Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Për: Tirane,Godet gruan me shkelma në gjykatë pas divorcit.

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    E si e shikon shoqeria Shqiptare ne krahasim me shoqerine ku jeton ti? Une nuk shoh ndonje ndryshim, te dyja shoqerite e shikojn me sy te keq, dhe te dyja e shohin si nje veprim te denueshem.

Kerko "domestic violence" ne internet dhe "violence against women" ne SHBA. Kur ndodh ne SHBA fajin e ka "mentaliteti orientalist"?
    Ku je rritur ti xhan? Sa vjec ke ik nga Shqiperia? Ti si mashkull mbase nuk shikon shume ndryshim. Nuk po mohon njeri qe s 'ka dhune ne boten perendimore. Ndryshon aty tek ato pikat qe permenda me lart. S'po e zgjas me gjersa ti s'arrin ta shikosh ndryshimin.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ku je rritur ti xhan? Sa vjec ke ik nga Shqiperia? Ti si mashkull mbase qe nuk shikon shume ndryshim. Nuk po mohon njeri qe s 'ka dhune ne boten perendimore. Ndryshon aty tek ato pikat qe permenda me lart. S'po e zgjas me gjersa ti s'arrin ta shikosh ndryshimin.

Mire mia, e lem me kaq
    Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 29-07-2013 më 11:42

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin

Mire mia, e lem me kaq
    Te lutem ate ikonen qe ja vesh ballit mos e perdor me kur me citon mua se s'te "flas" me. E kam shume zet si ikone.
    Feelings change - memories don't.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Per mentalitet po flas edhe une. Dhuna ndaj femrave ska lidhje me lindje-perendim, femrat dhunohen se meshkujt jane me te forte fizikisht (se po te ishin njesoj shume nga keta sdo e krruanin me grate e tyre), dhe se ne toke sundon sistemi patriarkal. Kete sistem e gjen si ne lindje, ashtu edhe ne perendim. Tani ndryshimi eshte se ne vendet "perendimore" keto dekadat e fundit jane shtuar ligje per te mbrojtur femren...ligji eshte ndryshimi.

e shikon se kur do e gjen dhe vete ndryshimin. vendet perendimore kujdesen qe dhuna ne familje te ulet. Fale edukimit te pergjithshem nisur qe nga shkollat, duke vleresuar si negative dhunen mbi femrat, dhe stigmatizimin/ndjekje penale te atyre qe u duket vetja si te forte eshte nje perpekje e dukshme per ndryshim mentaliteti/etike/morali ne kete drejtim. Kurse sic e permende dhe vete ne sistemin patriarkal + islam , ku goditja e femres eshte dicka e zaknoshme krijon nje hendek te madh midis "lindjes" dhe "perendimit". kaq kisha une
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Te lutem ate ikonen qe ja vesh ballit mos e perdor me kur me citon mua se s'te "flas" me. E kam shume zet si ikone.
    KE te drejt. SE bej me

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    e shikon se kur do e gjen dhe vete ndryshimin. vendet perendimore kujdesen qe dhuna ne familje te ulet. Fale edukimit te pergjithshem nisur qe nga shkollat, duke vleresuar si negative dhunen mbi femrat, dhe stigmatizimin/ndjekje penale te atyre qe u duket vetja si te forte eshte nje perpekje e dukshme per ndryshim mentaliteti/etike/morali ne kete drejtim. Kurse sic e permende dhe vete ne sistemin patriarkal + islam , ku goditja e femres eshte dicka e zaknoshme krijon nje hendek te madh midis "lindjes" dhe "perendimit". kaq kisha une
    ashtu sic ka ekzistuar midis patriarkal + krishterimi (akoma ekziston, thjesht jo ne te njejtin nivel si islami)

Me kohen do ndryshoje edhe lindja. Shiko Arabine Saudite, kur ishin nomad kur sjellin njerez nga pakistani, india, malajzia per te bere pune te renda).

Po cfare sme pelqeu eshte se ti etikove si mentalitet orinetalist.
    Ke cfare ke ndaj islamit mos e shkruaj vend e pa vend. Sic thash me lart, ndodh edhe ne ameriken jugore dhuna ne familje(ndaj grave), po atje islami e ka fajin? :P

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Për: Tirane: Godet gruan me shkelma në gjykatë pas divorcit.

Kudo ndodh dhune ndaj grave por vetem ne vendet islamike shikohet si dicka normale, kurse kudo tjeter denohet.

shiko cbehet ne turqi ...si abuzohen femijet nga te afermit e tyre

400,000 minors abused by inner circle person in Turkey
    xfiles

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308

Kudo ndodh dhune ndaj grave por vetem ne vendet islamike shikohet si dicka normale, kurse kudo tjeter denohet.

shiko cbehet ne turqi ...si abuzohen femijet nga te afermit e tyre

400,000 minors abused by inner circle person in Turkey

Sipas kesaj peru ja kalon Turqise.

Urime, i fute nje "mentalitet orientalist " dhe na bere te flasim per boten, e jo per shqiperine. >.>

Popullsia Myslimane lol

Ndryshuar për herë të fundit nga Plaku me kostum : 29-07-2013 më 12:35

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

pyll pa derra nuk ka, por e shikon dhe vete nga eshte trendi me i madh per ta mavjosur gruan
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

pyll pa derra nuk ka
    ka plot, biles do e fus si thenie koti
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •