Close
Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 148
    Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Ruset u thone JO homoseksualeve..

24 Gusht 2013 - 09:22 | LAJME
    TRANSLATE Perktheje lajmin ne gjuhe te tjera

Televizioni rus ndėrpret intervistėn me gazetarin amerikan

Televizioni rus ndėrpret intervistėn me gazetarin amerikanMOSKE-Gazetari amerikan, James Kirchick, ėshtė tėrhequr me shpejtėsi nga transmetimi nga rrjeti televiziv Russia Today (RT), qė financohet nga Qeveria e Rusisė, pasi kishte filluar tė fliste kundėr Ligjit anti-homoseksual, tė cilin mė herėt e ka nėnshkruar presidenti rus, Vladimir Putin.

Kjo dramė ndodhi derisa gazetari homoseksual Kirchick, i cili gjendej nė Stokholm tė Suedisė, intervistohej nga ky televizion pėr rastin e ushtarit amerikan, Bradley Manning.

James Kirchick, pos tjerash, ka punuar pėr "New Republic" dhe "Washington Post".

Kur moderatorja e emisionit tė televizionit Russia Today, e pyeti gazetarin Kirchick pėr mendimin e tij, ai tregoi njė palė ēorape me ngjyra tė ylberit dhe e citoi shkrimtarin dhe aktorin amerikan, Harvey Fierstein, duke thėnė “tė jesh i heshtur para fytyrės sė djallit ėshtė diēka qė ne nuk mund ta bėjmė”.

“E dini, duke qenė kėtu nė rrjetin propagandues tė financuar nga Kremlini, unė do t’i mbath ēorapet e mia nga parada e krenarisė dhe unė do tė flas kundėr legjislacionit tė tmerrshėm kundėr-homoseksual, qė Vlladimir Putini e ka nėnshkruar duke e shndėrruar nė ligj, dhe i cili ka kaluar unanimisht nga Duma ruse. Ky legjislacion e kriminalizon propagandėn homoseksuale, qė efektivisht e bėn ilegale pėr njerėzit qė tė bisedojnė publikisht pėr homoseksualitetin”, tha Kirchick.

E befasuar, moderatorja e televizionit RT u pėrgjigj me “Yessssss”? dhe Kirchick vazhdoi duke thėnė se “ne kemi parė njė valė tė sulmeve tė dhunshme kundėr njerėzve homoseksualė...” dhe nė kėtė moment moderatorja ndėrhyri pėrsėri dhe sugjeroi kthim nė diskutimin lidhur me ushtarin amerikan Bradley Manning.

Por, reagimi i gazetarit ishte kėmbėngulės:

“Me tė vėrtetė nuk jam i interesuar pėr tė folur pėr Bradley Manningun. Jam i interesuar tė flas pėr ambientin e tmerrshėm homofobik aktual nė Rusi. Me kėtė dėshiroj qė homoseksualėt nė Rusi ta kuptojnė se kanė miq, aleatė dhe solidaritet nga njerėzit nė gjithė botėn dhe se ne nuk do tė heshtim nė fytyrė tė kėtij represioni tė tmerrshėm, qė po kryhet nga ata qė ju paguajnė, nga Vlladimir Putin. Unė jam kėtu pėr tė folur pėr kėtė ēėshtje”, theksoi Kirchick, i cili dominoi pėr mė tepėr se dy minuta nė transmetimin direkt.

Nė njė moment ai i tha moderatores, e cila belbėzonte se “ju i keni 24 orė pėr tė gėnjyer pėr Amerikėn, ndėrsa unė do ta them tė vėrtetėn pėr mė tepėr se dy minutat e mi”.

Ai i dha goditje edhe ambientit armiqėsor medial nė Rusi, duke thėnė se ai nuk e di se si punonjėsit e televizionit Russia Today mund tė flenė tė qetė gjatė natės, “duke e ditur se si gazetarėt nė Rusi keqtrajtohen nė mėnyrė rutinore, torturohen, dhe nė disa raste, vriten nga Qeveria e Rusisė”.

Mė vonė, Radio Evropa e Lirė e ka kontaktuar gazetarin James Kirchick nė aeroportin e Stokholmit, me ē’rast Kirchick tha se ai nė kushte normale nuk do tė pranonte tė paraqitej nė televizionet si Russia Today, pėr tė cilin ai thotė se ėshtė “kanal propagandues i qeverisė diktatoriale”.

Mė tutje, gazetari amerikan shpjegoi:

“Por mendova, duke pasur parasysh atė qė po ndodh aktualisht nė Rusi, se kjo do tė jetė me tė vėrtetė mėnyrė e mirė pėr ta tėrhequr vėmendjen lidhur me kėtė ēėshtje”.

James Kirchick, i cili mė parė ka shkruar edhe pėr Radion Evropa e Lirė, tha se pasi producentėt e RT nė Moskė me tė shpejtė e kanė prerė audion me zė tė tij, ai ishte nisur pėr nė aeroport me njė taksi tė rezervuar paraprakisht, tė cilin televizioni RT ishte pajtuar ta paguajė, pjesėrisht pėr shkak tė paraqitjes sė tij nė programin e kėtij rrjeti televiziv.

Por, Kirchick tha se ngjarja u zhvillua shumė shpejt.

“Pasi e kaluam gjysmėn e rrugės pėr nė aeroport, shoferin e taksisė e thirri shefi i tij, duke thėnė se rezervimi ėshtė anuluar dhe se ai duhet tė mė hedhė nė rrugė. Unė i thashė se vetė e paguaj shpenzimin. Por, pėrfundimisht, shoferi mė tha se udhėtimi ishte gratis, prandaj mund tė ndodhė qė ne kemi ndonjė aktivist kundėr Putinit nė kompaninė e taksive nė Suedi”, shpjegoi Kirchick.

Ai tha se televizioni RT nuk e ka shpjeguar aksionin e tij, por e ka thirrur atė pėr t’i treguar pėr anulimin e pagesės pėr taksi.

Kirchick tregon se ka pėrdorė “gjuhė tė tė rriturve dhe u ka thėnė atyre ku ta vendosin atė”.

Zyrat e rrjetit RT nė Moskė dhe Uashington nuk i janė pėrgjigjur kėrkesės sė Radios Evropa e Lirė me e-mail, por pasi e kanė lexuar kronikėn tonė, e kanė dėrguar deklaratėn zyrtare, nė tė cilėn thuhet:

“Zoti Kirchick ishte ftuar pėr t'u paraqitur nė RT si autor i artikullit - Bradley Manning shpėtoi lehtė – me qėllim qė t’i kontribuojė diskutimit pėr vendimin gjyqėsor pėr Bradley Manning, qė qartas ishte ngjarje madhore ndėrkombėtare. Zoti Kirchick vendosi qė nė vend tė kėsaj ta shfrytėzojė kohėn e tij pėr tė shprehur mendimin e tij pėr tė drejtat e komunitetit LGBT, ēėshtje, e cila me gjithė rėndėsinė, nuk ishte e lidhur me temėn e panelit. Fatkeqėsisht, RT nuk kishte tjetėr burim, por e vazhdoi diskutimin pa tė”.

Kirchick tha se planifikon tė flasė kundėr ligjit anti-homoseksual tė Rusisė dhe shtoi se ai do ta “inkurajoj ēdokėnd qė paraqitet nė RT, qė ta rrėmbejė forumin” dhe tė veprojė nė mėnyrė tė njėjtė si ai.

(d.b/REL/BalkanWeb)

http://www.balkanweb.com/bota/2706/t...an-145872.html
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Pėr: Ruset u thone JO homoseksualeve..

Keto jane akte barbare! Nje njeri mundohet ti thoj dy te rriturve qe kane mirekuptim se c'fare seksi mundet te bejne. Kjo eshte kulmi i injorances dhe poshtersise. Keta lloj nrerzish jane plerat e shoqerise. Ca ***** duan keta se c'fare bejne njerzit me mirekuptin. Sjellje e nveritshme dhe e padrejte qe duhet denuar rende!

Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Citim Postuar mė parė nga hof Lexo Postimin
    Keto jane akte barbare! Nje njeri mundohet ti thoj dy te rriturve qe kane mirekuptim se c'fare seksi mundet te bejne. Kjo eshte kulmi i injorances dhe poshtersise. Keta lloj nrerzish jane plerat e shoqerise. Ca ***** duan keta se c'fare bejne njerzit me mirekuptin. Sjellje e nveritshme dhe e padrejte qe duhet denuar rende!
    Te them te drejten hof me pelqeu kjo qasje e rusis, shteti duhet ti ndaloj anomalite e nje shoqerie dhe jo ti perkrahe ato, nuk jam kunder homosexualve sepse une per vete i injoroi totalisht ata. Edhe kafshet e dine qe kjo pune nuk eshte e natyrshme e lere me njerezit, nese nuk mude te ndalesh nje dukuri te keqe atehere te pakten mos e perkrah.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296

Citim Postuar mė parė nga prishtina75 Lexo Postimin
    Te them te drejten hof me pelqeu kjo qasje e rusis, shteti duhet ti ndaloj anomalite e nje shoqerie dhe jo ti perkrahe ato, nuk jam kunder homosexualve sepse une per vete i injoroi totalisht ata. Edhe kafshet e dine qe kjo pune nuk eshte e natyrshme e lere me njerezit, nese nuk mude te ndalesh nje dukuri te keqe atehere te pakten mos e perkrah.
    Kush je ti qe vendos se c'eshte e natyrshme e c'nuk eshte?
    Po sikur nje i familjes tende te ishte gay, c'do beje ti?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Kush je ti qe vendos se c'eshte e natyrshme e c'nuk eshte?
    Po sikur nje i familjes tende te ishte gay, c'do beje ti?
    Une jam thjeshte nje njeri i cili shpreh mendimin e lire, asgje me shume, po ti kush je qe ke vendosur ti detyrosh njerezit te ndrrojn mendje dhe te thone ate qe ty te pelqen. Dhe tani mos u merr me familjet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

c'ne kjo dashamiresi ndaj ruseve. Sikur jane armiq te shqiptareve, ne nuk duhet te popullarizojme asgje te tyren pavaresisht se eshte e mire! Hajt me nga Shqiperia edhe mund te flasin mire se kane figura me gjak ruse sic eshte Inva Mula. Dritero Agolli ka qene martuar me ruse e sa ruse te tjere ngelen ne Shqiperi pas prishjes se mardhenieve diplomatike. Por c'ne Prishtina?

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anėtarėsuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520

Une jam thjeshte nje njeri i cili shpreh mendimin e lire, asgje me shume, po ti kush je qe ke vendosur ti detyrosh njerezit te ndrrojn mendje dhe te thone ate qe ty te pelqen. Dhe tani mos u merr me familjet.
    MOS I THUAJ QE TE MOS MERRET ME FAMILJET,POR THUAJI TY C'TE KRUHET?
    Nqs te kundershton atehere thuaji te mbeshtese me ate kruajtjen tek Kirchick,e me pas thuaji shendet.

Mese e drejte kjo e normales,sepse homoseksualet,biseksualet,pedofilet sipas shijes se tyre shohin,e s'jan te mundur te dallojne normalen.

Diskriminimi i tyre ben ate qe ata te mosdalin haptazi .

Me pas thuhet tung!

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

I vetmi gjest human qe Rusia ka ba per njerzimin eshte ky.

Ka shume kafshe homoseksuale. Me thuaj ku qendron e keqja e homoseksualizmit? Eshte pyetje e thjeshte por nuk me ka dhene ndonje njeri pergjigje te pranueshme. Anormalitet? Po seks me prezervativ nuk eshte aanormalitiet? As se di se c'fare do te thuash me anormalitet apo normalitet. Po seks anal midis mashkullit dhe femres eshte me normale? Po seksi oral eshte me normal. C'pune ke ti me seksin e tjetrit? Si hyn ti ketu? C'pune ke ti? Kush te ftoi?

Pata nje shok homoseksual. Eshte shum njeri i mire. Burri 25 vjec dridhej nga frika se kishte frike mos e paragjykoja une dhe te tjeret per preferencat qe nuk i zgjodhi nuk kane asnje problem. Ka arsye pse te dridhet edhe pse s'i ka rene me qafe njeriu e s'ka bere asgje te keqe. Ka plot horra qe duan to keqtrajtojne e ta persendysin.

E kuptova mire kete une? Dmth ti dushke te beke seks me meshkuj dhe je kundra homoseksualizmit Apo e kuptova gabim?

Citim Postuar mė parė nga Gentian_gr Lexo Postimin
    MOS I THUAJ QE TE MOS MERRET ME FAMILJET,POR THUAJI TY C'TE KRUHET?
    Nqs te kundershton atehere thuaji te mbeshtese me ate kruajtjen tek Kirchick,e me pas thuaji shendet.

Mese e drejte kjo e normales,sepse homoseksualet,biseksualet,pedofilet sipas shijes se tyre shohin,e s'jan te mundur te dallojne normalen.

Diskriminimi i tyre ben ate qe ata te mosdalin haptazi .

Me pas thuhet tung!

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Te mos e perkrahesh homoseksualizmin nuk do te thote keqtrajtim ndaj tyre me domos.Edhe per kte "fenomen" si per shume gjera tjera njerezit qe jan kunder i kan arsyet e veta sikurse ata qe jan pro qe kan arsyet e veta,prandaj me e mira eshte te mesohet te rrespektohet menimi i then ndryshe.Boh!

Citim Postuar mė parė nga hof
    Me thuaj ku qendron e keqja e homoseksualizmit?
    Sa me shume martesa mes dy gjinive te njejta aq me pak zhvillim....ose then me fjale te tjera duke cituar Lexuesin..

Nuk jam kunder homoseksualeve anyway,jam kunder martesave mes tyre!

Faqja 0 prej 15 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •