Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Për: Tirane: Godet gruan me shkelma në gjykatë pas divorcit.

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    pyll pa derra nuk ka, por e shikon dhe vete nga eshte trendi me i madh per ta mavjosur gruan
    ore mua sme behet vone per keta zezaket e shkretetires D:

thjesht mos ja hidh fajin nje feje, apo te fajesosh nje komb tjeter per veprimet e nje shqiptari lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 29-07-2013 më 13:43

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Për: Tirane,Godet gruan me shkelma në gjykatë pas divorcit.

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    E si e shikon shoqeria Shqiptare ne krahasim me shoqerine ku jeton ti? Une nuk shoh ndonje ndryshim, te dyja shoqerite e shikojn me sy te keq, dhe te dyja e shohin si nje veprim te denueshem.

Kerko "domestic violence" ne internet dhe "violence against women" ne SHBA. Kur ndodh ne SHBA fajin e ka "mentaliteti orientalist"?
    Nuk mjafton te shikosh me sy te keqe vepra te tilla. Por rendesi ka cfar ben per di ndaluar kto raste. Ne shqiperi raste te tilla behen njehere dhe perseriten, nuk ka ndonje denim serioz. Ne vendet perendimore raste te tilla jane te pa tolerueshme jo vetem nga shteti por dhe nga shoqeria, gje qe nuk ndodh ne shqipri.

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Për: Tirane,Godet gruan me shkelma në gjykatë pas divorcit.

Citim Postuar më parë nga MaqoKorca Lexo Postimin
    Nuk mjafton te shikosh me sy te keqe vepra te tilla. Por rendesi ka cfar ben per di ndaluar kto raste. Ne shqiperi raste te tilla behen njehere dhe perseriten, nuk ka ndonje denim serioz. Ne vendet perendimore raste te tilla jane te pa tolerueshme jo vetem nga shteti por dhe nga shoqeria, gje qe nuk ndodh ne shqipri.
    Perse e vecon Shqiperine nga vendet "perendimore"?
    Se kupton qe disa emertime behen enkas per te ven nje ne pozite me te larte dhe nje tjeter ne pozite me poshte?

Po flisnim per shoqerine, per qyetetaret e thjesht si une e ti. Jo per ligjin, per ligj dihet qe SHBA-ja i zbaton, eshte e rrepte. Ne Shqiperi paguaj lek dhe del lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

E vecoj sepse shqiperia nuk mund te konsiderohet si vend perendimor vetem e vetem per arsyen se gjeografikisht gjendet ne evrope... Mentaliteti shqiptar eshte me afer i ati te turkut edhe atyre te meslindjes se sa i nje vendit e evropian. Edhe per shoqerine e kisha fjalen. Ne shqiperi po e godite gruan tende nuk do jen pak familjaret e te afermit tend qe do thone " Mire ja bere se ishte llafazane". Kam degjuar ne shume raste sidomos nga moshat e vjetra qe thone " Ky djali s' eshte burr hic, ne vend tja fus disa shpulla nuses, e le ta bej ajo ligjin ne shtepi" etj. Shoqeria shqiptare eshte shum mbraba ne krahasim me vendet e zhvilluara si nga mentaliteti ashtu dhe nga veprat.

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anëtarësuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520

Deri sa te vendoset nje ligj qe burrat qe ushtrojne dhune te s'kopiten si cjept s'ka per te ndal.

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga MaqoKorca Lexo Postimin
    E vecoj sepse shqiperia nuk mund te konsiderohet si vend perendimor vetem e vetem per arsyen se gjeografikisht gjendet ne evrope... Mentaliteti shqiptar eshte me afer i ati te turkut edhe atyre te meslindjes se sa i nje vendit e evropian. Edhe per shoqerine e kisha fjalen. Ne shqiperi po e godite gruan tende nuk do jen pak familjaret e te afermit tend qe do thone " Mire ja bere se ishte llafazane". Kam degjuar ne shume raste sidomos nga moshat e vjetra qe thone " Ky djali s' eshte burr hic, ne vend tja fus disa shpulla nuses, e le ta bej ajo ligjin ne shtepi" etj. Shoqeria shqiptare eshte shum mbraba ne krahasim me vendet e zhvilluara si nga mentaliteti ashtu dhe nga veprat.
    Po pershkruan fisin tend keshtu?

Po rri more djale se nga mentaliteti sjane me afer Shiptaret me Turqit apo se ata te lindjes mesme se nga nje italian pershembull.

Kush te ka mesuar keshtu? stormfronti te ka mesuar? Ata vdesin po si quajten shqiptaret turk ose arab ose te na bejne african.

mjat e ulet veten posht lol

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Plako studjo cik kulturat lindore dhe do e kuptosh se me ke afrohemi me shume, me vendet perendimore apo lindjes. Fale pushtimit turk 500 vjecar ne akoma jemi shume larg ne mentalitet me vendet perendimore te Evropes, edhe pse jemi pjese e saj.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Plako studjo cik kulturat lindore dhe do e kuptosh se me ke afrohemi me shume, me vendet perendimore apo lindjes. Fale pushtimit turk 500 vjecar ne akoma jemi shume larg ne mentalitet me vendet perendimore te Evropes, edhe pse jemi pjese e saj.
    Une do thosha edhe klima ben te veten, mesdhetaret kshu jane si tipa ne pergjithesi..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    Po pershkruan fisin tend keshtu?

Po rri more djale se nga mentaliteti sjane me afer Shiptaret me Turqit apo se ata te lindjes mesme se nga nje italian pershembull.

Kush te ka mesuar keshtu? stormfronti te ka mesuar? Ata vdesin po si quajten shqiptaret turk ose arab ose te na bejne african.

mjat e ulet veten posht lol
    Spo pershkruaj fisin tim Jo ,por shoqerine shqiptare ku sidomos ne zonat rurale gruaja nuk eshte e barabarte me burrin dhe ngjarje te tilla jane te perditshme. Nuk po e ul veten posht aspak, thjesht po them si eshte realiteti. Me duket se ti po perpiqesh ta zbukurosh gjendjen ne shqiperi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Une do thosha edhe klima ben te veten, mesdhetaret kshu jane si tipa ne pergjithesi..
    Po, qe talebanet denojne me vdekje vajzat qe dalin vete ne rruge, e ka fajin klima e nxehte ne afganistan jo mentaliteti i tyre

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •