Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 90
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Turqia: Ballkani i sigurt me nje Shqiperi te fuqishme

[QUOTE=Kermilli;3585862]
    atehere nuk na Kercenohet asnje rrezik nga Greku dhe Serbi??
    Nuk duhet me qene kaqe i percipte.Popujt kane 1001 arsye te tjera per tu grindur, por unifikimi i besimit shpirterore , ap sic e perdor shpesh une si jo besimtare, unifikim i sofwarit shpirterore, eshte nje nga dy kushtet themeltare qe nje bashkesi te kete jete cilesore.

Nga i nxorre keto konkluzione se po te jemi te KRISHTERE nuk na duhen armet, a nuk ishte KORCA e Krishtere ne vitet 1912-1913 kur hynin BANDAT GREKE dhe vrisnin dhe prisnin pa dallim feje popullsine e pafajshme vetem dhe vetem se deklaroheshin SHQIPTARE??
    Natyrisht qe kjo eshte e vertete por ne kontekstin kohore historik.Ne ate kohe nuk kishte identitet shqiptare pore truk e kaurr,pra me turq identifikoheshin shqiptaret te cilet ishin mbetje te ushtrive perandorake , ose familje te transferuara nga vendet aziatike, apo egjypti.Ne kushtetuten e pare greke, ne piken 6-te thuhet, se do te quhet gereke kushdo individ qe do te ndjehet i tille dhe beson ne Bibel, pra te jete vete Jezuesi.Te tjeret?Po per ato ishte vendimi i Luzanos, per largim dhe me force.Ky ishte synimi qe vete fuqite e medha kerkuan te krijonin shtetin unik grek.Kjo nuk u arrit me klarinete, por ja ashtu sic thua dhe ti , pra dhe me gjak.

Persa i perkete asaj qe ke thene qe Greqia po "mban" 700 mije Shqiptare po i mban sepse ka interes, sipas nje Gallop qe ishte bere ne Greqi nga BANKA KOMBETARE GREKE NE VITIN 2005 DOLI SE SHQIPTARET KISHIN DEPOZITAT ME TE MEDHA SE TE GJITHE bile edhe me shume se GREKET VETE NE BANKEN KOMBETARE GREKE , a e kupton cdo te thote kjo??? pastaj keta 700 mije Shqiptare paguajne rregullisht taksat e shtetit Grek ,paguajne qira ne shtepite qe jetojne, paguajne Benzine qe mbushin makinat, blejne makina-motorra-veshje-mbathje shtepi etj, etj, etj, etj, Kjo perkthehet ne xhiro shume te madhe me EURO ne tregun dhe ekonomine GREKE , pra si perfundim mos ndoshta Greqia nuk po i "mban " Shqiptaret por po ndoh e kunderta??? Pastaj mos harro se Greqia eshte vendi i dyte ne Europe pas SPANJES persa i perket numrit te pakte se lindjeve, me pak fjale eshte vendi i dyte me popullsine me te mplakur ne EUROPE, dhe sic dihet shumica e ketyre 700 mije Shqiptareve jane ASIMILIUAR ne menyra te ndryshme dhe shumica e femijeve te teyre po shkojne USHTARE NE USHTRINE GREKE dhe jane pajisur me PASHAPORTA GREKE , si perfundim del se SHQIPTARET jane ata qe po mbajne Greqine gjalle , kunder mesymjeve te shumta nga PAKISTANEZET- AFGANISTANASIT - SIRIANET- LIBIANET dhe te gjithe atyre "LEKURE ZINJEVE" sic i quajne GREKET.
    PRA KONKLUZIONI ESHTE QE ???
    Te gjtha keto te tjerat nuk ja vlen ti diskutojme.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    ore po he de diskutojme pak per ushater tane ne Peshkepi te vrare nga greku,hajde te diskujtome pak per lidhezat me zorr shqiptaresh qe uleriste ushtria greke ne mes te athines,etj hajde te diskotojme pak per keta gjera,na thuaj mendimin tend

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

[QUOTE=KORCARI 2;3585898]
    Jetoj ne Selanik Nesti.Jam shqiptar dhe ndihem i tille ( edhe pse kam marre shtetesi greke).Jam i krishtere dhe besimtar,por jo fanatik.Jam dhe ndihem qytetari i botes.Rerspektoj cdo forme te gjalle jete.Jam per paqen,jam per dashurine,jam kundra urrejtjes,jam kundra pergjithesimeve te gjerave.
    Nese je vertete i krishtere , natyrisht qe do te jeni ne sinkron me ato c'ka shkruan, por nese ti me thua se perse greqia nuk armatos popullin shqiptare , atehere une kuptova se ti din te citosh virtytet biblike, por nuk sillesh si i tille.

Turqia ne keto momente po perdor nje politike te persosur me shqiperine,te pakten ne aparence KURSE GREQIA JO!
    Te pranosh kete shprehje, nuk do te thote se je musliman, por as turk, por te jesh boshe.

Ajo po perdor urrejtjen.Edi ti se cbehet neper dogana? A e cdo te thote kur nje palo polic( bullgarofoles) ne kapshtice te kthen femijen mbrapsh sepse ne pashaporten shqiptare shkruhet Selanik dhe jo THESALONIQI? Ae di apo jo? epo une skena te tilla i shikoj pothuajse cdo jave dhe a e mendon se cfare reagimi sjellin?
    Sa per Ballkanin dua te them qe eshte nje plasteline ne duart e " te medhejve" ashtu ka qene dhe ashtu do te jete.
    I MADHERISHMI ZOT VENTE DORE NE BALLKAN ne rast te kundert populli paguan faturen me te madhe.
    Kjo eshte e vertete, policia ka nje sjellje vulgare.Sinqerishte nuk kam arritur ta kuptoje, pasi dhe vete kam qene viktime e saje, por ndoshta se dhe ne Greqi ashtu si ne shume vende te botes police vishen pikerishte ato individe qe nuk kane tru.Ps,ne Durres jo qe nuk gjeje polic te krishtere , po e kishim si qyetetare per turp te visheshim police, apo te beheshim shofere.Ne popull une nuk e kam verejtur kete urrejtje qe ka poicia , apo asfalia greke.Duhet te kujtoje se dhe ato jane ne reformim si popull, pasi rikonvertimi nuk do te thote se i ndryshon njerzit brenda dites.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    ore po he de diskutojme pak per ushater tane ne Peshkepi te vrare nga greku,hajde te diskujtome pak per lidhezat me zorr shqiptaresh qe uleriste ushtria greke ne mes te athines,etj hajde te diskotojme pak per keta gjera,na thuaj mendimin tend
    Ah po ato jane njerez si puna jote dhe miljona shqipatreve qe nuk e shprehin kete urrejtje permes nje kenge qe u krijua ne luften italo shqiptaro -greke , por qe e shprehni cdo dite ,jo vetem per greke , por dhe per shqipatre qe jane me emra te krishtere.Ju camet dhe muslimanet ne pergjithesi keni nje urrejtje te madhe.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Ah po ato jane njerez si puna jote dhe miljona shqipatreve qe nuk e shprehin kete urrejtje permes nje kenge qe u krijua ne luften italo shqiptaro -greke , por qe e shprehni cdo dite ,jo vetem per greke , por dhe per shqipatre qe jane me emra te krishtere.Ju camet dhe muslimanet ne pergjithesi keni nje urrejtje te madhe.
    para pak vitesh terroristet e MAVIT(ushtri per clirimin e voriopirdhit),vrane 2 ushtare tane ne peshkepi,sulm ushtarak pra brenda territorit te shqiperise,fakt,ke gje per te thene?clufte italo shqiptaro -greke mor i mjere,para 4 vitesh u kendua ajo kenge jo vetem ne mes te athines,por edhe ne repartet ushtarake greke,do raste te tjera????-dhe ti me flet mua per urrjtjen tone?hahah,nuk jam as cam as myslyman,dhe leji ato qe di kur flem me mua,jam shqiptar dhe jo i shitur si puna jote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 08-02-2013 më 17:54

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    para pak vitesh terroristet e MAVIT(ushtri per clirimin e voriopirdhit),vrane 2 ushtare tane ne peshkepi,sulm ushtarak pra brenda territorit te shqiperise,fakt,ke gje per te thene?clufte italo shqiptaro -greke mor i mjere,para 4 vitesh u kendua ajo kenge jo vetem ne mes te athines,por edhe ne repartet ushtarake greke,do raste te tjera????-dhe ti me flet mua per urrjtjen tone?hahah,nuk jam as cam as myslyman,dhe leji ato qe di kur flem me mua,jam shqiptar dhe jo i shitur si puna jote.
    Po keto jane nacionaliste rradikale , por qe krimin e tyre e shfaqin jashte popullit te vet, ndersa ne shqipatret islamike, vetem vitin 2012 e mbyllem me 24 gra te vrara me sqepare.Keto ishin ne shumicen e rasteve grate e tyre, ishin ndoshta dhe gra te komunitetit te vet, qe i kishin dhene dhe sexin , kenaqesine kafsherore , por ndeshikimi qe moren nuk ka te krahasuar.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Po keto jane nacionaliste rradikale , por qe krimin e tyre e shfaqin jashte popullit te vet, ndersa ne shqipatret islamike, vetem vitin 2012 e mbyllem me 24 gra te vrara me sqepare.Keto ishin ne shumicen e rasteve grate e tyre, ishin ndoshta dhe gra te komunitetit te vet, qe i kishin dhene dhe sexin , kenaqesine kafsherore , por ndeshikimi qe moren nuk ka te krahasuar.
    je gje ne mend apo ke nevoje per doktor?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Anesti_55 , mesa kuptoj nuk je Shqiptar, dhe jeton shume vjet ne Greqi,po te them nje fakt qe vazhdon edhe sot e kesaj dite, dhe po deshe pyet edhe vete ndonje Grek qe ka sherbyer ose sherben ne Forcat Speciale Ushtarake Greke (LOK- OJK) se cfare kenge kendojne gjate stervitjes se tyre per VORIO EPIRIN dhe per Stambollin (Kostandinopojen) qe ka 600 vjet qe e ka marre Turku.
    Sa per vitet 1912-1913, e ke shume gabim kur thua qe nuk kishte Komb SHQIPTAR, se po ta marrim nga ajo ane nqs se para 100 -vjetesh nuk kishte Komb Shqiptar atehere eshte e pa mundur te kete ekzistuar ne MESJETE pra ne kohen e SKENDERBEUT, dhe po te vazhdojme me llogjiken tende atehere i bie qe kur ra KOSTANDINOPOJA SKISHTE KOMB GREK, atehere Greket perse vazhdojne ta quajne te tyren STAMBOLLIN duke kenduar ne Repartin e forcave Speciale , "U nis treni perne Qytet( STAMBOLL) dhe kush nuk na ndjek do ta djegim te gjalle ne hell" ose per Vorio Epirin " Kam nje moter te vogel emrin e ka VORIO EPIR ajo ndodhet e pushtuar etj ,etj etj " mund te te sjell edhe te tjera vargje nqs deshiron, e pra Kush eshte me barbar tani??? NE SHQIPTARET APO GREKET?? Kush nxit fryme Rracizmi dhe Urrejtjeje Shqiptaret apo Greket???

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Reagojnë ashpër Arbëreshët e Italisë kundër deklaratave të parlamentarit të së djathtës ekstremiste greke

Greqia me bashkëpunimin e Qytetërimit Europian mohon paturpësisht ekzistencën historike të popullit Arbëresh

Shkruar nga arbëreshi Vincenzino Ducas Angeli Vaccaro, pasardhës i familjes aristokrate shqiptare mesjetare Duka- Ëngjëlli
    (me kërkesë të autorit përktheu nga italishtja dhe përshtati në gjuhën shqipe: Brunilda Ternova)

Këto ditë, përmes mediave, informohem se qeveria greke, përveçse e përqëndruar në synimin për të zgjidhur çështjen e saj ekonomike - e fundosur tashmë në karakatina të errëta dhe shpellare -, me anë të një parlamentari të ekstremit të djathtë - me tone dhe pikëpamje të thartuara -, vazhdon e patundur të mohojë ekzistencën e bashkësisë Arbërore ndryshe e njohur si Arbëreshe, bashkarisht me identitetin e tyre gjuhësor dhe të kaluarën e tyre të lavdishme. E gjith kjo tendencë të bind që të mendosh negativisht për rolin që luan entiteti shtetëror i Greqisë, shpesh me një arrogancë të qetë mbizotëruese (dhe abuzuese e fondeve publike europjane, përfshih edhe e parave tona), në kontekstin “qytetar” të të ashtuquajturit Komunitet Europian.
    Greqia, si një vend anëtar i Bashkimit Europian, është i vetmi Shtet që nuk njeh minoritetet gjuhësore që egzistojnë në atë territor për më shumë se gjashtë shekuj: Arbërorët, ose siç e quajnë ata ndryshe veten Arbëreshët, të cilët jetojnë dhe punojnë me dinjitet ekstrem.
    Shfaqja e parë historike e shqiptarëve në territorin ku sot shtrihet Greqia daton në fund të 1200 dhe në fillim të 1300, e megjithatë kronisti bizantin Kantakuzeno, përmend se në malet e Thesalisë rreth vitit 1100 u vendosën aty fise epiriote të tilla si ai i Buas dhe Maseretëve. Në lidhje me të njëjtin argument dhe të njëjtën periudhë kohore na flet edhe dijetarja Ana Komnena (1083 - 1150), e cila në veprën e saj “Alessiade” e identifikon këtë popullsi me emrin ALBANOI dhe specifikon se ata janë ‘Abasileuti’, pra që do të thotë se nuk i sundonte asnjë mbret.
    Në vitet në vijim shumë shqiptarë u thirrën nga despotë të ndryshem të Greqisë bizantine (kujtojmë këtu se Greqia nuk ka egzistuar kurrë si një entitet shtetëror), për të populluar tokat e Atikës, Beotisë, Kosturit, Korinthit, Lakonis, Arkadias, Mores dhe të Thrakës.
    Popullata shqiptare, krenare për origjinen e vet, jo shumë kohë më pas filloi të dallohej pozitivisht në krahasim me atë greke - kësaj të fundit i mungonte një identitet i vërtetë etnik dhe këtë aspekt e nxjerrim në dukje konkretisht nga shkrimet që rezultojnë në një raport nga veneciani Marino Sanudo i Vjetri (Marino Sanudo il Vecchio, 1270 - 1343), përmes së cilës na informon se: “Rajonet më pjellore, ato në Arkadia, në More, në Lakoni, në Negroponte ose ndryshe Eubea dhe në Thesali ishin të mirëpopulluara me shqiptarë të cilët jetonin në mirëqenie në shtëpitë e tyre, në sajë të parave që përfitonin nga bujqësia dhe nga blegtoria”.
    Nga kjo dëshmi është e qartë se popullata shqiptare e vendosur në Greqi rreth shekullit të XIII -të, nga një entitet nomad ishte transformuar në një entitet sedentar duke u kujdesur për tokën dhe bagëtine në një mënyrë më racionale. Për shkak të ngjarjeve historike të shekujve të XV-të dhe XVI-të, shkaktuar nga ekspansionizmi i njëpasnjëshem i imperializmit osman, shumë familje Arbërore/ Arbëreshe u zhvendosën në jug të Italisë ku dhe egzistojnë akoma. Ndërsa popullata shqiptare që pati më pak fat e që mbeti në Greqi, luajti më pas një rol shumë të rëndësishëm gjatë luftrave për pavarësinë e vendit në çerekun e parë të shekullit të XIX-të. Në këtë kontekst duhet të permendim personazhet heroike të tillë si Marko Boçari, bëmat e Suliotëve, kapitenja e anijeve Bubulina e shume të tjerë.
    Si mund të fshijë padrejtësisht e sipas dëshirës disa nga faqet e historisë i pamaturi, arroganti e sipas të gjitha gjasave ndoshta injoranti, deputet grek i së djathtës ekstreme? Kush mendon se është ky individ, Hermes ose një fëmijë i privilegjuar i Zeusit? Jo! Ai është vetëm një abort i qytetërimit dhe një polinom i arrogancës e i budallallëkut të pakujdesshëm.
    Komuniteti Europian, si garantues i qytetërimit të Kontinentit të Lashtë, vazhdon të mbetet i shurdhër e i verbër përkundrejt diskriminimit, i cili vazhdon ende edhe sot të praktikohet kundër popullsisë Arvanitase. Më 16 shtator të 1969, arbëreshi i Kalabrisë, Papas Antonio Bellushi bashkarisht me studjues të rinj europjanë, do të raportojnë rezultatet e hetimeve të tyre në lidhje me gjendjen diskriminuese të shtetit grek përkundrejt pakicës gjuhësore shqiptare në Komisionin e Komuniteteve Europiane. Të shkëputur nga ky raport i Papas Antonio Bellushi po sjellim në vijim kundërpërgjigjen që mbajti politika greke:
    1) Qëndrimi i Partisë Nea Dhimokratia: “Nuk egziston problemi i gjuhës shqipe në Greqi ashtu si nuk egzistojnë fshatrat me origjinë shqiptare. Në qoftë se kjo gjuhë flitet brenda kontekstit familjar (sh. i autorit: ky është paradoks, egziston apo jo kjo gjuhë?), nuk mund të shprehë një mendim të një rëndësie shumë të madhe”;
    2) Qëndrimi i Partisë Pasok: “Kush nuk flet gjuhën tonë (greke), nuk është pjesë e racës sonë dhe e kombit tonë”;
    3) Qëndrimi i Ministrisë së Kulturës: “Nuk egziston dhe nuk duhet të egzistojë asnjë mësimdhënie e gjuhës shqipe sepse ajo nuk egziston në territorin grek”;
    4) Qëndrimi i gazetës periodike “Anti” në Athinë: “Pakicat gjuhësore në Greqi si Arvanitasit, Vllehët, Pomakët (bullgarët) nuk mund të pretendojnë asnjë të drejtë. Në Greqi ka vetëm grekë”.
    Kontraditat dhe arroganca e Qeverisë greke dhe e parlamentarëve të saj, në lidhje me çështjen e mbrojtjes së pakicave etnike, duhet të jetë një tematikë që Bashkimi Europjan duhet të shqyrtojë me prioritet të jashtëzakonshëm pasi, e ashtuquajtura Europë e civilizuar deri tani i ka vendosur qëllimisht ne Erebo (sh.p.: bota e përtejme).
    Gjithshka mund të injorohet, por jo Historia!

Linku i artikullit në gjuhën italiane: http://arberiaitalia.blogspot.it/2013/0 ... della.html

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453

[QUOTE=Anesti_55;3585937]
    Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin

Natyrisht qe kjo eshte e vertete por ne kontekstin kohore historik.Ne ate kohe nuk kishte identitet shqiptare pore truk e kaurr,pra me turq identifikoheshin shqiptaret te cilet ishin mbetje te ushtrive perandorake , ose familje te transferuara nga vendet aziatike, apo egjypti.Ne kushtetuten e pare greke, ne piken 6-te thuhet, se do te quhet gereke kushdo individ qe do te ndjehet i tille dhe beson ne Bibel, pra te jete vete Jezuesi.Te tjeret?Po per ato ishte vendimi i Luzanos, per largim dhe me force.Ky ishte synimi qe vete fuqite e medha kerkuan te krijonin shtetin unik grek.Kjo nuk u arrit me klarinete, por ja ashtu sic thua dhe ti , pra dhe me gjak.

Je shume gabim. Turq ju referohej greku muslimaneve shqiptare, dhe nuk identifikoheshin shqiptaret si turq. Te kam cituar dhe diku tjeter qe nuk me kujtohet, shko kontrollo mbiemrat e muslimaneve ne Shqiperi (shumicen derrmuese po them, se nje pjese kane mbiemra turq dhe ndoshta jane me origjine turke).

Une nuk kuptoj nje gje ne kete teme: Perse perzihet greku dhe feja ketu? Ku qendron e keqja qe Shqiperia te perfitoje ushtarakisht nga cilido shtet, qofte ai musliman apo i krishtere?
    Le ta ndihmoje edhe Greqia ushtarakisht, edhe Italia apo kushdo shtet tjeter nese i kane mundesite apo nese duan.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •