Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 90
    i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Për: Bashkëpunim i ngushtë Shqipëri-Turqi në fushën ushtarake

Domethene po ti ishte shitur asaj kompanise Greke nuk do te ishte sektor strategjik??????
    Pastaj Turqit kane blere sektore edhe ne Gjermani France bile tani se fundmi edhe nje Port te rendesishem ne Greqi, cdo te thote kjo qe Gjermanet ,Francezet apo Greket KANE ORIENTIM OTOMAN??
    Sipas ,,,Qiles.po kush nuk eshte grek !!!patjeter ashtu duhet te jete''nuk dua ta shqiptoj ate fjale'' qe me duket se dhe aty mundohen te perfitojne keta

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Domethene po ti ishte shitur asaj kompanise Greke nuk do te ishte sektor strategjik??????
    Pastaj Turqit kane blere sektore edhe ne Gjermani France bile tani se fundmi edhe nje Port te rendesishem ne Greqi, cdo te thote kjo qe Gjermanet ,Francezet apo Greket KANE ORIENTIM OTOMAN??
    o kerrmil, po nuk ka porte te rendesishme qe ka blere turku, as ne gjermani as ne france e as ne europe. Portet kryesore te cdo shteti quhen asete strategjike.
    meso njehere para se te dallosh gjoja absurdet ne llogjike.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    o kerrmil, po nuk ka porte te rendesishme qe ka blere turku, as ne gjermani as ne france e as ne europe. Portet kryesore te cdo shteti quhen asete strategjike.
    meso njehere para se te dallosh gjoja absurdet ne llogjike.
    he mo mire te thote po ti ishte dhene grekut porti do thoje te njejtat gjera??

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    he mo mire te thote po ti ishte dhene grekut porti do thoje te njejtat gjera??
    e ardhmja e shqiperise eshte ne europe dhe asetet strategjike duhet ti kete ne duar te europianeve, keshtu mendohet per interesin kombetar. i sherben se ardhmes dhe aspirates, fuqizon marredhenien me unionin.
    dhe turqise i jep asete te tjera por jo strategjike.

shqiperia keto 100 vjet ka vuajtur pikerisht per krijimin e aleancave qe nuk i sherbenin, Gjithmone ka qene ne anen e GABUAR.
    dhe kjo tregon trashesi, mungese largpamesie.

1-te gjithe kombet e ballkanit po ngriheshin kunder per. otomane, shqiptaret benin aleance me otomanet. (otomanet shkaterrohet)
    2-ishte ne aleance me austrohungarine ne 1914-1918, (austrohungaria shkaterrohet)
    3-u be me italine (pjeserisht disa forca fashiste) (italia shkaterrohet)
    4-u be me bashkimin sovjetik (bashkimi sovjetik shkaterrohet)

gjithmone me akset e djallit ka qene, dhe sot justifikohen historjanet shqiptare se gjoja nga halli per mbijetese.
    nuk eshte e vertete, shqiptaret nuk kane ditur te bejne aleanca me forcat fituese, se nuk kane ditur se si te gjykoje ne momente dicizive. prandaj kane bere dhe zgjedhjet e gabuara.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

e ardhmja e shqiperise eshte ne europe dhe asetet strategjike duhet ti kete ne duar te europianeve, keshtu mendohet per interesin kombetar. i sherben se ardhmes dhe aspirates, fuqizon marredhenien me unionin.
    dhe turqise i jep asete te tjera por jo strategjike.

shqiperia keto 100 vjet ka vuajtur pikerisht per krijimin e aleancave qe nuk i sherbenin, Gjithmone ka qene ne anen e GABUAR.
    dhe kjo tregon trashesi, mungese largpamesie.

1-te gjithe kombet e ballkanit po ngriheshin kunder per. otomane, shqiptaret benin aleance me otomanet. (otomanet shkaterrohet)
    2-ishte ne aleance me austrohungarine ne 1914-1918, (austrohungaria shkaterrohet)
    3-u be me italine (pjeserisht disa forca fashiste) (italia shkaterrohet)
    4-u be me bashkimin sovjetik (bashkimi sovjetik shkaterrohet)

gjithmone me akset e djallit ka qene, dhe sot justifikohen historjanet shqiptare se gjoja nga halli per mbijetese.
    nuk eshte e vertete, shqiptaret nuk kane ditur te bejne aleanca me forcat fituese, se nuk kane ditur se si te gjykoje ne momente dicizive. prandaj kane bere dhe zgjedhjet e gabuara.
    ore mos i ngaterro gjerat,jemi ne 2013,ju keni ngelur ne 1200,tani kush paguan merren punen,turku pagoi ,ai mori,pastaj per cfare maredheniesh e ke fjalen,kur ke shtete qe te rrethojne dhe kane pretendime territoriale ndaj teje??po flasim per SOT,vete ti je ai qe thua se duhet pare perpara,apo jo??-e pra SOT i vetmi aleat qe na eshte gjetur pa patur asnje qellim territorial si greku e serbi,eshte turku,kjo nuk e fshin fare periudhen ne te cilen ke mbetur ti(pushtimin),por sic thame duhet te shohim perpara,dhe realiteti sot eshte krejt ndryshe,turqia superfuqi,pastaj dhe ne eu nuk shikon kush me se ceshte bere ne kohe te luftes,sepse po te ishte keshtu jo vetem greqia por asnje shtet nuk do bente pune me italianet dhe gjermanet(dhe lketa pushtues ishin),por SOT te gjithe varen dhe kerkojne ndihmne e gjermanise,madje duke i dhene dhe vende strategjike,sic eshte aeroporti,posta telefonike,rruget etj
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 21-02-2013 më 19:31

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

ore mos i ngaterro gjerat,jemi ne 2013,ju keni ngelur ne 1200,tani kush paguan merren punen,turku pagoi ,ai mori,pastaj per cfare maredheniesh e ke fjalen,kur ke shtete qe te rrethojne dhe kane pretendime territoriale ndaj teje??po flasim per SOT,vete ti je ai qe thua se duhet pare perpara,apo jo??-e pra SOT i vetmi aleat qe na eshte gjetur pa patur asnje qellim territorial si greku e serbi,eshte turku,kjo nuk e fshin fare periudhen ne te cilen ke mbetur ti(pushtimin),por sic thame duhet te shohim perpara,dhe realiteti sot eshte krejt ndryshe,turqia superfuqi,pastaj dhe ne eu nuk shikon kush me se ceshte bere ne kohe te luftes,sepse po te ishte keshtu jo vetem greqia por asnje shtet nuk do bente pune me italianet dhe gjermanet(dhe lketa pushtues ishin),por SOT te gjithe varen dhe kerkojne ndihmne e gjermanise,madje duke i dhene dhe vende strategjike,sic eshte aeroporti,posta telefonike,rruget etj
    nuk kam mbetur une prapa, por ata qe i japin portin e durresit turqise shkojne me koken e kthyer prapa ne nostalgjithe e vjetra..
    pasi une po them qe shqiperia duhet te forcoje lidhjet me be-ne dhe portin si aset strategjik, mund tja kishte dhene nje shteti te be-se, nese nuk te pelqen greku, jane dhe 26 shtete te tjera.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

nuk kam mbetur une prapa, por ata qe i japin portin e durresit turqise shkojne me koken e kthyer prapa ne nostalgjithe e vjetra..
    pasi une po them qe shqiperia duhet te forcoje lidhjet me be-ne dhe portin si aset strategjik, mund tja kishte dhene nje shteti te be-se, nese nuk te pelqen greku, jane dhe 26 shtete te tjera.
    po te thash te gjitha jane bisznes,turku ofroi shumen me te madhe,mori punen,cte bejme qe nje shume te tille apo te madhe nuk e ofori gjermania,franca,italia norvegjia etj

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

po te thash te gjitha jane bisznes,turku ofroi shumen me te madhe,mori punen,cte bejme qe nje shume te tille apo te madhe nuk e ofori gjermania,franca,italia norvegjia etj
    me duket nuk e kupton termin aset strategjik. ku shteti vendos se kujt tja japi, dhe ne rastin konkret porti u shit qellimisht per arsye strategjike te turqit.
    dhe konkursi u be shpejt e shpejt, dhe me qellim qe tja jepnin asaj kompanie.

une po arsyetoja llogjiken qe ekziston te shume njerez ne shqiperi. te cilen midis turqise dhe be-se zgjedhin turqine si partner strategjik e u duket normale.. kjo eshte thelbi.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

une po arsyetoja llogjiken qe ekziston te shume njerez ne shqiperi. te cilen midis turqise dhe be-se zgjedhin turqine si partner strategjik e u duket normale.. kjo eshte thelbi.
    be-ja nuk eshte shtet.
    apo t'ia shesesh gjermanise apo greqise, te duket e njejta gje ty?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

me duket nuk e kupton termin aset strategjik. ku shteti vendos se kujt tja japi, dhe ne rastin konkret porti u shit qellimisht per arsye strategjike te turqit.
    dhe konkursi u be shpejt e shpejt, dhe me qellim qe tja jepnin asaj kompanie.

degjo strategjik apo jo,nqs vendet qe permendem nuk jane te inetrestuara per nje invistim te tille,per arsye te tyre,cfare duhet te bejme ne,te mos ja japim askujt?-,po dikuj duhet ti jepet perderisa ofron parate dhe mundesi per hapje vende pune,un nuk besoj se midis be dhe turqise sgjedhin turqine,puna eshte sa be na mbeshtet ne per invistime te tilla,pra sic e thashe me lart kush paguan me teper mer projektin, po te ishte vend i be nga ata qe permendem dhe do jepte me shume ne nje vend te be do shkonte.

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •