Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 90
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Për: Turqia: Ballkani i sigurt me nje Shqiperi te fuqishme

Citim Postuar më parë nga KORCARI 2 Lexo Postimin
    Po le ta beje dhe Greqia kete gje o nesti,ce se ben?
    Po ti jeton dhe ne Korce , mes nje qytetarie te mirfillte te jugut, si ka mundesi te mungojne reflekset , nuhatjet, si ka mundesi te vdekur njenjat e krishtera brenda teje? Kjo i ndodhe vetem turqeve te mbetur.Dhe une megjithese nuk jam besimtare , pasi me ka munguar ky edukim, nje ndjenje morale e brendeshme me con drejte krishterimit , si nje instikt i trasheguar.Greqia po mban 700 mije shqiptare me shumice muslimane per 20 vjet , me gjithe krizen e saje ekonomike, por jo vetem kaq , por dhe kercenimit ne cdo moment te Turqise.Greqia nuk ka ndermend te armatose nje popull islamike ne shumice dhe me nje nostalgji absurde ndaj armikut historike Turqise.Ajo ka derguar ketu nje peshkop i cili po kontribon per te perafruar shqipatret muslimane drejte krishterimit dhe ka ndertuar dhe kultet , shkollat dhe institucionet fetare, qe ti dhe muslimanet shqipatre te mos jene me te rrezikshem.kur ju te besoni ne krishterim atehere do te kuptoni se nuk ju hyne me ne pune armet.Natyrishte qe ai duke krijuar nje barrijere te krishtere kryen dhe nje detyrim ndaj vendit te tije , kjo nuk ka ndonje gje te keqe.Ti mendon se pas gjithe ketyre kercenimeve , revoltave , kerkesave per bashkim ,mper shqiperi etnike, etj etj , ne jemi larg gjndjes se luftes? Jo, pasi nese behet armatimi , majfton qe nje i trete te kryeje dy tre akte terroriste ne dy anet e kufirit dhe lufta fillon.Pra Turqia mendon se ceshtja tashme ka mbete tek armet, pasi te gjitha kushtet e tjerea,gjykon se jane ne favore te saje.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Për: Bashkëpunim i ngushtë Shqipëri-Turqi në fushën ushtarake

Shtet koti ky i yni,greku ka marre tere bankat dhe telefonine,turku te tere ushtrine dhe pastaj i themi vetes shtet sovran
    Tamam keshtu sic e the, Jam 1000 % me ty

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Po ti jeton dhe ne Korce , mes nje qytetarie te mirfillte te jugut, si ka mundesi te mungojne reflekset , nuhatjet, si ka mundesi te vdekur njenjat e krishtera brenda teje? Kjo i ndodhe vetem turqeve te mbetur.Dhe une megjithese nuk jam besimtare , pasi me ka munguar ky edukim, nje ndjenje morale e brendeshme me con drejte krishterimit , si nje instikt i trasheguar.Greqia po mban 700 mije shqiptare me shumice muslimane per 20 vjet , me gjithe krizen e saje ekonomike, por jo vetem kaq , por dhe kercenimit ne cdo moment te Turqise.Greqia nuk ka ndermend te armatose nje popull islamike ne shumice dhe me nje nostalgji absurde ndaj armikut historike Turqise.Ajo ka derguar ketu nje peshkop i cili po kontribon per te perafruar shqipatret muslimane drejte krishterimit dhe ka ndertuar dhe kultet , shkollat dhe institucionet fetare, qe ti dhe muslimanet shqipatre te mos jene me te rrezikshem.kur ju te besoni ne krishterim atehere do te kuptoni se nuk ju hyne me ne pune armet.Natyrishte qe ai duke krijuar nje barrijere te krishtere kryen dhe nje detyrim ndaj vendit te tije , kjo nuk ka ndonje gje te keqe.Ti mendon se pas gjithe ketyre kercenimeve , revoltave , kerkesave per bashkim ,mper shqiperi etnike, etj etj , ne jemi larg gjndjes se luftes? Jo, pasi nese behet armatimi , majfton qe nje i trete te kryeje dy tre akte terroriste ne dy anet e kufirit dhe lufta fillon.Pra Turqia mendon se ceshtja tashme ka mbete tek armet, pasi te gjitha kushtet e tjerea,gjykon se jane ne favore te saje.
    Tamam ashtu eshte, edhe MIHAL GRAMENON qe ishte i Krishtere Greku e kishte shume perzemer, Cjane keto qe thua mo NESTI, domethene po te jemi te Krishtere atehere nuk na Kercenohet asnje rrezik nga Greku dhe Serbi??
    Nga i nxorre keto konkluzione se po te jemi te KRISHTERE nuk na duhen armet, a nuk ishte KORCA e Krishtere ne vitet 1912-1913 kur hynin BANDAT GREKE dhe vrisnin dhe prisnin pa dallim feje popullsine e pafajshme vetem dhe vetem se deklaroheshin SHQIPTARE??
    Nesti LERE MENJANE KETE POLITIKE PRO GREKE nqs Ndjehesh sadopak SHQIPTAR
    Persa i perkete asaj qe ke thene qe Greqia po "mban" 700 mije Shqiptare po i mban sepse ka interes, sipas nje Gallop qe ishte bere ne Greqi nga BANKA KOMBETARE GREKE NE VITIN 2005 DOLI SE SHQIPTARET KISHIN DEPOZITAT ME TE MEDHA SE TE GJITHE bile edhe me shume se GREKET VETE NE BANKEN KOMBETARE GREKE , a e kupton cdo te thote kjo??? pastaj keta 700 mije Shqiptare paguajne rregullisht taksat e shtetit Grek ,paguajne qira ne shtepite qe jetojne, paguajne Benzine qe mbushin makinat, blejne makina-motorra-veshje-mbathje shtepi etj, etj, etj, etj, Kjo perkthehet ne xhiro shume te madhe me EURO ne tregun dhe ekonomine GREKE , pra si perfundim mos ndoshta Greqia nuk po i "mban " Shqiptaret por po ndoh e kunderta??? Pastaj mos harro se Greqia eshte vendi i dyte ne Europe pas SPANJES persa i perket numrit te pakte se lindjeve, me pak fjale eshte vendi i dyte me popullsine me te mplakur ne EUROPE, dhe sic dihet shumica e ketyre 700 mije Shqiptareve jane ASIMILIUAR ne menyra te ndryshme dhe shumica e femijeve te teyre po shkojne USHTARE NE USHTRINE GREKE dhe jane pajisur me PASHAPORTA GREKE , si perfundim del se SHQIPTARET jane ata qe po mbajne Greqine gjalle , kunder mesymjeve te shumta nga PAKISTANEZET- AFGANISTANASIT - SIRIANET- LIBIANET dhe te gjithe atyre "LEKURE ZINJEVE" sic i quajne GREKET.
    PRA KONKLUZIONI ESHTE QE ?????????????????????????????????????????????????? ???????????
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kermilli : 08-02-2013 më 14:59

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Duhet ta dergojme Nestin episkop ne Serbi e Greqi qe edhe Ata ta kuptojne krishterimin nepermjet fjaleve te Nestorit

i/e regjistruar Maska e Fehmikaciu
    Anëtarësuar
    11-01-2013
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,006

Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Turku kaq qën edhe mbetet një krye pocaqi! Nuk e ndryshon ujk lëkur jooo!

Shumë pak vite kanë kaluar nga ajo që bëri turku në 1974-ën në Qipro.. vërtet me grekun nuk e kemi mirë por nuk duhet të mos mësojmë nga ç'far ka heq dhe po heq greku nga turku, këto janë mësime të mëdha, e keqja është se opinioni Shqiptar nuk i njeh palaçollëqet e turkut të sotëm.

Fakti se akoma na duhet turku për të ruajtur kokën nga greko-serbët tregon se jemi akoma në baltë. Turku e ka shfrytëzuar mangësinë tonë ndaj fqinjëve dhe do vazhdojë ta shfrytëzojë..
    Turqia i ka borgje popullit shqipetar,5 shekuj roberi,vuajtje,dhe teritore shqipetare,kete e dim te gjith ,por kete e dine edhe ata,nese mendojne ti lajne borgjet ndaj popullit shqipetar,un mendoj se eshte nje mundesi e mire,sidomos neve popullit shqipetar na ka me se shumti borgje sepse e dim historin ,qfardo interesi tjeter jashte kesaj do te deshtoj ne tokat shqipetare,,,,

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Jetoj ne Selanik Nesti.Jam shqiptar dhe ndihem i tille ( edhe pse kam marre shtetesi greke).Jam i krishtere dhe besimtar,por jo fanatik.Jam dhe ndihem qytetari i botes.Rerspektoj cdo forme te gjalle jete.Jam per paqen,jam per dashurine,jam kundra urrejtjes,jam kundra pergjithesimeve te gjerave.
    Turqia ne keto momente po perdor nje politike te persosur me shqiperine,te pakten ne aparence KURSE GREQIA JO!
    Ajo po perdor urrejtjen.Edi ti se cbehet neper dogana? A e cdo te thote kur nje palo polic( bullgarofoles) ne kapshtice te kthen femijen mbrapsh sepse ne pashaporten shqiptare shkruhet Selanik dhe jo THESALONIQI? Ae di apo jo? epo une skena te tilla i shikoj pothuajse cdo jave dhe a e mendon se cfare reagimi sjellin?
    Sa per Ballkanin dua te them qe eshte nje plasteline ne duart e " te medhejve" ashtu ka qene dhe ashtu do te jete.
    I MADHERISHMI ZOT VENTE DORE NE BALLKAN ne rast te kundert populli paguan faturen me te madhe.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Jetoj ne Selanik Nesti.Jam shqiptar dhe ndihem i tille ( edhe pse kam marre shtetesi greke).Jam i krishtere dhe besimtar,por jo fanatik.Jam dhe ndihem qytetari i botes.Rerspektoj cdo forme te gjalle jete.Jam per paqen,jam per dashurine,jam kundra urrejtjes,jam kundra pergjithesimeve te gjerave.
    Turqia ne keto momente po perdor nje politike te persosur me shqiperine,te pakten ne aparence KURSE GREQIA JO!
    Ajo po perdor urrejtjen.Edi ti se cbehet neper dogana? A e cdo te thote kur nje palo polic( bullgarofoles) ne kapshtice te kthen femijen mbrapsh sepse ne pashaporten shqiptare shkruhet Selanik dhe jo THESALONIQI? Ae di apo jo? epo une skena te tilla i shikoj pothuajse cdo jave dhe a e mendon se cfare reagimi sjellin?
    Sa per Ballkanin dua te them qe eshte nje plasteline ne duart e " te medhejve" ashtu ka qene dhe ashtu do te jete.
    I MADHERISHMI ZOT VENTE DORE NE BALLKAN ne rast te kundert populli paguan faturen me te madhe.
    Vella edhe njehere JAM 1000% DAKORD ME TY, por gjithmone duhet te kemi parasysh qe Turku na ka roberuar per 500-vjet me rradhe, sidoqofte per momentin duhet ti kemi Aleate, sepse sic thote edhe ajo Fjala e Urte Popullore ," Armiku i Armikut tim eshte Shoku Im"

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Vella edhe njehere JAM 1000% DAKORD ME TY, por gjithmone duhet te kemi parasysh qe Turku na ka roberuar per 500-vjet me rradhe, sidoqofte per momentin duhet ti kemi Aleate, sepse sic thote edhe ajo Fjala e Urte Popullore ," Armiku i Armikut tim eshte Shoku Im"
    Turku na ka mbajtur nen roberi 500 vjet dhe eshte reale,por perse ne duhet ti pergjithesojme gjerat? Perse duhet ti fusim te tere ne nje kallup?
    Eshte e vertete ajo qe thote Nesti qe ne Greqi jetojne e punojne 700 mije emigrante,ok me komshiun duhet ta keshe mire sepse eshte i pari qe te vjen ne ndihme,por them se populli grek nuk jep leje qendrimi,nuk perze shqiptare neper dogana etj.Ky eshte thelbi larg urrejtjes dhe pro dashurise dhe paqes,keshtu na meson i madherishmi Jezus.
    Ndryshuar për herë të fundit nga KORCARI 2 : 08-02-2013 më 16:33 Arsyeja: ........................................

i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Sipas meje,turqia nuk ka kurrnjëfar synimi të dominoj Shqipërin apo ndonjë shtet tjetër në Ballkan, por,

Vetëm se, është fakt se Turqia dhe Turqit jan të lidhur emocionalisht ndaj shqipëtarëve edhe Boshnjakëve dhe kan ndjenja vëllazërore ndaj të përmendurve.

Dhe duke parë rrezikun dhe izolimin strategjik ( sikur në të kaluarën)që po na bëjn Shtetet përrethë, e vetmja gjë që do është ndihma dhe forcimi ynë ushtarakisht, për të iu kundërvyrë armiqëve të përbetuar, të cilët, për çdo gjë, nuk ezitojn të bëhen bashk kundër nesh, sepse s'jav ma betha e tyre e shkërdhaft një me një por bëhen bashk.

pra ndihma Turqis apo e Amerikës, e kujt do tjetër që është me ne, mirë se vjen, sepse akoma kosova nuk e ka fituar përderisa nuk kemi forcë të barabart me srbin.

Serbët nuk hjekin dorë nga kosova kurrën e kurrës.

Betimi i xhandarmeris serbe bëhet i lidhur me Kosobën, Kosova është gjaku imë, është djepi serbis, pa kosovë ne nuk ekzistojm etj etj.

Më mirë kishte qen të mos flejm dhe të përgaditemi, dhe përgaditja nuk duhet ndalur kurrë, kushë e ndalë ngelë!

Popult të cilët kan pasur këtë politik( përgaditjen ushtarake, dhe ushtri të fort), sotë dominojn Botën, dhe na kan dominuar neve, dfhe ne kemi pësuar sepse nuk kemi një shpirt që mendon të uzurpoj një vendë, por në qpft se nuk e bën këtë të tjerët ta bëjn.

pra zgjonu o popullë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Turku na ka mbajtur nen roberi 500 vjet dhe eshte reale,por perse ne duhet ti pergjithesojme gjerat? Perse duhet ti fusim te tere ne nje kallup?
    Eshte e vertete ajo qe thote Nesti qe ne Greqi jetojne e punojne 700 mije emigrante,ok me komshiun duhet ta keshe mire sepse eshte i pari qe te vjen ne ndihme,por them se populli grek nuk jep leje qendrimi,nuk perze shqiptare neper dogana etj.Ky eshte thelbi larg urrejtjes dhe pro dashurise dhe paqes,keshtu na meson i madherishmi Jezus.
    Po nuk diskutohet qe ketu nuk flasim per POPULLIN e thjeshte por per Politikat Shteterore

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •