe kisha nuk ka kerkuar asnje te drejte mbi to,sepse ka marre kompesim dhe ka ndertuar kisha te reja

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar më parë nga Archon Lexo Postimin
    ore je ne terezi ti apo jo,nqs nuk e ke kuptuar,edhe pse ne e kemi perseritur me mijra here,ne permet kisha eshte ende ne kembe (muret,etj nuk jane shembur por jane pershtatur duke i shtuar edhe pjese te tjera dhe eshte kjo godina qe sheh sot)prandaj e kerkojme,ndersa ne tirane psh,apo ne korce me kishen e shen gjergjit ku eshte sot biblioteka e qytetit u zhduk cdo gjurme e tyre sepse u rafshuan,edhe kisha nuk ka kerkuar asnje te drejte mbi to,sepse ka marre kompesim dhe ka ndertuar kisha te reja
    Po mire o burre , tani cfare u be u be .

Une po ju pyes juve , perse kaq insistim per ate gjysem pallat kulture , gjysem kishe ?!

Me gjithe kete sensibilizim jam i sigurt 100 % qe mund te gjeni financnim me te madhe akoma se edhe ajo per kishen e Tiranes , per te ndertuar nje katedrale te denje ne qender te Permetit .

Une personalisht nqs isha klerik apo kaq i zene pas kesaj kishe te permetit , kjo do ishte zgjidhja ime pa mendim te dyte , biles do ishte pergigja me e denje edhe per orodoksizmin ne Shqiperi !!!

Viktimizimi edhe propaganda qe bejne disa ( edhe sinqerisht nuk nenkuptoj ty , thjesht sa per sqarim ) , ka vetem qelimin e krijmit te tensioneve artificiale , gje qe deshmon se interesi i tyre nuk jan ceshtjet e zoti , por ne fakt i sherbejne 'djallit' per te futur percarje per arsye te erreta .

Filloni nje llogari ku mund te behen donacione , edhe une do jem nga te paret qe do jap sa do pak . Edhe u mbyll kjo pune .... !!!

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

IllyrianPatriot .keti Archon i paska ik petlla krejt,po kaq te veshtir e kan keta i....t qe se kuptojne qe me paq e mençuri te kerkojn donacione te kerkojn nje truall qe i pershtatet kishes dhe popullit qe te jet sa me pran per tju dhen mundesia per te shkuar ne kish,por jo keta troket ngelen troke o duan ate qe don klericizmi i erret grek qe po fut popullin ortodoks te kerkoj diçka qe tash me eshte fiksuar si truall shtetror,por keta se kuptojn se demi eshte mbi popullin e jo mbi kishen e heeeeee si sekuptojn qe po viktimizohen sado pak,ore a thua ska kisha forc per ta bekuar nje cop trualli per te rindertu nje kish edhe me tmir se sa ate egzistuese,kjo kerkes eshte diçka qe po erreson vetdiesimin dhe spo i lejo te kuptojne se si eshte rrealiteti dhe ku po i shpie keta,keto gjera po praktikohen per te humb vemendjen e popullit nga varferia ashtu siç po ndoll edhe ne greqi me politikat shoviniste te Agimit te Arte e tesh politika greke po ben perpjekje te ndaloj fashizmin e Agimit te art gjoja? thjesht per te ber buj me kohen do e shofim si do vin punet se kshu i kan politikat kurva punet e tyre .
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

E dini cila eshte zgjidhja qe te mos e perdorin kete ngjarje qarqet greke,ti ktheje shteti godinen kishes dhe u zgjidh,se hap me gojen njeri
    qofte edhe tja fale,(me gjithe ato deme qe i ka bere kishes,kjo eshte nje hic para tyre)

Sidomos tani qe doli ne drite edhe fakti qe e perdoren pallatin e kultures sa per ti hedhur sy opinionit publik,tashme kur permeti e ka nje te tille qe eshte moderne dhe i ploteson gjithe kerkesat e nje qyteti si ai.

Interesat personale qe fshihen aty,do ti kuptoni nqs nuk ndryshon situata dhe kur te dalin pastaj e te thone:"meqenese godina eshte e amortizuar,ajo do shembet ose do shitet"

PS: Me ty mitjuk nuk po merem se harxhoj kohen kot,ti sido te te flas une,ne nje vrime i bie fyellit
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 29-09-2013 më 06:13

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1

Duaje te afermin tend si veten

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •