Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 70
    i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069

Për: Kisha Ortodokse: Nikolla Marku nuk është prift

Citim Postuar më parë nga Korca 123 Lexo Postimin
    Keto jane fjalet e nikolla markut dhe deri sa ne ate interviste ka genjyer sa ka dashur pse kete fjali duhet ta besojme??? Fakti dhe e verteta eshte qe gjate luftes ne 1999 kisha ortodokse dhe nen kujdesin e janullatosit ka ndihmuar 35 000 kosovare dhe ka shpenzuar mbi 12 000 000 dollare duke ngritur kampe dhe duke mbajtur me ushqim gjithe ata qe kishin nevoje,per kete te pakten duhet te jeni mirenjohes dhe te mos kafshoni doret e atyre qe ju kane dhene buke...
    Mund te me thuash perse Janulla nuk pranon te shkoj ne debat me At Nikolla Makun gje te cilen ai per here te fundit ja ka kerkuar para nje muaji??
    Ta them une pse nuk shkon sepse Janullatos e di mire qe gjate debatit do hidhet drite te e verteta. (mos harro kabllogramin e ambasades se SHBA-ve qe akuzon Janullatosin se e ka kthyer kishen e Shqiptareve ne nje zyre shtese te qeverise greke" dhe rrjedhimisht qendrimet e tij jane ato te qeveris greqe bile te qarqeve extremiste).
    Sa per ndihmat nuk mund te them qe kisha ne misionin e saj ka qellime te keqia perkundrazi dhe ne kte rast ajo ka bere nje nga detyrat e saj.Por e keqa eshte kur drejtus kryesore te kishes nuk merren me punet e kishes por me punet e qoftlargut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shitesi : 03-02-2013 më 21:13
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Akuzat e 11 priftërinjve, reagon At Nikolla Marku: Më ka veshur klerik kisha maqedona

ELBASAN- 11 priftërinj ortodoksë të Elbasanit kanë sulmuar sot, At Nikolla Markun, i cili është bërë i njohur edhe për mbarë opinionin publik nga kritikat e vazhdueshme që lëshon për Kryepeshkopin Anastas Janullatos.
    Priftërinjtë ortodoksë elbasanas dhe besimtarë të kishës së "Shën Thanasit" akuzojnë At Nikolla Markun për uzurpim të Kishës ‘Shën Maria’, e cila është një monument kulture me vlera të jashtëzakonshme.
    Klerikët kërkuan ndërhyrjen e strukturave shtetërore për mbrojtjen e kësaj kishe, e cila sipas tyre po shkatërrohet nga një prift jo i ligjshëm, si At Nikolla Marku. Sipas tyre, At Nikolla Marku kërkon të fshihet pas retorikave nacionaliste boshe.
    prifterinjte ne ElbasanI menjëhershëm ka qënë edhe reagimi i At Nikolla Markut i cili shprehet se është një klerik i respektuar, ndërsa reagimin e 11 priftërinjve të kishës së "Shën Thanasit" ia atribuon Janullatosit.

“Jam një klerik i respektuar dhe i ligjshëm që u shërbej me devotshmëri e dashuri besimtarëve. Nuk më vjen i papritur sulmi i fundit i cili duket qartë se ishte i mërëorganzuar dhe i dirigjuar nga plaku Anastas Janullatos. Ajo që më vjen keq është se ende nuk po e kuptojmë se përse po xhindoset kaq shumë dhe kaq keq plaku Janullatos. Ajo që dimë të gjithë për të si uzurpator i kishës ortodokse ai po e manifeston hapur në të gjitha aspektet së fundi. Plaku Janullatos gjithmonë nuk i ka reshtur përpjekjet për të çuar ujin në mullirin e armiqve të ortodoksëve shqiptarë. Si një klerik me reputacion do bëj të gjitha përpjekjet për të mos e lejuar plakun Janullatos të nëpërkëmbë ortodoksinë shqiptare", thotë ai.
    Marku shton më tej se ai është veshur prift nga Sinodi i Kishës Ortodokese të Maqedonisë, ndërsa shprehet se ka mbështetjen e të gjithë besimtarëve

“Jam veshur klerik në mënyrën më të ligjshme të mundshme nga Sinodi i Kishës Ortodokese të Maqedonisë dhe kam mbështetjen e të gjithë besimtarëve ortodoksë elbasanas dhe këtë besim të tyre nuk mund të zbehin akuzat e një atyre që përdor plaku i xhindosur Janullatos. Nisur nga deklaratat e bëra prej inaçorëve të këtij kalibri përfitoj nga rasti që ti bëj thirrje të hapur plakut Janullatos që të heqë dorë nga nxitja e urrejtjes dhe përçarjes mes vëllezërve ortodoksë sepse kjo do ketë pasoja të rënda për të dhe të gjithë ata që kanë marrë përsipër një mision të tillë të tij kaq banal dhe të paskrupult. Plaku Janullatos nuk mund të ketë kurrë shansin që të nxisë luftën fetare mes vëllezërve ortodoksë shqiptarë”, tha ai./BalkanWeb
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Nuk sulmon askush Kishen . Por gjithkush sulmon pushtimin e saj nga greku dhe Kisha Greke !

Janulla nuk eshte KOASH- sepse ndryshe i bie qe ta zevendesojme shpejt e shpejt sepse po vdiq Janulla do na vdesi KOASH-i !

Janulla dhe te gjithe mbeshtetesit e tij , qe jane qartesisht antishqiptare , pra qe praktikisht bejne punet e "DJALLIT" ne Kishe duhet te largohen urgjentisht edhe nga Shqiperia , jo me nga KOASH-i !

Kisha Greke duhet te rrije large , po shume large institucioneve te KOASH-it shqiptar ! Madje sa here te bejne vizita duhet te marrin me pare leje dhe te trokasin tek porta !

Pse cfare jemi neve shtojca dhe sahalepires te grekut ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    Mund te me thuash perse Janulla nuk pranon te shkoj ne debat me At Nikolla Makun gje te cilen ai per here te fundit ja ka kerkuar para nje muaji??
    Ta them une pse nuk shkon sepse Janullatos e di mire qe gjate debatit do hidhet drite te e verteta. (mos harro kabllogramin e ambasades se SHBA-ve qe akuzon Janullatosin se e ka kthyer kishen e Shqiptareve ne nje zyre shtese te qeverise greke" dhe rrjedhimisht qendrimet e tij jane ato te qeveris greqe bile te qarqeve extremiste).
    Sa per ndihmat nuk mund te them qe kisha ne misionin e saj ka qellime te keqia perkundrazi dhe ne kte rast ajo ka bere nje nga detyrat e saj.Por e keqa eshte kur drejtus kryesore te kishes nuk merren me punet e kishes por me punet e qoftlargut.
    Gjyshja ime thoshte gjithmone : "Peshqeshit mos iu gezo se e paguan dhipllo ..."

Varferia e Kishes se At Nikolla Markut eshte "çmimi i lirisë" dhe besnikeria vetem ndaj puneve te Perendise , qe ortodokset shqiptare dhe Kisha e tij Autoqefale jane duke paguar !

Martiret e shenjte gjithmone te varfer kane qene ! Keta te veshurit me flori jane thjesht mercenare te djallit !

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Nuk sulmon askush Kishen . Por gjithkush sulmon pushtimin e saj nga greku dhe Kisha Greke !

Janulla nuk eshte KOASH- sepse ndryshe i bie qe ta zevendesojme shpejt e shpejt sepse po vdiq Janulla do na vdesi KOASH-i !

Janulla dhe te gjithe mbeshtetesit e tij , qe jane qartesisht antishqiptare , pra qe praktikisht bejne punet e "DJALLIT" ne Kishe duhet te largohen urgjentisht edhe nga Shqiperia , jo me nga KOASH-i !

Kisha Greke duhet te rrije large , po shume large institucioneve te KOASH-it shqiptar ! Madje sa here te bejne vizita duhet te marrin me pare leje dhe te trokasin tek porta !

Pse cfare jemi neve shtojca dhe sahalepires te grekut ?
    kush neve????
    fol per vete e jo per te tjeret. aq me teper per ortodokset.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Gjyshja ime thoshte gjithmone : "Peshqeshit mos iu gezo se e paguan dhipllo ..."

Varferia e Kishes se At Nikolla Markut eshte "çmimi i lirisë" dhe besnikeria vetem ndaj puneve te Perendise , qe ortodokset shqiptare dhe Kisha e tij Autoqefale jane duke paguar !

Martiret e shenjte gjithmone te varfer kane qene ! Keta te veshurit me flori jane thjesht mercenare te djallit !
    Punet e djallit? Po keto jane akuza te renda dhe te pa bazuara

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    kush neve????
    fol per vete e jo per te tjeret. aq me teper per ortodokset.
    po flet per shqiptaret ai. grekofon
    Ndryshuar për herë të fundit nga drague : 06-02-2013 më 15:58

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar më parë nga shitesi Lexo Postimin
    Po cfare do debatosh me te. Eh sa ndryshe do te ishte po ta njihnit do te flisnit ndryshe. Ju nuk e njihni, pyesni ortodokset e Kalase se Elbasanit se perse sherbesat fetare i kryejne ne kishen e Shen Nikolles dhe Shen Thanas e jo ne kishen e Kalas. Ne njesoj ngelem komentojme duke degjuar vetem fjalet por vepren nuk e shohim.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga peshkatari2011 Lexo Postimin
    I menjëhershëm ka qënë edhe reagimi i At Nikolla Markut i cili shprehet se është një klerik i respektuar, ndërsa reagimin e 11 priftërinjve të kishës së "Shën Thanasit" ia atribuon Janullatosit.

“Jam një klerik i respektuar dhe i ligjshëm që u shërbej me devotshmëri e dashuri besimtarëve. Nuk më vjen i papritur sulmi i fundit i cili duket qartë se ishte i mërëorganzuar dhe i dirigjuar nga plaku Anastas Janullatos. Ajo që më vjen keq është se ende nuk po e kuptojmë se përse po xhindoset kaq shumë dhe kaq keq plaku Janullatos. Ajo që dimë të gjithë për të si uzurpator i kishës ortodokse ai po e manifeston hapur në të gjitha aspektet së fundi. Plaku Janullatos gjithmonë nuk i ka reshtur përpjekjet për të çuar ujin në mullirin e armiqve të ortodoksëve shqiptarë. Si një klerik me reputacion do bëj të gjitha përpjekjet për të mos e lejuar plakun Janullatos të nëpërkëmbë ortodoksinë shqiptare", thotë ai.

Marku shton më tej se ai është veshur prift nga Sinodi i Kishës Ortodokese të Maqedonisë, ndërsa shprehet se ka mbështetjen e të gjithë besimtarëve

“Jam veshur klerik në mënyrën më të ligjshme të mundshme nga Sinodi i Kishës Ortodokese të Maqedonisë dhe kam mbështetjen e të gjithë besimtarëve ortodoksë elbasanas dhe këtë besim të tyre nuk mund të zbehin akuzat e një atyre që përdor plaku i xhindosur Janullatos. Nisur nga deklaratat e bëra prej inaçorëve të këtij kalibri përfitoj nga rasti që ti bëj thirrje të hapur plakut Janullatos që të heqë dorë nga nxitja e urrejtjes dhe përçarjes mes vëllezërve ortodoksë sepse kjo do ketë pasoja të rënda për të dhe të gjithë ata që kanë marrë përsipër një mision të tillë të tij kaq banal dhe të paskrupult. Plaku Janullatos nuk mund të ketë kurrë shansin që të nxisë luftën fetare mes vëllezërve ortodoksë shqiptarë”, tha ai.

(ma.ar/BalkanWeb)
    Ky mund te jete gjithcka por kurre prift,nje prift as edhe nje personi te thjeshte nuk mund ta quaje plak me perbuzje dhe jo me nje njeri qe ka kaq kontribute.Kur qenka veshur prift nga kisha e maqedonise cpret,o burra te veje te meshoje ne maqedoni ckerkon ky ne elbasan apo mos pretendon maqedonia qe elbasani eshte toke maqedonase...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar më parë nga peshkatari2011 Lexo Postimin
    .

“Jam veshur klerik në mënyrën më të ligjshme të mundshme nga Sinodi i Kishës Ortodokese të Maqedonisë dhe kam mbështetjen e të gjithë besimtarëve ortodoksë elbasanas dhe këtë besim të tyre nuk mund të zbehin akuzat e një atyre që përdor plaku i xhindosur Janullatos. Nisur nga deklaratat e bëra prej inaçorëve të këtij kalibri përfitoj nga rasti që ti bëj thirrje të hapur plakut Janullatos që të heqë dorë nga nxitja e urrejtjes dhe përçarjes mes vëllezërve ortodoksë sepse kjo do ketë pasoja të rënda për të dhe të gjithë ata që kanë marrë përsipër një mision të tillë të tij kaq banal dhe të paskrupult. Plaku Janullatos nuk mund të ketë kurrë shansin që të nxisë luftën fetare mes vëllezërve ortodoksë shqiptarë”, tha ai.

(ma.ar/BalkanWeb)

Besoj nese eshte veshur ne "Maqedoni" tek shqiptaret e Maqedonise duhet te jete bere prift apo ka lidhje me shkjaun? Epo ta publikoje atehere dokumentin se do jete shkruar shqip apo me germa cirilike serbe gjithmone nese ka nje te tille?

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •