Close
Faqja 20 prej 22 FillimFillim ... 101819202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 217
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Për: A është Paganizëm, lutja te ikonat?

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Toni mua me behet qejfi kur me therret heretik. Mua sme prek asgje ajo se cfare thone njerezit, ti je vetem nje nje njeri. Nuk do te adhuroj njerez edhe nese me quajne heretik 1000 here, mua Jezusi me meson t'i dua njerezit, e jo t'i shpalle heretike apo qafire. Ty te kuptoj sikur qe e kuptoj nje mysliman kur me therret 'qafir'. T'i kem punet mire me Perendine, me boten te jem ne 'armiqesi', kjo eshte e rendesishme per mua.
    Me mbete borgj, une kerkova pergjigjen tende, pastaj te kesh punet mire me Perendine e mos te jesh i gatshem te pergjigjesh nuk reflekton mire, ti shumher i perdore akuzat ndaj Kishes katolike duke thene se "nuk i permbahen Bibles", ja lexoje psh, une po ti postoj edhe njeher dy raste e fundit

Postuar më parë nga mesia4ever
    Por vertete disa mesime qe i mban feja katolike nuk kane baze ne Bibel dhe sado e lendueshme te jete duhet te thuhen. .
    Postuar më parë nga mesia4ever
    Me shpik e me bere gjera jo Biblike nuk eshte herezi, por me u mundu me iu permbajt Bibles eshte herezi.
    E pereseris pyetjen, pasi thirrresh ne Bibel, por zemë se i permbahesh, ok. me thuaj te lutem; ku shkruan ne Shkrimin e Shenjt fjala BIBEL dhe nga te erdhi ky emertim qe ti sherbehesh me te? Thjeshtë, kus shkruan Shkrimi i Shenjt qe ajo te quhet BIBEL?

Jep pergjigje shkurt e mos u zgjat me dicka tjeter...; jep nej pergjigje te lutem sepse jam kurreshtar ta degjoj pergjigjen tende.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Me mbete borgj, une kerkova pergjigjen tende, pastaj te kesh punet mire me Perendine e mos te jesh i gatshem te pergjigjesh nuk reflekton mire, ti shumher i perdore akuzat ndaj Kishes katolike duke thene se "nuk i permbahen Bibles", ja lexoje psh, une po ti postoj edhe njeher dy raste e fundit

E pereseris pyetjen, pasi thirrresh ne Bibel, por zemë se i permbahesh, ok. me thuaj te lutem; ku shkruan ne Shkrimin e Shenjt fjala BIBEL dhe nga te erdhi ky emertim qe ti sherbehesh me te? Thjeshtë, kus shkruan Shkrimi i Shenjt qe ajo te quhet BIBEL?

Jep pergjigje shkurt e mos u zgjat me dicka tjeter...; jep nej pergjigje te lutem sepse jam kurreshtar ta degjoj pergjigjen tende.
    protestantet i permbahen me shume bibles se katoliket dhe ortodokset , ne kishen protestante nuk perdoret alkoli , protestantet nuk perdorin ikona .Protestaten i permbahen me shume ligjeve toratike kurse katoliket e ortodokset shkojne drejt besimit greko pagan te mitologjive.Por me vjen mire qe e di se emri ibel sqenka ne bibel por a i di dhe shume shtesa te tjera qe i jane bere bibles apo jo?psh letrat e palit?
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    protestantet i permbahen me shume bibles se katoliket dhe ortodokset , ne kishen protestante nuk perdoret alkoli , protestantet nuk perdorin ikona .Protestaten i permbahen me shume ligjeve toratike kurse katoliket e ortodokset shkojne drejt besimit greko pagan te mitologjive.Por me vjen mire qe e di se emri ibel sqenka ne bibel por a i di dhe shume shtesa te tjera qe i jane bere bibles apo jo?psh letrat e palit?
    Ec more shpurdhu ti e mos na fol per Biblen, cka din ti se cka eshte Bibla, se pate at bekim ti te njohesh te verteten e Zotit ne Bibel, u ndikove nga perrallat pagano-arabe e ke mbetur duke u sjellur her ne at breg her ne at koder. Fol per Kuranin ti e mos nderhyje ne debate ne mes te krishterve, apo ne asnje menyre mos na fol per Biblen sepse nuk ka ngelur puna që nje "rob i allahut" te shpjegoj femijve te Zotit per Atin e tyre qiellor dhe Fjalen e Tij Krisht. Te jete njeriu rob d.m,th roberi, i burgosur, i mbyllur, dmth je i kufizuar brenda nje burgu shpirtnor e nuk din per gjerat qe ndodhin jasht, keshtu qe mos ja merr mundin me shkrue ma per Biblen - Monoment i mbare njerezit.

Natyrisht se fjala Bibel eshte e shkruar ne Shkrimin e Shenjt por varet si e kupton tjetri, qellimi im ishte t'i tregoj atij mikut sa large jane ata ne krahasim me teologjine katolike, keshtu qe ja bej me dije se shume gjera edhe nuk i kuptojne ata dhe per kete arsye edhe akuzojne Kishen katolike, e jo pse ka vend per akuze por problemi eshte mos-njohurite e tyre.

Fjala BIBEL?

Njohuria etimologjike e emrit BIBËL vjen nga fjala e vjetër greke βιβλία, që do të thotë libërat. Pra, është BIBLA - qe dmth LIBRAT e shënjta të populli hebrenje dhe atij të krishterë.
    Quhet pra edhe Shkrimi i Shenjtë, për ta nënvizuar kuptimin e frymëzimit hyjnorë, ndër atë që ka qenë e shkruar. Është e formuar nga librat e ndryshëm që nga origjina, nga mënyra dhe compozimi, janë të shkruar në një periudhë të gjërë kohore.

Per hebrenjte ajo perbehet nga tri pjese: Torah (ose Ligji qe quhet edhe Peselibersh - Pentateuk - sepse eshte i perbere nga pese librat e pare), Neviim ("Profetet", por ky emer mbulon edhe librat qe te tjeret i quajne "Librat historik") dhe Ketuvim ("Shkrimet", dtth te gjithe te tjeret; shih tabelen e Bibles hebraike). Emer i zakonshem per Biblen hebraike eshte TaNaH (i perbere nga tri shkronjat e para te fjales Tora, Neviim, Ketuvim) apo Tora e marre ne kuptimin e gjere. Ate te krishtere e quajne Beselidhja e Vjeter ne dallim nga Beselidhja e Re. Beselidhja e Re perbehet nga kater Ungjijte, Veprat e Apostujve, Letrat dhe Zbulesa.

D.M.TH perdorimi i emrit BIBËL vjen nga fjala e vjetër greke βιβλία, që do të thotë libërat qe nuk eshte jasht biblike por fjale eperkthye ne emertimin BIBLA, keshtu qe Kisha katolike asgje nuk del jasht Shkrimit te Shenjt por problemi eshte se shume nuk e kuptojne, dhe pasi qe nuk e kuptojne ata dalin me akuza e gjykime dhe gabohen shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 11-01-2013 më 10:22
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ec more shpurdhu ti e mos na fol per Biblen, cka din ti se cka eshte Bibla, se pate at bekim ti te njohesh te verteten e Zotit ne Bibel, u ndikove nga perrallat pagano-arabe e ke mbetur duke u sjellur her ne at breg her ne at koder. Fol per Kuranin ti e mos nderhyje ne debate ne mes te krishterve, apo ne asnje menyre mos na fol per Biblen sepse nuk ka ngelur puna që nje "rob i allahut" te shpjegoj femijve te Zotit per Atin e tyre qiellor dhe Fjalen e Tij Krisht. Te jete njeriu rob d.m,th roberi, i burgosur, i mbyllur, dmth je i kufizuar brenda nje burgu shpirtnor e nuk din per gjerat qe ndodhin jasht, keshtu qe mos ja merr mundin me shkrue ma per Biblen - Monoment i mbare njerezit.
    desha vetem te shpjegoj qe Zoti dhe Allahu jane e njejta gje , ashtu sikurse edhe God dhe Zoti eshte e njejta gje ,
    Allah eshte fjala arabe per Zotin ,
    myslimanet duhet t'u sqarojne te tjereve perdorimin e fjales Allah , ne menyre qe te pakten te mos kemi keqkuptime te tilla ,
    mire do te ishte te perdoret fjalet shqipe Zot ose Pereni, per te shmangur keqkuptimet e ketij lloji si me lart,..perderisa biseda behet ne shqip...nese biseda do te behej anglisht , atehere God...dhe nese arabisht ..atehere Allah...

sa per fete e sotme ...
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 11-01-2013 më 12:28
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,192
    Postimet në Bllog
    22

Ata te cilet jane vertete te interesuar per te mesuar mbi theologjine orthodhokse mbi ikonat, i ftoj te lexojne temen perkatese ne forumin orthodhoks:

http://www.forumishqiptar.com/thread...ne-Orthodhokse

Eshte mire qe para se te paragjykoni dicka, te mesoni mbi qendrimin orthodhoks. Pasi te mesoni, pastaj mund te dilni ne perfundimet tuaja personale mbi ikonat. Debati ne kete pike eshte i kote pasi nuk mund te debatosh me dike qe nuk e ka idene e qendrimit te nje feje tjeter nga e tija.

Albo

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anëtarësuar
    14-09-2012
    Postime
    591

Për: A eshte Paganizem, lutja te ikonat???

Moter ke thene nje te vertete te madhe.
    Pra edhe feja jote ka rrjedhe nga paganizmat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

[QUOTE=toni77_toni;3574087]Ec more shpurdhu ti e mos na fol per Biblen,

cfare do te thote kjo fjale shpurdhu ?

shporu apo shpirdhu ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga maratonomak : 11-01-2013 më 14:19

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ata te cilet jane vertete te interesuar per te mesuar mbi theologjine orthodhokse mbi ikonat, i ftoj te lexojne temen perkatese ne forumin orthodhoks:

http://www.forumishqiptar.com/thread...ne-Orthodhokse

Eshte mire qe para se te paragjykoni dicka, te mesoni mbi qendrimin orthodhoks. Pasi te mesoni, pastaj mund te dilni ne perfundimet tuaja personale mbi ikonat. Debati ne kete pike eshte i kote pasi nuk mund te debatosh me dike qe nuk e ka idene e qendrimit te nje feje tjeter nga e tija.

Albo
    Zoteri Albo,

Nuk ka nevoje qe ne ta "studjojm" pikepamjen e orthodokseve mbi ikonat, dhe VLEREN e tyre per ate komunitet. Natyrisht se ka nje legjitimitet, ndryshe nuk do te perdoreshin ata, kausalitet !!!

Si ta kuptojm kete rrefim tendin, se ne NUK E KUPTOJM natyren e ikonave, dhe me kete nuk mund te diskutojm mbi ta ???

Natyrisht se e kuptojm, por jo ashtu ti si e kupton, per neve FEJA jone na mbillet ne koke, dhe nuk kemi nevoje koreifejat fetare ti vizualizojm deri ne diten e kijametit per ti kujtuar, e me se paku nuk kemi nevoje te ja u mbajme nderin ne shenje shprese per te na forcuar besimin ose na ndritur zemrat, kurse deshmoret fetare (shehidet) nuk kane nga ana e tyre aman hic nevoje qe ne ti nderojme ata duke i nxjere ne kaseta prej xhami kockat e tyre. Per kete te ceka edhe ate episodin me ate nenen e atij djaloshit, i cili kish rra viktime e atentatit.

Ikonat per se nuk jane irracionale, irracional jane attributet e ngjitura. Dhe JO, edhe nje here, ki qendrim nuk ka te beje me kuptmin tone mbi pikepamjen e orthodokseve...........va kemi thane qe me heret, JU FENE E JUAJ........por pikerisht ish synimi qe te diskutohet mbi ta, se a eshte paganizem lutja mbi ikonat. Me rezerva, PO , eshte, kete problematik e kane edhe tarikate te dryshme muslimane, mbi te gjitha shijat, pra, gjegjesisht eshte vizualizimi i figurave, relikteve, ose cfaredo elementi tjeter ne lidhje te drejtperdrejte me fene, HAPI I PARE, qe te shtin ne paganizem. Nese nuk i kushtohet vemendje, nese bjer thelbi i fese ne harese, keqperdoret (problemi kryesore), atehere perfundon ne paganizem, ashtu sic kane perfunduar te gjithe fete, perpos ketyre abrahamike.

me nderime
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Për: A eshte Paganizem, lutja te ikonat???

Moter ke thene nje te vertete te madhe.
    Po edhe bibla jote te meson ndryshe bre jahu, cka te vertete TE MADHE ne te ???

Hinduizmi si shembull njeh poashtu nje "ZOT" superior, por ka qindra nenzotera, qe bile edhe nuk njihen gjetiu por kane vetem karakter rajonal. Kur dicka SHTOHET, kushtimisht atehere nga ME PAK....pra, politeizmi eshte pikerisht shtim nga pak ne shume, e jo anasjelltas. Pra, cdohere, ashtu edhe si mesojn librat e shenjte tone, NJE ZOT ESHTE, dhe tevona jane pershkruar ATIJ tjere zoter ne krah.....nese nuk beson, atehere mos i bastardizo se paku ligjet matematikore........

tung
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Toni e Bani ju lus te mos na torturoni, pak i ka ky forum disa anetare te cuditshem qe tallen me te krishteret mos u beni edhe ju sikur ta.

Deshmues me vjen keq qe ky Toni ka marre qendrim perjashtues per te krishteret, qendroj pas me te krishteret e vertete kudo qe jane e ngado qe vijne.

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Ikonat dhe Objektet Kishtare
    Nga dodoni në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:39
  3. Ikonat ç'jane dhe ç'perfaqesojne?
    Nga northernbard në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 11:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •