Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 70
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Për: Kisha Ortodokse: Nikolla Marku nuk është prift

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Me duket e cuditshme kur thua se nuk je as prift e as grek .....!!!!!!!!!!!!
    Shkrimin me siper nuk e kam bere une por per shkak te disa problemeve me ndryshimin e postimit nuk munda ta shkruaj emrin e autorit te tekstit qe eshte zoti Armand Baze.Vendosa ta sjell ne forum sepse jep nje pasqyre te asaj maskarade qe pame mbreme ne emisionin e Zhejit.Keshtu qe nuk ka te beje fare se cfare jam une.Sa per informacion une jam nje besimtar i thjeshte ortodoks-shqiptar...

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    I intereson apo jo janullatosit kisha shqiptare duket nga 150 prifterinjte shqiptare,4 peshkopet shqiptare,150 kishat e reja te ndertuara,restaurimi i 80 kishave monument kulture dhe shume aritje te kishes ortodokse.Sa i intereson markut kisha shqiptare shihet vetem nga shkrimet e tij ne gazeta kundra kishes ortodokse dhe nga heshtja e tij sa here kisha sulmohet,psh kur u shkaterua afresku i onufrit,gjithsesi ti mund te besosh nikolla markun,eshte e drejta jote...
    Po ce mo lali nga xhepi i ka nxjerre keto lekat ky kryepeshkopi mo. (shaka po bej korca 123)
    Megjithate kerkoj te me heqesh nje medyshje qe kam; ku i gjen financimet kisha dhe kryepeshkopi i saj per te ndertuar kishat e reja dhe restauruar ato monument kulture? (mos me thuaj nga donacionet e besimtareve se jam pothuaj i bindur se nuk eshte e vertete,jo se besimtaret nuk e bejne kete gje por per faktin qe nuk japin shuma maramendese por ate qe kane mundesi)

Juve personalisht besoni dhe ndiqni besimin ortodoks sepse e ndjeni apo se ne krye te kishes eshte janullatosi,deri tani me ato qe shkruan duhet te jete kjo e dyta.

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Po ce mo lali nga xhepi i ka nxjerre keto lekat ky kryepeshkopi mo. (shaka po bej korca 123)
    Megjithate kerkoj te me heqesh nje medyshje qe kam; ku i gjen financimet kisha dhe kryepeshkopi i saj per te ndertuar kishat e reja dhe restauruar ato monument kulture? (mos me thuaj nga donacionet e besimtareve se jam pothuaj i bindur se nuk eshte e vertete,jo se besimtaret nuk e bejne kete gje por per faktin qe nuk japin shuma maramendese por ate qe kane mundesi)

Juve personalisht besoni dhe ndiqni besimin ortodoks sepse e ndjeni apo se ne krye te kishes eshte janullatosi,deri tani me ato qe shkruan duhet te jete kjo e dyta.
    "Gjatë gjithë këtyre 22 viteve të vështira, Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë kishte burime financiare të pakta, por u përball me nevoja direkte jashtëzakonisht të mëdha për mbijetesë, për mbajtjen e klerikëve dhe të organeve të tjera administrative, si dhe të programeve që ka zhvilluar. Për të gjitha këto, falë autoritetit ndërkombëtar të Kryepiskopit janë mbledhur shumë ndihma nga vende të ndryshme- Amerika, Greqia, Australia, Turqia, Danimarka, Gjermania, Zvicra, Holanda etj. Sigurisht, më shumë të njohur dhe miq i kemi në Greqi. P.sh një besimtar i thjeshtë na dhuroi tërë pasurinë e tij- 3,5 milionë euro. Kryepiskopi, është kthyer në një magnet dhe urë që të vijnë dhurata prej miliona eurosh dhe dollarësh. Me këto burime ekonomike janë lehtësuar dhe vazhdojnë të lehtësohen mijëra njerëz të vuajtur, studiojnë të rinj, shërohen të sëmurë. Gjithashtu janë vënë në dispozicion jo vetëm të infrastrukturës kishtare, por edhe më gjerë, për veprën sociale në Shqipëri." Kjo eshte nje pergjigje e kryepeshkopit per sa i perket ceshtjes se financimeve.Vertet nuk i ka nxjerre nga xhepi fondet por me ate qe ka bere ne nje fare menyre eshte bere nje "lypes nderkombetar" per kishen tone qe disa goje te liga thone se ai punon per te keqen e saj

Sa i takon besimit tim,une jam bere "praktikant" kur kryepeshkopin thjesht e kisha degjuar si emer ne televizion dhe nuk e ndjek kete besim sepse eshte janullatosi ne krye por sepse me te vertete besoj ne Krishti...

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Sigurisht, më shumë të njohur dhe miq i kemi në Greqi. P.sh një besimtar i thjeshtë na dhuroi tërë pasurinë e tij- 3,5 milionë euro
    Tingellon pak ''absurde'' kjo gje!
    Kjo eshte nje pergjigje e kryepeshkopit per sa i perket ceshtjes se financimeve.Vertet nuk i ka nxjerre nga xhepi fondet por me ate qe ka bere ne nje fare menyre eshte bere nje "lypes nderkombetar"
    Ketu qendron problemi kryesor besoj,shumica nuk jane te bindur apo te mireinformuar se ku Kryepeshkopi i ka ''lypur'' keto fonde apo ndihma,gjithashtu dhe nga kane ardhur ato dhe cili eshte qellimi.
    por sepse me te vertete besoj ne Krishti..
    .
    Per kete nuk kisha dyshim.
    ps; kur dikush kritikon nje drejtues te kishes apo dhe vete institucionin nuk do te thote qe eshte kunder ortodoksise dhe ortodokset nuk duhet ta interpretojne sikur po sulmohen ortodoksizmi dhe ndjekesit e tij.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682

"Gjatë gjithë këtyre 22 viteve të vështira, Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë kishte burime financiare të pakta, por u përball me nevoja direkte jashtëzakonisht të mëdha për mbijetesë, për mbajtjen e klerikëve dhe të organeve të tjera administrative, si dhe të programeve që ka zhvilluar. Për të gjitha këto, falë autoritetit ndërkombëtar të Kryepiskopit janë mbledhur shumë ndihma nga vende të ndryshme- Amerika, Greqia, Australia, Turqia, Danimarka, Gjermania, Zvicra, Holanda etj. Sigurisht, më shumë të njohur dhe miq i kemi në Greqi. P.sh një besimtar i thjeshtë na dhuroi tërë pasurinë e tij- 3,5 milionë euro. Kryepiskopi, është kthyer në një magnet dhe urë që të vijnë dhurata prej miliona eurosh dhe dollarësh. Me këto burime ekonomike janë lehtësuar dhe vazhdojnë të lehtësohen mijëra njerëz të vuajtur, studiojnë të rinj, shërohen të sëmurë. Gjithashtu janë vënë në dispozicion jo vetëm të infrastrukturës kishtare, por edhe më gjerë, për veprën sociale në Shqipëri." Kjo eshte nje pergjigje e kryepeshkopit per sa i perket ceshtjes se financimeve.Vertet nuk i ka nxjerre nga xhepi fondet por me ate qe ka bere ne nje fare menyre eshte bere nje "lypes nderkombetar" per kishen tone qe disa goje te liga thone se ai punon per te keqen e saj

Sa i takon besimit tim,une jam bere "praktikant" kur kryepeshkopin thjesht e kisha degjuar si emer ne televizion dhe nuk e ndjek kete besim sepse eshte janullatosi ne krye por sepse me te vertete besoj ne Krishti...
    Ajde ajde cvete.....dhe ajde ajde moj neneeeeeee
    Po ku pjerth shteti grek per te financuar Janullatosin....Greqia jep 3500 pensione ne muaj per pseudo-omogjenet ....llogarine beje vete 3500x 350 euro=??? ....temen o 1 milion e 225 mije. Euro ne muajjjjj...è jo me te financoje kishen per detirat e arta qe ka marre...

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Tingellon pak ''absurde'' kjo gje!
    Ketu qendron problemi kryesor besoj,shumica nuk jane te bindur apo te mireinformuar se ku Kryepeshkopi i ka ''lypur'' keto fonde apo ndihma,gjithashtu dhe nga kane ardhur ato dhe cili eshte qellimi.
    Ketu nuk ka asgje absurde sepse gjithe komunitetet fetare ne vend jane ndihmuar me ndihma nga jashte,katoliket nga vatikani,myslimanet nga turqia dhe nga vende te tjera,vetem bektashinjte jane disi te vetem dhe shihet mire gjendja ku jane sot.Kryepeshkopi ka mbledhur fonde ne organizata nderkombetare sic eshte keshilli boteror i kishave dhe disa organizata te tjera.Sigurisht qe ka ndihmuar dhe greqia dhe kete nuk e mohon askush,sic ka ndihmuar me fonde edhe shtetin shqiptar.Me keto para jane ndertuar kisha,klinika,shkolla etj dhe keto nuk jane bere me rota qe neser kur mos jete janullatosi ti marin prape por jane nje ndihme per vendin tone,fundja nga keto fonde zhvillohet vendi yne dhe ekonomia jone..

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

I nderuari Albo sa dite shkolle i ke?

Pash Zotin mos na perzini besimin ne Zot me popuj tjere, me greke e me arabe, nese duam te besojme ne Perendine atehere pranojme Jezus Krishtin si shpetimtarin tone, nese jo atehere behemi ateiste, agnostike, deiste, 'freethinkers', fe bejme shqiptarine e nuk eshte nevoja te perzijme besimin me ideologji fetare me njerez qe arsyes ia kane bere 'Adios Amigo'. Nese na ka ndihmu neve shqiptareve te Kosoves me ndihma gjate luftes ia dijme per faliminderit, nuk jemi buke permbytes e dojme secilin qe na ben mire dhe e mirepresim. Te pershendes

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Nese na ka ndihmu neve shqiptareve te Kosoves me ndihma gjate luftes ia dijme per faliminderit, nuk jemi buke permbytes e dojme secilin qe na ben mire dhe e mirepresim. Te pershendes
    Ja ndihma qe ka dhene janullatosi kur u pyet per luften ne Kosove.
    "Ishte viti 1999 dhe lufta e Kosovës dhe gazetari amerikan e pyet, Hirësi, na thoni, apo vepron NATO-ja në mënyrë të denjë në këtë çështje kaq të madhe. Dhe përgjigja e tij ishte, “NATO po derdh gjak të pafajshëm serb”. Ne ende vazhdojmë ti bëjmë keq vetvetes, duke luftuar me njëri-tjetrin, dhe të tjerët na përvetësojnë pronat e na udhëheqim në disa rrugë ku nuk jemi në gjendje të ecim.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    Ja ndihma qe ka dhene janullatosi kur u pyet per luften ne Kosove.
    "Ishte viti 1999 dhe lufta e Kosovës dhe gazetari amerikan e pyet, Hirësi, na thoni, apo vepron NATO-ja në mënyrë të denjë në këtë çështje kaq të madhe. Dhe përgjigja e tij ishte, “NATO po derdh gjak të pafajshëm serb”. Ne ende vazhdojmë ti bëjmë keq vetvetes, duke luftuar me njëri-tjetrin, dhe të tjerët na përvetësojnë pronat e na udhëheqim në disa rrugë ku nuk jemi në gjendje të ecim.
    Keto jane fjalet e nikolla markut dhe deri sa ne ate interviste ka genjyer sa ka dashur pse kete fjali duhet ta besojme??? Fakti dhe e verteta eshte qe gjate luftes ne 1999 kisha ortodokse dhe nen kujdesin e janullatosit ka ndihmuar 35 000 kosovare dhe ka shpenzuar mbi 12 000 000 dollare duke ngritur kampe dhe duke mbajtur me ushqim gjithe ata qe kishin nevoje,per kete te pakten duhet te jeni mirenjohes dhe te mos kafshoni doret e atyre qe ju kane dhene buke...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Keto jane fjalet e nikolla markut dhe deri sa ne ate interviste ka genjyer sa ka dashur pse kete fjali duhet ta besojme??? Fakti dhe e verteta eshte qe gjate luftes ne 1999 kisha ortodokse dhe nen kujdesin e janullatosit ka ndihmuar 35 000 kosovare dhe ka shpenzuar mbi 12 000 000 dollare duke ngritur kampe dhe duke mbajtur me ushqim gjithe ata qe kishin nevoje,per kete te pakten duhet te jeni mirenjohes dhe te mos kafshoni doret e atyre qe ju kane dhene buke...
    Te intervista e Ioanit sikur tha 2 million $, e 35'000 mije Kosovar u ndihmuan.
    Ndoshta gabohem.
    Interesanta e ndoqa te tere intervisten e tij nga linku qe solle.
    Korca123, Nikolla eshte veshur nga autoqefalia maqedonase si prift.
    Se kuptoj pse se pranoni kete gje, por vazhdoni e thoni qe eshte i paligjshem.

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •