Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 70
    i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Për: Kisha Ortodokse: Nikolla Marku nuk është prift

Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Te intervista e Ioanit sikur tha 2 million $, e 35'000 mije Kosovar u ndihmuan.
    Ndoshta gabohem.
    Interesanta e ndoqa te tere intervisten e tij nga linku qe solle.
    Korca123, Nikolla eshte veshur nga autoqefalia maqedonase si prift.
    Se kuptoj pse se pranoni kete gje, por vazhdoni e thoni qe eshte i paligjshem.
    Nikolla Marku eshte veshur prift nga kisha ortodokse e maqedonise e cila ka probleme te shumta dhe nuk njihet si autoqefale(dhe as kanonike) nga asnje kishe ne bote,madje kane burgosur dhe denuar me disa vjet nje kryepeshkop te tyrin.Por edhe sikur kjo kishe te njihej ai nuk mund te meshonte ne shqiperi ne qofte sa eshte dorezuar ne maqedoni sepse asnje peshkop nuk ka te drejte te dorezoje prifterinj qe nuk sherbejne ne zonen ku ai ka juridiksionin,pra nqs nikolla marku do te jete prift duhet te shkoje ne maqedoni te meshoje dhe jo ne elbasan.Gjithashtu ai gjate meshimeve qe duhet te mbaje duhet te kujtoje emrin e peshkopit ose te mitropolitit te zones ku vepron,pra ne kete rast te anastas janullatosit...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Nikolla Marku eshte veshur prift nga kisha ortodokse e maqedonise e cila ka probleme te shumta dhe nuk njihet si autoqefale(dhe as kanonike) nga asnje kishe ne bote,madje kane burgosur dhe denuar me disa vjet nje kryepeshkop te tyrin.Por edhe sikur kjo kishe te njihej ai nuk mund te meshonte ne shqiperi ne qofte sa eshte dorezuar ne maqedoni sepse asnje peshkop nuk ka te drejte te dorezoje prifterinj qe nuk sherbejne ne zonen ku ai ka juridiksionin,pra nqs nikolla marku do te jete prift duhet te shkoje ne maqedoni te meshoje dhe jo ne elbasan.Gjithashtu ai gjate meshimeve qe duhet te mbaje duhet te kujtoje emrin e peshkopit ose te mitropolitit te zones ku vepron,pra ne kete rast te anastas janullatosit...
    nuk ia kam shume iden ketyre problemeve administritate qe ka Kisha maqedonase. Se Ioani I nderuar thoshte qe Kisha eshte nje por administrimi eshte tjeter gje. Sdq me sa lexova per kishen maqedonase ka pas probleme me kishen serbe se kerkoi pavarsi. Seshte se me interson shume
    Per tu bere Nikolla prift qe te njifej Jane bere goxha nderhyrje politike qe te ulnin influencen e Janit ne Shqiperi, me sa kam degjuar.
    Dhe e vetmja kishe qe pranoi ishte ajo maqedonase.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Toffee : 03-02-2013 më 05:24

i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Nje pyeteje per te gjithe ata qe shkruajne kundra''AT NIKOLLA MARKUT" perse e urreni kaq shume?????? per shqiptarizmin e tij apo per dicka tjeter!!!!!!!

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga peshkatari2011 Lexo Postimin
    Nje pyeteje per te gjithe ata qe shkruajne kundra''AT NIKOLLA MARKUT" perse e urreni kaq shume?????? per shqiptarizmin e tij apo per dicka tjeter!!!!!!!
    Ne nuk e urrejme ate por thjesht e kundershtojme sepse shpif ndaj kishes ne menyren me te paskrupullt,dhe kete nuk e ben se eshte shqiptar i mire por sepse kerkon te perbalte ata qe punojne me te vertete per kete vend,sic e tha dhe mjaft bukur edhe hiresi joani ne interviste se grada e atdhedashurise nuk matet nga masa e sharjeve dhe shpifjeve por nga puna qe ben per ta permiresuar kete vend

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

sepse eshte kacak. ose me mire ta them ne anglisht, Outsider.
    Kisha ortodokse ka rregullat e veta dhe jerarkine e vet. nuk mundet cdo njeri nga jashte saj ta shkaterroje duke diktuar vullnete qe nuk perputhen me rregullat kanonike.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Ne nuk e urrejme ate por thjesht e kundershtojme sepse shpif ndaj kishes ne menyren me te paskrupullt,dhe kete nuk e ben se eshte shqiptar i mire por sepse kerkon te perbalte ata qe punojne me te vertete per kete vend,sic e tha dhe mjaft bukur edhe hiresi joani ne interviste se grada e atdhedashurise nuk matet nga masa e sharjeve dhe shpifjeve por nga puna qe ben per ta permiresuar kete vend
    Shume e drejte korca!!!!! po c,fare po ben zotrote,???? nuk po ''shan'' AT NIKOLLEN nga mengjezi ne darke
    Me sa di une asnje nuk ka monopolin te flase ne emer te kishes,,,, apo mos disponon ndonje leje speciale

Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Shume e drejte korca!!!!! po c,fare po ben zotrote,???? nuk po ''shan'' AT NIKOLLEN nga mengjezi ne darke
    Me sa di une asnje nuk ka monopolin te flase ne emer te kishes,,,, apo mos disponon ndonje leje speciale
    Une nuk flas ne emer te kishes por si besimtar qe jam(pra antar i kishes) kam te drejte te shpreh mendimin tim dhe nuk kam thene ndonjehere se une perfaqesoj institucionin e kishes ortodokse.Une nuk shaj nikolla marku se e kam inat apo se nuk me pelqen por eshte ai qe "shan" kishen ortodokse dhe une si antar i saj kam te drejte ti kthej pergjigje...

Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    sepse eshte kacak. ose me mire ta them ne anglisht, Outsider.
    Kisha ortodokse ka rregullat e veta dhe jerarkine e vet. nuk mundet cdo njeri nga jashte saj ta shkaterroje duke diktuar vullnete qe nuk perputhen me rregullat kanonike.
    Akili,ai termi ''kacak'' nuk i shkon per shtat AT NIKOLLES,mos merr persiper te flasesh ne emer te ''kishes'' per shume arsye; ndikon jashtezakonisht per keq
    personalisht po te te identifikoja ty me ''kishen'' ne rolin e besimtarit,,,,,,do ta kisha braktisur urgjentisht ate!!!!!Sipas pergjigjes qe dhe zotrote ;e urren AT NIKOLLEN sepse nuk i shkon per shtat asaj qe perfaqeson ti

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    Ajde ajde cvete.....dhe ajde ajde moj neneeeeeee
    Po ku pjerth shteti grek per te financuar Janullatosin....Greqia jep 3500 pensione ne muaj per pseudo-omogjenet ....llogarine beje vete 3500x 350 euro=??? ....temen o 1 milion e 225 mije. Euro ne muajjjjj...è jo me te financoje kishen per detirat e arta qe ka marre...
    paske marre lejen e zakonshme o mavri?

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Akili,ai termi ''kacak'' nuk i shkon per shtat AT NIKOLLES,mos merr persiper te flasesh ne emer te ''kishes'' per shume arsye; ndikon jashtezakonisht per keq
    personalisht po te te identifikoja ty me ''kishen'' ne rolin e besimtarit,,,,,,do ta kisha braktisur urgjentisht ate!!!!!Sipas pergjigjes qe dhe zotrote ;e urren AT NIKOLLEN sepse nuk i shkon per shtat asaj qe perfaqeson ti
    nikolla marku, dhe jo AT, sepse AT nuk mund te vetshpallesh, e as te pagezojne gazetaret neper televizione.
    eshte thjesht nje individ i zakonshem. qe nuk ka lidhje me kishen zyrtare.
    nese do nikolla marku deshiron te themeloje ndonje besim fetar, eshte i lire te shkoje ta themeloje. dhe mund te shkosh ta ndjekesh si besimtar edhe ti.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •