Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 165
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    !
    Rastesisht nuk jemi deshtaket e Evropes....!
    Pjesa me e madhe e forces punetore te shqiptareve jane jashta tokave shqiptare. Ne vendet perendimore shqiptaret MOTI KOHE, jane ngrejt ne karrierat e tyre. Sidomos keto 10 vitet e fundit nuk i perkasin klases se ulet te punetoreve. Shume prej neve jane te mvetesuar me kompani te ndryshme. Me nje shkathtesi qe ja u tejkalon atyre qe jane ne klasen e njejte. Shqiptaret jane me te afte karshi tjereve.

Vendlindja jone nuk ka patur SHANC PRAKTIK te ngreje koke ne aspektin ekonomik, thjesht, kena qene politikisht te shtypun, si ne pseudosllavi, ashtu edhe rep. e shqiperise (edhe pse nga dora e vet, mvaresia ekonomike nga te huajt ja ka diktuar politiken e perditshme, deri sa u hetua, kur u hetua, vec kish filluar katastrofa ekonomike). Neve na kane ndare dhe na kane sunduar, shume lehte eshte ceshtja per ta hetuar, kuptohet, per ata qe DUAN ta hetojne.

Si mund njeriu te perfundoje se populli shqiptare qenka i deshtuar ne europe ???, NE SHKELIM TOKE ANTIKE !!!, kujt nuk i pelqen, i vjen TURP, te thote se JAM SHQIPTARE, i ka dyert e hapura per te shkuar atje ku mendon se nuk hetohet raca e tije se cila eshte.

Kjo mesele eshte gjith nje keqkuptim i madh, ku vleresohen ne menyre kaotike "kryetema" te ndryshme.

Shqiptari asnjehere nuk ka qen i deshtuar (kemi qene dhe do te mbetemi te pasur, me kulture, me toke, me materializem).........SHTETI SHQIPTARE PO, eshte fukara, dhe eshte detyre e jona ti ngrejm shtetet qe i kemi ne aspektin ekonomik, mvaret krejtesisht nga "vullneti" i jone................a nuk jemi per tu admiruar, TRE SHTETE ???......kesisoj FATI kane popujt e "medhenj"...................por nuk ju le derrguci ne bark ta PRANONI, se themelin e kesaj qe e kemi sot, e venduan STREGJYSHERIT tane gjate perandorise osmane............ketu eshte defekti, kjo e TURBULLON karrieren shqiptare........nuk i ngjan asaj te zvicres, gjermanise, austrise......pasiqe nuk i ngjan asaje, nuk do ta ket edhe suksesin qe e kane ato sot.................me kesisoj llogarishe miren ndergjegjet e juaja adoleshente....dhe pikerisht jeni ju TRADHETARET e shqiptarise, JU jeni ata, qe ja beni VARRIN progressit te shqiptareve, nuk ja ngreni vlerat shqiptarit, por ja qani vlerat te HUAJIT, ah ti kishim edhe ne si ata......ah turk e turk, mos kishe ardhe, sot do isha ITALJAN............

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....po, pikerisht, o shoku im me nofken turke, pikerisht, dil ate dite ne mes te turmes, dhe thuaja atyre qe FESTOJNE, kete qe ma thua mua................dhe do te shohesh kur do te DHJETFISHOHET ajo cifra jote.........muslimanlleku nder shqiptaret musliman nuk ka qene dhe nuk do te jete ceshtje diskutabile, perderisa nuk tematizohet me pretekse te qellimta keqdashese..........kete e din edhe ti, shoku jem me nofken turke, andaj edhe ate dite do ta mbyllish papushken, dhe bashkarisht do ta valavitish flamurin..........nese te shkon mendja te shoku jot nga tetova, atehere se paku kendo keshtu:

....kur lidhte besen more buri shypnise
    i shtinte frigmen tan rumelise......

tungi
    prandaj u be dhe lufte mes shqiptareve ne 1800-ten. se burrat e shqypnis i lidhen besen sulltanit dhe luftonin suliotet qe ti merrnin taksat per llogari te sulltanit.
    se i kishin hale ne sy Suliotet ngaqe ishin te lire atje ne maje te malit.
    e ne fund i detyruan te beheshin me greket, duke pare se gjaku i tyre i luftonte.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Po mor po ,si te thuash ti ,maroja vehtit qejfin..

Nga mund TI, qe jeton dhe punon ne kosove, me e dijt se si JETOJN dhe PUNOJN shqiptaret ne perendim ???, ti i sheh me villa dhe vetura luksoze.......e zbut "xhelozine" se i kane te gjitha me kredi.....dhe mbaroj "pasqyra" jote mbi ata.

Don te ti numeroj kompanite shqiptare me te cilat UNE perzonalisht punoj ketu ne vjene ???, naytrisht se nuk e kane profesionalitetin e atyre austriake, por, para 10 viteve i numeroje ne gishta, sot nuk mund me i numeruar.

Pastaj, GJENDJA JONE eshte kjo qe eshte, kurse une te dhash nje frymezim OPTIMIST, mere, ose lere. Mendon se qendrimi i jot shkon ne dobi te ardhmerise tone ???, kujto per kete.....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Akili-A Lexo Postimin
    prandaj u be dhe lufte mes shqiptareve ne 1800-ten. se burrat e shqypnis i lidhen besen sulltanit dhe luftonin suliotet qe ti merrnin taksat per llogari te sulltanit.
    se i kishin hale ne sy Suliotet ngaqe ishin te lire atje ne maje te malit.
    e ne fund i detyruan te beheshin me greket, duke pare se gjaku i tyre i luftonte.

Shih, nese don, e sheh kimen ne dhalle edhe pa mos qene aty. A nuk u vrane shqiptaret e edvinit me ato te sales ???

Ki kujdes, mos i pergjithesoni gjenat, nuk eshte pointa aty.

DHE, nese jane vrare, ja ku e ke shancin te mos vritena me..........

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Nga mund TI, qe jeton dhe punon ne kosove, me e dijt se si JETOJN dhe PUNOJN shqiptaret ne perendim ???, ti i sheh me villa dhe vetura luksoze.......e zbut "xhelozine" se i kane te gjitha me kredi.....dhe mbaroj "pasqyra" jote mbi ata.

Don te ti numeroj kompanite shqiptare me te cilat UNE perzonalisht punoj ketu ne vjene ???, naytrisht se nuk e kane profesionalitetin e atyre austriake, por, para 10 viteve i numeroje ne gishta, sot nuk mund me i numeruar.

Pastaj, GJENDJA JONE eshte kjo qe eshte, kurse une te dhash nje frymezim OPTIMIST, mere, ose lere. Mendon se qendrimi i jot shkon ne dobi te ardhmerise tone ???, kujto per kete.....

tungi
    I kam pare vet(jam tmerru te them te drejten) ,tregojne vet ata .. shumica e shqiptareve ne ZVICER ,GJermani e Itali jane punetore krahu ,per shqiptare Kosove e Maqedonie e kam fjalen .Normalisht qe ka edhe te shkolluar por fatkeqeisht jane numer i paket.Grate e shqiptareve (ato qe punojne)ne keto shtete 95% jane pastruese ndersa meshkujt punojne ne ndertimtari ,mekanik ,neper fabrika etj .

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Shume mire i kane ndare rolet keta muslimanet tane te Kosoves (me siguri duke u keshilluar permes PM):

@Antiproanti ~ nuk i pranon krimet e sulltanit duke u munduar te paraqes sulltanet mongol si iluminist dhe qingja te bute ~ numri i viktimave "ma c`ka na intereson mbas kaq viteve"!

@Gon ! ~ gjurmon arkivat turke per te arsyetuar krimin turk mbi gjuhen shqipe !
    @Sami Hyseni ~ nuk guxon te thot dic,por vetem ne prapavije i perkrah ,valle si nje perkrahje "morale" te mos dorezohen !
    @Nuh Musa ~ "ideologu" i keqkuptuar dhe "gjeniu" rrjepacak teoritizon ,difrencon kombin "populli im",tenton te mbroje cdo gje antishqiptare
    @OoO@ ~ perdhos flamurin e kombit me shkrabla arabesh (ky eshte thirrur si perforcim dhe ka hapur ndonje nofke te re,se kush e din sa here eshte perjashtuar) !

- Ne prapavije qendrojne neobizantinet ,presin te marrin edhe ata "pjesen e tortes" qe ju takon....e gjith kjo ne 100 vjetorin e pavaresise,tragjikomedi !
    Na dekonspirove...
    M'ke fute kot ne ate grupin e famshem, vetem pse nuk te kane pelqyer pergjigjet dhe mendimet e mia, qe nuk jane mendimi apo vleresimi im perfundimtar per epoken dhe historine, por ekskluzivisht te nderlidhura vetem me kontekstin e pohimeve, akuzave dhe hipotezave konkrete te autoreve te cituar.
    Me fjale tjera: Nuk isha dhe nuk jam i bindur me "argumentet" e paraqitur nga ata qe i kam cituar dhe kam shprehur vetem dyshimet e mia lidhur me disa pohime e akuza, si dhe kam paraqitur hipoteza alternative, pa prejudikuar dhe justifikuar asgje, kryesisht per te provuar konsistencen e pohimeve dhe qendimeve qe, sipas mendimit tim, nuk ishin dhe nuk jane bindese...

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Rolando,

Mos u lodh bre djal, se sa here qe shkruan demaskon inkopetencen me nonsensin qe vjell !!!

Keshtu pra,

- nese perandoria osmane ka qene aq shkaterimtare per shqiptaret, PERSE shqiptaret nuk tentuan me kohe te pamvaresohen nga ajo, sic e bene per shembull serbet (me ndihme e ruseve) apo grekerit (poashtu me ndihmen e ruseve) apo shtetet tjera me popullate orthodokse.

- kush jane ata, qe jane kompetent te flasin per zhvillimet politike te 500 viteve te fundit, jashta komunisteve ???

- kurse me e rrendesishmja, A E SHEH POPULLI SHQIPTARE TURQINE SIE ARMIK, ose a e ka pare te tille NDONJEHERE ???

- me cilin don ta festosh pamvaresine, perpos me popullin shtetformues, qe jane shqiptaret musliman ???

Andaj edhe pyetja ime, perse e solle kete epilog ???, don ti "pelqesh" dikujt se goja je analist i shquar ???, nese po, analizoj pyetjet e mia.

Apo ke nevoje per t'u profiluar ket, mos valle ka shoku mjek ndonje neuroze te panjohur akoma ???

Shkrimet e tua gjithsej jane perplot me reakcione, nuk na solle asnjehere nje mendim tendin perzonal.....

Une nuk jam IDEOLOG, por thjesht njeri normal, qe me ka rra halli te mirem me psikozat e juaja ketu, dhe pasiqe e ndij kete qe bej si obligim shpirterore, jame perkushtuar detyres se mirenjohur dhe qe e paske mabjtur mend, TE JU BEJ SHQIPTARE !!!, une nuk dua qe ju "te cuditurit" mos te jeni ne turmen e njerezve ne sheshet e qyteteve shqiptare diten e merkure !!!, jeni te mireseardhur, edhe nese nuk ju "pelqejn" ata njerez qe festojne, mos kini dert, ASKUSH nuk do ta hetoj prezencen e juaj, kete fat e kane patur cdohere pakicat.....thjesht, kujt nuk i kruhet per ta....

Tungi
    Mos humb kohen te me citosh.Ti je vetem nje ligjerues (ligjerues i thencin) qyqar i paditur dhe rob i atyre pak tipareve kulturore dhe te dijes qe ia njeh vetvetes.Njeri qe nuk ke pasur mundesi te perjetosh shqiptarine pertej kufinjeve tribal,familjes ne nje cep te europes.Ti nuk perfaqeson shqiptaret por pjesen me te zhurmshme te islamikeve,atyre qe kane pozicionim agresiv,percares ;
    Kjo egersi e juaj nuk eshte kush e di sa spektakle,por vetem nje budallalek i rrethave margjinale ne shoqerine shqiptare ,qe bie edhe ti !
    Per tezat e juaja revizioniste per historine shqiptare,Turqine,sulltanet e dashur,P.O gjej ndonje viktime tjeter ~ meqenese te lejohet te bejshe spam forumit.

Ktheju temave per idhujt tuaj dhe na trego se si "perpelitshin dhe shkumbonin ne goje S.Qutubet,me litarin ne qafe " . Aq ke kapacitet !

Per shqiptaret flasin shqiptaret , jo turqit e Tetoves si zotrija juaj .... Voila.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 23-11-2012 mė 13:06
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    I kam pare vet(jam tmerru te them te drejten) ,tregojne vet ata .. shumica e shqiptareve ne ZVICER ,GJermani e Itali jane punetore krahu ,per shqiptare Kosove e Maqedonie e kam fjalen .Normalisht qe ka edhe te shkolluar por fatkeqeisht jane numer i paket.Grate e shqiptareve (ato qe punojne)ne keto shtete 95% jane pastruese ndersa meshkujt punojne ne ndertimtari ,mekanik ,neper fabrika etj .

....nuk e kisha fjalen aty !!!, kujdes.

Gjeneratat e para qe kane dale ne gurbet ne vitete e 60 dhe 70 jane veq me ne penzion. Keto pasardheset jane me te kualifikuara ne mjeshtrite e tyre. Qe deshmon nje progress te natyreshem, aman atje ku i kane kushtet. Kurse ne kohet e fundit, edhe depertojme ne sfera me te privilegjuara, edhe kjo nje rrjedhoje e natyrshme. Kurse sa i perket shqiptaret, jena me te shkathet karshi tjereve.

Per "pune te uleta" jane klasat e uleta shoqerore, nuk eshte "domene" e shqiptareve "pastrimi". Tradicionalisht grate shqiptare nuk punojn jashta puneve shtepiake, edhe ne gurbet dominon hirarkia patriarhale. Pak jane ato burra, qe e punesojn bashkeshorten ne pune te rrendomta si pastruese e gjetiu. Te gjithe, per kembe, kur kane patur mundesi me i edukuar femijet, e kane bere ate. Andej edhe gjeneratat e fundit me jane me arsim te larte ose me se paku me kualifikime prfoesionale. Pasqyren e gurbetliut klassik e perbejne aktualisht vetem ata djem, qe martohen me nuse gurbeti. Ata jane te "detyruar" ne mungese te gjuhes dhe te mundesive teknike te punojne pune te rrendomta, edhe pse vijn nga vendlindja ndoshta me arsim te mesem ose te larte.

Nuk folim ketu per raste te vecanta !!!

tung
    albanish by nature

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    O zoteri Nuh Musa fole nje te vertete o burre. Fole se e ke obligim bile para 28 nentorit. A ke mor djal nje fije ndergjegje

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Mos humb kohen te me citosh.Ti je vetem nje ligjerues (ligjerues i thencin) qyqar i paditur dhe rob i atyre pak tipareve kulturore dhe te dijes qe ia njeh vetvetes.Njeri qe nuk ke pasur mundesi te perjetosh shqiptarine pertej kufinjeve tribal,familjes ne nje cep te europes.Ti nuk perfaqeson shqiptaret por pjesen me te zhurmshme te islamikeve,atyre qe kane pozicionim agresiv,percares ;
    Kjo egersi e juaj nuk eshte kush e di sa spektakle,por vetem nje budallalek i rrethave margjinale ne shoqerine shqiptare ,qe bie edhe ti !
    Per tezat e juaja revizioniste per historine shqiptare,Turqine,sulltanet e dashur,P.O gjej ndonje viktime tjeter ~ meqenese te lejohet te bejshe spam forumit.

Ktheju temave per idhujt tuaj dhe na trego se si "perpelitshin dhe shkumbonin ne goje S.Qutubet,me litarin ne qafe " . Aq ke kapacitet !

Per shqiptaret flasin shqiptaret , jo turqit e Tetoves si zotrija juaj .... Voila.

Ti i ngjane nje boksieri qe pranon nje grusht trondites para gongut dhe i turbulluar dhe luhatshem endet neper rring duke kerkuar "qoshin" e vet....

Argumente:

- meresh me perzonalizma per te me diskredituar (se kinse je ti komptenet per me fole per shqiptarine, une per kutubin - por nuk te mungon koha te me lexosh mua ne tema tjera, e ben nga kureshtja per te mesuar dicka, apo per te gjet pika te dobeta kunder nuhes ???)

- edhe pse anetari antiproanti ne tema fetare cdohere ka qen i paanshem duke mos shfaq simpati apo antipati per fete, e akuzon vetem duke u nis nga ajo se shkrimet e tija mbajne sipas radakes tende fryme "mbrojtese" per temen qe diskutojm (kurse qendrimet e tija mbeten objektive, dhe nuk u kunderargumentuan, edhe pse e kerkoj ate !!!).

- cka eshte SPAM per ti ???, nuk eshte ai epilogu spam, nuk jane pjesa dermuese e replikave te tua spam (ngase jane cdohere "reagime" ???)

A nuk e veren se moti kohe te jane zbeh qendrimet ???, per te qene me autentik, duhet te keshe edhe njohuri te fundosur mbi temat ku i fut hundet, nuk te mjaftojn blitz-informatat e vikipedise.

Si mund te qendrosh indiferent, dhe me plot goje ta quajsh veten shqiptare qe flet per shqiptaret, kur TEMA NE VETE eshte antishqiptarizem e kulluar ???

tungi
    albanish by nature

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •