Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 148
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Ruset u thone JO homoseksualeve..

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    Ti duhet ta dish se nqs ne P....................adrejte eshte te besh dem pa justifikim. Dhe i vetmi justifikim per dem/denim eshte padrejtesia. Duket si circular por duket sikur punon. Kjo ide eshte shume me larte se horrlleqet e kuranit te bibles apo to qindrave historive te lashta te pakendshme. Jam shume me larte se Lek Dukagjini une! Po ta them edhe njehere, eshte drejtesia qe ndjek une jo popularitetin. Po qe se gjith bota do behesh e padrejte i kam qi.re zotin te tereve! Nderin e percaktoj une!
    O shoku hof,

Une vallahi nuk te kuptoj tash se cka je ka don ???

Don te diskutosh mbi rolin e pederasteve ne shoqerine shqiptare ?
    Mbi kuptimin perendimore bashkkohore mbi pederastine ?
    Mbi trajtimin e pederastise nga ligjet perendimore ?
    Mbi moralin ne pergjithesi ??
    Mbi moralin islam/kristian/atheist ne vecanti ?
    Apo je ka kerkon kurim shpirterore per inferioritetin qe e ke ndaj islamit ?

Me MORAL nuk arrihet ne mirekuptim per pederastine ngase shoqerite deri me sot kane patur mjaft kohe me u mare me kete dukuri shoqerore, dhe se MORALISHT i kane ndare hesapet. NUk ka shoqeri mbi rruzull, ku pederastia eshte e pranuar moralisht. E kape ???, jo thuaj, se nuk dije ti perceptoj gjanat ne kontekste.....kjo qe e shohim sot eshte nje "intermeco"....sic ka ndodhe disa here gjate historise.....pra, keshilla ime, me e mbajt kallomocin, eshte empirikisht e aprovuar !

tungi
    albanish by nature

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Nuh Musa pėr postimin:

Gentian_gr (31-08-2013)

Une e dhashe kuptimin e drejtesise dhe moralit. Une dua qe njerzit te jene te drejte. Sipas drejtesise sime eshte e padrejte te abuzosh te tjeret pa bere gje te padrejte. Homoseksualizmi nuk eshte i padrejte, por eshte zgjedhje personale (qe nuk ben dem njeriu). Ti po thua se je dakord me homoseksualet te abuzohen nga shoqeria. Kjo eshte padrejtesi dhe une do ta luftoj, sic luftoj padrejtesite e tjera! E kuptove tani?

Sa po vjen e po permiresohen gjerat per homoseksualet. Nuk domethene gje per drejtesine e ketij akti fakti qe deri me sot shuica e persendyt. Deri disa dekada me pare shumica e madhe e njerezve ishin racist qe ishin dakord me abuzimin ligjor te racave te tjera. Perpara 100 vjetesh pothuajse te tere ishin ne rregull me trajtimin e grave si skllever. Ta kam then dhe po ta them prap, shumica nuk ka asgje te bejeme drejtesine! Perpara 2000 vjetesh beje gjenocid me aprovimin e shumices.

Edhe une po ta them hap syte se neper shkurre te ndothin gjera te pakendshme. Kjo eshte empirikisht e provuar keshtu qe hap syte se ka lloj lojj maskarnjsh qe te keqperdorin! Njehere po ta them kete, kjo lloj keshille eshte ofenduese sidomos nga ty dhe nga Shqiptaret, sic eshte ofenduese kjo imja. Nuk toleroj ofendime une! Po qe se nuk do te ofendohesh mos ofendo i pari!

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O shoku hof,

Une vallahi nuk te kuptoj tash se cka je ka don ???

Don te diskutosh mbi rolin e pederasteve ne shoqerine shqiptare ?
    Mbi kuptimin perendimore bashkkohore mbi pederastine ?
    Mbi trajtimin e pederastise nga ligjet perendimore ?
    Mbi moralin ne pergjithesi ??
    Mbi moralin islam/kristian/atheist ne vecanti ?
    Apo je ka kerkon kurim shpirterore per inferioritetin qe e ke ndaj islamit ?

Me MORAL nuk arrihet ne mirekuptim per pederastine ngase shoqerite deri me sot kane patur mjaft kohe me u mare me kete dukuri shoqerore, dhe se MORALISHT i kane ndare hesapet. NUk ka shoqeri mbi rruzull, ku pederastia eshte e pranuar moralisht. E kape ???, jo thuaj, se nuk dije ti perceptoj gjanat ne kontekste.....kjo qe e shohim sot eshte nje "intermeco"....sic ka ndodhe disa here gjate historise.....pra, keshilla ime, me e mbajt kallomocin, eshte empirikisht e aprovuar !

tungi

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22

Une e dhashe kuptimin e drejtesise dhe moralit. Une dua qe njerzit te jene te drejte. Sipas drejtesise sime eshte e padrejte te abuzosh te tjeret pa bere gje te padrejte. Homoseksualizmi nuk eshte i padrejte, por eshte zgjedhje personale (qe nuk ben dem njeriu). Ti po thua se je dakord me homoseksualet te abuzohen nga shoqeria. Kjo eshte padrejtesi dhe une do ta luftoj, sic luftoj padrejtesite e tjera! E kuptove tani?
    Problemi me kohen qe jetojme eshte se prodhon njerezi si ty qe "drejtesine" dhe "moralin" nuk e marrin as nga feja e as nga familja, e marrin nga mediat dhe bankat e shkollave. Do te te pyesja se me lart flet per "moral" e "drejtesi". Si ateist qe je, ku e more apo mesove moralin dhe sensin e drejtesise per te cilin flet?

Qendrimi i Rusise eshte qendrim i drejte. Ruset nuk bien pre e propagandes mediatike amerikane qe kujton se mund t'iu diktoje popujve "moralin" e elitave liberale ne Amerike, qe kujtojne se u ka rene barra e madhe mbi supe qe t'i mesojne masave te njerezve me anen e mediave e shkollave se cfare eshte e mire e cfare eshte e keqe. Ajo qe ti quan me lart moral.

Ruset nuk jane kunder homoseksualeve, jane kunder homoseksualizmit. Jane kunder riperkufizimit te institucionit me te lashte shoqeror qe nga fillimi i historise: marteses. Jane kunder shpelarjes se trurit te femijeve te tyre me anen e mediave dhe me anen e Hollywood se "homoseksualet jane njerez si ne". Jane kunder marries se moralit nga elitat liberale apo nga mediat, por e marrin moralin e tyre nga tradita e tyre fetare si popull.

Homoseksualizmi eshte nje mekat ndaj vete natyres njerezore, pasi nese gjithe njerezit e kesaj bote do te ishin homoseksuale, rraca njerezore do te shuhej! Jeta sic e njohim do te merrte fund.

Albo

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Albo pėr postimin:

Gentian_gr (31-08-2013)

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Problemi me kohen qe jetojme eshte se prodhon njerezi si ty qe "drejtesine" dhe "moralin" nuk e marrin as nga feja e as nga familja, e marrin nga mediat dhe bankat e shkollave. Do te te pyesja se me lart flet per "moral" e "drejtesi". Si ateist qe je, ku e more apo mesove moralin dhe sensin e drejtesise per te cilin flet?

Qendrimi i Rusise eshte qendrim i drejte. Ruset nuk bien pre e propagandes mediatike amerikane qe kujton se mund t'iu diktoje popujve "moralin" e elitave liberale ne Amerike, qe kujtojne se u ka rene barra e madhe mbi supe qe t'i mesojne masave te njerezve me anen e mediave e shkollave se cfare eshte e mire e cfare eshte e keqe. Ajo qe ti quan me lart moral.

Ruset nuk jane kunder homoseksualeve, jane kunder homoseksualizmit. Jane kunder riperkufizimit te institucionit me te lashte shoqeror qe nga fillimi i historise: marteses. Jane kunder shpelarjes se trurit te femijeve te tyre me anen e mediave dhe me anen e Hollywood se "homoseksualet jane njerez si ne". Jane kunder marries se moralit nga elitat liberale apo nga mediat, por e marrin moralin e tyre nga tradita e tyre fetare si popull.

Homoseksualizmi eshte nje mekat ndaj vete natyres njerezore, pasi nese gjithe njerezit e kesaj bote do te ishin homoseksuale, rraca njerezore do te shuhej! Jeta sic e njohim do te merrte fund.

Albo

"Argument" jologjik...
    Po te kishin qene te gjithe njerezit homoseksual, atehere njerezimi nuk do te ishte krijuar fare.
    Prandaj, ka qene dhe eshte e pamundur qe te gjithe njerezit apo shumica te jene homoseksual. Kjo nuk ka ndodhur as ne te kaluaren, madje as ne boten e kafsheve ku gjithashtu ka homoseksualizem, pavaresisht se a eshte trajtuar homoseksualizmi njejte si heteroseksualizmi apo eshte diskriminuar.

Problemi nuk qendron tek rreziku i zhdukjes se shoqerise dhe njerezimit nga homoseksualizmi -kjo eshte teze absolutisht qesharake- por tek mosgatishmeria e disa regjimeve dhe grupeve te ndryshme te shoqerise, per arsye te ndryshme- per respektimin e duhur te drejtave themelore individuale te njeriut, te garantuara edhe me te gjitha konventat e vlefshme nderkombetare.
    Arsyetim se permes homoseksualizmit resp. mosdiskriminimit te hapur dhe sitematik te homoseksualeve rrezikohet ekzistenca e shoqerise, kombit dhe njerezimit, pervec se eshte jologjik dhe qesharak, eshte edhe propagande diskriminuese e kunderligjshme.

Dhe, nese "homoseksualet nuk jane njerez si ne", sipas teje, atehere cka jane?

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22

"Argument" jologjik...
    Po te kishin qene te gjithe njerezit homoseksual, atehere njerezimi nuk do te ishte krijuar fare.
    Prandaj, ka qene dhe eshte e pamundur qe te gjithe njerezit apo shumica te jene homoseksual. Kjo nuk ka ndodhur as ne te kaluaren, madje as ne boten e kafsheve ku gjithashtu ka homoseksualizem, pavaresisht se a eshte trajtuar homoseksualizmi njejte si heteroseksualizmi apo eshte diskriminuar.
    Se njerezimi u krijua dhe jeta vazhdon, kjo nuk do te thote se ajo eshte e garantuar te vazhdoje ne kete menyre apo nuk eshte e rrezikuar te vazhdoje. Burre-burre apo grua-grua nuk sjellin dot femije ne jete, dhe po nuk solle dot femije ne jete, jeta vdes me ty. Sot ne Amerike ka me shume familje me qen e me mace se sa me femije te vegjel.

Problemi nuk qendron tek rreziku i zhdukjes se shoqerise dhe njerezimit nga homoseksualizmi -kjo eshte teze absolutisht qesharake- por tek mosgatishmeria e disa regjimeve dhe grupeve te ndryshme te shoqerise, per arsye te ndryshme- per respektimin e duhur te drejtave themelore individuale te njeriut, te garantuara edhe me te gjitha konventat e vlefshme nderkombetare.
    Cila eshte ajo konvente nderkombetare qe mbron "lirine e homoseksualeve"? Po lirine e pedofileve? Edhe ata njerez jane. Lirite e njeriut nuk i caktuan "konventat nderkombetare" as "ligjet e shteteve" qe kane me pak se 3 shekuj qe jane ngritur ne kembe, por besimi dhe tradita shoqerore e shoqerive me besim ne Zot. Ashtu si natyren njerezore nuk e krijuan "kartat nderkombetare", por Krijuesi qe i dha njeriut nje natyre njerezore dhe nje vullnet te lire. Problemi qendron se vullneti i lire sot po perdoret per te sulmuar vete natyren njerezore, qe e ndajne gjithe njerezit njesoj.

Arsyetim se permes homoseksualizmit resp. mosdiskriminimit te hapur dhe sitematik te homoseksualeve rrezikohet ekzistenca e shoqerise, kombit dhe njerezimit, pervec se eshte jologjik dhe qesharak, eshte edhe propagande diskriminuese e kunderligjshme.
    Nuk jane njerezit me besim e me tradite qe sulmojne homoseksualet, jane homoseksualet qe sulmojne njerezit me besim e me tradite, e shembulli konkret, perpjekja per te riperkufizuar kuptimin e institucionit te marteses. Nuk ju mjaftonte mbrojtja dhe barazia ligjore, por do te kerkonin te perdhosnin edhe institucionin me te lashte te njerezimit dhe amalgamin e cdo shoqerie ne bote: martesen. Insistimi i tyre "per tu martuar" eshte nje nga sakrilegjet me te medha ne historine e njerezimit qe shkel dinjitetin jo vetem e te gjalleve, por edhe te brezave te te vdekurve qe kane ardhur para nesh.

Dhe nuk mbaron me kaq. Femijet neper shkolla do te mesojne se martesa nuk eshte me vetem mes nje burri e nje gruaje. Do te bombardohen nga propagande e Hollywood dhe televizioneve qe i bejne reklame homoseksualeve ne cdo filem e ne cdo serial.

Dhe, nese "homoseksualet nuk jane njerez si ne", sipas teje, atehere cka jane?
    Homoseksualet jane njerez qe zgjedhin te bejne nje jete te shthurur qe perdhos vete natyren njerezore. Une e fus ne nje kategori me pedofiline. Nuk do te jete e larget dita kur pedofilet do te ngrihen e dalin te kerkojne "te drejtat e tyre", ashtu sic i fituan edhe homoseksualet. Semundje si AIDS ne bote prej se ciles kane vdekur miliona njerez ka lindur nga homoseksualet.

Albo

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Albo pėr postimin:

Gentian_gr (31-08-2013)

Moral nga feja? Si feja jote?

Ligji i Pėrtėrirė 21:18-21
    Nė qoftė se njė burrė ka njė fėmijė kokėfortė dhe rebel qė nuk i bindet as zėrit tė babait, as atij tė nėnės dhe me gjithėse e kanė ndėshkuar, nuk u bindet atyre, i ati dhe e ėma do ta marrin dhe do ta ēojnė te pleqtė e qytetit tė tij, nė portėn e vendit ku banon, dhe do t`u thonė pleqve tė qytetit: "Ky biri ynė ėshtė kokėfortė dhe rebel; nuk do t`i bindet zėrit tonė; ėshtė grykės dhe pijanec". Atėherė tėrė banorėt e qytetit tė tij do ta vrasin me gurė dhe ai ka pėr tė vdekur; kėshtu do tė shrrėnjosėsh tė keqen nga mesi yt, tėrė Izraeli do ta mėsojė dhe do tė ketė frikė.

Mateu 15:1-7
    Atėherė skribėt dhe farisenjtė e Jeruzalemit erdhėn te Jezusi dhe i thanė: ``Pėrse dishepujt e tu shkelin traditėn e pleqve? Sepse nuk i lajnė duart para se tė hanė``. Por ai u pėrgjigj dhe u tha atyre: ``Dhe ju pėrse shkelni urdhėrimin e Perėndisė pėr shkak tė traditės suaj? Perėndia, nė fakt, ka urdhėruar kėshtu: "Ndero atin dhe nėnėn"; dhe: "Ai qė e mallkon tė atin ose tė ėmėn tė dėnohet me vdekje". Kurse ju thoni: "Kushdo qė i thotė atit ose nėnės: "Gjithēka me tė cilėn mund tė tė mbaja i ėshtė ofruar Perėndisė", ai nuk ėshtė mė i detyruar tė nderojė atin e vet dhe nėnėn e vet. Kėshtu ju keni prapėsuar urdhėrimin e Perėndisė pėr shkak tė traditės suaj. Hipokritė, mirė profetizoi Isaia pėr ju kur tha:...

1 Samuel 15:1-3
    Pastaj Samueli i tha Saulit: "Zoti mė ka dėrguar qė tė tė vajos mbret mbi popullin tėnd, mbi Izraelin; tani dėgjo fjalėt e Zotit. Kėshtu thotė Zoti i ushtrive: Unė do ta dėnoj Amalekun pėr atė qė i bėri Izraelit kur i preu rrugėn, ndėrsa po dilte nga Egjipti. Tani shko, godit Amalekun dhe cakto shfarosjen e tė gjitha gjėrave qė ai ka pa pasur fare mėshirė pėr tė, por vrit burra dhe gra, fėmijė dhe foshnja gjiri, lopė e dhen, deve dhe gomarė".

Marku 9: 43-48
    Tani nėse dora jote tė skandalizon pėr mėkat, preje; ėshtė mė mirė pėr ty tė hysh dorėcung nė jetė, sesa tė kesh dy duar dhe tė shkosh nė Gehena, nė zjarrin e pashueshėm, atje ku krimbi i tyre nuk vdes dhe zja-rri nuk fiket. Dhe nėse kėmba jote tė skandalizon pėr mėkat, preje; ėshtė mė mirė pėr ty tė hysh i ēalė nė jetė, se sa tė kesh dy kėmbė dhe tė tė hedhin nė Gehena, nė zjarrin e pashueshėm, atje ku krimbi i tyre nuk vdes dhe zjarri nuk fiket. Dhe nėse syri yt tė skandalizon pėr mėkat, nxirre; ėshtė mė mirė pėr ty tė hysh me njė sy nė jetė sesa tė kesh dy sy dhe tė tė hedhin nė Gehenėn e zjarrit, atje ku krimbi i tyre nuk vdes dhe zja-rri nuk fiket.
    Ky eshte morali? Apo moral i familjes Shqiptare? Grate jane qytetare te klasit te dyte. Romet dhe Evgjitet jane qytetare te klasit peste. Kalamnjt homo jane mostra. Shtetet fqinje duhet ti shuajm...

Eshte shum me i perparuar dhe i drejte ky morali im! Jame shume me lart se keta njerez.

Ku e bazoj une moralin? Ne principet e moralit time. Nje nga principet eshte se e vetmja gje imorale/e padrejte eshte ti besh dem te tjereve. Cfare eshte demi? Ate e percaktoj une. Ka shume forma demesh, po qe se ke pyetje specifike pyete se nuk bej dot liste ketu. Ku e bazoj kete princip une? Nuk ka baze ky princip ky eshte baza. Nuk ka justifikim tjeter. Cdo ide e do nje baze/aksiom se ndryshe jane justifikime rrethore (perdor nje ide te mbrosh po te njejten ide) ose jane pafund (jo e mundshme per njeriun dhe nuk duket sikur punojne ashtu idete ne praktike.) Po qe se do te lexosh me per kete teme shiko Münchhausen trilemma. Pra per mua si fundationalist nje baze eshte e domosdoshme.

Si e zgjodha bazen time une? Ka shume faktore. Si njerzit e tjere, jame ndikuar nga kultura, familja, shkollimi, predispozicioni personal, eksperiencat personale, dhe mendime te thellta.

Ti dhe shume te tjere kane idene kryesore te marrin baze idete e fese se tyre. Fete jane shpikje nga njerzit. Por jane shpikje te njerezve te lashte barbare qe kane bere krime nga me te pameshirshmet. Une dhe shume te tjere jemi njerez shume me te ditur, inteligjent, te qyteteruar, dhe njerzor. Kur keta njerez mundohen te bejne rregulla per te vrare e torturuar njerzit qe nuk jane si ta, madjes edhe ti torturojne pergjithmone pas vdekjes, neve mundohemi te bejme shoqeri te barabarte ku te gjithe respektohen dhe kane liri te bejne c’te duan deri sa mos ti bejne dem te tjereve. Per neve kjo lloj lirie, harmonie, dhe respekti eshte shume me i drejte se idete e ca morracakeve brutal te lashte. Ne kemi me shume besim te vetja se sa tek barbaret e lashtesise.

Ne Rusi ka gjitha ata njerez homoseksual qe vuajn nga homophobia dhe nuk ka ligje ti mbroje nga keto akte brutale te padrejta dhe nuk lejohet perhapja e diturise per te luftuar keto padrejtesira. Ka shume viktima te ketyre ligjeve te mesjetes. Shume kalamaj homoseksual rriten me homofobe qe i bejn te urrejn veten, te ken turp, dhe te humbasin lumturite e jetes. Keto jane krime monstruoze. Pervec se eshte poshtersi keto lloj ligjesh shkelin edhe te drejten e fjalimit.

Homoseksualizmi nuk ka asnje gje imorale se nuk i ben dem njeriu! Ti nuk detyron dot njeri te beje femije. Kjo zgjedhje eshte personale dhe nuk mundet ti imponohet asnjerit. Une per arsye te ndryshme nuk dua kalamaj. Per ty heteroseksualet qe nuk duan femije jane aq mekatar sa homoseksualet? Zere se nje person homoseksual/biseksual martohet dhe ben femije dhe ka grua, por ne vend te shkoje me shoket ne kafene apo bilardo vete me shoket (meshkuj) dhe ben seks (me mbrojtje). Po ky homoseksual qe ben femije dhe i ploteson detyrat e babait eshte mekatar, apo ne fakt ke arsye tjeter pse e konsideron homoseksualizmin mekat?

Asnjegje nuk zgjat perhere! Edhe raca njerzore do te zhduket nje dite. Por eshte shume me mire te zhduket me dinjitet e ti leme njerezve te kene lirine personale qe u perket se sa te bejme tirani qe i mohon njerezve te drejtat me bazike si zgjedhje te mos bejne femije. Por jam kurioz, po prifterinjt qe nuk bejne kalamaj (apo murget) i quan mekatar si homoseksualet? Po Jezusin? Po heteroseksualet qe nuk duan femije? Po njerzit aseksual qe nuk bejne femije?

Po te ishe ti ne krye cfare ligjesh do te beje per homoseksualizmin?

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 31-08-2013 mė 02:47

Edhe une qen do marr, mezi po pres. Do ta trajtoj si kalamanin tim

Pedofilia i ben dem femijeve! Ky akt perfiton nga inocenca e femijes dhe i shkakton dem te rende! Por homoseksualizmi ke demton sipas teje? Te kesh turp qe krahason njerez te pafajshem me kriminela. "Zullum" i madh kjo qe ke bere ketu! Nje gje te mire e ka ky forum, meson llafe te reja ne Shqip.

Njeriu vjen nga evolucioni dhe nuk eshte krijuar. Edhe sikur te ishte krijuar nga nje perendi, cfare perendije tirane qenka kjo qe te heq te drejtat bazike? Po qe se une do krijoja jete te ndjeshme ne labrator do te kisha te drejte ta trajtoja si te doja apo do kishe te drejta kjo jete? Kuptohet cdo jete e ndjeshme duhet te kete te drejta qe i japin liri dhe e mbrojne nga keqberja pa marre parasysh origjinen. Origjina nuk percakton te drejtat!

Po njerzit qe nuk duan femije duhen lejuar te martohen? Pse keta po e jo homoseksualet?

Te vdekurit nuk kane as dinjitet e as te drejta se nuk jane te ndjeshem. Vetem te ndjeshmit (dhe ata qe mundet te jene te ndjeshem ne te ardhmen) kane te drejta.

AIDS nuk ka lindur nga homoseksualet!

Cthurja eshte ofendimi jot i njerezve te pafajshem e jo homoseksualet. Turp te kesh!

Se njerezimi u krijua dhe jeta vazhdon, kjo nuk do te thote se ajo eshte e garantuar te vazhdoje ne kete menyre apo nuk eshte e rrezikuar te vazhdoje. Burre-burre apo grua-grua nuk sjellin dot femije ne jete, dhe po nuk solle dot femije ne jete, jeta vdes me ty. Sot ne Amerike ka me shume familje me qen e me mace se sa me femije te vegjel.

Cila eshte ajo konvente nderkombetare qe mbron "lirine e homoseksualeve"? Po lirine e pedofileve? Edhe ata njerez jane. Lirite e njeriut nuk i caktuan "konventat nderkombetare" as "ligjet e shteteve" qe kane me pak se 3 shekuj qe jane ngritur ne kembe, por besimi dhe tradita shoqerore e shoqerive me besim ne Zot. Ashtu si natyren njerezore nuk e krijuan "kartat nderkombetare", por Krijuesi qe i dha njeriut nje natyre njerezore dhe nje vullnet te lire. Problemi qendron se vullneti i lire sot po perdoret per te sulmuar vete natyren njerezore, qe e ndajne gjithe njerezit njesoj.

Nuk jane njerezit me besim e me tradite qe sulmojne homoseksualet, jane homoseksualet qe sulmojne njerezit me besim e me tradite, e shembulli konkret, perpjekja per te riperkufizuar kuptimin e institucionit te marteses. Nuk ju mjaftonte mbrojtja dhe barazia ligjore, por do te kerkonin te perdhosnin edhe institucionin me te lashte te njerezimit dhe amalgamin e cdo shoqerie ne bote: martesen. Insistimi i tyre "per tu martuar" eshte nje nga sakrilegjet me te medha ne historine e njerezimit qe shkel dinjitetin jo vetem e te gjalleve, por edhe te brezave te te vdekurve qe kane ardhur para nesh.

Dhe nuk mbaron me kaq. Femijet neper shkolla do te mesojne se martesa nuk eshte me vetem mes nje burri e nje gruaje. Do te bombardohen nga propagande e Hollywood dhe televizioneve qe i bejne reklame homoseksualeve ne cdo filem e ne cdo serial.

Homoseksualet jane njerez qe zgjedhin te bejne nje jete te shthurur qe perdhos vete natyren njerezore. Une e fus ne nje kategori me pedofiline. Nuk do te jete e larget dita kur pedofilet do te ngrihen e dalin te kerkojne "te drejtat e tyre", ashtu sic i fituan edhe homoseksualet. Semundje si AIDS ne bote prej se ciles kane vdekur miliona njerez ka lindur nga homoseksualet.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hof : 31-08-2013 mė 02:55

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Fjala eshte per homoseksualizem dhe per homoseksualet, te cilet ne cdo shtet dhe shoqeri jane pakice e paperfillshme, jo per cdo njeri qe nuk do apo, per arsye te ndryshme, nuk mund te kete femije...
    Perseri, argumenti se homoseksualet dhe homoseksualöizmi e rrezikojne njerezimin apo ekzistencen e nje shoqerie, te nje kombi apo te njerezimit, mbetet absolutisht i palogjikshem, qesharak dhe diskriminues ndaj kesaj pakice me orientim te tille seksual.
    Nuk ekziston as arsya me e vogel per te dyshuar ne rrezkimin e qenjes njerezore nga homoseksualet ne radhet e saj.
    Ky "argument" nuk eshte me shume se propagande diskriminuese ndaj kesaj pakice, per arsye dhe motive ideologjike, fetare dhe personale, jo dicka qe ne cfaredo forme mund te merret dhe pranohet si baze serioze per cfaredo diskutimi normal dhe real mbi kete teme.

Cila eshte ajo konvente nderkombetare qe mbron "lirine e homoseksualeve"?
    Te njejtat konventa qe mbrojne "lirine e heteroseksualeve"...

Po lirine e pedofileve?
    Pedofilia nuk eshte orientim legal seksual, por keqperdorim ilegal dhe kriminal i femijeve nga te rriturit per marredhenje te dhunshme seksuale.
    Pedofilet mund te jene edhe heteroseksual edhe homoseksual.

Edhe ata njerez jane.
    Dhe!?
    Konventat nderkombetare dhe ligjet kombetare mbrojne te drejtat e njeriut, jo te drejtat e pedofileve, vrasesve, dhunuesve etj.
    Orientimi legal seksual, heteroseksual ose homoseksual, jane te brabarta dhe mbrohen ne menyre te barabarte. Cdo gje tjeter s'ka lidhje me kete teme por eshte vetem tentim qe ne mungese flagrante te argumenteve dhe fakteve valide, per te justifikuar disi propaganden e pajustifikueshme kunder homoseksualeve.

Lirite e njeriut nuk i caktuan "konventat nderkombetare" as "ligjet e shteteve" qe kane me pak se 3 shekuj qe jane ngritur ne kembe, por besimi dhe tradita shoqerore e shoqerive me besim ne Zot.
    Ashtu si natyren njerezore nuk e krijuan "kartat nderkombetare", por Krijuesi qe i dha njeriut nje natyre njerezore dhe nje vullnet te lire. Problemi qendron se vullneti i lire sot po perdoret per te sulmuar vete natyren njerezore, qe e ndajne gjithe njerezit njesoj.
    Lirite per cfare dhe nga kush...?

Fakti qe njeriu, se paku njeriu i rritur dhe i afte, paramisht eshte i lire, nuk do te thote se liria e tij nuk mund te cenohet nga askush, nga asnje fuqi qe nuk eshte e mbinatyrshme apo hyjnore. Prandaj, Konventat Nderkombetare, ligjet, rregulloret etj. jane krijuar dhe krihjohen pikerisht per ta mbrojtur njeriun, ose per ti mbrojtur njerezit nga fuqi te llojllojshme tokesore, duke filluar nga diktatoret me te paskurpullt e deri tek pushtetet e rendomta dhe grupet e caktuara brenda nje shoqerie, nje shteti apo nje bashkesi tjeter te organizuar.
    Besimi ne Zotin nuk ka qene kurre, nuk eshte dhe nuk do te jete kurre i mjaftueshem per te siguruar dhe garantuar ne menyre te mjaftueshme lirite dhe te drejtat tehmelore te njeriut.

Nuk jane njerezit me besim e me tradite qe sulmojne homoseksualet, jane homoseksualet qe sulmojne njerezit me besim e me tradite, e shembulli konkret, perpjekja per te riperkufizuar kuptimin e institucionit te marteses. Nuk ju mjaftonte mbrojtja dhe barazia ligjore, por do te kerkonin te perdhosnin edhe institucionin me te lashte te njerezimit dhe amalgamin e cdo shoqerie ne bote: martesen.
    Insistimi i tyre "per tu martuar" eshte nje nga sakrilegjet me te medha ne historine e njerezimit qe shkel dinjitetin jo vetem e te gjalleve, por edhe te brezave te te vdekurve qe kane ardhur para nesh.
    Perderisa kjo ambicje arrihet ne menyre te padhunshme dhe permes procesve, institucioneve dhe instancave kompetente dhe legjitime, nuk ka asnje problem...
    Secili qe ambicjet e veta tenton ti arrije ne menyre te ligjshme, pa perdorim te dhunes etj., nuk e sulmon askend.
    Edhe nese dikush ndjehet i sulmuar apo ne cfaredo forme i prekur, ka te drejte te reagoje. Por jo duke perorur forma diskriminuese, te kunderligjshme, te dhunshme etj.
    Me fjale tjera: Nese ti apo kushdo tjeter keni argumente ligjore per te ndaluar martesat e homoseksualeve, atehere lirisht mund ta beni nje gje te tille. Por jo permes propagades dhe veprimeve diskriminuese dhe te kunderligjshme.

99% e heteroseksualeve nuk behen homoseksual vetem pse arrijne ne nje forme apo tjeteren te informohen per ekzistencen e homoseksualizmit, format, mundesite etj. Asnje heteroseksual i ketij forumit nuk e ka ndryshuar orientimin seksual vetem pse ka lexuar, shikuar dhe degjuar informata te ndryshme mbi rreth dhe nga homoseksualet ne internet.
    Homoseksualizmi nuk eshte trend.
    Pervec kesaj, kerkesat e tua per tabuizimin e gjerave qe ty nuk te pelqejne, per arsye ideologjike, fetare apo personale, nuk jane me te ndryshme se kerkesat e fundamentalisteve islamik apo Telebaneve te Afganistanit. Pasi qe vetem ne nje shoqeri te tille apo perafersisht si ajo mund te garantohet nje jete cfare pretendon ti, edhe pse kuptohet permes dhunes masive dhe diskriminimit masiv.

Homoseksualet jane njerez qe zgjedhin te bejne nje jete te shthurur qe perdhos vete natyren njerezore.
    Si perdhoset natyra njerezore nga njerez qe vullnetarisht "zgjedhin te bejne nje jete te shthurur", pa shkelur dhe prekur asnje te drejte dhe liri themelore te njerezve tjere!?

Lidhur me "natyren njerezore"

Une e fus ne nje kategori me pedofiline.
    Ti mund ta fusesh edhe ne kategorine e gureve, mollave, dardhave..., por nuk eshte gje e vertete.
    Qellimi yt eshte qartazi diskriminimi dhe fyerja e paarsyeshme ndaj ketij grupi te njerezve, duke u bazuar ne ideologjine dhe besimin tend personal dhe jo ne fakte.

Nuk do te jete e larget dita kur pedofilet do te ngrihen e dalin te kerkojne "te drejtat e tyre", ashtu sic i fituan edhe homoseksualet.

Pohim absurd...

"Ka pedofile homoseksual, heteroseksual dhe biseksual. Bazuar ne nje alanlize statistikore te projektit preventiv "Dukelfeld" te spitalit univerzitar Charite shihet se perqindja e pedofileve biseksual eshte e ulet. Shumica e pedofileve jane te orientuar ose per vajtzat ose per djemte, ku perqindja e pedofileve homoseksual ishte vetem pak me e larte. Tek pedofilet jo-ekskluziv shihej nje shperndarje prej perafersisht nje te treten heteroseksual, homoseksual dhe biseksual. ...

http://de.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4...e_Orientierung
    "

Semundje si AIDS ne bote prej se ciles kane vdekur miliona njerez ka lindur nga homoseksualet.
    Albo
    Pohim absurd II...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 31-08-2013 mė 20:13

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22

Te njejtat konventa qe mbrojne "lirine e heteroseksualeve"...
    Nuk ekziston dhe nuk ka ekzistuar ndonjehere ndonje "konvente" e tille. Bile nuk ekziston as edhe nje ligj qe u njeh njerezve te drejten te martohen, mes nje burri dhe nje gruaje, pasi kjo nuk ishte e nevojshme. Per gjithe brezat e njerezimit deri ne kohen e sotme, martesa ishte pjese esenciale e natyres njerezore, po aq esenciale sa fryma qe marrim. Dhe kjo eshte arsyeja perse nuk ka patur nje ligj te shkruar apo konvente as per martesen mes nje burri e nje gruaje.

Ashtu sic nuk ekziston nje "liri per orientimin seksual". Orientimi seksual nuk eshte liri themelore e njeriut, homoseksualet, transvestitet, ata qe ndryshojne gjini, ata qe partner kane nje kafshe, keta i degjon sot te flasin per "liri te orientimit seksual".

Pedofilia nuk eshte orientim legal seksual, por keqperdorim ilegal dhe kriminal i femijeve nga te rriturit per marredhenje te dhunshme seksuale.
    Pedofilet mund te jene edhe heteroseksual edhe homoseksual.
    Pak me lart sikur na the se na ekzistoka "liria e orientimit seksual per cdo njeri", tani na thua se pedofilet nuk e gezojne kete liri? Edhe ata kane nje orientim seksual karshi femijeve. A nuk duhet te gezojne edhe ata kete "liri" universale? Dhe perse duhet ti fusim ne burg pedofilet kur bejne akte te tilla? Cfare ju ndal ju njerezve qe e merrni moralin tuaj nga "ligjet e shteteve" dhe nga "konventat nderkombetare", qe t'iu mohoni pedofileve kete te drejte te tyre? Cfare ju meson morali i liberaleve per pedofilet?

99% e heteroseksualeve nuk behen homoseksual vetem pse arrijne ne nje forme apo tjeteren te informohen per ekzistencen e homoseksualizmit, format, mundesite etj. Asnje heteroseksual i ketij forumit nuk e ka ndryshuar orientimin seksual vetem pse ka lexuar, shikuar dhe degjuar informata te ndryshme mbi rreth dhe nga homoseksualet ne internet.
    Homoseksualizmi nuk eshte trend.
    Mbrojtja e vetme ligjore qe gezon nje shtetas kur vjen fjala tek "orientimi seksual", eshte e drejta e privatesise, e drejta per ta lene ate njeri te qete ne qetesine e shtepise se tij dhe mendimeve te tij. Dhe kjo nuk eshte liri vetem e homoseksualeve, por e gjithe njerezve te botes. Homoseksualet nuk kerkojne mbrojtjen ligjore per "t'u lene te qete" ne jeten e tyre. As vetem per te marre privilegjet ligjore qe ka nje cift i martuar karshi ligjit. Ata kerkojne me insistimin e tyre per ta quajtur lidhjen e tyre "martese", qe te prishin privatesine dhe qetesine e miliarda njerezve ne bote qe jane martuar dhe gjithe brezave te njerezimit te ardhur para nesh qe e kane njohur dhe praktikuar kete martese mes nje burri dhe nje gruaje. Kjo eshte arsyeja perse homoseksualet nuk insistojne ne barazine ligjore, por mundohen ta kthejne e shesin ceshtjen e tyre ne "te drejta civile".

Gjeja tjeter qe duhet te mesosh eshte qe jo te gjithe homoseksualet jane dakord e mbeshtesin kete qasje ndaj problemit kur vjen fjala tek portretizimi i ceshtjes se tyre si "te drejta civile" ne nje shoqeri. Ka plot organizata prej tyre qe kane punuar vetem per te arritur barazine ligjore te nje cifti homoseksual, duke kerkuar vetem njohjen dhe priviligjet ligjore qe i njihet nje cifti te martuar. Keta nuk jane aspak te interesuar per t'i quajtur keto lidhje "martesa" por perdorin togefjaleshin "bashkim ligjor". Dhe nuk jane as edhe te interesuar per vemendjen e tepruar te mediave dhe fushatat propagandistike qe behen ne media dhe Hollywood per te avancuar "kauzen e homoseksualeve".

Homoseksualizmi nuk eshte trend? Asnje femije nuk lind "homoseksual", ata behen te tille ne jete. Ata qe jane homoseksuale sot zgjedhin te jene te tille. Ka plot homoseksuale qe e pranojne nje gje te tille me plot goje, ka edhe te tjere qe nuk e dine as vete se cfare jane pasi i kane provuar te gjitha. Ka edhe organizata te ngritura nga vete homoseksualet e krishtere qe mundohen ti ndihmojne keta njerez qe te kontrollojne pasionet e trupit te tyre.

Si perdhoset natyra njerezore nga njerez qe vullnetarisht "zgjedhin te bejne nje jete te shthurur", pa shkelur dhe prekur asnje te drejte dhe liri themelore te njerezve tjere!?
    E kam te qarte qe ti nuk e njeh natyren njerezore edhe pse i thua vetes njeri. Per ty shthurrja qenka e tille vetem kur "preken lirite themeltar te njerezve te tjere", apo jo?!

Mbase duhet te legalizojme edhe vetevrasjen pasi tek e fundit, ai qe vret veten nuk prek lirite themelore te njerezve te tjere apo jo?

Pohim absurd II...
    Po nuk e le degjuar ne televizor apo ne gazete, apo po nuk nxorren ligj poiitikanet, ti nuk e beson apo jo, dhe cdo gje te duket absurde? AIDS u perhap ne Amerike nga homoseksualet ne vitet 80 ku u be edhe problem i madh. Presidenti i atehershem amerikan, Ronal Reagan do te citohej te kish thene: "AIDS-s ishte ndeshkimi i Zotit per homoseksualizmin." Shumica e pacienteve me AIDS ne Amerike dhe ne bote ne ato vite kane qene homoseksuale.

Shko kerko ne Google tani qe te mesosh per keto qe Albo te shkruan ne forum.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 01-09-2013 mė 15:50

13. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Albo pėr postimin:

Gentian_gr (01-09-2013)

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Nuk ekziston dhe nuk ka ekzistuar ndonjehere ndonje "konvente" e tille. Bile nuk ekziston as edhe nje ligj qe u njeh njerezve te drejten te martohen, mes nje burri dhe nje gruaje, pasi kjo nuk ishte e nevojshme.
    Ja vetem dy shembuj te thjeshte qe vertetojne te kunderten e asaj qe thua ti:

Konventa europiane pėr mbrojtjen e tė drejtave tė njeriut dhe lirive themelor

Neni 12
    E drejta pėr t’u martuar
    Burri dhe gruaja, qė kanė mbushur moshėn pėr martesė, kanė tė drejtė tė martohen dhe tė
    krijojnė familje, sipas ligjeve kombėtare qė rregullojnė ushtrimin e kėsaj tė drejte
    .

Neni 14
    Ndalimi i diskriminimit
    Gėzimi i tė drejtave dhe i lirive tė pėrcaktuara nė kėtė Konventė duhet tė sigurohet, pa asnjė
    dallim tė bazuar nė shkaqe tė tilla si seksi, raca, ngjyra, gjuha, feja, mendimet politike ose ēdo mendim
    tjetėr, origjina kombėtare ose shoqėrore, pėrkatėsia nė njė minoritet kombėtar, pasuria, lindja ose ēdo
    status tjetėr.

http://www.qbz.gov.al/botime/permble...%20Njeriut.pdf

Ligji i Republikes se Shqiperise
    Kodi i Familjes
    ...
    Kushtet thelbesore per lidhjen e marteses:
    Martesa mund tė lidhet ndėrmjet njė burri dhe njė gruaje qė kanė mbushur moshėn 18 vjeē.
    Gjykata e vendit ku lidhet martesa, pėr shkaqe me rėndėsi, mund tė lejojė martesėn edhe pėrpara kėsaj moshe.

http://ligjet.info/kodi_familjes/pje...tulli_i/kreu_i

Per gjithe brezat e njerezimit deri ne kohen e sotme, martesa ishte pjese esenciale e natyres njerezore, po aq esenciale sa fryma qe marrim. Dhe kjo eshte arsyeja perse nuk ka patur nje ligj te shkruar apo konvente as per martesen mes nje burri e nje gruaje.
    E pasakte...
    Shih konventen dhe ligjin qe postova une.

Ashtu sic nuk ekziston nje "liri per orientimin seksual". Orientimi seksual nuk eshte liri themelore e njeriut, homoseksualet, transvestitet, ata qe ndryshojne gjini, ata qe partner kane nje kafshe, keta i degjon sot te flasin per "liri te orientimit seksual".
    Patjeter ekziston liri per orientim seksual...
    Dhe patjeter ekzistojne edhe konventat nderkombetare dhe ligjet ne shume shtete qe ndalojne diskriminimin e njerezve per shkak te orientimit seksual te tyre. Pavaresisht qe nuk permendet ne menyre eksplicite "orientimi seksual".

Shembull:

International Covenant on Civil and Political Rights
    Article 2
    1. Each State Party to the present Covenant undertakes to respect and to ensure to all individuals within its territory and subject to its jurisdiction the rights recognized in the present Covenant, without distinction of any kind, such as race, colour, sex, language, religion, political or other opinion, national or social origin, property, birth or other status.
    http://www.ohchr.org/en/professional...ages/ccpr.aspx

UN General Assembly
    Discriminatory laws and practices and acts of violence against individuals based on their sexual orientation and gender identity
    2011

TheSecretary-General expressed his concern in a speech on Human Rights Day 2010, when he stated:
    As men and women of conscience, we reject discrimination in general, and in particular discrimination based on sexual orientation and gender identity ... Where there is a tension between cultural attitudes and universal human rights, rights must carry the day. Together, we seek the repeal of laws that criminalize homosexuality,
    that permit discrimination on the basis of sexual orientation or gender identity, that encourage violence.

Applicable international standards and obligations

The application of international human rights law is guided by the principles of universality and non-discrimination enshrined in article 1 of the Universal Declaration of
    Human Rights, which states that “all human beings are born free and equal in dignity and rights.” All people, including lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) persons, are entitled to enjoy the protections provided for by international human rights law, including in respect of rights to life, security of person and privacy, the right to be free from torture, arbitrary arrest and detention, the right to be free from discrimination and the right to freedom of expression, association and peaceful assembly.

Non-discrimination is a core human rights principle embodied in the Charter of the United Nations, the Universal Declaration of Human Rights and core human rights
    treaties. Non-discrimination clauses in international instruments typically require that the rights set forth be made available to everyone without discrimination, and States ensure that their laws , policies and programmes are not discriminatory in impact. For example, under article 2 of the International Covenant on Civil and
    Political Rights, each State party to the Covenant undertakes to respect and to ensure to all individuals within its territory and subject to its jurisdiction the rights recognized in the Covenant, without distinction of any kind, such as race, colour, sex, language, religion, political or other opinion, national or social origin, property, birth or other status.

The specific grounds of discrimination referred to in the International Covenant on Civil and Political Rights and other human rights treaties are not exhaustive. The drafters intentionally left the grounds of discrimination open by using the phrase “other status” .
    Sexual orientation and gender identity, like disability, age and health status, are not explicitly mentioned among the grounds listed in the International Covenant on Civil and Poli tical Rights or the International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights.
    In 1994, in the case of Toonen v. Australia, the Human Rights Committee held that States are obligated to protect individuals from discrimination on the basis of their sexual orientation. This position is reflected in later decisions of the Committee, and in general comments of the Committee on Economic, Social and Cultural
    Rights, the Committee on the Rights of the Child, the Committee against Torture and the Committee on the Elimination of Discrimination against Women.
    In its general comment no. 20, for example, the Committee on Economic, Social and Cultural Rights observed that “other status” included sexual orientation.
    “States parties should ensure that a person‟s sexual orientation is not a barrier to realizing Covenant rights, for example, in accessing survivor‟s pension rights. In
    addition, gender identity is recognized as among the prohibited grounds of discrimination”

The obligations of States to prevent violence and discrimination based on sexual orientation and gender identity are derived from various international human rights
    instruments. These obligations include the ones listed below:
    ...
    http://www2.ohchr.org/english/bodies...C.19.41_en.pdf

Shembull tjeter, qendrimi zyrtar i Qeverise se Gjermanise:
    "Te drejtat e njeriut perfshijne te drejten e lirise se orientimit seksual. ..."
    http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Au...LGBT_node.html

Perndryshe, ja nje konnkluzion neutral, interesant dhe i perdorshem:
    ...
    Autori Gezim Tushi

Moralizimet nuk janė tė dobishme dhe nė tė vėrtetė nuk e ndihmojnė debatin. Ēfarėdo tė bėjmė, ka njė realitet i cili nuk kthehet dot mė mbrapsht. Prangat e sjelljes sė detyruar heteroseksuale janė “krisur” dhe paradigma e “homogjenitetit heteroseksual” po thyhet. Unė nuk mund tė them se kjo qė po ndodh nė shoqėri, ėshtė mirė apo keq, hap para apo hap mbrapa, emancipim apo degjenerim.

Por kjo po ndodh dhe shoqėria ėshtė e “detyruar tė pranojė” kėtė “zgjidhje alternative” tė disa njerėzve qė me sjelljen dhe orientimin e tyre seksual, do tė cėnojnė “mazhoritetin seksual” tė shoqėrisė sonė tė sė kaluarės. Koncepti i shėndoshė dhe bindja e patundur pėr mbrojtjen e tė drejtave tė homoseksualėve, si njerėz tė barabartė me tė gjithė, ėshtė “guri i themelit” nė kėtė debat qė ka filluar nė shoqėrinė tonė
    ./T.O/
    http://www.yllpress.com/5871/orienti...-njeriut-.html
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 01-09-2013 mė 17:12

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •