Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 217
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Eshte hapur dhe here tjeter teme per martesen, po dua te te pyes dhe ty me qe e zure me goje: Ku ndalohet ne Bibel poligamia? Ke ka vrare Muhamedi, qe nuk e dime ne Muslimanet?falemiNDERit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Seminarist ku shkruhet ne bibel per ikonat?
    jo per gje mi kam kureshtje te di.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une mendoj se tashme i jam pergjigjur kesaj pyetje.

Megjithate, une kam verejtje per ate se cfare kuptojme apo presim ne nga pyetje te tilla, "se ku shkruhet ne Bibel per ikonat"?

Sic e kemi thene shpresh here, bibla nuk ka patur per qellim te krijohet si nje volum rregullash e direktivash qe do te zbatohen fjale per fjale, duke krijuar nje ndermjetim izolues midis popullit te Perendise edhe vete Perendise.

Nje formulim i tille i Bibles do ta vrase vet Biblen edhe une e kam vertetuar kete ne nje numer rastesh ne forum.

Megjithate Bibla na flet se si ajo qe shohim rreth e qark, dmth krijesa apo natyra ikonizon Lavdine e Perendise, e ne kur mahnitetmi me mrekulline e natyres ne perfeksionin e saj, nuk jemi duke nderuar vete krijesen, por ATE qe e krijoi natyren, dmth nderimi edhe pse fizikisht i drejtohet natyres, ne fakt i shkon Krijuesit te saj. Nje akt natyral ky, ku fizikja mund ti drejtohet Krijusit vetem fizikisht, ndersa mendja e shpirti jane drejtpersedrejti tek Zoti!

Po ashtu Bibla na flet se njeriu u krijua si ikone e Perendise. Njeriu eshte materie e fryme, edhe si i tille ai eshte ne shembellim (ikone) te Perendise, e jo pjeserisht!

Po ashtu ne shohim se ne Dhiaten e Vjeter, figura te shumta u perdoren ne Tempull, referencat e mjaftueshme te te cilave i kam dhene tashme.

Po ashtu, Krishti, si Perendi-njeri pershkruhet si Ikona e Gjalle e Perendise se padukshem. (Faktikisht, vetem ky fakt ne vetvete, qe Perendia u shfaq ne Krishtin realisht, jo ne dukje, si ne ndonje vizion, eshte i mjaftueshem, qe Figura e Tij te paraqiten neper ikona, sepse ne e pame Ate. E po ashtu ky fakt justifikon paraqitjen neper ikona te te gjithe atyreve qe u rriten ne masen e pjekurise se Krishtit, sic thote Pali, ose me fjale te tjera qe u bene Krishta me ane te Hirit, te ngjashem me Te ne cdo gje. Pasi ata si anetare te Trupit te Krishtit edhe vete te bere te ngjashem me Te ne cdo gje, kur paraqiten neper Imazhe nuk perfaqesojne vecse Vete Krishtin, sipas Imazhit te te cilit ata shembellejne edhe pjese e te cilit jane)

Une mendoj se kaq do te ishte e mjaftueshme Biblikisht, e do ta nderpres ketu meqe do te shkoj per Liturgji ne Kishe.

Nese ka paqartesi, vazhdojme nje here tjeter!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o Semo po kryeplakut pse nuk i kthen pergjigje ?? Apo ste del koha se do ikesh per ne kishe ??

p.s : Se per pak harrova ... Se mos shkruan ne arabisht prape se nuk te merr vesh njeri .. Ose ose me mire te themi nuk do marresh dot vesh veten tende

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Exorcist

si i flaket qe je po ta le ty te na i tregosh keto histori:

vrasja e Abu Afak; Asma bint Marwan; Kab al-Ashraf...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    hahaaaaa tamam si mendova ..... Sa kohe tu desh per te kerkuar ? hahhaha Ngele duke lene nam.....

E njejta gje qe ndodhi me ata temen "A jane keto kontradikta ne Kuran ? " ..... Sa i paafte qe je per te fshehur injorancen

Kur e fillon diskutimin coje deri ne fund..... Apo nuk di anglisht per ti kuptuar ato qe deshe te kopjoje ....

p.s : Se mos i ke kopjuar prape gabim... se nuk lodhet njeri per te kuptuar ate qe as ti vete nuk kupton..

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Exorcisto

Jo per habi, por duhet takuptosh se je nje nga me jo seriozet ne kete forum, ose me fjale te tjera, ke postimet me karagjoze.

Deshe pergjigje, ja ku i ke! Po pate komente per to jepi, ndryshe, nuk ka nevoje ti japesh gojes kot.

Une e ne e dime fare mire se deri ku mund te shkosh ti!

shnet

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja psh si do tja shpjegonit audiences se qyteteruar shqiptare apo cfare do qofte, kete story:

Nga Sahih Muslim, Volumi 2, 3371

Abu Sirma i tha Abu Said al Khudri-t: "O Abu Said, a e degjove te derguarin e Allahut te permende al-azl (Coitus interrupts)?" Ai i thote: "Po", edhe shtoi: "Ne ikem me te derguarin e Allahut ne nje ekspedite ne Mustalik and morrem rob disa gra te mrekullueshme arabe, edhe ne i deshiruam ato, pasi po vuanim nga mosprania e grave tona, (por ne te njejten kohe) deshironim demshperblim per to. Keshtu qe ne vendosem te bejme seks me to por pa mbajtur azl (duke terhequr organin seksual te mashkullit para leshimit te fares per te shmangur shtatzanine). Ne thame: "Ne po bjeme nje veprim duke patur te dergarin e Allahut ketu. Perse te mos e pyesim ate?" Keshtu qe ne e pyetem te derguarin e Allahut edhe ai na tha: "Nuk ka rendesi nese e beni apo jo ate gje (shenim nga une: dmth lenien shtatzane te atyre grave) , pasi ai shpirt qe duhet lindur deri ne Diten e ringjalljes, do te linde"!

Nuk do koment (perdhunimi) per boten e qyteteruar, apo jo?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    o seminari ti vetem nam po le ne forum jo per gje ... Ti mund te thuash cfare te duash bashke me shkrimet e Silas-it apo Jochen Katz sepse nuk kane per te ndihmuar...

hadithi me siper flet per azl-in dhe jo per lejimin e perdhunimeve... Qe te jesh me mire i informuar lexo rebuttals qe i kane dhene te tjeret... Mos u hiq si i ditur kot...
    Ti i nderuar ( ta bejme nje cike qefin) per cfare flet hadithi ? Per azl apo per lejimin e perdhunimeve... ???

Edhe njehere po te them mos bej si i ditur kot ... Po deshe e krahasojme edhe me incestet e Bibles ....

Apo ke deshire te hapim ndonje teme mbi Biblen ?? Si ta kesh qefin ... Vetem mos u nxito se i kopjon gabim. ....

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Exorcist

per boten e qyteteruar, lere me ate qe te plotesosh kushtet per te hyre ne parajse, kapja e femrave rob edhe marredhenia seksuale me to, thjesht meqe ty te teket e se nuk e ke grune me vete, quhet perdhunim.

Nuk do as mend e as laps!

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ikonat ne fene Orthodhokse
    Nga Seminarist në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-02-2015, 18:30
  2. Ikonat dhe Objektet Kishtare
    Nga dodoni në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 03:39
  3. Ikonat ç'jane dhe ç'perfaqesojne?
    Nga northernbard në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-07-2002, 11:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •