Feelings change - memories don't.
Per mentalitet po flas edhe une. Dhuna ndaj femrave ska lidhje me lindje-perendim, femrat dhunohen se meshkujt jane me te forte fizikisht (se po te ishin njesoj shume nga keta sdo e krruanin me grate e tyre), dhe se ne toke sundon sistemi patriarkal. Kete sistem e gjen si ne lindje, ashtu edhe ne perendim. Tani ndryshimi eshte se ne vendet "perendimore" keto dekadat e fundit jane shtuar ligje per te mbrojtur femren...ligji eshte ndryshimi.
e shikon se kur do e gjen dhe vete ndryshimin. vendet perendimore kujdesen qe dhuna ne familje te ulet. Fale edukimit te pergjithshem nisur qe nga shkollat, duke vleresuar si negative dhunen mbi femrat, dhe stigmatizimin/ndjekje penale te atyre qe u duket vetja si te forte eshte nje perpekje e dukshme per ndryshim mentaliteti/etike/morali ne kete drejtim. Kurse sic e permende dhe vete ne sistemin patriarkal + islam , ku goditja e femres eshte dicka e zaknoshme krijon nje hendek te madh midis "lindjes" dhe "perendimit". kaq kisha une![]()
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
ashtu sic ka ekzistuar midis patriarkal + krishterimi (akoma ekziston, thjesht jo ne te njejtin nivel si islami)
Me kohen do ndryshoje edhe lindja. Shiko Arabine Saudite, kur ishin nomad kur sjellin njerez nga pakistani, india, malajzia per te bere pune te renda).
Po cfare sme pelqeu eshte se ti etikove si mentalitet orinetalist.
Ke cfare ke ndaj islamit mos e shkruaj vend e pa vend. Sic thash me lart, ndodh edhe ne ameriken jugore dhuna ne familje(ndaj grave), po atje islami e ka fajin? :P
Kudo ndodh dhune ndaj grave por vetem ne vendet islamike shikohet si dicka normale, kurse kudo tjeter denohet.
shiko cbehet ne turqi ...si abuzohen femijet nga te afermit e tyre
400,000 minors abused by inner circle person in Turkey
xfiles
Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 29-07-2013 më 12:35
pyll pa derra nuk ka, por e shikon dhe vete nga eshte trendi me i madh per ta mavjosur gruan![]()
xfiles
Krijoni Kontakt