Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 163
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Kosova drejt lejimit të ‘shamisë’ në shkolla

Citim Postuar më parë nga Fehmikaciu Lexo Postimin
    Po Ane veq edhe qajo po na falit neve,tani shfrytezojne rastin edhe ata me floke te medhaja qe nuk mundesh me dallu a eshte i gjinis femrore apo mashkullore,pastaj ata Reperat me gjysem apinga dhe me Pantollona te shkyer dhe tetouazhe kudo edhe ata lypin demokraci neper shkolla dhe pastaj ne mesuesit veq kqyrim seri tanaj edhe 1500$ me ta ba rrogen nuk te ben dobi,sepse beheshe me fole me vetveten..

Lirit fetare jan te garantuara me kushtetut a e din ti kete ?

Nuk ke drejt si pedagog qe nje nxenese ta bindesh ne mos urdheresen e Zotit te saj !

Kurse per shijet muzikore, dhe shijet e modeve, aty mund te debatohet nese duhet apo jo, ta lejosh nje nxenes te vie me kule ne klas.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin

Nuk ke drejt si pedagog qe nje nxenese ta bindesh ne mos urdheresen e Zotit te saj !

Kurse per shijet muzikore, dhe shijet e modeve, aty mund te debatohet nese duhet apo jo, ta lejosh nje nxenes te vie me kule ne klas.
    Jo ,ne shkolla jame kategorik mos te perdoren simbolet fetare shamia,kryqa apo diqka ngjajshem !!!!,kurse ne faltore si tju pelqej e drejte e tyre eshte,nuk jame fanatik fetare,ta dishe qe eshte gabime!!,duhet liri e arsyeshme e femres shqipetare,por ajo liri nuk ban te keqperdoret ,edhe ajo e meriton te jetoj me dinitet!!!,vetem femra shqipetare dine te lind femije si shum figura historike dhe madheshtore kombetare,kurse jashte shkolles ka te drejte te barte apo mos te barte shami pa imponime ligjore apo kanunore,nuk ka nevoj te perseris Mendja e shendoshe na ben te dallohemi nga Kafshet!!!...
    VENI,VIDI,VICI

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...
    Te garantuara nuk nenkupton njekohesisht edhe te pakufizueshme...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-11-2012
    Vendndodhja
    Vojnovc Shtime
    Postime
    412

Jo ,ne shkolla jame kategorik mos te perdoren simbolet fetare shamia,kryqa apo diqka ngjajshem !!!!,kurse ne faltore si tju pelqej e drejte e tyre eshte,nuk jame fanatik fetare,ta dishe qe eshte gabime!!,duhet liri e arsyeshme e femres shqipetare,por ajo liri nuk ban te keqperdoret ,edhe ajo e meriton te jetoj me dinitet!!!,vetem femra shqipetare dine te lind femije si shum figura historike dhe madheshtore kombetare,kurse jashte shkolles ka te drejte te barte apo mos te barte shami pa imponime ligjore apo kanunore,nuk ka nevoj te perseris Mendja e shendoshe na ben te dallohemi nga Kafshet!!!...
    Shamia nuk eshte simbol fetar por obligim fetarndersa hena eshte simbol fetar, si duket prej hoxhollarve rus ke marr mesim ti ?

Quditem me njerz qe quhen musliman mundohen te na tregojn per islamin a bazat e islamit nuk i din ,mos me dit nje musliman obligimet fetare themelore kjo eshte turp

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ta degjosh me prapanice Irfanin sigurisht qe ne kete konkluzion do dalesh. E pamoralshme eshte nje femer qe hap kembet pa qene e martuar ose qe tradhton bashkeshortin e saj. Pastaj te besh kritika se si duhet te jete sjellja apo veshja e nje muslimaneje eshte ceshtje edukimi.

Ti vazhdon sic e ke zakon e me hidhesh dege me dege pa trajtuar asnjehere thelbin e vertete qe trajtohet ne kete teme.
    Gomer ore ka sa duash , e kjo nuk ka lidhje me fene sesa me tradita. Ne arabi p.sh mund edhe te ndodhe ajo qe thua ti. Ashtu sikur ndodh ne familjet kristiane ne Evrope qe vellai i prezanton motres dashnorin dhe i thote "kenaqu " te keqen vellai. Por ne te dyja rastet po flasim per ekstreme.
    Edhe mohimi i fakteve dhe provave eshte e drejte e secilit ketu...
    Cdo i interesuar, ne radhe te pare ata qe e dine pak a shume "dialektin kosovar", te ekstrashemtuar nga "hoxha" primitiv qe nuk di ta flase as dialektin e rajonit si duhet, mund t'i degjon dhe shiqon videoklipet perkatese (apo provat) ne Youtube. Kush se njeh Kosoven pak me mire natyrisht qe e ka me veshtire t'i gjykon dhe interpreton drejte dhe si duhet ato qe thote "hoxha" permes fjaleve banale te kombinuara me mimiken dhe levizjet adekuate.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ik meso gjermanisht! jarigas gomari!
    keine sichtbaren religiösen oder weltanschaulichen Symbole
    germo tare! germo!

te me quaje buf nje injorant me probleme mendore si puna jote, me krijon vetem nje ndjesi meshire ndaj teje.

zog gomari.
    Pra, ti si do ta quaje nje person qe pohon diçka e mandej pa pike turpi pohon edhe te kunderten, perveçse "buf"??!!
    po, por asnje vend (me perjashtim te frances) nuk ka ndonje ligj qe detyron njerezit te mos shfaqin haptazi fene se ciles i perkasin dhe te vishen ne nje menyre qe te lene te kuptoje se cfare bindjesh fetare kane.
    E si do ta quaje nje person qe shprehet keshtu per nenforumin Toleranca fetare
    lere se ka bere plot 6 shkrime ne kete teme e i takon zogut te gomarit t'i tregoje te tjereve se cfare teme eshte.
    nuk ka faj. eshte jashte habitatit te tij e shkruan me shume marrezira se zakonisht. eshte jashte halese de forumit shqiptar (nenforumit ""toleranca"" fetare) ku zogu i gomarit rri mjes, dreke, darke...

do transformoje ne hale edhe nenforumin sportiv.

http://www.forumishqiptar.com/thread...C-Milan/page17
    ..forum ne te cilin vazhdon te shkruaje akoma, perveçse "mi halesh"??!!
    Nuk t'i kam dhene une keto epitete admiral, ia ke dhene vete vetes!!!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Ja ku po i bie prakut qe ta degjoje edhe Drugdhendesi i forumit:
    Liria fetare eshte e garantuar me Kushtetute e po ashtu eshte i ndaluar edhe diskriminimi i çfaredo lloji, edhe i llojit fetar, pikerisht ai me shtyse prej veshjes fetare ne istitucione publike!!
    Gabim i rende!! Zoti yt mund te te urdheroje qe mos prekesh fotografi, skulptura, te komunikosh me individe te seksit tjeter, te falesh ne orar te shkolles, e gomarlleqe te tjera kesisoji, por shteti , dmth pedagogu si perfaqesues ne kete rast, ka te drejte, madje detyre, te te binde qe te shkosh kunder "zotit" tend!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Hola ! Kurse ti je, mbrojtes i lirive te femrave sepse vendos ne vend te tyre, se shamia qe ajo mban ; Eshte e imponuar ? Po kush je ore ti ?! E din se paku se c'ishte natyra e atyre nenave qe rriten dhe edukuan bijt e ketije kombi ? Mos vall je lindur dje, dhe ke harruar imazhin e gjyshes sate ? O FEHMI, mos mu shit ketu "evropjan", sepse edhe Evropjanin e miredukuar e turperon me kete sjellje fallso !

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Te garantuara nuk nenkupton njekohesisht edhe te pakufizueshme...
    Te besosh se shamia eshte urdheres e Zotit, dhe ta aplikosh ate eshte teresisht çeshtje personale qe asnje kushtetut ne bot, as ajo komuniste, nuk ka te drejt qe ta ndal ! Falenderoju Zotit, qe ke qelluar ne nje shtet i cili udhehiqet nga disa pseudopolitikan debila.

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ja ku po i bie prakut qe ta degjoje edhe Drugdhendesi i forumit:
    Liria fetare eshte e garantuar me Kushtetute e po ashtu eshte i ndaluar edhe diskriminimi i çfaredo lloji, edhe i llojit fetar, pikerisht ai me shtyse prej veshjes fetare ne istitucione publike!!
    Gabim i rende!! Zoti yt mund te te urdheroje qe mos prekesh fotografi, skulptura, te komunikosh me individe te seksit tjeter, te falesh ne orar te shkolles, e gomarlleqe te tjera kesisoji, por shteti , dmth pedagogu si perfaqesues ne kete rast, ka te drejte, madje detyre, te te binde qe te shkosh kunder "zotit" tend!!
    Ndoshta besimi yt, te meson per gomarlleqe, por jo edhe besimi Im.

Un si pjestar i besimit Islam, e kam per obligim moral qe te respektoj besimin tend. Kurse ti, fyej nese keto jan vlerat qe i promovon krishterizmi.

Mua s'me intereson nese t'i i lutesh Krishtit apo jo, nese bart kryç apo jo, ti ke besimin tend e un timin.

Ketu ndahen dy lirit e tona.

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •