Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Shoqata Çamëria degë në Izmir

Citim Postuar më parë nga DoLpHiN Lexo Postimin
    Fotografia eshte ne nje dege te partise AK PARTI. Deget e partive kane flamurin e shtetit te tyre. Nuk vendosin flamure per cdo vizite jo zyrtare qe ju behet.
    Per me teper flamuri turk ne foto eshte pjese e posterit.
    Pra takimi eshte bere ne zyrat e Partise se Erdoganit? E paska krijuar shoqaten "Cameria" ne zyrat e partise se Erdoganit? Apo mos na e beri edhe ky si Spahiu qe u shpall "qytetar nderi i NYC"?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Une ne fakt prisja te shihja flamurin tone kombetar qe valevitej ne Izmir.
    ja ku e ke flamurin kombetar qe valvitet ne Izmir:

Komuniteti i shqiptarëve të çamërisë të shpërngulur në turqi, gjatë viteve 1923-1924 kanë themeluar në Izmir, shoqatën për kulturë dhe bashkim të të shpërngulurve shqiptarë si dhe degën e shoqatës çamëria. Në takimin ku merrnin pjesë qindra shqiptarë të çamërisë të vendosur me banim në qytetin e izmirit merrte pjesë edhe kryetari i Partisë Drejtësi Integrim dhe Unitet, zoti Shpëtim Idrizi, Kryetari i Shoqatës “ÇAMËRIA”, njëkohësisht zv/ministër i Arsimit dhe Shkencës, zoti Ardian Tana, Ish kryetari i kësaj Shoqate, zoti Servet Mehmeti, si edhe deputeti i Partisë për Drejtësi të Turqisë, njëherazi dhe kryetar i shoqatës së parlamentarëve Turqi- Shqipëri, zoti Rifat Sait, me origjinë shqiptare nga Drenica e Kosovës. Gjatë fjalës së tij përshëndetëse kryetari i PDIU-së zoti Shpëtim Idrizi theksoi se është shumë e rëndësishme që shqiptarët e çamërisë takohen pas 90 vjetësh dhe kanë mbajtur gjallë gjuhën shqipe, zakonet dhe kulturën. Ai theksoi se ky takim dhe krijimi i degës së shoqatës çamëria në një qytet si Izmiri në turqi , ku jetojnë mijra shqiptarë të shpërngulur nga trojet e tyre është një hap drejt bashkimit të shqiptarëve jo vetëm të çamërisë për të ruajrur vlerat dhe traditat e identitetit tonë kombëtar. Ndër të tjera ai tha:“Gjyshi im ja kaloi të drejtën babait tim, i cili ishte 2-vjeç kur erdhi në Shqipëri. Amanetin babai im ma ka kaluar mua bashkë me shokët e mi, e unë jam i bindur që të gjithë bashkë këtë amanet të fortë, këtë amanet që na i ka lënë zoti, këtë amanet mbi të cilin punohet e ndërtohet çdo ditë dhe që ka të bëjë me identitetin tonë, me të drejtat e njeriut, me mënyrën më paqësore që ne e shohim njëri-tjetrin do të jetë amaneti i bashkimit dhe jo përçarjes. Unë jam i bindur që me ndihmën e miqve tanë ne do të jemi qytetarë të një amaneti të realizuar. Së bashku me kryetarin e shoqatës “ÇAMËRIA”, njëkohësisht edhe zv/ministër i arsimit të Shqipërisë , ne kemi qënë vazhdimisht aktiv edhe në parlamentin shqiptar të kërkojmë që kudo, ku janë shqiptarët të kemi mundësi ta ruajmë gjuhën tonë, ta njohim kulturën, traditën. Edhe ne shqiptarët e çamërisë kemi mbijetuar falë një kulture dhe tradite të lashtë, e cila tregon që ne jemi një popull me rrënjë dhe një popull me rrënjë jo vetëm që nuk mund të zhduket, por rritet në mënyrë progresive duke shkuar drejt të drejtës së tij. Edhe në parlamentin shqiptar ne po punojmë për çështjen e çamërisë. Ne kemi bërë gati një rezolutë ku parlamenti do të shprehet, për nevojën historike të munguar për të drejtat e shqiptarëve të çamërisë, por siç e thashë flamuri jonë janë të drejtat e njeriut dhe ne jemi gati të vendosemi në krah të cdo etnie, kombi, që mbron këtë flamur”. Hapja e degës së shoqatës “ÇAMËRIA”, shiriti i së cilës është prerë nga kryetari i PDIU-së, zoti Shpëtim Idrizi dhe deputeti i parlamentit të Turqisë, zoti Rifat Sait përbën një rëndësi të vecantë për komunitetin e shqiptarëve të shpërngulur nga çamëria, që jetojnë në Izmir, jo vetëm për lidhjen e ngushtë që do të kenë këtej e tutje më Shqipërinë, por edhe për ti ardhur në ndihmë të gjithë atyre, që kanë lindur në turqi e duan të mësojnë gjuhën shqipe, historinë dhe traditat e çamërisë. Gjatë qëndrimit në Izmir të Turqisë, kryetari i PDIU-së zoti Shpëtim Idrizi u prit në një takim miqësor nga kryetari Partsië për Drejtësi në zonën e Karshiakës, ku jeton edhe komuniteti më i madh i shqiptarëve të çamërisë. Ai vlerësoi bashkëpunimin midis dy komuniteteve i cili ka një rëndësi të veçantë. Ndërsa zoti Idrizi theksoi se ky bashkëpunim ashtu siç është edhe midis dy popujve miq, turk edhe shqiptar është një mbështetje për shqiptarët e çamërisë, të cilët 90 vjet më parë u shpërngulën padrejtësisht nga trojet e tyre, por gjetën një atdhe të dytë në Turqi.
    http://www.pdiu.al/artikull.php?id=472

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Une ne fakt prisja te shihja flamurin tone kombetar qe valevitej ne Izmir. Prisja ndonje portret te Ismail Bej Vlores apo Gjergj Kastriotit, apo vellezerve Frasheri. Por me sa duket, ato nuk kane vlere sa ka vlere koka e Erdoganit dhe flamuri turk. Do ta kete marre Shpetimari flamurin me vete, se ai ne Shqiperi nuk e ndan flamurin tone as nga dora e as nga gjuha, por si duket ia kane ndaluar turqit ne aeroport edhe nga dora edhe nga gjuha.

Ato pyetjet e tjera, ben mire qe i ben, po shko e beja Shpetimtarit se t'i tregon.

- Sa ishte numri i cameve qe u shkembyen mes shtetit turk e atij grek ne vitet 20?

- Perse keta zgjodhen Turqine e jo Shqiperine e shtetin am?

- Pyete edhe pse u deshen 100 vjet qe te krijonin nje shoqeri kulturore "Cameria" ne Izmir?

- Pyete edhe pse shoqates ia vune emrin "Cameria" dhe jo "Shqiperia", se Shpetimtari i shkrete u rroptua se bashkuari shqiptaret ne cdo cep te botes?

- Pyete Shpetimtarin qe e cliroi Ilir Meta Camerine nga Brukseli apo jo se po presim ne thuaj?

Dhe hajde na trego edhe ne se cfare te tha Shpetimtari, se ne nuk marrim vesh, e lavdi zotit qe na doli nje cam i zgjuar si Shpetimtari se do te kishim ngelur Turqi fare!

Albo
    More Albo ç'eshte kjo pune me ty, kur behet fjale per Camerine ose Greqine ti shnderrohesh ne "papas" dhe me keq se "papasi" !!??
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Komuniteti i shqiptarëve të Çamërisë të shpërngulur në Turqi, gjatë viteve 1923-1924 kanë themeluar në Izmir, Shoqatën për Kulturë dhe Bashkim të të shpërngulurve shqiptarë si dhe degën e Shoqatës "Çamëria".
    Në takimin, ku merrnin pjesë qindra shqiptarë të Çamërisë, të vendosur me banim në qytetin e Izmirit merrte pjesë edhe kryetari i PDIU-së, zoti Shpëtim Idrizi, Kryetari i Shoqatës “Çamëria”, njëkohësisht zv/ministër i Arsimit dhe Shkencës, zoti Ardian Tana, etj.
    Gjatë fjalës së tij përshëndetëse Idrizi theksoi se është shumë e rëndësishme që shqiptarët e Çamërisë, të cilët takohen pas 90 vjetësh, e kanë mbajtur gjallë gjuhën shqipe, zakonet dhe kulturën. Ai theksoi se ky takim dhe krijimi i degës së shoqatës Çamëria në një qytet si Izmiri në Turqi, ku jetojnë mijëra shqiptarë të shpërngulur nga trojet e tyre është një hap drejt bashkimit të shqiptarëve, jo vetëm të Çamërisë për të ruajtur vlerat dhe traditat e identitetit tonë kombëtar.

“Gjyshi im ja kaloi të drejtën babait tim, i cili ishte 2-vjeç kur erdhi në Shqipëri. Amanetin babai im ma ka kaluar mua bashkë me shokët e mi, e unë jam i bindur që të gjithë bashkë këtë amanet të fortë, mbi të cilin punohet e ndërtohet çdo ditë dhe që ka të bëj me identitetin tonë, me të drejtat e njeriut, me mënyrën më paqësore që ne e shohim njëri-tjetrin do të jetë amaneti i bashkimit dhe jo përçarjes. Unë jam i bindur që me ndihmën e miqve tanë, ne do të jemi qytetarë të një amaneti të realizuar. Së bashku me kryetarin e shoqatës “Çamëria”, njëkohësisht edhe zv/ministër i arsimit të Shqipërisë , ne kemi qenë vazhdimisht aktiv edhe në parlamentin shqiptar që të kërkojmë që kudo, ku janë shqiptarët të kemi mundësi ta ruajmë gjuhën tonë, ta njohim kulturën, traditën. Edhe ne shqiptarët e çamërisë kemi mbijetuar falë një kulture dhe tradite të lashtë, e cila tregon që ne jemi një popull me rrënjë dhe një popull me rrënjë jo vetëm që nuk mund të zhduket, por rritet në mënyrë progresive duke shkuar drejt të drejtës së tij. Edhe në parlamentin shqiptar ne po punojmë për çështjen e çamërisë. Ne kemi bërë gati një rezolutë ku parlamenti do të shprehet, për nevojën historike të munguar për të drejtat e shqiptarëve të çamërisë, por siç e thashë flamuri jonë janë të drejtat e njeriut dhe ne jemi gati të vendosemi në krah të çdo etnie dhe kombi që mbron këtë flamur”, tha Idrizi./shekulli
    Kjo eshte per tu pergezuar, shoqata te tilla do te ndihmojne ne ruajtjen e gjuhes dhe te traditave kombetare te shqiptareve te Turqise.Nje ndihme e mire per kete do te ishte edhe hapja e organeve te shtypit apo edhe televizionit ne gjuhen shqipe.
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga NOTORIUS Lexo Postimin

Komuniteti i shqiptarëve të çamërisë të shpërngulur në turqi, gjatë viteve 1923-1924 kanë themeluar në Izmir, shoqatën për kulturë dhe bashkim të të shpërngulurve shqiptarë si dhe degën e shoqatës çamëria. Në takimin ku merrnin pjesë qindra shqiptarë të çamërisë të vendosur me banim në qytetin e izmirit merrte pjesë edhe kryetari i Partisë Drejtësi Integrim dhe Unitet, zoti Shpëtim Idrizi, Kryetari i Shoqatës “ÇAMËRIA”, njëkohësisht zv/ministër i Arsimit dhe Shkencës, zoti Ardian Tana, Ish kryetari i kësaj Shoqate, zoti Servet Mehmeti, si edhe deputeti i Partisë për Drejtësi të Turqisë, njëherazi dhe kryetar i shoqatës së parlamentarëve Turqi- Shqipëri, zoti Rifat Sait, me origjinë shqiptare nga Drenica e Kosovës. Gjatë fjalës së tij përshëndetëse kryetari i PDIU-së zoti Shpëtim Idrizi theksoi se është shumë e rëndësishme që shqiptarët e çamërisë takohen pas 90 vjetësh dhe kanë mbajtur gjallë gjuhën shqipe, zakonet dhe kulturën. Ai theksoi se ky takim dhe krijimi i degës së shoqatës çamëria në një qytet si Izmiri në turqi , ku jetojnë mijra shqiptarë të shpërngulur nga trojet e tyre është një hap drejt bashkimit të shqiptarëve jo vetëm të çamërisë për të ruajrur vlerat dhe traditat e identitetit tonë kombëtar. Ndër të tjera ai tha:“Gjyshi im ja kaloi të drejtën babait tim, i cili ishte 2-vjeç kur erdhi në Shqipëri. Amanetin babai im ma ka kaluar mua bashkë me shokët e mi, e unë jam i bindur që të gjithë bashkë këtë amanet të fortë, këtë amanet që na i ka lënë zoti, këtë amanet mbi të cilin punohet e ndërtohet çdo ditë dhe që ka të bëjë me identitetin tonë, me të drejtat e njeriut, me mënyrën më paqësore që ne e shohim njëri-tjetrin do të jetë amaneti i bashkimit dhe jo përçarjes. Unë jam i bindur që me ndihmën e miqve tanë ne do të jemi qytetarë të një amaneti të realizuar. Së bashku me kryetarin e shoqatës “ÇAMËRIA”, njëkohësisht edhe zv/ministër i arsimit të Shqipërisë , ne kemi qënë vazhdimisht aktiv edhe në parlamentin shqiptar të kërkojmë që kudo, ku janë shqiptarët të kemi mundësi ta ruajmë gjuhën tonë, ta njohim kulturën, traditën. Edhe ne shqiptarët e çamërisë kemi mbijetuar falë një kulture dhe tradite të lashtë, e cila tregon që ne jemi një popull me rrënjë dhe një popull me rrënjë jo vetëm që nuk mund të zhduket, por rritet në mënyrë progresive duke shkuar drejt të drejtës së tij. Edhe në parlamentin shqiptar ne po punojmë për çështjen e çamërisë. Ne kemi bërë gati një rezolutë ku parlamenti do të shprehet, për nevojën historike të munguar për të drejtat e shqiptarëve të çamërisë, por siç e thashë flamuri jonë janë të drejtat e njeriut dhe ne jemi gati të vendosemi në krah të cdo etnie, kombi, që mbron këtë flamur”. Hapja e degës së shoqatës “ÇAMËRIA”, shiriti i së cilës është prerë nga kryetari i PDIU-së, zoti Shpëtim Idrizi dhe deputeti i parlamentit të Turqisë, zoti Rifat Sait përbën një rëndësi të vecantë për komunitetin e shqiptarëve të shpërngulur nga çamëria, që jetojnë në Izmir, jo vetëm për lidhjen e ngushtë që do të kenë këtej e tutje më Shqipërinë, por edhe për ti ardhur në ndihmë të gjithë atyre, që kanë lindur në turqi e duan të mësojnë gjuhën shqipe, historinë dhe traditat e çamërisë. Gjatë qëndrimit në Izmir të Turqisë, kryetari i PDIU-së zoti Shpëtim Idrizi u prit në një takim miqësor nga kryetari Partsië për Drejtësi në zonën e Karshiakës, ku jeton edhe komuniteti më i madh i shqiptarëve të çamërisë. Ai vlerësoi bashkëpunimin midis dy komuniteteve i cili ka një rëndësi të veçantë. Ndërsa zoti Idrizi theksoi se ky bashkëpunim ashtu siç është edhe midis dy popujve miq, turk edhe shqiptar është një mbështetje për shqiptarët e çamërisë, të cilët 90 vjet më parë u shpërngulën padrejtësisht nga trojet e tyre, por gjetën një atdhe të dytë në Turqi.
    Po he ore EDLIN se na prishe gjakun e thame se nuk e lane turqit qe ta ngreje flamurin tone shqiptar ne Izmir. Keshtu po ka lezet. Perse nuk e mori ate flamurin shqiptar edhe ne konferencen e shtypit ne seline e partise se Erdoganit, apo kjo do te perbente "fyerje per identitetin turk"? Flamuri shqiptar mund te ngrihet vetem ne rruge me sa duket ne Turqi, por jo ne konferenca shtypi e ne seli partie.

Dhe nje pyetje kisha une se me beri pershtypje: Ajo partia e Erdoganit mos e ka gje emrin si Partia e Spahiut tone mo? AK njera e AK tjetra? Keshtu sikur shkruan ai posteri me koken e Erdoganit, por une nuk kuptoj turqisht. Te jete koincidence valle?

Brooklyn2010 pret pergjigje per ato pyetjet e tija, thirreni Shpetimtarin ne forum qe te na mesoje historine e atyre cameve ne Turqi.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 04-03-2013 më 14:00

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527

Albo sa shpetimtare do vene e do vine aq te mira qofshin.. ajo qe ngre peshe eshte se çamet nuk e harrojne Camerine, asgje nuk mund tua shkuli nga shpirti i tyre Camerine.

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga EDLIN Lexo Postimin
    Albo sa shpetimtare do vene e do vine aq te mira qofshin.. ajo qe ngre peshe eshte se çamet nuk e harrojne Camerine, asgje nuk mund tua shkuli nga shpirti i tyre Camerine.
    DJEMA gjerat jane ne levizje,dhe nuk mund te ndalen,,,

i/e regjistruar Maska e Hotlani
    Anëtarësuar
    22-11-2012
    Postime
    276

Citim Postuar më parë nga NOTORIUS Lexo Postimin

Është shumë e vërtetë se ende ka gjurmë të shqi[ptarëve në Turqi sidomos në qytetin në fjalë IZMIR,por pjesa me e madhe e shqiptuareve qe jan shperngulur ne Turqi jan asimiluar.Shpresojmë që të mbeten gjurme në Turqi te shqiptareve qe padrejtesisht jan shperngulur nga trojet e veta etnik.
    Kultura,sjellja edukata,arsimi e bëjnë njeriun të vlefshëm!!!!

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga EDLIN Lexo Postimin
    Kete shprehje e perdorin te gjithe ne ballkan, secili per interes dher si e gjykon vete.Ishalla t'ju heci mbare dhe fitofshi nga kjo mesele mes serbesh,kosovaresh,bullgaro maqedonasit, turqit e greket.ceshtja eshte se juve ju kruhet dhe me shqipatret ortodokse qe jane ketu ne trojet e tyre, pra juve ju kruhet atje ku nuk duhet.Na ka ardhe nje prift dhe po hidheni perjete.Realisht Janullatus duhet te bente pjese ne shoqaten tuaj, jo politike por kulturore.Ne shqiptaret ortodokse jemi me cilesoret dhe nuk kemi nevoje aq te domosdoshme per asistence, ndersa ju qe keni ndermen te shkoni te jetoni ne Greqi, duhet me pare te konvertoheni ne te krishtere dhe te mesoni biblen ne greqishte sic kane bere dhe te paret tuaj atje.Nese keni menduar te shkoni si sulltane , pune per ju, por me thene te drejten kurre nuk keni qene te qarte ne kete ceshtje.Pra si e perfytyroni ju kthimin atje , me kuran ne dore, duke folur shqip,me falmure kuq e zi, duke kerkuar kulte te besimit islamik, shkolla shqipe , spitale per shqiptare dhe per gra ne islam, shkolla e medrese te fese islame ?Pra mos keni ndermend te ktheheni si mbartes te se njetes problematike te kohes qe ju perzune? Nje gje eshte e vertete, nje i perzene dhe se ka te drejte ne mendjen e tije , duke qene pakice , duhet ti nenshtrohet vullnetit te shumices.Ja pra te na thote dikush se si do ta beni kete proces.Po Erdogani si e perfytyronte kete proces? Nese shkuat atje dhe biseduat, pa tjeter qe e keni trajtuar dhe kete problem, ndryshe levizja juaj eshte e dyshimte.Pra le te dale ndonje cam qe i njeh kteo ceshtje nga afer partise se tije dhe te na i thote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 04-03-2013 më 16:57
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Po e kemi thne se camet nuk kane ndermend te kthehen ne Greqi , por te jene nje kate ne duart e Truqise per te prishe mardheniet e Shqiperise me Greqine." Ne jemi gati të vendosemi në krah të cdo etnie, kombi, që mbron këtë flamur"( pra jane gati te bashkohen me kedo dhe me fotcat terroriste te Al Qaedes nese qe mbrojne kerkesat e Cameve).
    Edhe me djallin duhet bere bashk, kur eshte ne pyetje luftimi i greqis ! Gjenocidi Çamë, nuk do harrohet asnjehere. Hakmarrja do te jete e pergjakshme.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •