Me "gjë në dorë" e paske fjalën për ndonjë kallash ma do mendja. Ndërsa po ta hedhësh në sup, ajo bëhet "shtyllë kurrizore", kështu? Ajo "shtyllë kurrizore" që ortodoksët sipas teje, nuk e kanë. E di që dënohesh ti me ligjet amerikane dhe evropiane për këto që thua? Të ishte Shqipëria në Evropë, të merrnin IP-në dhe të fusnin brenda, pa një pa dy. Nuk keni faj, fajin e kanë PLEHRAT e çdo qeverie që nuk ju mësuan se Shqipëria ka dhe ortodoksë dhe myslimanë dhe katolikë dhe... TË ÇFETARIZUAR - jo ateistë. Juve jeni të ÇFETARIZUAR. Njësoj dogmatikë, njësoj fanatikë, vetëm se nuk keni fe.
Ezekiel 25-17.
Nje profesor historie nga Amerika, shpenzoi gjithe veren para disa vitesh duke u njohur me "harmonine fetare" mes shqiptareve. Pasi i vizitoi gjithe trevat shqiptare, pasi bere mbi 1000 intervista te ndryshme me qytetare e fshatare ne zona te ndryshme te vendit, perpiloi nje raport per nje fondacion ne Washington te cilin nuk e beri publik. Por kur e pyeten se cfare mund te na thuash per "harmonine fetare" mes shqiptareve? Ai u pergjigj duke qeshur: per cilet shqiptare e keni fjalen? Per ata ne Shqiperi, Kosove, Mal te Zi apo Maqedoni se ata ndryshojne si dita e nata me njeri-tjetrin. Kur e pyeten se cfare te beri me shume pershtypje mes shqiptareve, - ai u pergjigj: "Kontrasti i thelle kulturor jo vetem mes trevave te ndryshme shqiptare, por edhe mes vete komuniteteve fetare ne Shqiperi." Kur shqiptari insistoi te mesonte me shume, ai u tregua i rezervuar por tha po me te qeshur: "Ne traditat fetare te shqiptareve mund te gjesh diamante por mund te gjesh edhe qymyr gurri."
Besimi im orthodhoks eshte ajo qe me dallon mua nga ty. Besimi im orthodhoks me jep mua bekimin e Perendise e ben ate qe jam sot. Ashtu si besimi yt ne Islam te ben ty ai qe je sot. Se kush ka paqen apo bekimin e Perendise, ua leme te huajve ta gjykojne kur te na njohin si mua edhe ty.
Albo
pikrisht ajo shtylla kurrizore ju mungo Julius meqe kerkove arsyet ke tema tjeter. un ne amerik jam jo ne shqipni e simas ligjeve amerikane them cka te me doj qefi.. fajin e kan plehrat e cdo qeverie qe nuk ju msun dh ejuve se shqipria ka dhe fe te tjera e ska nevoj per kryqe neper kepa. kryqin majeni ne kish dhe meqe e keni ne zemer majeni dhe aty.
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
Fshati quhet Fikas dhe jane te gjithe ortodokse.Ne vendin ku kane ngritur kryqin ka qene kishe dikur dhe eshte e vertete,por theksoj se personalisht jam kunder simboleve fetare neper urge nazionale etj.Duhet ta denojme kete akt terrorist edhe sikur nje peme te hedhesh ne ere me tritol perseri quhet akt terrorist.
PAQE VELLEZER PAQE ,MBRETEROFTE NE ZEMRAT TUAJA VETEM PAQE .MOS HARRONI SE PERPARA ZOTIT JEMI LAKURIQ!
si ka munsi fshati qonka ortodoks dhe nuk ka ma kish aty? pse nuk u rindertu kisha per kto ortodokse po thjesht ni kryq? si ka munsi asni prej ktyne ortodokseve te fikasit nuk i ka bo pershtypje shperthimi dhe demtimi i kryqit por u desht dy priftri prej elbasani qe po udhtonin restesisht per ne tiran ta vejn re ket demtim?
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
Pse, jemi në luftë me ndonjë kështu? Që të na mungojë kallashi? Nuk jemi shoqëri civile? Apo andej nga je ke fillu të bësh shoqni me rednecksa?
Sa për atë që je në Amerikë e "thua ça të duash", I fcking dare you mofo, dil dhe thuaj PUBLIKISHT në ndonjë forum amerikan se do të hedhësh në erë xhami a kisha apo kryqe, dhe më thuaj markën e cigareve të t'i dërgoj unë në birucë kur të të rrasin.
Ezekiel 25-17.
Krijoni Kontakt